X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Werzol Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w końcu dzisiaj pospałam, nawet pobudka na siku była dość późno, bo dopiero o 4 ☺️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza mogę powiedzieć z doświadczenia: w pierwszej ciąży nie miałam nawet pół skurczą przepowiadającego, ba, nawet tych twardnień brzucha właściwie nie odczuwałam. Dopiero w drugiej zaczęły mi się zdarzać. A teraz są dość częste. Może też jesteś po prostu takim przypadkiem ;)

Szkodnik tak spytam tylko: masz wszystko spakowane na tip top? 🫣😅 Bo wiesz… może się przydać lada dzień w tej sytuacji 😆

Też życzę wam miłej majówki laseczki. Ja trochę jeszcze pracuję, właśnie odpalam sprzęcik, a potem jakiś chill z rodzinką w ogrodzie póki pogoda się nie zepsuje, bo widziałam na jutro nadają u nas deszcze. Muszę też tę torbę spakować ale to może jutro; dziś mi będzie pewnie szkoda ładnej pogody

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Elza mogę powiedzieć z doświadczenia: w pierwszej ciąży nie miałam nawet pół skurczą przepowiadającego, ba, nawet tych twardnień brzucha właściwie nie odczuwałam. Dopiero w drugiej zaczęły mi się zdarzać. A teraz są dość częste. Może też jesteś po prostu takim przypadkiem ;)

Szkodnik tak spytam tylko: masz wszystko spakowane na tip top? 🫣😅 Bo wiesz… może się przydać lada dzień w tej sytuacji 😆

Też życzę wam miłej majówki laseczki. Ja trochę jeszcze pracuję, właśnie odpalam sprzęcik, a potem jakiś chill z rodzinką w ogrodzie póki pogoda się nie zepsuje, bo widziałam na jutro nadają u nas deszcze. Muszę też tę torbę spakować ale to może jutro; dziś mi będzie pewnie szkoda ładnej pogody

Gosia, mam mam :)

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam dziewczyny mówię tak, Witek ma siedzieć na miejscu do soboty rano, później niech się dzieje wola nieba :)

przygodami66, KarolaKinga, Elza1234, Biedronka@, Revolutionary , amoze, CelinaJan, Maniaaa., Werzol, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Ja Wam dziewczyny mówię tak, Witek ma siedzieć na miejscu do soboty rano, później niech się dzieje wola nieba :)
    Dacie radę 😁

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry!
    Ja dzisiaj po pierwszej nocy w nowym domu 🥹

Alex_92, przygodami66, Biedronka@, KarolaKinga, Revolutionary , amoze, CelinaJan, Nosa, Maniaaa., Werzol, Maj.a, Anuncja, KasiaGosiaWerka, Lauraa, Klaudek11, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🌸
    Maj jest fajny, gdyby mi się młoda wykluła gdzieś pod koniec maja lub za połową maja to bym się w sumie cieszyła, także ja już generalnie odetchnęłam z ulgą że już jest maj 😆

Wczoraj pierwsze pranie ubranek, dziś sterta naszych ubrań i jutro kolejna partia dla maluszka prania.
    Może postaram się to co wyprałam i wyschnie dziś do końca poprasować od razu i poukładać w komodzie, muszę znaleźć w garderobie miejsce na te wszystkie paczki pampersów i chusteczek bo wcisnęłam to w komodę i nie mam teraz gdzie upchać ubrań 🤨
    Nie wiedziałam w sumie że tyle dostanę od znajomych..

Kupiłam córce hulajnogę taką już lepszą cięższą, nie elektryczną tylko zwykłą ale dla takich nastolatków bo ona gabarytowo to już nie wygląda jak dziecko więc może dziś pojedziemy ją przetestować 😊 nie chce mi się siedzieć w domu, chciałam jechać do rodziców na cały długi weekend ale te pranie, ogarnianie, nie mam już na to za dużo czasu a za tydzień i tak mam już weekend u nich zaplanowany 🙃

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od 5.30, mój mózg po prostu w czwartek wstaje do pracy, a nie ma wolne 🤣
    Za to od rana nastawiłam 2 prania i umyłam łazienkę, Starego wygoniłam na ryby, bo przyszła pani od mycia okien, więc tak sobie świętujemy święto pracy 🤣

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam Wam taki przedsmak sesji, bo wybieram właśnie zdjęcia które są najlepsze żeby fotografka mogła obróbkę zrobić, efekt końcowy dopiero jak ogarnie wszystko i wyśle mi odbitki 🥹🥰

att-r8w-USop-At-E8-Tj-F717bxz-A79y9o-Od-Rorn9-Pea5yo-JQ.jpg att-qg-H1-Mdf35tk-MQ74-Kq-HFCod-Tt9j-F1xe-DIF503-X-M8bo.jpg att-We6-EYJ639-M19-Np-IOO42t-ZYa-Hp-Jj-Rk-t-GQIat8m-Umk.jpg

xSmerfetkax, KarolaKinga, Moooniii, Kkk77, Anabbit, Blackapple, Revolutionary , Truuskaawka, Elza1234, amoze, CelinaJan, Nosa, Katikat, Biedronka@, Werzol, Anuncja, Natalia1992, KasiaGosiaWerka, Lauraa, kasssia, Alex_92, eeemakarena lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Moooniii Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne zdjęcia 😍

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już powiesiłam jedno rpanie,drugie się pierze,rozebralam leżaczek tiny love na części i te wypiorę i wymyje.

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️
    Piękny dzień się zapowiada :)

Do nas dzisiaj przyjeżdża moja znajoma którą poznałam lata temu na innym forum, też aktualnie jest w ciąży, także będziemy mogły sobie poplotkować dzisiaj w końcu w cztery oczy😄 najpierw spacer a później wspólny obiad w knajpie. :)

a jutro ja chill na ogrodzie rodziców a mój mąż będzie mi ogarniał auto 😄

magdalena321 bardzo przykro się czyta to co piszesz, przykro mi że jesteś w takiej sytuacji 🫂 Ale pamiętaj że nie ma sytuacji bez wyjścia, wszystko się da, a już szczególnie wiele może zawzięta kobieta która się uprze. Jesteś silniejsza niż Ci się wydaje! ✊I ja myślę, że powinnaś jednak spróbować coś z tym zrobić teraz, bo później naprawdę będzie tylko gorzej...
    I popieram to co napisała Elza1234 - nie każdy facet taki jest, uwierz mi ;) I nie można ich wiecznie stereotypowo tłumaczyć, że "to facet". Jest tak samo dorosłą osobą jak Ty i powinien brać odpowiedzialność za swoje czyny. A takie "odpuszczanie" im właśnie jest im na rękę, bo kto nie chciałby karty ulgowej w życiu i żeby ktoś za niego myślał i robił ;)

Dzięki dziewczyny za wszystkie rady odnośnie magnezu. Czyli ja widzę biorę dość mało jak dotąd 🤔 To chyba zacznę brać 2x2 tego magnezu.

eeemakarena ja też mam przeczucie na chłopca u Ciebie :P

kasssia ufff dobrze, że piszesz że czekoladowy do wypicia, bo ja przez przypadek właśnie dwa opakowania kupiłam
    🙈Cieszę się że u Was coraz lepiej, mocno trzymam kciuki żebyście obie wyszły szybko do domku i mogły cieszyć się już sobą na spokojnie ✊🙏I dziękuję za zdjęcie, to ja prosiłam 🥰🥹 Jeju, aż się wzruszyłam. 🥹Ale powiem Ci że po tych stópeczkach to normalnie jak taki "donoszony" noworodek wygląda ;) Silna dziewczyna! ✊

Szkodnik jesteś na celowniku 🤓 ale Ty to już prawie donoszona, więc nic dziwnego jakby się coś zaczynało dziać🫢

xSmerfetkax pamiętasz co Ci się śniło? Mówi się że to taka przepowiednia, pierwszy sen w nowym domu 😄 Ale w sumie w ciąży to nie wiem czy to jest dobra wiadomość i się liczy 🙈😄

Udanego dnia wszystkim życzę! ☀️☀️☀️

kasssia lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już tyle rzeczy zrobiłyście, a ja zdążyłam oczy otworzyć 😂 wczoraj pobudka po 6, a dziś spanie prawie do 10 🫣

@Elza1234 - ja też jej odczuwam totalnie nic, zero twardnień i skurczy przepowiadających. Ani razu tego nie doświadczyłam, więc myślę, że te porodowe mnie mega zaskoczą 😅
    @magdalena321 piękne zdjęcia!

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Wy już tyle rzeczy zrobiłyście, a ja zdążyłam oczy otworzyć 😂 wczoraj pobudka po 6, a dziś spanie prawie do 10 🫣

Ja tam nadal leżę w łóżku i mi z tym dobrze xD
    Wstałam tylko kotu śniadanie nałożyć.

Ale wieczorem planuje zrobić plan porodu oraz odebrać z paczkomatu szlafrok i go wyprać (jednak się skusiłam na ten w kwiatki z formommy, który ktoś tu wrzucał).

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie nie pamiętam co mi się śniło 😅 może jeszcze mi się przypomni 😂

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się zabieram za pranie wózka. Jedno pranko też już się suszy na słońcu. Liczę że i wózek do wieczora mi wyschnie 👌

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszcie się tym brakiem twardnień/skurczy przepowiadających 😅 ja to w niektóre dni jak jest ich dużo to siedzę jak na szpilkach - jechać do szpitala czy nie 🙈 lekarze mnie straszą że mam jeździć i sprawdzać jak jest sporo (ze względu na szew, żeby mi szyjki przy skurczach nie uszkodził), ale już mam tyle tych dni że musiałabym prawie codziennie siedzieć na IP 🙄 więc póki nie czuję bólu to siedzę i czekam na moje cotygodniowe wizyty 😁

KarolaKinga lubi tę wiadomość

07.2024 biochem

3.10 11 dpo ⏸️
    12dpo bchg 43, 15dpo 245, 17dpo 658

14.10 7.8mm pęcherzyk
    25.10 serduszko ❤️
    18.11 3.5 cm ludzika
    28.11 Nifty niskie ryzyka + 🩷
    10.12 prenatalne, wszystko super

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od wczoraj strasznie dziwną i nowa dla mnie przypadłość. A mianowicie wkurzają mnie ubrania na ciele. Najchętniej siedziałabym goła😅

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 💖 widzę że święto pracy pracowicie u Was 😁 Ja właśnie wstawiłam drożdżówki z rabarbarem do piekarnika, włączyłam młodej na pół godziny bajki żebym mogła spokojnie odkurzyć, bo chodzi za mną jak cień od siódmej rano i głowa mi pęka od odpowiadania na pytania xD a potem jedziemy na działkę. Miłego dnia!

preg.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! U mnie standardowe spanie - pobudka po 4, a później ostatecznie o 8, także odpowiednia dawka snu. Ja też nie mam żadnych skurczy przepowiadających, twardnień brzucha, jedyne co to kłucia w pochwie zwłaszcza po zmianie pozycji. Przeszkadza mi coś pod prawym żebrem, ponoć to wątroba ma mało miejsca, zgarbić się nie mogę :D
    Jedziemy skosić działkę cioci, później ma być akcja łatanie bruzd w ścianie

@magdalena, śliczna sesja!

@Smerfetka, gratulacje przeprowadzki!

@Szkodnik, rzeczywiście Wasze dni w dwupaku są policzone :D

Miłego dnia wszystkim!

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g

🩺 21.05.2025

preg.png
‹‹ 1385 1386 1387 1388 1389
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ