X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Herbaciana Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej czekam... Kwasy delikatnie wzrosły, ale nie jakoś bardzo więc czekamy do piątku na kolejne badania. Plus taki że z Małym dalej wszystko ok, codziennie ktg, 3x dziennie tętno sprawdzane, dzisiaj miałam USG - też wszystko dobrze, 2750g urwisa :)

Nosa, eeemakarena, przygodami66, Gusia_, Paulinaaa_, CelinaJan, Blackapple, Alex_92, Anabbit, Truuskaawka, Cel95, amoze, Anuncja, Lauraa, Klaudek11, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰
    💙

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana wrote:
    A ja dalej czekam... Kwasy delikatnie wzrosły, ale nie jakoś bardzo więc czekamy do piątku na kolejne badania. Plus taki że z Małym dalej wszystko ok, codziennie ktg, 3x dziennie tętno sprawdzane, dzisiaj miałam USG - też wszystko dobrze, 2750g urwisa :)
    Czyi może idzie ku lepszemu!

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry <3

Rano byłam u diabetologa, wizyta nie wniosła nic - po prostu odhaczona ;D doktor znowu zerkała w telefon i zegarek, niezbyt była zainteresowana xDD

Asiun nie martw się, ja też rozkładałam ręcę, ale udało się - przy tych 14j jest ok, tylko no czasu minęło sporo zanim dobilam do tej wartości. Też się wkurzałam, że te cukry mam nieunormowane. Łącznie trwało to miesiąc. Trzymam kciuki, zeby u Ciebie poszło szybciej.

Magda, bardzo mi przykro, że mąż tak do tego podchodzi :( Mam nadzieję, że po porodzie mu się odmieni o 180 stopni, może stres go tak zjada, że tak odreagowuje - szkoda tylko, że nie ma świadomości, że Ciebie tym krzywdzi :(

@Koktajlowa, @Herbaciana, trzymajcie się tam dziewczyny <3 !

@Kasssia jak się czujesz ? Jak bączek <3 ?

@Nineq, jaki duże bobasy :D gratki dla koleżanki <3 ! rodziła na Józefowie ?

Uświadomiłyście mi, że ja w zasadzie też nie mam nic ciepłego dla bobasa, jakies kaftaniki, bluzy pojedynczo, ale żadnego kombinezonu. Znowu polazłam dziś na ciuchy, ale nic mi się nie udało upolować. Wzięłam spodenki, jeden kaftanik i 2x body, które wysypują mi się już szuflady - no ale takie ładne były :D
    Aaaaa i udało mi się taki mały ten, no, jak to się. Śpiworek ! Śpiworek bawełniany cienki i mały był, stan dobry ale pomyślałam, że i tak wezmę, nie był bardzo zajechany po prostu widac, że używany, ale mówię jak się sprawdzi to wtedy będę mogła kupić nowy.

Powiem Wam... że zaczynam mieć dość, że mąż nie ma dla mnie czasu. Ja rozumiem, staram się rozumieć, nie mam do niego pretensji - ale albo praca w nienormowanych godzinach, albo uczelnia, on w czerwcu się broni - a do tego wszyscy dookoła, ktorzy potrzebują od niego pomocy.
    Nawet taka pierdoła, w poniedziałek mieliśmy jechać po wanienkę po jego pracy, ale trzeba było podjechać do teściowej ogarnąć jeden temat, potem do mojej mamy plytki odstawić, które woziłam w samochodzie - i co? Nie zdążyliśmy.
    Mieliśmy pojechać dzisiaj, bo ma wolne, bo wczoraj wrocił z dyżuru ok 24:00. Ale kolega prosił, zeby pomógł mu położyć kable... Zejdzie jednak dłużej niż przewidywał. Nie mam broń Boże pretensji, bo to nasi dobrzy przyjaciele i wiadomo trzeba pomóc. A wczoraj teściowa zadzwoniła do niego, że nie ma dla niej czasu, że jej nie pomaga itd...
    Rano dzwoni moja siostra - kiedy miałby chwilę czasu bo musi go poprosić o pomoc
    Moja mama - kiedy przyjdzie skończyć przy tym remoncie, ooo mówisz, że wolne ma, a może podjechałby dzisiaj i pomógł by mi wyciągnąć kokon z piwnicy bo ja nie dam rady ?
    Wiadomo, po wanienkę nie pojedziemy bo no way, żebyśmy zdążyli xD

I tak w kółko ... dostaję za przeproszeniem pierdolca, ja wiem, że każdemu trzeba pomóc, nie możemy zostawić mam samych ze wszystkim, ale w momencie kiedy jest maj, my mamy pierdolnik w domu, łóżeczko niepomalowane, nie ma kiedy nic ogarnąć i każdy wokół jeszcze ma pretensje, że nie mamy dla niego czasu .... no zaczynam się gotować.

Wiecie, na przykład moja mama- wczoraj przeżywałam Kasi poród, że to tak szybko, że się zestresowałam jakbym ja rodziła - co mi mama odpisała ? "aha, a fachowiec chce jednak 600zł za złożenie szafek kuchennych"
    No kuźwa no xD Mówię nie przejmuj się, wcale mi nie siada na psychike xD

Przepraszam, trochę się rozpisałam, nie wiem komu się będzie chciało to czytać 😂

SZKODNIK lubi tę wiadomość

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My meldujemy się po wizycie 😁 młody 1507g , co najważniejsze obrócił się główką do dołu ❤️ muszę kontrolować ciśnienie i mam stan zapalny , na co dostałam leki 😐
    Ale po za tym wszystko super . Szyjka długa i zamknięta 3.5cm 😄

Wybaczcie ,że rzadko się odzywam , ale mąż w delegacji, ja ledwo wszystko ogarniam 😅🫣 ale codziennie Was podczytuje 🥹

eeemakarena, KarolaKinga, CelinaJan, SZKODNIK, przygodami66, Anabbit, Moooniii, Truuskaawka, Cel95, Nosa, Alex_92, amoze, Werzol, Anuncja, kasssia, Lauraa, KasiaGosiaWerka lubią tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
    25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
    05.03 489g małego Misia 🩵🐻
    02.04 850g Skrzata 🩵👣
    30.04 1507g chłopaka 🥹🩵

👩🏼28l
    👨🏼34l

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeemakarena u mnie była taka sama sytuacja do lutego. W grudniu jak byliśmy na święta tam u niego u rodziny to bite 10 dni ktos o coś prosił. Kończył pracę zdalna p 16 i leciał do ciotek/kuzynek. Przy świątecznym stole zagadywali ,że jak już jest to moglby karnisz powiesić,szafki wyregulować,silikon w lqzience zmienić,graty z piwnicy wynieść. Ciagle ktos cos od niego chciał ,latal jak glupi po ludziach a ja w domu remont rozkopany. W końcu go opierdolilal a rodzinie powiedzialam, że on nie ma czasu i mają się od niego odczepić. Ciagle usiłują zagadać ale już delikatniej. Ale ja każde im sobie wynająć kogoś. Skończyło się robienie jelenia z niego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:54

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makarena, planowała Józefów, ale od połowy ciąży zaczęła jeździć do lekarza specjalizującego się w ciążach mnogich w Warszawie w Instytucie Matki i Dziecka.

Co do męża – na Twoim miejscu jasno bym rodzinie przekazała, że nie będzie na każde ich wezwanie. Za miesiąc masz termin, chcesz skompletować wyprawkę, bo to dla Ciebie jest teraz ważne. Tak samo bym powiedziała mężowi – wiesz, że chce dobrze i pomóc, ale wszystkim się nie da, a w pierwszej kolejności powinnaś być Ty i bobik [tak btw. obstawiam u Ciebie chłopaka]. Oraz że czujesz się pominięta, a tak nie powinno być.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, tak by wypadało zrobić xD ale u nas żadne nie ma odwagi xD

Nineq, może to i lepiej xD Z tym Józefowem im dłużej myślę, tym bardziej mi słabo xd ale jakoś to będzie :D
    On wie, a ja nie chce się z nim kłócić i mu dokładać, bo i tak widzę, że bardzo go to psychicznie obciąża.
    Jakoś przetrwamy, ale musiałam się Wam wyżalić.

PS. 80% osób mówi, że będzie chłopak :D hehehehhe

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3

Wysłany: Dzisiaj, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Karola, tak by wypadało zrobić xD ale u nas żadne nie ma odwagi xD

Nineq, może to i lepiej xD Z tym Józefowem im dłużej myślę, tym bardziej mi słabo xd ale jakoś to będzie :D
    On wie, a ja nie chce się z nim kłócić i mu dokładać, bo i tak widzę, że bardzo go to psychicznie obciąża.
    Jakoś przetrwamy, ale musiałam się Wam wyżalić.

PS. 80% osób mówi, że będzie chłopak :D hehehehhe
    Mi odwaga w mówieniu za niego przyszla kiedy wszyscy siedzieli a on mając wolne,jako gość zapieprzał. Czate goryczy przelało jak go siostra poprosiła,zeby do niej do Anglii przyleciał dzieci popilnować bo ona chce lecieć na jakieś zawody konne gdzieś daleko. Ja zarzygana,w ciąży,dom w rozsypce,sezon chorobowy a on rozważa wylot na tydzień do UK. Wtedy się odezwałam za niego ,że ja się nie zgadzam i mają mu dać w końcu spokój, bo to ,że jest jedynym młodym, ogranietym facetem w rodzinie nie znaczy ,ze jest chłopcem na posyłki. Aż się wkurzam jak sobie to przypomnę

eeemakarena lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia jak tam Mała?

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę dziewczyny, że też macie facetów bohaterów rodziny. Mój się wiecznie oferuje a to rodzicom, a to dziadkom. Nad każdym by skakał, woził, załatwiał, sprzątał. Szkoda tylko, że nam tak chętnie nikt nie pomaga gdy jest potrzeba i wszystko musimy sami 🤡

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszły mi dziś w moczu ketony, ale tylko 10 mg/dl. Myślicie, że mogę założyć że to z głodu? Zjadłam wczoraj obiad o 18:30 i później już nic nie jadłam do końca dnia, bo się przejęłam tymi ubrankami skurczonymi 😂 a normalnie jem kolację ok 21-22.

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 42 bodziaki z długim rękawem i 6 z krótkim . Jakim cudem? Nie wiem😅🤣

SZKODNIK, KarolaKinga, eeemakarena, amoze, Maniaaa., Lauraa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Wyszły mi dziś w moczu ketony, ale tylko 10 mg/dl. Myślicie, że mogę założyć że to z głodu? Zjadłam wczoraj obiad o 18:30 i później już nic nie jadłam do końca dnia, bo się przejęłam tymi ubrankami skurczonymi 😂 a normalnie jem kolację ok 21-22.
    Z głodu, mi wyszło ostatnio 15 i lekarka powiedziała żeby pamiętać o posiłkach 🥴

Anabbit lubi tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
    11.04 1880 gram 💙
    28.04 2700 gram 💙👶

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też wyszły teraz ketony, ostatnio też ale dlatego że ja ogólnie kolacji nie jadam a jak już to coś małego lekkiego. Także temu pewnie bo reszta moczu elegancko, nawet bakterii żadnych nie ma 😝

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Widzę dziewczyny, że też macie facetów bohaterów rodziny. Mój się wiecznie oferuje a to rodzicom, a to dziadkom. Nad każdym by skakał, woził, załatwiał, sprzątał. Szkoda tylko, że nam tak chętnie nikt nie pomaga gdy jest potrzeba i wszystko musimy sami 🤡
    No u nas jest dokładnie to samo
    Ale pary razy się postawił - głównie o termin, bo jego rodzina wiecznie uważała że on rzuci wszystko i w sekundę przyjedzie robić ich pomysły - i teraz już pytają czy dany termin mu pasuje.
    W styczniu np się zagotowałam jak weszliśmy do tego dziadków i szwagier z dupy do niego że trzeba dziadkom łazienkę wyremontować.
    Więc niewiele myśląc powiedziałam, żeby sobie wzięli ekipę bo my mamy do zrobienia sypialnie, mały pokój u balkon i nikt nam nie pomaga.
    To się zamknął i temat umarł.

Anabbit lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mam 42 bodziaki z długim rękawem i 6 z krótkim . Jakim cudem? Nie wiem😅🤣

Karola ile? W jednym rozm?

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ludzie jak widzą, że można, to że tak powiem korzystają z kogoś.

U mnie wiadomo, że teraz tak jest no mój Mąż ma czas to chciaz tyle się lepiej poczuje, że pomoże.. zawsze pomagał wokół domu w sumie nawet po pracy na noc umiał wstać po paru godzinach pojechać i robić co trzeba było.

Ale i tak wszyscy są bardzo mili i taktowni i gdyby była normalna sytuacja to wiedząc o ciąży by raczej odpuścili.. trzeba czasem postawić jakieś granice. Jak ktoś pracuje plus ma żonę w ciazy to jak dwa etaty jednak ;) a zaraz kolejny przy Dziecku :P

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana wrote:

Uuu jaki duży już 😊

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Idę dzisiaj na wizytę to pewnie będzie pytał po lekarzu co tam, jak tam mała itd to powiem mu że ogólnie ok ale lekarka mnie badała i powiedziała że szyjka się skróciła od poprzedniej wizyty, że teraz tak na prawdę różnie może być że mogę w każdym momencie zacząć rodzić, spróbuję go w ten sposób nastraszyć.
    Nie mam innego wyjścia bo inaczej sobie do samego porodu będzie leciał w kulki i myślał że to jeszcze kupa czasu 😎

No jest to jakiś pomysł - mam nadzieję, że to go ogarnie

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Karola ile? W jednym rozm?
    Od 50 do 62🤣

preg.png
‹‹ 1381 1382 1383 1384 1385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ