X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudek11 wrote:
    A w Megrezie dają znieczulenie? Bo po poprzednim porodzie jestem chętna 😅

Na wszystkie osoby, które znam, które tam rodziły i mój research przez ostatnie miesiące to więcej osób znieczulenie dostało niż nie dostało, przy czym te które nie dostały to w większości było już po prostu za późno 🫠🫠🫠

Ja to się waham z tym znieczuleniem, bo chciałabym do wody, a tam znieczulenie odpada, więc wyjdzie w praniu jak to się skończy 🙈

Klaudek11 lubi tę wiadomość

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do laktoferyny ja brałam przed ciąża Laktoferin Nucleo, z Norsa Pharma i spoko działał.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ta laktoferyna pharmabest mi najlepiej podbijała wchłanianie żelaza, ale nie jest najtańsza https://www.ceneo.pl/56792797

Uzywalam jeszcze sfd, bo wychodziła taniej, ale na pewno gorsze efekty po niej były.

Sanprobi IBS też spoko działa.

Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aktualnie po odstawieniu żelaza też leci sanprobi ibs i laktoferyna w prenatalu, będę w przyszłą sobotę robić wyniki to dam znać jak wygląda moja morfologia. W sumie jestem ciekawa

Karola bardzo dobrze, że ich ochrzaniłaś. Za coś płacisz ;) U nas katar raczej nie jest alergiczny ale standardowo: dwulatka z katarem rozdrażniona jakby była poważnie chora 😴

Herbaciana trzymaj się w tym szpitalu. Jesteś Dzielna ♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 10:25

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli każda ma inna laktoferyne🤣 Dobrze ze wszystkie jemy ten sam probiotyk😅

Ciekawe jak Kassia. Czy rodzi czy odsypia

event.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie matka nastraszyła, że urodziłam się w 35 tc z wagą 2290😳😳 matka poszła na badanie rutynowe a tam na fotelu lekarz z tekstem" ale główkę widać, Pani rodzi"😳😳

Także dzisiaj mąż przez telefon od rana z 10 razy czy już torbę pakuję po tej akcji z forum😂😂😂

SZKODNIK, CelinaJan, Revolutionary , przygodami66 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę wam zrobić update po wczorajszym szczepieniu. Rsv wszystko oki, nawet mnie ręka nie boli, po krztuścu boli ramię, ogółem różnica zauważalna od samego szczepienia 😅

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤣🤣🤣🫣 Biedronka świetna historia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 10:34

Biedronka@ lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Mnie matka nastraszyła, że urodziłam się w 35 tc z wagą 2290😳😳 matka poszła na badanie rutynowe a tam na fotelu lekarz z tekstem" ale główkę widać, Pani rodzi"😳😳

Także dzisiaj mąż przez telefon od rana z 10 razy czy już torbę pakuję po tej akcji z forum😂😂😂
    Hit musze opowiedzieć mężowi tą historię to się uspokoi, że mogło być bardziej hardkorowo 😂

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio, człowiek wchodzi, patrzy a tam bobo na horyzoncie 🥹 mój stres dostał stresa 😎
    Kasia mocne kciuki, mam nadzieję, że już jest po i możesz w końcu odsapnąć po tych wszystkich przebojach ciążowych :)

Annabit nie jestem w Białegostoku, tylko z pod Warszawy :p ale akurat tam się leczę i mam swojego prowadzącego i akurat ten szpital najbardziej mi odpowiada na poród :)

Anuncja gratulacje magistra! :)

Anuncja lubi tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Hit musze opowiedzieć mężowi tą historię to się uspokoi, że mogło być bardziej hardkorowo 😂

KarolaKinga lepiej nie, skoro już jak kurczak biega to jeszcze na zawał Ci padnie😂😂
    Matki zawsze wiedzą jak człowieka uspokoić i pocieszyć 🤣

KarolaKinga lubi tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:

Spoko, moja mama ostatnio znalazła moją zagubioną książeczkę zdrowia w urodziłam się w 36 z wagą 3,3kg XD ale tu było mniej efektownie, bo cesarka na cito 🙈

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadążam za wami od wczoraj, taki wysyp wiadomości 😅 ale wczoraj się spakowałam do szpitala, dziś kupiliśmy fotelik, mam nadzieję, że sposobem Kasi to nie będzie żadne wywołanie bobasa, bo mój mąż już z bratem się umówił na majówkę na dalsze wykańczanie płotu 🫣

Nie udało nam się wziąć fotelika z bazą. W dużym aucie był dobry kąt, ale w moim mikrusie za bardzo pionowo. Wzięliśmy na pasy, pani mnie uspokoiła i nauczyła, dam radę 🤣 mąż też szczęśliwy, 500 zł w kieszeni, wszyscy wrócili zadowoleni 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia, 10:53

Biedronka@, Revolutionary , amoze lubią tę wiadomość

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Spoko, moja mama ostatnio znalazła moją zagubioną książeczkę zdrowia w urodziłam się w 36 z wagą 3,3kg XD ale tu było mniej efektownie, bo cesarka na cito 🙈

Zacna waga Kkk77 w 36 tc😏😏 przed 37 tc zapewnie zawsze jest efektownie i zaskakująco😂

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Ja się urodziłam idealnie w 40+0 i ledwo 2900 g
    Ale może dlatego że moja mama całą ciążę piła colę na noc więc miałam aerobik kilkanaście h na dobę, bo nikt wtedy nie mówił że cola jest nie zdrowa 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu ja tylko urodziłam a wy nawaliłyście 4 strony, uspokójcie się.

Ola 2410g o 9:09, dostała 10/10 🥳

Nie zdarzyli dać znieczulenia. Jak mnie odkablują to napiszę więcej.

Blackapple, Lauraa, Paulinaaa_, Szarotka12, Biedronka@, Kkk77, Weronka, Tanashi, Alex_92, Nineq, Klaudek11, xSmerfetkax, Elza1234, Moooniii, Truuskaawka, Nosa, Gusia_, magdalena321, CelinaJan, KarolaKinga, Revolutionary , Wilga27, Maj.a, Anabbit, przygodami66, amoze, awokado 🥑, koktajlowa, Lola93, Anuncja, Darka009, Werzol, KasiaGosiaWerka, Margareetka, Natalia1992, Katikat, eeemakarena, Kindziukowa, jowmat, Domel98, Miśka00, Herbaciana, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Ale super, gratuluję!!!

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Gratulacje! Ale się zmęczyłam tym rodzeniem od północy 🤣

kasssia, Kkk77 lubią tę wiadomość

event.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:

Wielkie gratulacje! 🥳

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wszystkie tu pewnie odświeżamy jak głupie 🤣 gratulacje!!! Jesteś niesamowita ❤️
    Boże jaki ten poród to żywioł 🙈

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ