WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby fajnie ale znów wiesz kiedy nadchodzi godzina „0” i odliczasz, stres jest chyba większy 🤣🤣

My w weekend odbierzemy tą dostawkę to też muszę ją lekko przeprać tą siateczkę całą bo jest biała i żeby było słońce to wyschnie 🙏🏻

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w szpitalu czuje się na lajcie. Może leżeć,żarcie podstawia pod nos,talerze zabiorą,na badania jechać nie trzeba bo pobiorą w łóżku ,prysznic mogę brać ile chce bo nikt nie wisi na klamce i nikt nic odemnie nie chce😅

kasssia, Maj.a, Alex_92, Biedronka@, amoze, Revolutionary , Anabbit, eeemakarena, KasiaGosiaWerka, ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Haha tak! I wiecie co jest dla mnie w tej końcówce najgorsze i niepewności? Że muszę mieć zawsze umyte włosy i ogolone nogi 😆 no bo mimo wszystko trzeba jakoś wyglądać 😅
    Chryste masz racje, człowiek nie zna dnia ani godziny, musi być gotowy 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A ja w szpitalu czuje się na lajcie. Może leżeć,żarcie podstawia pod nos,talerze zabiorą,na badania jechać nie trzeba bo pobiorą w łóżku ,prysznic mogę brać ile chce bo nikt nie wisi na klamce i nikt nic odemnie nie chce😅

No ja ostatnio w chwili kryzysu powiedziałam do męża że w sumie szpital na końcówce nie jest zły, w domu nie poleżę a tam nie dość że można całe dnie się obijać to jeszcze właśnie obiad podstawią i do łazienki się chodzi samemu xd także rozumiem 😆

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie powtarzam że do szpitala pięć minut pieszo, to na luzie zdążę się ogarnąć przed wyjściem nawet jak wody odejdą 🤣 ostatnio na skurczach jeszcze umyłam włosy, ugotowałam pomidorówke, obejrzałam friends Reunion i pojechałam rodzic 🤣

Gusia_, Elza1234, Alex_92, Margareetka, amoze, Werzol, Revolutionary , Anuncja, Anabbit, KasiaGosiaWerka, ezra lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    No ja ostatnio w chwili kryzysu powiedziałam do męża że w sumie szpital na końcówce nie jest zły, w domu nie poleżę a tam nie dość że można całe dnie się obijać to jeszcze właśnie obiad podstawią i do łazienki się chodzi samemu xd także rozumiem 😆
    Bo to spa dla matek🤣

Jakby tu mieli ekspres do kawy to mogę siedzieć do oporu

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:03

Tanashi, Gusia_, Maj.a, Alex_92, amoze, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Bo to spa dla matek🤣

Jakby tu mieli ekspres do kawy to mogę siedzieć do oporu

Też dziś o tym myślałam 🤣 żadnego obiadu do robienia, nie trzeba iść do toalety z trzylatką bo kocham cię mamusiu i zawsze chce z tobą chodzić, jakby luksusowo xD

Gusia_, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola musisz tylko znaleźć kogoś kto kawkę podrzuci i żyć nie umierać :D

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Kasia, fajnie, że napisałaś <3

Maja super <3 !

Ja po ktg, lekarz mówi, ze ok. Mnie trochę zaniepokoiło (ale oczywiście jak weszłam do domu), że tętno bobasa jest niższe niż wcześniej
    od dłuższego czasu na usg zawsze było ok 140, tydzien temu na ktg też koło 140 się kręciło, a dzisiaj około 120 (110-130pare)
    ale chyba nie powinnam się martwić.. ?

U mnie wczoraj miał w okolicach 130-140, jak szalał to nawet 180 pokazywało. Ważne, żeby w trakcie badania były 2 wzmożone akcje i żeby to równomiernie spadało, a nie nagle. Oczywiście przy minimum 30 min badaniu. Także, na spokojnie pewnie maleństwo drzemało. Na pierwszym KtG polozna budziła Witka.

eeemakarena lubi tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu zazdroszczę Wam podejścia 😝 ja już czuję oddech szpitala na plecach i tych zimnych murów, niewygodnych łóżek, niedobrego jedzenia, klimatu umieralni i właśnie mam płacz na końcu nosa 🤣

Yumi lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Chryste masz racje, człowiek nie zna dnia ani godziny, musi być gotowy 🙈
    Ufarbowałam dziś włosy, a wczoraj skróciłam i umalowałam na jeden kolor paznokcie, żeby w razie czego wytrzymały dłuższy czas.
    Już nawet codziennie przejadę maszynką wszystkie okolice 😂

Gusia_, Elza1234, Alex_92, eeemakarena, ezra lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙K.🥰

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    mąż mi przywoził w termosie 😅 kusiła mnie zawsze Costa, ale bym zbankrutowała. I codziennie wjeżdżały lody, położne codziennie mówiły nam jaki smak spróbować 🙈

Gusia_, Anabbit lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Kawę mam. Bez kawy bym się nie wybrała nigdzie. Mam też wacaco ale to trzeba pompować. Także taki ekspres jakby tu był to byłoby idealnie. I papier toaletowy....bo jednak są miejsca gdzie nie ma papieru,o dziwo . Tu nie ma.
    Także srajtaśma i ekspres

I biblioteczka jakby była. Na Raciborskiej w Kato jest i super to jest sprawa.

Gusia_, Anuncja lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Jezuuuu zazdroszczę Wam podejścia 😝 ja już czuję oddech szpitala na plecach i tych zimnych murów, niewygodnych łóżek, niedobrego jedzenia, klimatu umieralni i właśnie mam płacz na końcu nosa 🤣
    To mimo że w ciąży pierwszy raz leżałam w szpitalu w życiu i to od razu dwa razy po tydzień to mi się to tak nie kojarzy. W sensie było mi smutno że bez męża i że coś złego się dzieje ale całe dnie odpoczywałam a jedzenie w sumie nie było złe 🙈 ważne że nikt mi nie kazał gotować 😅
    I jestem w stanie uwierzyć że jak ktoś ma dziecko w domu to takie parę dni na oddziale to jak jakaś zielona szkoła

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, dla mnie też na taki pobyt mus dobra książka i Netflix 😅

Kurczę z tym podejściem to chyba właśnie albo można coś akceptować, albo ze sobą wewnętrznie walczyć. Wiadomo, że nikt nie chce leżeć w szpitalu, ale właśnie ja mam tak, że jak już tak jestem to staram się nie nakręcać negatywnie, bo to tylko człowiek się gorzej czuje i niepotrzebnie dołuje/stresuje. Też na pewno będę tęsknić za swoimi córkami, ale z drugiej strony wiem, że też w domu zaraz po porodzie tak nie odpocznę jak te kilka dni na oddziale i tak staram się do tego podchodzić. Prędzej czy później każda z nas wróci z bobasem do domu ♥️

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto

Wysłany: Dzisiaj, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Niby fajnie ale znów wiesz kiedy nadchodzi godzina „0” i odliczasz, stres jest chyba większy 🤣🤣

My w weekend odbierzemy tą dostawkę to też muszę ją lekko przeprać tą siateczkę całą bo jest biała i żeby było słońce to wyschnie 🙏🏻
    Do pralki wrzuć całą szmatę a nie przecieraj

preg.png
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam i chyba muszę zmienić podejście.🫣

Moje pierwsze bobo, ale ja ciągle myślę, że jak się zacznie to zdążę wziąć prysznic i się ogarnąć. Oczywiście szybkie golenie nóg i okolic plus umycie włosów.

Co do leżenia w szpitalu, to liczę że 3 dni i do domu 🙃

Więc warunków super nie muszę mieć a mój po gastronomii i gotuje ... obiecał że dwa tygodnie po porodzie obiad będzie na stole. 😁

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Do murów się nie przytulałam ,chociaz wazne zeby latem byly zimne 🤣 ale tu żarcie mają dobre i dużo. Łóżko nie jest jakoś specjalnie wygodne ale nikt w nim po mnie nie skacze i nie kopie więc może być i takie 🤣

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja w idealnym porodzie też zdążam wszystko zrobić, ale zawsze może się zdarzyć jakaś ekstremalna sytuacja w stylu zalewa cię krew i wydaje mi się, że wtedy raczej nie ma czasu na takie rzeczy. No a też jednak te nieidealne scenariusze chodzą po ludziach, choć oczywiście można udawać, że nie

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżałam w styczniu 1.5 tygodni na patologii i pierwsze 3 dni było spoko, potem myślałam, że oszaleję 🫣 jeszcze w weekend wiadomo nic nie robią, więc jedyny plus był taki, że jest cicho i mogłyśmy z dziewczynami się wyspać 🙃
    Kawę dowoził mi mąż, bo ani automatu ani nic. A do śniadania była herbata lub kakao.

Powiem wam, że można dostać depresji od tej pogody. Kolejny dzień z rzędu pada i to tak na raty po kilka razy dziennie. Patrzyłam na pogodę to poprawa dopiero od wtorku. Nawet się z domu nie chce wychodzić 🫣

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ