X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 maja, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Eeeeeeejj😄

Takie bóle brzucha jak na okres w dole brzucha to normalne już są 😅😅😅? 34t2d
    Nie że mnie spina tylko taki stały ból xD

Zestresilam sie 😁😆
    Mnie tak boli jak młody się wciska w dół.
    Jeszcze od wczoraj w lewe biodro 🙄

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Eeeeeeejj😄

Takie bóle brzucha jak na okres w dole brzucha to normalne już są 😅😅😅? 34t2d
    Nie że mnie spina tylko taki stały ból xD

Zestresilam sie 😁😆

Ja miałam takie tydzień temu cały dzień i do tego takie w krzyżu jak przy porodzie z córką, myślałam że to już i stary chciał jechać do szpitala ale w nocy przeszło 😆😆

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 4 maja, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, mi też się zdarzyło już parę razy patrzeć na zegarek i zastanawiać czy trzeba będzie jechać ...

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 maja, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wczoraj przy wieczornych skurczach już zainstalowałam sobie apke do liczenia skurczów 🫣 bo się trafiła seria już lekko bolesnych

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anuncja Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na basenie, przez te 40 minut czułam się lekko i zwiewnie niczym nimfa :D

przygodami66, Katikat, Werzol, Alex_92, KarolaKinga lubią tę wiadomość

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 4 maja, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    No ja wczoraj przy wieczornych skurczach już zainstalowałam sobie apke do liczenia skurczów 🫣 bo się trafiła seria już lekko bolesnych
    Jaką masz apkę? Ja zainstalowałam zieloną "SKURCZE"🤣 taka chwytliwa nazwa😜

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
    11.04 1880 gram 💙
    28.04 2700 gram 💙👶

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    A jaka apke polecasz?
    Mnie nic nie boli jeszcze ale w sumie fajna sprawa do monitorowania jak się zacznie
    Mnie póki co boli to jej zmieniane położenia z prawa na lewo. Jeszcze 2 tyg do wizyty a najchętniej poszłabym już, sama nie wiem po co 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 4 maja, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie tą co Biedronk@ napisała. Ostatnio też ją miałam, jest prosta więc idealna 🫣

Elza1234, Biedronka@ lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Właśnie tą co Biedronk@ napisała. Ostatnio też ją miałam, jest prosta więc idealna 🫣
    Dzięki! Ściągnięta :D

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 maja, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam z tymi bólami nie pomogę. Albo boli bo boli,albo boli bo się zaczyna. Co to było okazuje się dnia kolejnego w zależności czy się urodziło czy nie. Ja już mam taki przekrój bólowy,ze to juz mam w dupie jak boli i gdzie promieniuje. Już się poddałam. Na pewno boli w bliźnie i idzie w krzyż. Ale dziecko siedzi w brzuchu nadal no. To najwazniejsze.

Mąż mi wczoraj walizki postawil obok szafy ale one nadal się nie zapełniły. Ja się na nie patrzę,one na mnie i nic. Zero flow miedzy nami. Co jest grane🤣

preg.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 4 maja, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omajgaad, trochę mnie pocieszyłyście 😂
    Ale wzięłam nospe jakby co 😅

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to mi takie przelotne też się zdarzały, czasem się też tak dość boleśnie brzuch napina, ale sama nie wiem czy to młody się wyzłośliwia czy to właśnie jakieś skurcze przepowiadające czy w ogóle jak coś takiego może wyglądać XD zaczynam się stresować, że będę rozkminiać czy to skurcz czy to nie skurcz i przegapię jakoś początek, chociaż wierzę, że nie da się go przegapić XD z drugiej strony mam dość wysoki próg bólu i dość długo mogę uważać za normalne coś, co zostałoby uznane za bardzo bolesne i co wtedy 🙈

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 4 maja, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś mam dużo napięć, a co najlepsze odpaliły mi się po czytaniu, bo córka zrobiła mi taki maraton, że przeczytałam jej bite 60 stron tekstu na głos. Na koniec to już musialam na leżąco, bo brzuch był tak twardy, że nie mogłam z nim siedzieć i czytać jednocześnie 🫣

preg.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 4 maja, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to się najbardziej brzuch napina w aucie, na wszystkich zakrętach, progach spowalniających. O masakra. Strasznie cierpię wtedy. Więc już dłuższe podróże u mnie odpadają.

KKK77, ja mam podobnie. Też się boję się przegapię albo zbagatelizuje właściwe skurcze.
    Da się je jakoś rozróżnić? W sumie najlepiej jakby wody odeszły jako pierwsze. Wtedy przynajmniej od razu wiadomo co robić 😄😄😄

preg.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 4 maja, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dałyście mi do myślenia z tymi ubrankami na wyjście - jutro czeka mnie prasowanie ciuszków, więc chyba jeszcze zmienię swój pierwotny wybór w tej kwestii.

Co do skurczy, to ja chyba jeszcze nie miałam tych przepowiadających, bo dotychczas żadne spięcie brzucha nie było jakoś bolesne. Ciekawa jestem kiedy się pojawią.

Jakoś dzisiaj pod wieczór gorzej się czuję - mam dreszcze, czuję duży niepokój, Młoda też boleśnie wierci się w brzuchu, a do tego pomimo moich codziennych problemów z zaparciami od żelaza, to teraz mocno mnie przeczyściło. Coś czuję, że trudniejsza noc przed nami 😥

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 4 maja, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia jak tam mała?

preg.png
‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ