X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Karola chyba nas z Gusia pomyliłaś, ale styl zero waste jest bardzo w modzie 😁
    Tak,sorry. Chciałam napisać Gusia a wyszlo Cel🤣

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka00 wrote:
    Byłam na wizycie i lekarz nadal twierdzi że nie jest to wskazanie na cc mimo że łożysko bez zmian nisko także nastawiam się na SN a jak powiedziałam że obawiam się że zacznę rodzic a z tym łożyskiem pójdzie coś nie tak i skończy się CC i mi powiedział że często tak się zdarza nawet jeśli ciąża przebiega książkowo i nadal nie zmieni zdania. Ale mam w środę ostatnie prenatalne żeby sprawić przepływy i wagę młodego bo słabo przybiera i mam zasięgnąć konsultacji u tego lekarza aby rozwiać moje wątpliwości a Ciebie jaka decyzja?

a nic nie wiadomo jeszcze
    wizytę mam w tym tygodniu, może się dowiem czegoś więcej xD
    u mnie albo nachodzi albo jest oddalone 7mm, ale też bym chciała już wiedzieć co i jak heheh :D

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Zastanawiam się nad ubrankami na wyjście. Przyjmę komentarze i krytykę lub akceptację 😆

Starałam się w miarę na cebulkę coś wymyślić.

Wszędzie jako dodatek czapeczka i skarpetki te same tylko inne kolory

1. Spodenki, body długi rękaw, bluza
    2. Rampers, body z długim lub krótkim rękawem
    3. Wersja dla maluszka na rozmiar 50 - spodenki, body, bluza
    4. Wersja jakby było zimniej - body z długim lub krótkim rękawem, grubszy pajac
    Ja zapewne pójdę w pakowaniu na wyjście w Twój 2 zestaw. Można body pod pajac a jak będzie ciepło to w samym pajacu wyjdziemy ze szpitala.

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm
    13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙
    07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g
    04.04. 👶 1349g
    02.05. 👶 2050g
    preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zabieram pajac cienki, body z krótkim, body z długim, kombinezon dresowy,czapeczka skarpetki.Biorę rozmiar 56 i 62. Myślę, że z tego idealnie się wpasuje w każdą pogodę

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę Karola że te z długim rękawem też się przydadzą, w Polszy pogoda jest jaka jest ;) ja to się cieszyłam na fakt że rodzę latem dla odmiany po grudniu, ale finalnie uznaje że jeden pies bo w naszym klimacie trzeba być przygotowanym na wszystkie opcje pogodowe.
    Ale ja w śpiochach obcinałam stopki i zawijałam przez co jeszcze służyły! Więc czy stopy czy rękawy, who cares 🤣

Dziewczyny pierworodki, myślę że na początek mimo wszystko kopertowe ubranka będą wygodniejsze bo ten strach żeby wsadzić coś przez głowę trochę paraliżuje ale kwestia paru dni i kopertowe zaczynają wkurzać bo za dużo z nimi roboty. Moj mąż nienawidzi kopertowych bo te zatrzaski co gdzie przypiąć to dla niego zawsze był Tetris i nie był w stanie tego ogarnąć 😄

Ps. W ogóle mój mąż zaczyna jutro pracę! 🙆‍♀️ 5 miesięcy na bezrobociu dało w kość naszym relacjom, stąd moja mała aktywność na forum, ale jutro zaczynamy od
    Nowa, mam nadzieję że i między nami się poukłada

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:32

jowmat, Elza1234, Nosa, KarolaKinga, Biedronka@, Moooniii, KasiaGosiaWerka, Alex_92, przygodami66, Tanashi, kasssia, eeemakarena, Klaudek11, amoze, Werzol, Lola93, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do szpitala wzięłam same body kopertowe i śpiochy rozpinane w kroku - bo przeraża mnie to przebieranie póki co xD
    Na wyjście mam na cebule, body krótki rękaw, śpiochy z długim że stopkami, czapkę i w razie W kombinezon dresowy jakby się nagle pogoda schrzaniła

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa - kciuki za męża! Wspaniałe info, że ma pracę ♥️ wcale się nie dziwię, że się to na Was odbiło, to mega stresujące musiało być, mieć tylko jedna pensje mimo wszystko

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa to nie dziwię się, że trochę to bezrobocie namieszała u Was. Oby juz bylo po sprawie!

Ja Wam powiem,że nie lubię ubranek z tymi zatrzaskami,a w nogawkach to już w ogóle. Tyle jest tego zapinania,człowiek się boi ,że dziecko przyszczypnie. Do tego jak dziecko ma nerwy to idzie się spocić. Pewnie 90% ludzi nie zwroci uwagi na to co mnie osobiście denerwuje w tych ciuszkach🤣

Dlatego lubię śpiochy zapinane na ramionach albo rapmersy za zamek. A te body kopertowe to się robi taka buła z tych warstw,grube to bo to podwójny materiał. I odsłania klatę piersiową bo to dekolt w V . Ja to lubię symetrię pod szyją jednak🤣

preg.png
  • KarolaKinga Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja układałam ciuszki w komodzie to na wierzchu ułożyłam wszystkie kopertowe bo na początek na bank tylko tych będziemy używać 😅
    Kindziukowa gratulacje dla męża i powodzenia w nowej pracy! To na pewno bardzo Wam obojgu ciążyło, więc teraz o jeden stres mniej 🙂
    Z tego mojego leżenia wyniknął jeden plus, małżonek poczuł presję czasu i wziął się do roboty, właśnie łóżeczko składa, sam z siebie stwierdzil ze najwyższa pora😂

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kindziukowa to nie dziwię się, że trochę to bezrobocie namieszała u Was. Oby juz bylo po sprawie!

Ja Wam powiem,że nie lubię ubranek z tymi zatrzaskami,a w nogawkach to już w ogóle. Tyle jest tego zapinania,człowiek się boi ,że dziecko przyszczypnie. Do tego jak dziecko ma nerwy to idzie się spocić. Pewnie 90% ludzi nie zwroci uwagi na to co mnie osobiście denerwuje w tych ciuszkach🤣

Dlatego lubię śpiochy zapinane na ramionach albo rapmersy za zamek. A te body kopertowe to się robi taka buła z tych warstw,grube to bo to podwójny materiał. I odsłania klatę piersiową bo to dekolt w V . Ja to lubię symetrię pod szyją jednak🤣
    Mnie body kopertowe do szału doprowadzały, serio 🤣 jak miałam to zapinać i zapinać 😤 ostatecznie kopertowych miałam może trzy sztuki, teraz nie mam wcale.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓

Wysłany: Dzisiaj, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Mnie body kopertowe do szału doprowadzały, serio 🤣 jak miałam to zapinać i zapinać 😤 ostatecznie kopertowych miałam może trzy sztuki, teraz nie mam wcale.
    No ja te kopertowe co dostalam po kimś przeznacze na obcinanie rękawków. Bo to się ze dwa razy ubierze na krzyż. Mój szanowny małżonek zakazał mi robienia wiochy i obcinania ale niech se gada. Nie musi widzieć jak mała w tym jest ubrana. Będą ubranka z podziałem na "tata w domu" i "tata w pracy" 🤣

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wstawiłam pierwsze pranie z ubrankami dla malucha 🥹 totalny wzrusz!
    Jakieś rady, jak to prać, suszyć? 😅

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Wlasnie wstawiłam pierwsze pranie z ubrankami dla malucha 🥹 totalny wzrusz!
    Jakieś rady, jak to prać, suszyć? 😅
    Prałam w pralce, suszyłam na balkonie
    Mam nadzieję że pomogłam 😅😂🤣

KarolaKinga, Alex_92, Biedronka@, eeemakarena, Kkk77, Werzol, Anuncja lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Prałam w pralce, suszyłam na balkonie
    Mam nadzieję że pomogłam 😅😂🤣

Tak! Jakoś mam strach przed suszeniem tych ubranek w suszarce 🫣😅

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś doszłam do wniosku że zamówię na SHEIN takie ograniczniki do szuflad rozciągane żeby rozdzielić szuflady w komodzie i układać ubranka 🙂
    Nie będę się bawiła w organizery, zamówię tylko kilka sztuk bo potrzebuje na taką podręczną szafkę mobilną żeby włożyć pampersy, podkład jakiś, maści, szczotkę i inne pierdółki.
    Zobaczymy jak się to sprawdzi 😝

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam dylemat. Ale po suszarce są takie mięciutkie że chyba na mniejszej partii spróbuję i zaryzykuję :)

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam co piszecie i jako pierworódka pierwsze słyszę że pod pajac zakłada się body 🫣

Ze skompletowaniem ubranek nie powinnam mieć problemu bo na prawdę dostałam tego tak duże ilości od znajomych, że sama się zastanawiam po co mi tyle tego.

Kindziukowa gratulacje dla Męża nowej pracy 😊

Karola, też mi pasuje do Cb cięcie ubranek😁
    Po Tobie chyba można się wszystkiego spodziewać. Byle praktycznie było.

U mnie dziś dzień leniucha w łóżku. 🤣
    Wczoraj się objadłam na grillu i dzisiaj nie ma szans na ruszenie się.

A jak większość z Was miałam plan w majówkę zacząć szykować się do szpitala... no cóż walizka poczeka.

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa,gratki i zazdro, że w sumie tak szybko poszło:P

Kindziukowa lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem co założymy małej na wyjście, zależy jaka pogoda będzie. Na pewno czapeczka cienka i skarpetki a jaka reszta ubioru to nie wiem 😆

Ale też mam tyle ubranek teraz że sama nie wiem po co tyle i chyba połowy z tego nie założymy nawet.. Dużo dostałam a nie spodziewałam się kompletnie.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Czytam co piszecie i jako pierworódka pierwsze słyszę że pod pajac zakłada się body 🫣

Nie ma potrzeby zakładać body, pod pajacyka ;)

preg.png
‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ