Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja po USG, z Borówką wszystko okej. Krwiak się minimalnie ruszył ale raczej mam się nastawiać, że jeszcze długo z nami będzie😢

Ale dzisiaj niespodziewanie musieliśmy pożegnać naszego psiego przyjaciela i serce mi pęka💔 Mąż przyjechał z nim pod szpital żebym mogła się pożegnać i wszystkie pielęgniarki płakały dzisiaj ze mną
    To ten którego miałaś od dziecka?

event.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja po USG, z Borówką wszystko okej. Krwiak się minimalnie ruszył ale raczej mam się nastawiać, że jeszcze długo z nami będzie😢

Ale dzisiaj niespodziewanie musieliśmy pożegnać naszego psiego przyjaciela i serce mi pęka💔 Mąż przyjechał z nim pod szpital żebym mogła się pożegnać i wszystkie pielęgniarki płakały dzisiaj ze mną

Hej Anku trzymaj się i bardzo mi przykro z powodu psiego przyjaciela. My mamy też taką już starsza psinkę u moich rodziców i każdy traktuje go jak członka rodziny.

• Alex_92 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:

Dobrze, że z maleństwem wszystko dobrze. Trzymam kciuki, żeby jednak ten krwiak się wchłonął. Sama miałam 2 i bardzo mocne krwawienie.

Bardzo mi przykro z powodu pieska 😢 serduszko pęka. Człowiek się przyzwyczaja. Bardzo współczuję 💔

23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2024, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola tak😢 15 lat ze mną

💔 Marcysia 21t 👼
  • Malinaaa2024 Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2024, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Bardzo współczuję, niech biega za tęczowym mostem! 🌈🐾

A ja Wam powiem dziewczyny, ostatnio pisałam że minęły mi trochę mdłości, i doszłam do tego co na tym zaważyło, brałam trzy dni suple LittleMe od HealtLabsCare, i byłam przerażona że coś nie tak ze jest mi tak lepiej, więc postanowiłam je odstawić i wrócić do vitD i ActiFolinu, i znów to samo….
    Czyli wniosek taki, że wyciągnę kłącza imbiru i witamina B6, które są w LittleMe naprawdę pomagają na mdłości!

A próbowałam już wszystkich metod i poza ssaniem cytryny nic nie przynosiło ulgi, więc jak któraś zmaga się z taką dolegliwością to polecam te suplementy!

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Kawał czasu. Fajnie że mąż umożliwia Cie pożegnanie się z nim. Dzieki temu może będziesz się w tym wszystkim czuć spokojniejsza. Fajnego masz męża! Trzymaj się i rycz ile trzeba.

event.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Dziewczyny jaka jestem głupia 🫣 Miałam złą placówkę zaznaczoną przy kupnie vouchera do diagnostyki. Czy ja mogę pójść do innej placówki mimo, że widnieje tam inna? Czuje się beznadziejnie 😔 Na banku już nie mogę tego cofnąć. Infolinia nie działa dziś, a jutro już muszę zrobić badania.
    Nie jesteś głupia:), tylko w ciąży;)

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaW wrote:
    Plamienia na ten moment miałam dwa razy - raz na samym początku jak się dowiedziałam, a potem tydzień później. Trwały ok 2 dni. Ja akurat jestem po transferze i na cyklu sztucznym. Lekarz zwiekszyl za pierwszym razem proga i kazał prowadzić kanapowo-fotelowy tryb zycia.
    Aktualnie mam żółtą wydzielinę, a przez długi weekend nie chciałam pisać do lekarza. Nie wiem czy to normalne czy mam coś z tym zrobić.

Hej. Też zmieniła mi się wydzielina na bardziej żółtą, kremowa. Nawet napisałam do swojego lekarza, bo raz czy dwa więcej wyleciało takiego " serka", ale bez zapachu, bez swedzenia. Dałam na luz. Lek leży, dopytam na wizycie za tydzień. Jeszcze tylko tydzień 🤩🤩🤩.

Oby z fasolem było wszystko git

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku przykro mi z powodu pieska :(

Co do wydzieliny u mnie też zdarza się czasem żółta i nawet na to nie zwracam uwagi bo dla mnie to normalne 😅 dopóki nie mam typowych objawów infekcji to pełen luz w tej kwestii

Malina zazdro, że pomaga Ci tylko imbir. Ja bardzo nie chciałam brać Xonvea ale u mnie niestety nic już nie pomagało. Jesteś szczęściara

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku przykro mi z powodu pieska 🫂
    Dobrze, że z boroweczka wszystko dobrze 🙂

Powiedzialam wczoraj rodzicom, bratu i bratowej, bo akurat się widzieliśmy w takim gronie, chciałam się trochę wytłumaczyć, że przez senność i znuzenie nie mam ochoty dzwonić ostatnio. Zostali jeszcze teściowie. Może wytrzymam do prenatalnych, zależy kiedy się zobaczymy.

O ciuchach ciążowych nie mam nic do powiedzienia jeszcze, jestem plus size i oprócz cisnących gaci na razie wygodny dres czy legginsy, ktore mam, zdaja egzamin. Myślę że u mnie potrwa zanim bedzie widać ciążę. Także priorytet to kupno niecisnacych majtek 🤣

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Bardzo współczuję, niech biega za tęczowym mostem! 🌈🐾

A ja Wam powiem dziewczyny, ostatnio pisałam że minęły mi trochę mdłości, i doszłam do tego co na tym zaważyło, brałam trzy dni suple LittleMe od HealtLabsCare, i byłam przerażona że coś nie tak ze jest mi tak lepiej, więc postanowiłam je odstawić i wrócić do vitD i ActiFolinu, i znów to samo….
    Czyli wniosek taki, że wyciągnę kłącza imbiru i witamina B6, które są w LittleMe naprawdę pomagają na mdłości!

A próbowałam już wszystkich metod i poza ssaniem cytryny nic nie przynosiło ulgi, więc jak któraś zmaga się z taką dolegliwością to polecam te suplementy!

Biorę Little me od początku, ale u mnie niestety nie działa na mdłości :( codziennie mam mocne niestety. Jeszcze 3 tygodnie i powinno być lepiej, to mnie trzyma przy życiu, bo xonvea odpada 🤣

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka😀
    Życzę udanego i spokojnego tygodnia😀 oby wszystkie wizyty były pozytywne🍀🍀

Ja właśnie dojechałam do pracy, spóźniona, ale pobranie 4 czy 5 ampułek krwi trochę zajęło 😀🫣

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty 😢

Ja dzisiaj będę polować na wizytę w Medicover do mojej ginekolog na wieczór - odkryłam że wpadają jej po południu terminy, trzymajcie kciuki, żeby znowu się udało to tak ogarnąć 😅 Jak się nie uda mam jeszcze awaryjną wizytę prywatną zaklepaną w piątek. Od ostatniej wizyty minęło 2,5 tygodnia, mam nadzieję, że ciąża jest żywa i ma się dobrze, ale ciężko przetrwać tyle dni niepewności.

Robię też dzisiaj badanie kwas foliowy+witamina B12+homocysteina jako że pierwszego było ostatnio za dużo a drugiego za mało, to chcę sprawdzić, czy trzecie się trzyma normy...

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę się w tym tygodniu umawiać na wizytę na następny tydzień. I wtedy też mam endokrynologa, bo moja tarczyca znów wariuje 😩

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku,
    Współczuję rozstania z psim przyjacielem, przejdź żałobę tak jak potrzebujesz 💔

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku - bardzo mi przykro… nie umiem sobie wyobrazić co czujesz. Rozstanie z przyjacielem po tylu latach musi być bardzo trudne, więc życzę Ci dużo siły.

Kurczę, u mnie pierwszy raz zaczęły zanikać objawy i jestem lekko mówiąc zestresowana 😅 Wczoraj czułam się dość dobrze, na tyle że mogłam wejść do kuchni i zrobić obiad (ostatnio to było pomieszczenie zakazane i mąż gotował), a wieczorem przestały mnie tak strasznie boleć piersi. W nocy już nie mogłam spać, bo tak mi to weszło na głowę… pierwszy raz mam nadzieję, że objawy wrócą, bo jednak początek 10 tygodnia powinien być podobno najgorszy i trochę za wcześnie na poprawę 🫣

age.png
  • eeemakarena Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku, bardzo, bardzo mi przykro :( Trzymaj się <3.

Ja dzisiaj jakaś jestem wyjątkowo, wyjątkowo zła. Zaraz wybuchnę. A jestem w pracy, hehehehe... sasasa....

Wczoraj myślałam, że mam gorączkę, tak mi zimno i źle było, zmierzyłam, a tam 36.7, oczywiście w ciąży miałam 37 zazwyczaj, więc już zaczęły mi się styki w mózgu przegrzewać. -.-

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488

03.04.2025 1500g <3
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:

Kurczę, u mnie pierwszy raz zaczęły zanikać objawy i jestem lekko mówiąc zestresowana 😅 Wczoraj czułam się dość dobrze, na tyle że mogłam wejść do kuchni i zrobić obiad (ostatnio to było pomieszczenie zakazane i mąż gotował), a wieczorem przestały mnie tak strasznie boleć piersi. W nocy już nie mogłam spać, bo tak mi to weszło na głowę… pierwszy raz mam nadzieję, że objawy wrócą, bo jednak początek 10 tygodnia powinien być podobno najgorszy i trochę za wcześnie na poprawę 🫣

Hej, ja też jestem 10 tydz. i też u mnie dużo lepiej od jakiegoś czasu, mdłości nie spadły do zera, ale jest duuuużo lepiej. A od czasu poprawy miałam już wizytę z usg i wszystko było dobrze <3

Anku, przytulam 💔

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny❤️

Dzisiaj trochę lepiej ale już chodzę po ścianach w tym szpitalu. Dostałam tylko jedna kroplówkę i tyle, tak to leżę, przez weekend lekarze też nie szczególnie się przejmowali - masakra. Przebieram już nogami na wypis 😂

💔 Marcysia 21t 👼
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    HejAnku - bardzo mi przykro… nie umiem sobie wyobrazić co czujesz. Rozstanie z przyjacielem po tylu latach musi być bardzo trudne, więc życzę Ci dużo siły.

Ja mam dziś 9+1 a tylko delikatnie mnie piersi bolą i sutki wrażliwe, delikatne raz za jakiś czas takie uczucie jakby mi coś stało w gardle jakby mnie „naciągało” ale nie wymiotuję. I te pobolewanie podbrzusza ale zazwyczaj juz pod wieczór czuję takie napuchnięcie ucisk jakby mi tam coś rosło albo ktoś włożył grejpfruta 😉 ale oczywiście też świruje bo te objawy są jakoś delikatniejsze niż były wcześniej. Choć dość mocno zaznaczyły mi się ostatnio żyły na piersiach grube niebieskie. Jeśli chodzi o rozmiar to jakoś mega się nie powiększyły.

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
‹‹ ‹ 142 143 144 145 146 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ