X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️

Ja dziś spałam ok, ale ostatnio codziennie budzę się sama z siebie ok 5 myśląc że pora wstawać 😶

Dziewczyny też czujecie ostatnio bardziej napięty brzuch na tym etapie? Najbardziej czuję jak siadam, mam wrażenie jakbym miała zakwasy albo mega wzdęcia, ogólnie bywa taki jakbym miała zaraz pęknąć 🙈

Chyba zwiększę sobie dawkę magnezu bo biorę póki co 2x dziennie po jednej tabletce magne b6 forte (100mg tam jest). W nocy też mnie chcą łapać skurcze łydek nieraz... Ile Wy bierzecie magnezu na dzień i w jakich dawkach? 🤔

Karola3xJ:D Ty to jesteś kobieta nie do zdarcia... 🙈 Ale serio, należy Ci się chyba kopal w dupal, tu Cię dręczą takie ostre skurcze że aż boli, a Ty dźwigasz takie ciężary... 🤬 Bat na dupie normalnie!👊🤛

magdalena321 o nie, bardzo smutno się to czyta 😔 przykro mi że doświadczasz takiej sytuacji... Mam w otoczeniu takie osoby i wiem że to nic dobrego nie przynosi... Mam nadzieję, że Twój mąż się jednak ogarnie w porę 🫂
    Ja myślę że nawet picie codziennie wieczorem dwóch piwek z sąsiadami to już problem... Ja nie jestem z tych anty alkoholowych, my z moim lubiliśmy w weekend wypić drinka czy dwa, ale to właśnie tylko w weekend, sporadycznie w lato w tygodniu wpadało jakieś piwo, jak było upalnie. Ale jak ktoś MUSI codziennie wypić i tylko czeka na takich co się z nim napiją to to już jest duży problem :(

Herbaciana mocne kciuki za dobre wyniki ✊

przygodami66 ja doświadczenia z myciem dzieci jeszcze nie mam ;) Ale u nas pewnie będziemy myć co jakiś drugi dzień, chyba że zobaczę że właśnie ten "rytuał" dobrze działa na dziecko, to wtedy codziennie ;) A pierwsza kąpiel to u nas będzie w domu, ale nawet nie wiem czy tego samego dnia co powrót, pewnie wszystko wyjdzie w praniu ;) Nie chce narzucać sobie jakiejś presji, bo wystarczająca to będzie dla nas wszystkich zmiana i tak.

przygodami66 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary ja biorę 3x1 magne b6 forte, nie pamiętam jaka tam jest dawka, ale odkąd o tym pamiętam to jest lepiej z tym spinaniem.

Gorzej, że to uczucie gmerania gdzieś na dole mi powróciło od wczoraj, nawet nie wiem czym on tam grzebie, ale mógłby jednak zaprzestać, nie chciałabym, żeby mi się coś z szyjką podziało od tego xD

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mnie też teraz zaczyna brakować kogoś bliskiego tutaj gdzie teraz jestem, mieszkam.
    Wcześniej to on był taką osobą, starał się jakoś mi zrekompensować to że jestem z dala od domu, rodziny, znajomych, w obcym dla siebie miejscu, gdzie dla każdego byłam i jestem nowa tak na prawdę. Mam tutaj tylko córkę.
    Teściowa jak to teściowa spoko ale przecież koleżanka moja nie jest. Siostra męża praca dzieci itd no też to nie jest ten typ że mogę z nią pogadać o różnych rzeczach, druga siostra mieszka we Włoszech to też ten kontakt sporadyczny na WhatsAppie. Pasierbica mimo że nie ma dużej różnicy wieku to to nie jest ta mentalność, ona jest dużym dzieckiem.
    No jestem totalnie sama, czuję się sama 😔
    Jeszcze to że pracy wcześniej nie mogłam podjąć i siedzę już od 2 lat w domu bo mam to świadczenie pielęgnacyjne na córkę do 2031 r., czyli jeszcze przez najbliższe 6 lat będę tą kurą domową, to przez to też nie ma możliwości poznać nowych ludzi.
    No czuję że jestem w takim miejscu w życiu i w takiej czarnej d… bez wyjścia 🙁
    A on ma fajne życie pasje pracę znajomych rodzinę blisko, w domu posprzątane ugotowane no żyć nie umierać.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Dzień dobry ☀️

Ja dziś spałam ok, ale ostatnio codziennie budzę się sama z siebie ok 5 myśląc że pora wstawać 😶

Dziewczyny też czujecie ostatnio bardziej napięty brzuch na tym etapie? Najbardziej czuję jak siadam, mam wrażenie jakbym miała zakwasy albo mega wzdęcia, ogólnie bywa taki jakbym miała zaraz pęknąć 🙈

Chyba zwiększę sobie dawkę magnezu bo biorę póki co 2x dziennie po jednej tabletce magne b6 forte (100mg tam jest). W nocy też mnie chcą łapać skurcze łydek nieraz... Ile Wy bierzecie magnezu na dzień i w jakich dawkach? 🤔

Karola3xJ:D Ty to jesteś kobieta nie do zdarcia... 🙈 Ale serio, należy Ci się chyba kopal w dupal, tu Cię dręczą takie ostre skurcze że aż boli, a Ty dźwigasz takie ciężary... 🤬 Bat na dupie normalnie!👊🤛

magdalena321 o nie, bardzo smutno się to czyta 😔 przykro mi że doświadczasz takiej sytuacji... Mam w otoczeniu takie osoby i wiem że to nic dobrego nie przynosi... Mam nadzieję, że Twój mąż się jednak ogarnie w porę 🫂
    Ja myślę że nawet picie codziennie wieczorem dwóch piwek z sąsiadami to już problem... Ja nie jestem z tych anty alkoholowych, my z moim lubiliśmy w weekend wypić drinka czy dwa, ale to właśnie tylko w weekend, sporadycznie w lato w tygodniu wpadało jakieś piwo, jak było upalnie. Ale jak ktoś MUSI codziennie wypić i tylko czeka na takich co się z nim napiją to to już jest duży problem :(

Herbaciana mocne kciuki za dobre wyniki ✊

przygodami66 ja doświadczenia z myciem dzieci jeszcze nie mam ;) Ale u nas pewnie będziemy myć co jakiś drugi dzień, chyba że zobaczę że właśnie ten "rytuał" dobrze działa na dziecko, to wtedy codziennie ;) A pierwsza kąpiel to u nas będzie w domu, ale nawet nie wiem czy tego samego dnia co powrót, pewnie wszystko wyjdzie w praniu ;) Nie chce narzucać sobie jakiejś presji, bo wystarczająca to będzie dla nas wszystkich zmiana i tak.
    Ja biorę aspargin 3x2

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena sądzę, że dziewczyny wyczerpały temat jeśli chodzi o interweniowanie, podejmowanie rozmowy, specjalistów itp., ale tak jeśli to nic nie daje, a masz dobry kontakt z teściową to… „poskarż” się jej. 🙃 Czasami mamusie skutecznie potrafią potrząsnąć facetami, serio. No i jeśli Twój mąż dostanie komunikat od kolejnej osoby, że coś nie halo, to może też się przebudzi.

Ja na szczęście takiego czegoś nie przeżywam, mój mąż rzadko pije. ALE! Mam taką swoją kartę joker jak on to się zawsze śmieje. 😂 Wiecie jak to jest, prosicie chłopa żeby coś zrobił, nie jakąś błahostkę, a coś typu „ogarnij rynne” albo „wymień uszczelki” takie wiecie, niby męskie zadania, które im dajemy… No i czekamy, dzień, dwa, tydzień, bo przecież ma czas. Co robie ja? Rzucam tekstem „zrobisz to w końcu czy mam zadzwonić po tatę?” 😂 A on wiee, że tata przyjedzie od razu… 😂 I co wtedy słyszę? „Oooo karta joker” i idzie robić. 😂

Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • jowmat Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki - odebrałam wyniki krwi i TSH oraz żelazo mam obniżone... Lekarka mnie nastraszyła, że przez to dziecko może urodzic się z niedoczynnością tarczycy... Wyje jak bóbr... Czy któraś z Was miała problem z TSH i żelazem? Ta się coś na to jeszcze zrobić?

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90
    2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
    20.09.2024 - criotransfer - 2 x 3 BB 🤞<3
    30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
    02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
    06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
    08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS <3

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem antyalkoholowa odkąd mam dziecko, ale sama się napatrzyłam na dorosłych pijących % za dzieciaka i mam dosyć. U nas nie było jakiejś patologii, nikt nie pił po kątach czy piwnicach, a jednak na każdych urodzinach czy imieninach z tą dalszą rodziną procenty na stole musiały być. I tam nigdy nikt nie pije po drinki kulturalnie, tylko po trzy butle do oporu, aż chłopów z ziemi trzeba zbierać. I to wszystko przy dzieciach 😵‍💫 a potem zdziwienie że nagle piętnastolatkowie zaczynają sięgać po alkohol i wracają do domu podchmieleni. No jak takie mają wzorce to dlaczego miałoby to być dla nich dziwne...
    Mój mąż jest jedynym niepijącym facetem w towarzystwie 🫣, ale na szczęście nikt nie namawia i nie pyta. Kultura alkoholowa w Polsce jest naprawdę straszna.

SZKODNIK lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja jestem antyalkoholowa odkąd mam dziecko, ale sama się napatrzyłam na dorosłych pijących % za dzieciaka i mam dosyć. U nas nie było jakiejś patologii, nikt nie pił po kątach czy piwnicach, a jednak na każdych urodzinach czy imieninach z tą dalszą rodziną procenty na stole musiały być. I tam nigdy nikt nie pije po drinki kulturalnie, tylko po trzy butle do oporu, aż chłopów z ziemi trzeba zbierać. I to wszystko przy dzieciach 😵‍💫 a potem zdziwienie że nagle piętnastolatkowie zaczynają sięgać po alkohol i wracają do domu podchmieleni. No jak takie mają wzorce to dlaczego miałoby to być dla nich dziwne...
    Mój mąż jest jedynym niepijącym facetem w towarzystwie 🫣, ale na szczęście nikt nie namawia i nie pyta. Kultura alkoholowa w Polsce jest naprawdę straszna.
    O to ja właśnie to miałam
    Że się napatrzyłam na imieninach i mi wystarczy. Lęk mam do dziś jak widzę pijanych facetów, mimo że żaden nic mi nie zrobił

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowmat wrote:
    Z innej beczki - odebrałam wyniki krwi i TSH oraz żelazo mam obniżone... Lekarka mnie nastraszyła, że przez to dziecko może urodzic się z niedoczynnością tarczycy... Wyje jak bóbr... Czy któraś z Was miała problem z TSH i żelazem? Ta się coś na to jeszcze zrobić?

A jakie Ci to TSH wyszło? Ta norma się zaczyna bardzo nisko z tego co pamiętam. Lekarka Ci powinna dać skierowane do endokrynologa zamiast straszyć od razu ;)
    Robiłaś też ft4 czy samo TSH?

preg.png
  • Nosa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej rodzinie zawsze się lubiło coś razem wypić i tak jak kobiety nigdy nie przesadzały, tak mój tata i mąż a i owszem. Tata przestał kiedy okazało się, że czeka go operacji na serce i teraz już nic nie może, po prostu boi sie o życie. Mąż ma slabosc do piwa, ale przez całą ciążę widział jak ja się trzymam diety, nie przybieram i w końcu się zmotywowal. Wiem, że nie jest mu łatwo,bo czesto w weekendy odreagowywał piwkiem przed kompem, teraz jednak zależy mu na ogarnięciu się przed przyjściem na swiat syna. Oby tak zostało. 🙏

Elza1234, Blackapple, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • Nosa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem też po RSV 🙂 mam z głowy!

Elza1234, Katikat, przygodami66, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 16.04. 1765g cudownego chłopczyka 💙 (30t6d)
    🩺 08.05. następna wizyta (34t)

preg.png
  • jowmat Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A jakie Ci to TSH wyszło? Ta norma się zaczyna bardzo nisko z tego co pamiętam. Lekarka Ci powinna dać skierowane do endokrynologa zamiast straszyć od razu ;)
    Robiłaś też ft4 czy samo TSH?

Tylko TSH miałam badane - 0.310 uIU/ml a norma 0.350 - 4.940... powiedziała, że skoro jestem w ciąży to nie powinnam jej pytać tylko ginekologa którego sobie wybrałam...

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowmat wrote:
    Tylko TSH miałam badane - 0.310 uIU/ml a norma 0.350 - 4.940... powiedziała, że skoro jestem w ciąży to nie powinnam jej pytać tylko ginekologa którego sobie wybrałam...

A czekaj to ty byłaś u rodzinnego jakiegoś czy u jakiejś niekompetentnej endo właśnie?

Ja bym podeszła w takim razie do gin prowadzącego w najbliższym czasie albo zadzwoniła jeśli masz możliwość.

A z żelazem to się nie przejmuj, chyba większość z nas ma niskie, bo ono spada w ciąży, pewnie dostaniesz do suplementacji i tyle.

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowmat po jednym pomiarze tsh to niech nie wyrokuje już niedoczynności u dziecka, najlepiej byłoby to ponownie sprawdzić, tsh lubi wariować, nie raz miałam 0.1 w jakichś sytuacjach hormonalnie niestabilnych. Mam nadzieję, że kolejny pomiar będzie już w normie.

Zresztą niedoczynność ma masa osób, swoją drogą. U mnie nikt z rodziców nie ma, a ja owszem. Szczególnie mi to nie przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 12:47

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena321 ciekawe czy te ziomki od flaszki zdają sobie sprawę z tego,że jak Ciebie będzie zabierać karetka i zobaczą, że osoba która zostaje z dzieckiem jest pod wpływem to masz jak w banku ,że corka ląduje na Izbie Dziecka. Opieka nad dzieckiem pod wpływem to zaniedbanie i wykroczenie. On sobie chyba z tego sprawy nie zdaje.

U mnie nie ma picia bo okazja.Urodziny,chrzciny,grill większość bez alko. Chyba ,że ktoś sobie przyniesie.
    My tu o alko,ja męża wychwalam ,zaglądam do lodówki a tam dwie szuflady piwem wypchane
    a tego co miał kupic nie kupił🤣tzn jedzenia.
    Mówi że promocja byla a to jakieś rzadko dostępne piwo tutaj i zrobił sobie roczny zapas 12 piw.

Magdalena321 jeszcze sobie tak myślę,że te przepisy chyba się zmieniły i na świadczeniu opiekuńczym chyba można pracować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia, 12:50

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Magdalena sądzę, że dziewczyny wyczerpały temat jeśli chodzi o interweniowanie, podejmowanie rozmowy, specjalistów itp., ale tak jeśli to nic nie daje, a masz dobry kontakt z teściową to… „poskarż” się jej. 🙃 Czasami mamusie skutecznie potrafią potrząsnąć facetami, serio. No i jeśli Twój mąż dostanie komunikat od kolejnej osoby, że coś nie halo, to może też się przebudzi.

Ja na szczęście takiego czegoś nie przeżywam, mój mąż rzadko pije. ALE! Mam taką swoją kartę joker jak on to się zawsze śmieje. 😂 Wiecie jak to jest, prosicie chłopa żeby coś zrobił, nie jakąś błahostkę, a coś typu „ogarnij rynne” albo „wymień uszczelki” takie wiecie, niby męskie zadania, które im dajemy… No i czekamy, dzień, dwa, tydzień, bo przecież ma czas. Co robie ja? Rzucam tekstem „zrobisz to w końcu czy mam zadzwonić po tatę?” 😂 A on wiee, że tata przyjedzie od razu… 😂 I co wtedy słyszę? „Oooo karta joker” i idzie robić. 😂

Teściowa jest taka za synusiem że najchętniej to weszła by mu do d…. - serio 🙄
    Czasem mnie to po prostu tak wkurza, bo ona bez niego jak bez ręki normalnie, zdrabnia jego imię jakby miał 5 lat, czasami coś tam powie na niego w nerwach ale zaraz później jest „ojojanie”..
    Jakbym jej coś powiedziała na niego to mi powie że noo tak nie może być itd a jemu nic nie powie bo co będzie 45 letniemu chłopu mówić i pouczać. Ona też w sumie nie lepsza lubi piwko i czasem drinka ale no ona jest sama, nie ma żadnych obowiązków prócz swojej pracy 😏

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Gdzie się w końcu wybrałaś?:) sorki jak napisałaś, starałam się nadrobić ale mogłam przeoczyć 🙈
    Jednak Bielsko. Wolałabym umrzeć niż tu leżeć 🫣 Boję się po prostu, że będą musieć wcześniej rozwiązać i wybierając Katowice to potem zrobi się większy problem jakby trzeba było tam dojeżdżać do dziecka. Więc na razie się wycofałam z pomysłu. Myślałam o carebits ale nie ma się wglądu do wyników więc kiepsko.

PAI homo

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog.14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm 🐭 I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Jednak Bielsko. Wolałabym umrzeć niż tu leżeć 🫣 Boję się po prostu, że będą musieć wcześniej rozwiązać i wybierając Katowice to potem zrobi się większy problem jakby trzeba było tam dojeżdżać do dziecka. Więc na razie się wycofałam z pomysłu. Myślałam o carebits ale nie ma się wglądu do wyników więc kiepsko.
    Wyniki z krwi jak coś można na IKP podglądać, ja tak robiłam bo u nas wyników w trakcie hospitalizacji też na oczy nie widziałam

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Bielsko sobie chwalą. Leżysz juz?

preg.png
  • jowmat Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A czekaj to ty byłaś u rodzinnego jakiegoś czy u jakiejś niekompetentnej endo właśnie?

Ja bym podeszła w takim razie do gin prowadzącego w najbliższym czasie albo zadzwoniła jeśli masz możliwość.

A z żelazem to się nie przejmuj, chyba większość z nas ma niskie, bo ono spada w ciąży, pewnie dostaniesz do suplementacji i tyle.

Byłam u rodzinnego, bo jak odbierałam wyniki z recepcji to mi kazała położna iść i skonsultować z lekarzem, więc poszłam... Mój prowadzący na urlopie i dopiero w poniedziałek będzie a we wtorek mam wizytę więc muszę czekać... Tylko ten wywód mnie z równowagi wyprowadził -cos w stylu, że ona nie jest od tego żeby mi pomóc bo w ciąży jestem i to mój problem

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90

preg.png
‹‹ 1379 1380 1381 1382 1383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ