CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśka00 wrote:Byłam na wizycie i lekarz nadal twierdzi że nie jest to wskazanie na cc mimo że łożysko bez zmian nisko także nastawiam się na SN a jak powiedziałam że obawiam się że zacznę rodzic a z tym łożyskiem pójdzie coś nie tak i skończy się CC i mi powiedział że często tak się zdarza nawet jeśli ciąża przebiega książkowo i nadal nie zmieni zdania. Ale mam w środę ostatnie prenatalne żeby sprawić przepływy i wagę młodego bo słabo przybiera i mam zasięgnąć konsultacji u tego lekarza aby rozwiać moje wątpliwości a Ciebie jaka decyzja?
a nic nie wiadomo jeszcze
wizytę mam w tym tygodniu, może się dowiem czegoś więcej xD
u mnie albo nachodzi albo jest oddalone 7mm, ale też bym chciała już wiedzieć co i jak heheh💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Cel95 wrote:Zastanawiam się nad ubrankami na wyjście. Przyjmę komentarze i krytykę lub akceptację 😆
Starałam się w miarę na cebulkę coś wymyślić.
Wszędzie jako dodatek czapeczka i skarpetki te same tylko inne kolory
1. Spodenki, body długi rękaw, bluza
2. Rampers, body z długim lub krótkim rękawem
3. Wersja dla maluszka na rozmiar 50 - spodenki, body, bluza
4. Wersja jakby było zimniej - body z długim lub krótkim rękawem, grubszy pajac -
Myślę Karola że te z długim rękawem też się przydadzą, w Polszy pogoda jest jaka jest
ja to się cieszyłam na fakt że rodzę latem dla odmiany po grudniu, ale finalnie uznaje że jeden pies bo w naszym klimacie trzeba być przygotowanym na wszystkie opcje pogodowe.
Ale ja w śpiochach obcinałam stopki i zawijałam przez co jeszcze służyły! Więc czy stopy czy rękawy, who cares 🤣
Dziewczyny pierworodki, myślę że na początek mimo wszystko kopertowe ubranka będą wygodniejsze bo ten strach żeby wsadzić coś przez głowę trochę paraliżuje ale kwestia paru dni i kopertowe zaczynają wkurzać bo za dużo z nimi roboty. Moj mąż nienawidzi kopertowych bo te zatrzaski co gdzie przypiąć to dla niego zawsze był Tetris i nie był w stanie tego ogarnąć 😄
Ps. W ogóle mój mąż zaczyna jutro pracę! 🙆♀️ 5 miesięcy na bezrobociu dało w kość naszym relacjom, stąd moja mała aktywność na forum, ale jutro zaczynamy od
Nowa, mam nadzieję że i między nami się poukładaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:32
jowmat, Elza1234, Nosa, KarolaKinga, Biedronka@, Moooniii, KasiaGosiaWerka, Alex_92, przygodami66, Tanashi, kasssia, eeemakarena, Klaudek11, amoze, Werzol, Lola93, Anuncja lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Ja do szpitala wzięłam same body kopertowe i śpiochy rozpinane w kroku - bo przeraża mnie to przebieranie póki co xD
Na wyjście mam na cebule, body krótki rękaw, śpiochy z długim że stopkami, czapkę i w razie W kombinezon dresowy jakby się nagle pogoda schrzaniła -
Kindziukowa - kciuki za męża! Wspaniałe info, że ma pracę ♥️ wcale się nie dziwię, że się to na Was odbiło, to mega stresujące musiało być, mieć tylko jedna pensje mimo wszystko
-
Kindziukowa to nie dziwię się, że trochę to bezrobocie namieszała u Was. Oby juz bylo po sprawie!
Ja Wam powiem,że nie lubię ubranek z tymi zatrzaskami,a w nogawkach to już w ogóle. Tyle jest tego zapinania,człowiek się boi ,że dziecko przyszczypnie. Do tego jak dziecko ma nerwy to idzie się spocić. Pewnie 90% ludzi nie zwroci uwagi na to co mnie osobiście denerwuje w tych ciuszkach🤣
Dlatego lubię śpiochy zapinane na ramionach albo rapmersy za zamek. A te body kopertowe to się robi taka buła z tych warstw,grube to bo to podwójny materiał. I odsłania klatę piersiową bo to dekolt w V . Ja to lubię symetrię pod szyją jednak🤣 -
Ja układałam ciuszki w komodzie to na wierzchu ułożyłam wszystkie kopertowe bo na początek na bank tylko tych będziemy używać 😅
Kindziukowa gratulacje dla męża i powodzenia w nowej pracy! To na pewno bardzo Wam obojgu ciążyło, więc teraz o jeden stres mniej 🙂
Z tego mojego leżenia wyniknął jeden plus, małżonek poczuł presję czasu i wziął się do roboty, właśnie łóżeczko składa, sam z siebie stwierdzil ze najwyższa pora😂 -
Karola3xJ:D wrote:Kindziukowa to nie dziwię się, że trochę to bezrobocie namieszała u Was. Oby juz bylo po sprawie!
Ja Wam powiem,że nie lubię ubranek z tymi zatrzaskami,a w nogawkach to już w ogóle. Tyle jest tego zapinania,człowiek się boi ,że dziecko przyszczypnie. Do tego jak dziecko ma nerwy to idzie się spocić. Pewnie 90% ludzi nie zwroci uwagi na to co mnie osobiście denerwuje w tych ciuszkach🤣
Dlatego lubię śpiochy zapinane na ramionach albo rapmersy za zamek. A te body kopertowe to się robi taka buła z tych warstw,grube to bo to podwójny materiał. I odsłania klatę piersiową bo to dekolt w V . Ja to lubię symetrię pod szyją jednak🤣 -
asiun wrote:Mnie body kopertowe do szału doprowadzały, serio 🤣 jak miałam to zapinać i zapinać 😤 ostatecznie kopertowych miałam może trzy sztuki, teraz nie mam wcale.
-
xSmerfetkax wrote:Wlasnie wstawiłam pierwsze pranie z ubrankami dla malucha 🥹 totalny wzrusz!
Jakieś rady, jak to prać, suszyć? 😅
Mam nadzieję że pomogłam 😅😂🤣KarolaKinga, Alex_92, Biedronka@, eeemakarena, Kkk77, Werzol, Anuncja lubią tę wiadomość
-
Ja dziś doszłam do wniosku że zamówię na SHEIN takie ograniczniki do szuflad rozciągane żeby rozdzielić szuflady w komodzie i układać ubranka 🙂
Nie będę się bawiła w organizery, zamówię tylko kilka sztuk bo potrzebuje na taką podręczną szafkę mobilną żeby włożyć pampersy, podkład jakiś, maści, szczotkę i inne pierdółki.
Zobaczymy jak się to sprawdzi 😝 -
Też mam dylemat. Ale po suszarce są takie mięciutkie że chyba na mniejszej partii spróbuję i zaryzykuję
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Czytam co piszecie i jako pierworódka pierwsze słyszę że pod pajac zakłada się body 🫣
Ze skompletowaniem ubranek nie powinnam mieć problemu bo na prawdę dostałam tego tak duże ilości od znajomych, że sama się zastanawiam po co mi tyle tego.
Kindziukowa gratulacje dla Męża nowej pracy 😊
Karola, też mi pasuje do Cb cięcie ubranek😁
Po Tobie chyba można się wszystkiego spodziewać. Byle praktycznie było.
U mnie dziś dzień leniucha w łóżku. 🤣
Wczoraj się objadłam na grillu i dzisiaj nie ma szans na ruszenie się.
A jak większość z Was miałam plan w majówkę zacząć szykować się do szpitala... no cóż walizka poczeka. -
Kindziukowa,gratki i zazdro, że w sumie tak szybko poszło:P
Kindziukowa lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Ja jeszcze nie wiem co założymy małej na wyjście, zależy jaka pogoda będzie. Na pewno czapeczka cienka i skarpetki a jaka reszta ubioru to nie wiem 😆
Ale też mam tyle ubranek teraz że sama nie wiem po co tyle i chyba połowy z tego nie założymy nawet.. Dużo dostałam a nie spodziewałam się kompletnie.