X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • amoze Ekspertka

Wysłany: 1 maja, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, staram się być gotowa na 100% :D albo przynajmniej się staram 😅 ginekolog powiedział, że będzie szczęśliwy jak wytrzymamy w dwupaku przynajmniej do 9 maja, więc nogi skrzyżowane i mam w planach dotrwać do tej wizyty, natomiast jego słowa sprawiły, że w końcu dostaliśmy motywacyjnego kopa do ogarnięcia całego pierdolnika, który nam towarzyszył od kilku miesięcy, z przyjemnością dziś wywalaliśmy kartony, które zawalały pół pokoju :D

Tanashi, od czegoś kiedyś trzeba zacząć :) powoli, ale oby zawsze do przodu, nim się obejrzysz to będziesz miała dodatkową powierzchnię do sprzątania po dzieciakach 😎

Gusia_, Tanashi lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g 👶
    27/01 - 414g 👶
    26/02 - 834g 🌸
    27/03 - 1467g 🍀
    25/04 - 2417g 🐣
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 1 maja, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi widzdzę ze najwiekszy syf za Wami wiec jest dobrze

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 1 maja, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Wiem, że wieki się nie odzywałam i zostałam zaliczona do zaginionych, ale na początku drugiego trymestru po prostu z dnia na dzień odrzuciło mnie od forum 🙈 Ciąża to dziwny stan 😅
    Melduję, że już 34 TC, zdrowy i duży synek w brzuchu (tydzień temu na USG ponad 2 kg). W marcu trochę było strachu, bo zaczęła się skracać szyjka i dużo skurczów miałam, spędziłam 2 tygodnie w szpitalu (tokoliza, sterydy i ostatecznie pessar). Teraz siedzę w domu i jakoś trwamy 😀
    Pozdrawiam i kibicuję Wam wszystkim! ❤️

Blackapple, eeemakarena, SZKODNIK, amoze, magdalena321, Moooniii, Alex_92, Anabbit, Nosa, Truuskaawka, KarolaKinga, Paulinaaa_, CelinaJan, Elza1234, Klaudek11, xSmerfetkax, przygodami66, Lauraa, Anuncja, Herbaciana lubią tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 1 maja, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia zrób w wolnej chwili mały update co u Was i jak mała sobie radzi i jak się czujesz i w ogóle ♥️

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 1 maja, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Flubbershy, dużo się u Ciebie działo! Jak się teraz czujesz?

Dziewczyny, kiedyś pisałyśmy o pomysle przejścia na FB, czy nadal o tym myślimy?

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png

Wysłany: 1 maja, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktos testował na żywym organiźmie to mleko Laktowit? Muszę jakieś kupić na wszelki a nie chce pchać w noworodka tego syfu typu Nan albo Bebilon. Capri care odpada bo dziecku się po nim kozą odbija

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    amoze piekny pokoik. Czyżbyś była nabardziej gotowa z nas wszystkich? Czy ktoś jeszcze juz ma tak ograniete prawie na 100%?
    Kasssia Ty sie wyrobiłaś pokojowo-wyprawkowo?

Szarotka widzę pełen chilli na kocyku,zazdro!
    No myślę że ja mam takie 95%, bo czekamy na urodziny 8 gwiazdek i tylko dokupimy fotelik. Mnie okrutnie szpitale zmobilizowały

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 maja, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Cześć Flubbershy, dużo się u Ciebie działo! Jak się teraz czujesz?

Dziewczyny, kiedyś pisałyśmy o pomysle przejścia na FB, czy nadal o tym myślimy?
    Któraś wspominała, że nie ma fb, chyba Gusia, że używa tylko służbowo itd.
    Ja generalnie byłabym za jakąś formą komunikacji oprócz forum, gdzie można puścić zdjęcie, czy inna prywatną wiadomość, bo tu nie chcemy, bo wszyscy mogą zobaczyć.

kasssia lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png

Wysłany: 1 maja, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A grupa na ig?

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 1 maja, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lub WhatsApp- sama nie wiem gdzie najlepiej. Na fb rozważałam grupę taka z postami a nie grupę na messenger, bo nam wrażenie, że na messengerze czy ig to utoniemy w wiadomościach przy ilościach, które teraz wysyłamy.

kasssia, Biedronka@, amoze lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    Kariotypy ✅️

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 maja, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi obojętne 🤷‍♀️myślę, że i tak nie wszystkie dziewczyny chciałaby się ujawniać to można większość puszczać tu, a typowo prywatne na Ig, fb, WhatsApp, messenger.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 1 maja, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dostosuję do tego co wymyślicie, mi jest bez znaczenia 🙂.
    Jezu zjadłam kielbe z grilla i kurczaka, jestem szczęśliwa 🙈

Karola ja teraz kupiłam parę butelek HiPP biocombiotik, a moja córka ostatecznie skończyła na Capri care ale ja tam aż tak kozy nie czułam 🤣, najgorzej to walił nutramigen ...jak takie stare skarpety 🤭

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 maja, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem kompatybilna ze wszystkim więc mi wszystko jedno gdzie 🙂

U nas aktualnie największy problem to nawał. Znalazłam sposób żeby odciągać po 40-50 ml ale to nawet nie daje uczucia ulgi 😢 robię wszytko, chłodzę po, ogrzewam przed, no ale cegły w cyckach ciągle są. Żałuję, że wypiłam te dwa femaltikery.

Mała ok. Dzisiaj miała podejście do butli i wydudniła 30ml. Jestem w szoku bo pierwsza córka tyle jadła dopiero w drugim tygodniu chyba. Podobno super ssała i ogarniała smoka nawet z sądą w buzi. Więc powiedzieli, że z tym nie będzie problemu. Tylko położne naciskają, żeby jej nie forsować za bardzo tą butlą i nie wiem czy mówią to dla dobra dziecka czy dobra swojego 😅 bo wiadomo sądą to dają w strzykawkę i nara a przy butelce robota. Dali jej też smoka w nocy bo płakała 😢

Jak na nią patrzę to sobie już wkręciłam, że ma wzmożone napicie 😅 bo jak poprzednia córka była bardzo statyczna to ta ciagle się rusza. Z tym karmieniem to mają ocenić fizjo i logopeda na ile jest gotowa, a oni będą dopiero w pon.

Zazdroszczę wam majoweczek 😀

Karola, plan minimum mam ogarnięty. Teraz chłop bedzie musiał wyprać i rozłożyć dostawkę i zamontować przewijak. I to tyle. No będę musiała jakoś jeszcze ogarniać ubrania co gdzie dla której, ale to nic pilnego. Fotelik zdążyłam uprać. Chce kupić jeszcze bujaczek i ten stokke żeby korzystać z tego newborn seta którego mamy.

Dobrej nocy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 21:20

amoze, Nineq, Moooniii, Truuskaawka, xSmerfetkax, Flubbershy, przygodami66 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 1 maja, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, stworzyłam grupę na fb. Jeśli chcecie dołączyć do tej grupy (prywatnej i niewidocznej) dajcie znać na priv a wyślę linka 🙂 - będę wysyłać zaproszenia do przyjaciółek, a potem linka w wiadomosci po przyjęciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja, 21:28

kasssia, amoze, asiun, Anuncja, Anabbit lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    Kariotypy ✅️

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 1 maja, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Dobra, stworzyłam grupę na fb. Jeśli chcecie dołączyć do tej grupy (prywatnej i niewidocznej) dajcie znać na priv a wyślę linka 🙂
    To ja poproszę! :)

preg.png
  • amoze Ekspertka

Wysłany: 1 maja, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek, bo inaczej to chyba nie dam rady wysłać Ci priva o grupę :p

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA ❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm 👶 177/min ❤️
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm 👶, 155/min ❤️
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g 👶
    27/01 - 414g 👶
    26/02 - 834g 🌸
    27/03 - 1467g 🍀
    25/04 - 2417g 🐣
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 maja, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Dobra, stworzyłam grupę na fb. Jeśli chcecie dołączyć do tej grupy (prywatnej i niewidocznej) dajcie znać na priv a wyślę linka 🙂
    👋wysłałam Ci zaproszenie, żeby napisać priv.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 1 maja, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Dobra, stworzyłam grupę na fb. Jeśli chcecie dołączyć do tej grupy (prywatnej i niewidocznej) dajcie znać na priv a wyślę linka 🙂 - będę wysyłać zaproszenia do przyjaciółek, a potem linka w wiadomosci po przyjęciu.
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek :)
    Chętnie dołączę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 1 maja, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ja jestem kompatybilna ze wszystkim więc mi wszystko jedno gdzie 🙂

U nas aktualnie największy problem to nawał. Znalazłam sposób żeby odciągać po 40-50 ml ale to nawet nie daje uczucia ulgi 😢 robię wszytko, chłodzę po, ogrzewam przed, no ale cegły w cyckach ciągle są. Żałuję, że wypiłam te dwa femaltikery.

Mała ok. Dzisiaj miała podejście do butli i wydudniła 30ml. Jestem w szoku bo pierwsza córka tyle jadła dopiero w drugim tygodniu chyba. Podobno super ssała i ogarniała smoka nawet z sądą w buzi. Więc powiedzieli, że z tym nie będzie problemu. Tylko położne naciskają, żeby jej nie forsować za bardzo tą butlą i nie wiem czy mówią to dla dobra dziecka czy dobra swojego 😅 bo wiadomo sądą to dają w strzykawkę i nara a przy butelce robota. Dali jej też smoka w nocy bo płakała 😢

Jak na nią patrzę to sobie już wkręciłam, że ma wzmożone napicie 😅 bo jak poprzednia córka była bardzo statyczna to ta ciagle się rusza. Z tym karmieniem to mają ocenić fizjo i logopeda na ile jest gotowa, a oni będą dopiero w pon.

Zazdroszczę wam majoweczek 😀

Karola, plan minimum mam ogarnięty. Teraz chłop bedzie musiał wyprać i rozłożyć dostawkę i zamontować przewijak. I to tyle. No będę musiała jakoś jeszcze ogarniać ubrania co gdzie dla której, ale to nic pilnego. Fotelik zdążyłam uprać. Chce kupić jeszcze bujaczek i ten stokke żeby korzystać z tego newborn seta którego mamy.

Dobrej nocy!
    Jaką butelkę masz? Bo już od kolejnej osoby słyszę, że avent za ciężki na początku i lovi mammafeel albo lansinoh natural wave.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Moooniii Przyjaciółka

Wysłany: 1 maja, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Poproszę 😊

‹‹ 1386 1387 1388 1389 1390
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ