X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka? Jaka majówka? 🤣

Magda ja też miałam dużo wód no i chlustało znów na maksa. Jak się szykowałam do szpitala to parę razy się prawie wywaliłam, nie było jak chodzić po mieszkaniu. No ale mi tak pęcherz pękł z hukiem a nie tam jakieś ciurkanie. Dokładnie tak samo jak z pierwszą córką. Widocznie ten typ tak ma. Dobrze że siostra była i umyła podłogę.

Dzięki dziewczyny że pytacie ♥️ u mnie lepiej, poza niewyspaniem oczywiście. Płytki urosły do 150 i mogłabym wyjść jutro, ale nie tłumów, więc wstępnie zostaje do poniedziałku. Wyjęli mi welfron i umyłam włosy 🤣

Mała wszystkie wyniki ok. Gazometria, usg głowy, posiew krwi (odstawili antybiotyki), tylko standardowo żółtaczka i już leży pod lampą. Naszczęście udało mi się ją pokangurować, bo teraz znowu ban na wyciąganie z inkubatora. Jutro zbadają bilirubinę i zobaczymy czy dalej lampa czy nie. Fajnie, bo ma odruch ssania więc jutro chyba spróbują karmić ze smoka zamiast sądą 🤞Cyce już mam jak donice, więc chyba zaraz będzie co dawać jej konkretniej. Narazie jeszcze w ml strzykawką. Nie kupujcie femaltikera karmelowego obrzydliwy jest. Czekoladowy do wypicia.

Dzisiaj trochę się napatrzyłam jak płakała przy usg i przy pobieraniu krwi 🥺 no i trochę płakała tak ogólnie, chyba jej ta sonda przeszkadza i nawet odczepiła sobie sama plasterek, który trzymał tą sondę, nie wiem jak to zrobiła 😁 mam nadzieję, że jutro da radę ze smokiem.

Trzymajcie kciuki żebym jak najdłużej była w tej sali sama 🤞

Aa któraś z was pytała o bank. Tak, dostaje z banku, no ale wiadomo wolę żeby dostawała moje, bo to z banku to jest takie dojrzałe mleko, zupełnie inne niż moje, wcześniacze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 20:04

przygodami66, amoze, Nineq, magdalena321, Moooniii, Truuskaawka, KarolaKinga, Tanashi, eeemakarena, Anuncja, Lauraa, Alex_92, Klaudek11, KasiaGosiaWerka, Werzol, Lola93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, czyl wszystko zmierza w dobrą stronę, oby tak dalej. Mała jest sprytna :D ale to niesamowite, że już jesteście razem na świecie 🥰

kasssia lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Majówka? Jaka majówka? 🤣

Magda ja też miałam dużo wód no i chlustało znów na maksa. Jak się szykowałam do szpitala to parę razy się prawie wywaliłam, nie było jak chodzić po mieszkaniu. No ale mi tak pęcherz pękł z hukiem a nie tam jakieś ciurkanie. Dokładnie tak samo jak z pierwszą córką. Widocznie ten typ tak ma. Dobrze że siostra była i umyła podłogę.

Dzięki dziewczyny że pytacie ♥️ u mnie lepiej, poza niewyspaniem oczywiście. Płytki urosły do 150 i mogłabym wyjść jutro, ale nie tłumów, więc wstępnie zostaje do poniedziałku. Wyjęli mi welfron i umyłam włosy 🤣

Mała wszystkie wyniki ok. Gazometria, usg głowy, posiew krwi (odstawili antybiotyki), tylko standardowo żółtaczka i już leży pod lampą. Naszczęście udało mi się ją pokangurować, bo teraz znowu ban na wyciąganie z inkubatora. Jutro zbadają bilirubinę i zobaczymy czy dalej lampa czy nie. Fajnie, bo ma odruch ssania więc jutro chyba spróbują karmić ze smoka zamiast sądą 🤞Cyce już mam jak donice, więc chyba zaraz będzie co dawać jej konkretniej. Narazie jeszcze w ml strzykawką. Nie kupujcie femaltikera karmelowego obrzydliwy jest. Czekoladowy do wypicia.

Dzisiaj trochę się napatrzyłam jak płakała przy usg i przy pobieraniu krwi 🥺 no i trochę płakała tak ogólnie, chyba jej ta sonda przeszkadza i nawet odczepiła sobie sama plasterek, który trzymał tą sondę, nie wiem jak to zrobiła 😁 mam nadzieję, że jutro da radę ze smokiem.

Trzymajcie kciuki żebym jak najdłużej była w tej sami sama 🤞

Aa któraś z was pytała o bank. Tak, dostaje z banku, no ale wiadomo wolę żeby dostawała moje, bo to z banku to jest takie dojrzałe mleko, zupełnie inne niż moje, wcześniacze.
    Ja pytałam o bank 🙂
    Bardzo Ci życzymy, żeby malutka szybko ogarnęła butle, bylo z nią lepiej kazdego dnia i zebyscie szybko mogły iść do domu. Jeju, ciagle trudno w to uwierzyć, że już spotkalas lokatorke brzuszka 🩷

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia to co piszesz brzmi jak silne dziecko. Chce ssac i ma siły płakać,super. Jak Ty sie z tym wszystkim czujesz?

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, właśnie dziwie sie, bo pierwsza mimo, ze tydzień później i 100g więcej, była bardziej spokojna.

Ja powiem ci, że spoko. Trochę to jest dla mnie powtórka z rozrywki, więc mniej się stresuje. No i nie mam takich dołów emocjonalnych jak po CC wtedy. Wiadomo, że serce mi się kraja jak patrzę jaka jest malutka, ale ważne, że póki co wszystko idzie do przodu.

Tak sobie teraz myślę, że ten mój poród też był fajny. Ciesze, że był mój facet, mimo, że widział jak kupa mi leci przy parciu 😩 teraz też jest inaczej, bo normalnie może do nas przyjść a nie jak wtedy w czasie pandemii. Jeszcze wracając do porodu to nie wiedziałam w ogóle, że podczas SN jest lekarz na stałe, myślałam, że się go woła tylko jak coś się dzieje.

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy vabac zawsze jest lekarz. Przy naturalnym czasami przyjdzie na końcówkę.

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś chciał stópki, proszę, stopki wygrzewające się pod lampą 😅

IMG-0576.jpg

Blackapple, Gosiaczek.prosiaczek, Elza1234, Nineq, przygodami66, Truuskaawka, Moooniii, KarolaKinga, SZKODNIK, magdalena321, Cel95, asiun, eeemakarena, Nosa, jowmat, Anuncja, Kkk77, Lauraa, Alex_92, Anabbit, Klaudek11, amoze, KasiaGosiaWerka, Domel98, Werzol, Lola93 lubią tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Przy vabac zawsze jest lekarz. Przy naturalnym czasami przyjdzie na końcówkę.
    A to widzisz, nie pomyślałam, zgadzałoby się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 20:26

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ktoś chciał stópki, proszę, stopki wygrzewające się pod lampą 😅

IMG-0576.jpg
    O boziu zaraz się popłaczę 🥹🥹

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy indukcji też lekarz przychodził mnie raz zbadać tak jak już było rozwarcie 7-8 cm i potem dopiero na parcie ;)

Kasssia te niebieskie światło to moje wspomnienia podszyte babybluesem po pierwszym porodzie jak mała była słaba, miała żółtaczkę nasilona, średnio ogarniała ssanie i mąż nie mógł nas odwiedzać 🫣 aż mi się przypomniał ten kiepski czas 😅 akurat w tym względzie ciśnie mi się na usta: dobrze, że było minęło i jestem już na innym etapie matczynej drogi

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Tak, właśnie dziwie sie, bo pierwsza mimo, ze tydzień później i 100g więcej, była bardziej spokojna.

Ja powiem ci, że spoko. Trochę to jest dla mnie powtórka z rozrywki, więc mniej się stresuje. No i nie mam takich dołów emocjonalnych jak po CC wtedy. Wiadomo, że serce mi się kraja jak patrzę jaka jest malutka, ale ważne, że póki co wszystko idzie do przodu.

Tak sobie teraz myślę, że ten mój poród też był fajny. Ciesze, że był mój facet, mimo, że widział jak kupa mi leci przy parciu 😩 teraz też jest inaczej, bo normalnie może do nas przyjść a nie jak wtedy w czasie pandemii. Jeszcze wracając do porodu to nie wiedziałam w ogóle, że podczas SN jest lekarz na stałe, myślałam, że się go woła tylko jak coś się dzieje.

Podobno 💩 przy porodzie to najzdrowsza opcja dla dziecka, więc nie ma co się przejmować 👌🏼 u mnie też trochę poszło, nie dało się inaczej przy partych, ale dwa lata później ja podcieralam męża przez trzy tygodnie po zabiegu wycinania ropnia z dupy, więc jesteśmy kwita 🤣👌🏼

kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też majówka w domu...jakoś nie mam odwagi jechać nad morze mimo że to tylko godzinka drogi😉
    Jutro jakiś grill wleci ze znajomymi a reszta weekendu zleci na odpoczynku🏖🏖
    Z tyłu głowy ciągle mam że następna wizyta za tydzień i pierwsze KTG jakby pokazało jakieś nieprawidłowości to od razu kierunek szpital🫣 na wizytę zabieram spakowaną torbę🙄

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
    11.04 1880 gram 💙
    28.04 2700 gram 💙👶

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też majówka w domu i jutro sama z córką, bo mąż z bratem kończy podmurówki do płotu. Ale mamy plan upiec po śniadaniu drożdżówki z rabarbarem i pojedziemy im zawieźć.

Kurczę powiem Wam że waham się czy umówić się na jeszcze jedną wizytę, miesiąc temu wyszły mi jakieś pojedyncze drożdże i bakterie w moczu, piłam żurawinę i wzięłam sobie pimafucin na własną rękę i przeszło. Ale zgłosiłam lekarzowi dwa tygodnie temu i zapisał mi jeszcze macmirror. I tak jak mnie nie bolało, to po tym macmirrorze coś mnie boli jak na infekcje :/ nie wiem czy to podrażnienie po tych kapsułkach czy jechać znowu na wymaz jakiś... Jak ja nie cierpię infekcji intymnych 😵‍💫

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi współczuję. Pewnie bym w tej sytuacji poszła na wizytę się upewnić co tam się dzieje :/ oczywiście takie rzeczy w majówkę… Ja od poniedziałku natomiast się bujam z bólem ucha, dziś mi siostra już zapisała antybiotyk po kiepskiej nocy, chciałam się wyleczyć apapem ale no niestety nie dało się, a już dłużej nie mam cierpliwości do tego ucha. U nas w święta nie ma dyżurnej apteki w mieście, więc mąż mi dziś wykupił leki…

Biedronk@ totalnie rozumiem wyjazd na wizytę z walizka w bagażniku 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 21:02

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie ładne stópki, i wcale nie wyglądają na jakieś wychudzone 😊 I jeżyki też wesołe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 20:56

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, jakbym miała godzinę nad morze to kurde nie ma bata bym się wybrała 🤣 ale może stąd, że mieszkam na 2 końcu Polski i to dla mnie rarytas taka wycieczka. Pewnie Ty juz milion razy jeździłaś:P

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia jakie słodkie nóżynki 😍😍😍

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia, cudne nóżki! 😍

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g

🩺 30.04.2025

preg.png
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, jakie słodkie stópki 😍 silna ta Twoja dziewczynka, zresztą Ty też, fajnie że dajesz znać co u Was 🙂
    Werzol, trzymaj się i odpoczywaj ile wlezie!
    Ja tez majówkę spędzam w domu, w pozycji leżącej, mam zamiar wstać tylko do zjedzenia kiełbaski z grilla którą mi mąż przyniesie 😅

kasssia, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Podobno 💩 przy porodzie to najzdrowsza opcja dla dziecka, więc nie ma co się przejmować 👌🏼 u mnie też trochę poszło, nie dało się inaczej przy partych, ale dwa lata później ja podcieralam męża przez trzy tygodnie po zabiegu wycinania ropnia z dupy, więc jesteśmy kwita 🤣👌🏼

😆😆
    No nie da sie inaczej zgadzam się. Ja akurat tego dnia nie załatwiłam się w ogóle i jak mi wody odeszły to cały czas mnie to dręczyło.

Gusia to ja tak wspominam dźwięk laktatora, ale teraz używam tego samego i te emocje mi przeszły naszczęście. Kurczę mam nadzieję, że nie będę miała jakiegoś problemu. Mam piersi na maksa wypełnione a laktatorem leci tyle co nic. Przy następnym odciąganiu zrobię ciepły okład, jak to nie podziała to poproszę o CDL :/

preg.png
‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ