X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowmat ja się bujałam pół roku z niedoczynnością tarczycy u córki - spowodowana moja autoagresja, w skrócie moje przeciwciała uszkadzały w ciąży jej tarczycę stąd jej trudności - i naprawdę wydaje mi się, że trafiłaś na jakąś dziwną lekarkę. Po jednym wskaźniku nie interpretuje się takich rzeczy, każdy lekarz Ci to powie. Zresztą to tak nie wygląda, że jak przez chwilę matka ma problem z tarczycą to dziecko potem na pewno też ma, wierz mi, bardzo dużo rozmawiałam o tym z lekarzami, a nasza prowadząca była pani doktor członkini dziecięcego towarzystwa endokrynologicznego czy jak to się tam nazywa. Zrób sobie jutro panel tarczycowy pełny i porozmawiaj z endokrynologiem z prawdziwego zdarzenia :) Pewnie wszystko z bobasem będzie dobrze znając życie, ale wiadomo sprawdzić trzeba. Samo TSH mało mówi o stanie tarczycy przecież ;)

jowmat, Galaxis lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Magdalena321 ciekawe czy te ziomki od flaszki zdają sobie sprawę z tego,że jak Ciebie będzie zabierać karetka i zobaczą, że osoba która zostaje z dzieckiem jest pod wpływem to masz jak w banku ,że corka ląduje na Izbie Dziecka. Opieka nad dzieckiem pod wpływem to zaniedbanie i wykroczenie. On sobie chyba z tego sprawy nie zdaje.

U mnie nie ma picia bo okazja.Urodziny,chrzciny,grill większość bez alko. Chyba ,że ktoś sobie przyniesie.
    My tu o alko,ja męża wychwalam ,zaglądam do lodówki a tam dwie szuflady piwem wypchane
    a tego co miał kupic nie kupił🤣tzn jedzenia.
    Mówi że promocja byla a to jakieś rzadko dostępne piwo tutaj i zrobił sobie roczny zapas 12 piw.

Magdalena321 jeszcze sobie tak myślę,że te przepisy chyba się zmieniły i na świadczeniu opiekuńczym chyba można pracować?

Wiem, on w ogóle nie myśli o takich rzeczach ale czy w ogóle któryś facet myśli do przodu tak jak my? Chyba żaden.
    Tak, zmieniły się ale musiałabym wszystko od nowa składać a nie wiem czy tym razem tak chętnie by mi to przyznali bo dopiero za trzecim razem po 4 latach prawie od diagnozy udało mi się w ogóle dostać to Świadczenie. Wywalczone jak lwica bo wcześniej moje dziecko było uzdrawiane bo samo chodzi, sika, je i się ubierze. Także wiesz…

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzinni czasem lubią rzucać takie górnolotne hasła
    Pamiętam, że kiedyś mi jakaś stara bździągwa rzuciła na to, że mam IO i planuję ciążę (to było z 4 lata temu) że to nieodpowiedzialne, lekkomyślne i ona ma nadzieję że nie zajdę w tą ciążę teraz 🤡
    IO ogarnęłam dieta i ruchem w parę miesięcy ale jej „życzenie” niezachodzenia w ciążę zostało ze mną parę lat 🤷‍♀️🤦‍♀️

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Wiem, on w ogóle nie myśli o takich rzeczach ale czy w ogóle któryś facet myśli do przodu tak jak my? Chyba żaden.
    Tak, zmieniły się ale musiałabym wszystko od nowa składać a nie wiem czy tym razem tak chętnie by mi to przyznali bo dopiero za trzecim razem po 4 latach prawie od diagnozy udało mi się w ogóle dostać to Świadczenie. Wywalczone jak lwica bo wcześniej moje dziecko było uzdrawiane bo samo chodzi, sika, je i się ubierze. Także wiesz…
    Wiesz co, no mój mąż jest akurat świadom że rodzic musi być trzeźwy, szczególnie jeśli samo opiekuje się dzieckiem w danej chwili.
    Nie róbmy z mężów też polmozgow bo jednak wychodziliśmy za mąż a nie braliśmy sobie pod opiekę małe dziecko z problemami społecznymi
    Nie możesz go wiecznie tłumaczyć tym, że jest mężczyzną albo coś w tym stylu

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:19

Anabbit, Tanashi, KarolaKinga, Werzol, Anuncja, Klaudek11 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary ja biorę magne b6 forte dwa do śniadania i dwa do kolacji czyli łącznie 4 na dzień. Ginekolog kazał aż 6 brać magne b6 forte, bo w ciąży niby macica i dziecko dużo zużywa. Nie udaje mi się tyle brać, a przy 4 dziennie mam we krwi magnez w normie ale bliżej tej dolnej granicy. Odpukać jeszcze nie mam spięć, skurczów i itp.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Revolutionary ja biorę magne b6 forte dwa do śniadania i dwa do kolacji czyli łącznie 4 na dzień. Ginekolog kazał aż 6 brać magne b6 forte, bo w ciąży niby macica i dziecko dużo zużywa. Nie udaje mi się tyle brać, a przy 4 dziennie mam we krwi magnez w normie ale bliżej tej dolnej granicy. Odpukać jeszcze nie mam spięć, skurczów i itp.
    Ja biorę już teraz też 3 x 2 magne b6 forte a i tak czasem drży mi powieka :/

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz który mi dawał jakieś zaświadczenie na kurs prawa jazdy jak miałam 20 lat powiedział, że uuuu niedoczynność mam a to ciazy nie będzie no chyba że in vitro. Tylko in vitro! Jeżeli w ogóle. I potworzył to 5 razy. Zatkało mnie i się popłakałam potem, teraz to bym mu już za to pokazała co o nim sądzę.

Inne babsko endokrynolog na nfz jakieś pierdoly mi gadala jak byłam nastolatka to jej drzwiami trzasnęłam i tyle mnie widziała, a Mamie powiedziałam, że pierwszy i ostatni raz się wybrałam do poradni na nfz.

Ten lekarz tyle wie o niedoczynności tarczycy pewnie, ze bym mogła zamiast niego udzielać porad, założę się. Także jowmat jedynie konsultacja z dobrym endokrynologiem, a nie jacyś straszący rodzinni z koziej wólki.

Przecież mi jakiś niedorobiony ginekolog jak prosiłam o skierowanie z luxmed na podstawowe badania powiedział, że jestem tak ciężkim przypadkiem, że morfologia i beta z luxmed mi się nie należą, a to było w listopadzie. No nie pozdrawiam tych lekarzy. Już mnie skreślił na początku.

Mojemu mężowi pierwszy ortopeda zadał we wrześniu pytanie czy widzi koparkę za oknem. I czy może chce żeby go po prostu zakopać do ziemi bo ma przerąbane. Aktualnie mu się poprawiło, jest pod opieką ogarniętego, młodego zdolnego lekarza.

No więc..

A jeszcze jako dzieciak odmroziłam rękę to babsko mojemu Tacie wmawialo że mam jakiś objaw raynauda i potem może nawet mi amputacja grozić. Eee a ja do niej jako dzieciak gadam " a możliwe że po prostu lekko odmroziłam rękę?" A ona "a no w sumie też możliwe"

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:28

jowmat lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza z tym magnezem to faktycznie kicha. Człowiek bierze tego tyle, a i tak gdzieś ucieka i wcale nie trzyma się jego poziom we krwi. W ciąży się wcale nie dziwię jak mi mała tak kopie, że ten mięsień non stop robi sporą robotę wyginając się na wszystkie strony.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    No to go uświadom,że może beknąć za to. Masz dziecko autystyczne a n ma z nią siedzieć nabity? Przy zdrowym strach a co dopiero przy "chorym ". Czas obudzić tego ziomka bo nie może być takim pierdołą życiowym

Cel95, Anabbit, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wiesz co, no mój mąż jest akurat świadom że rodzic musi być trzeźwy, szczególnie jeśli samo opiekuje się dzieckiem w danej chwili.
    Nie róbmy z mężów też polmozgow bo jednak wychodziliśmy za mąż a nie braliśmy sobie pod opiekę małe dziecko z problemami społecznymi
    Nie możesz go wiecznie tłumaczyć tym, że jest mężczyzną albo coś w tym stylu

Wiesz co u mnie jest trochę inna sytuacja bo on swoje dzieci już ma dorosłe, minęło kupę lat od czasów kiedy on potencjalnie z tymi dziećmi spędzał czas w takim sensie że trzeba było za nimi patrzeć non stop co robią.
    A z moim dzieckiem to ja jestem praktycznie cały czas poza godzinami w których ona jest w szkole, jego 3/4 dnia nie ma w domu. Nie jest też jej ojcem, więc ja nigdy go nie angażowałam do opieki nad nią.
    Jednakże teraz będzie miał swoje dziecko, małe, więc będzie musiał zacząć się angażować. Muszę dać mu szansę bycia ojcem i zobaczyć jak się będzie zachowywał po narodzinach, czy go to coś zmieni, nauczy, nie mogę go skreślić pod tym względem nie dając mu pola popisu. Nie chcę żeby nasze relacje przeszkodziły mu w tym żeby się wykazać, ojcem może być dobrym, może się dla córki starać. Okaże sie w czerwcu 😏

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Mi lekarz który mi dawał jakieś zaświadczenie na kurs prawa jazdy jak miałam 20 lat powiedział, że uuuu niedoczynność mam a to ciazy nie będzie no chyba że in vitro. Tylko in vitro! Jeżeli w ogóle. I potworzył to 5 razy. Zatkało mnie i się popłakałam potem, teraz to bym mu już za to pokazała co o nim sądzę.

Inne babsko endokrynolog na nfz jakieś pierdoly mi gadala jak byłam nastolatka to jej drzwiami trzasnęłam i tyle mnie widziała, a Mamie powiedziałam, że pierwszy i ostatni raz się wybrałam do poradni na nfz.

Ten lekarz tyle wie o niedoczynności tarczycy pewnie, ze bym mogła zamiast niego udzielać porad, założę się. Także jowmat jedynie konsultacja z dobrym endokrynologiem, a nie jacyś straszący rodzinni z koziej wólki.

Przecież mi jakiś niedorobiony ginekolog jak prosiłam o skierowanie z luxmed na podstawowe badania powiedział, że jestem tak ciężkim przypadkiem, że morfologia i beta z luxmed mi się nie należą, a to było w listopadzie. No nie pozdrawiam tych lekarzy. Już mnie skreślił na początku.

Mojemu mężowi pierwszy ortopeda zadał we wrześniu pytanie czy widzi koparkę za oknem. I czy może chce żeby go po prostu zakopać do ziemi bo ma przerąbane. Aktualnie mu się poprawiło, jest pod opieką ogarniętego, młodego zdolnego lekarza.

No więc..

Kiedyś trafiłam do takiej ginekolozki w niepłodności, że właśnie też mi powiedziała, że z moich pęcherzyków i problemów nic nie będzie nie mam co liczyć na dziecko. Nie wróciłam już do niej. I trafiłam potem do lekarza, do którego chodzę od lat, który powiedział mi, że na luziku wszystko ogarniemy i na koniec pierwszej wizyty, gdzie rozpisał mi leczenie, powiedzial: nastepny raz widzimy się w ciąży. I to dla mnie bardzo wiele znaczyło, więc Cel doskonale rozumiem co masz na myśli. To ważne mieć wspierających lekarzy, a nie takich, co odbierają nadzieję pacjentom w takiej sytuacji, która wcale nie jest beznadziejna ;)

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to go uświadom,że może beknąć za to. Masz dziecko autystyczne a n ma z nią siedzieć nabity? Przy zdrowym strach a co dopiero przy "chorym ". Czas obudzić tego ziomka bo nie może być takim pierdołą życiowym

Też o tym pomyślałam. To dość niebezpieczny scenariusz a jak widać po forum nikt w ciazy nie wie kiedy kogo kolej na podróż na IP. Może ten argument do niego trafi?

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Kiedyś trafiłam do takiej ginekolozki w niepłodności, że właśnie też mi powiedziała, że z moich pęcherzyków i problemów nic nie będzie nie mam co liczyć na dziecko. Nie wróciłam już do niej. I trafiłam potem do lekarza, do którego chodzę od lat, który powiedział mi, że na luziku wszystko ogarniemy i na koniec pierwszej wizyty, gdzie rozpisał mi leczenie, powiedzial: nastepny raz widzimy się w ciąży. I to dla mnie bardzo wiele znaczyło, więc Cel doskonale rozumiem co masz na myśli. To ważne mieć wspierających lekarzy, a nie takich, co odbierają nadzieję pacjentom w takiej sytuacji, która wcale nie jest beznadziejna ;)

Gusia, dokładnie. Z takimi tekstami to może depresji dostać i od niej problemów, a nie od swoich schorzeń.

Zresztą prawdy w tym tyle co zero bo niedoczynność tarczycy ma ogrom kobiet, żadna wyjątkowa choroba

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj popralam takie biale rzeczy,które miały żółte plamy. Jakies ręczniki,bodziaki po synu. Mowie ostania szansa. Wymoczyłam.w aktywnym tlenie,wyprałam na 40 st bo już mi szkoda grzania tej pralki na 60st. Wieszam a tam nadal plamy. Dzisiaj patrzę a plamy na słońcu zniknęły praktycznie całkowicie. Czyli to prawda,że na słońcu potrafią zblednąć!

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowmat wrote:
    Byłam u rodzinnego, bo jak odbierałam wyniki z recepcji to mi kazała położna iść i skonsultować z lekarzem, więc poszłam... Mój prowadzący na urlopie i dopiero w poniedziałek będzie a we wtorek mam wizytę więc muszę czekać... Tylko ten wywód mnie z równowagi wyprowadził -cos w stylu, że ona nie jest od tego żeby mi pomóc bo w ciąży jestem i to mój problem

Nie stresuj sie, tylko skonsultuj to sobie ze swoim gin, jak chcesz być spokojniejsza. Rodzinni mają często takie pojęcie o ginekologii i endokrynologii, że głowa boli, a samo tsh w ciąży ma różne wahania - mało tego, tsh samo w sobie potrafi mieć wahania dobowe, więc jak zrobisz za 1/2/3/4/10 dni to ten wynik może być już inny - tak jak mówią dziewczyny, ocenia się to razem z ft3 i ft4. Ja na początku ciąży miałam tsh 0,005 i wróciło samo do normy.

Jeśli nie masz w najbliższym czasie wizyty to powtórz sobie cały panel tarczycowy po majówce i zobaczysz, że może już być w normie 😉

jowmat lubi tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj popralam takie biale rzeczy,które miały żółte plamy. Jakies ręczniki,bodziaki po synu. Mowie ostania szansa. Wymoczyłam.w aktywnym tlenie,wyprałam na 40 st bo już mi szkoda grzania tej pralki na 60st. Wieszam a tam nadal plamy. Dzisiaj patrzę a plamy na słońcu zniknęły praktycznie całkowicie. Czyli to prawda,że na słońcu potrafią zblednąć!

Ja właśnie też teraz puściłam część ubranek co dostałam takie po domowemu raczej bodziaki kaftaniki z plamkami żółtymi itd i zobaczymy czy puszczą.

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wyniki z krwi jak coś można na IKP podglądać, ja tak robiłam bo u nas wyników w trakcie hospitalizacji też na oczy nie widziałam
    O to nie wiedziałam. Popatrzę wieczorem. Byleby mi znowu coś w tym moczu nie wyszło. Specjalnie poszłam się podmyć.

PAI homo

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog.14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm 🐭 I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bielsko sobie chwalą. Leżysz juz?
    Tak. No najgorzej te warunki, mój kręgosłup nie wiem ile to wytrzyma 🫣

PAI homo

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog.14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm 🐭 I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dzisiaj na wizytę to pewnie będzie pytał po lekarzu co tam, jak tam mała itd to powiem mu że ogólnie ok ale lekarka mnie badała i powiedziała że szyjka się skróciła od poprzedniej wizyty, że teraz tak na prawdę różnie może być że mogę w każdym momencie zacząć rodzić, spróbuję go w ten sposób nastraszyć.
    Nie mam innego wyjścia bo inaczej sobie do samego porodu będzie leciał w kulki i myślał że to jeszcze kupa czasu 😎

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Jednak Bielsko. Wolałabym umrzeć niż tu leżeć 🫣 Boję się po prostu, że będą musieć wcześniej rozwiązać i wybierając Katowice to potem zrobi się większy problem jakby trzeba było tam dojeżdżać do dziecka. Więc na razie się wycofałam z pomysłu. Myślałam o carebits ale nie ma się wglądu do wyników więc kiepsko.

Jesteś w Wojewódzkim?

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ