X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 16 maja, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 pytałaś o otulacze - ja nie dopuszczam myśli, że w drugiej połowie czerwca będzie nadal taka pogoda, no po prostu NIE 😶 jak będzie się tak zapowiadać bliżej terminu to się będę martwić, a najwyżej na wyjście ze szpitala okryje się go kocem jakimś i tyle. A co do pobytów w szpitalu no to chyba nikt tego nie lubi ;) Ale dasz radę, kilka dni i wrócisz do domu z drugą córeczką, robisz to dla niej 🥰🙏

kasssia dobrze, że się odezwałaś, tęskniłyśmy 🥰 eh, no długo malutką trzymają, ale wiadomo że to dla jej dobra. Musi wyjść dość silna, żebyś Ty się nie stresowała w domu. Trzymam kciuki żeby szybko nabrała siły i żebyście mogły być w domku już razem 🙏A Ty jak się czujesz?

Maj.a o proszę to kolejna na 10go się szykuje, ale się będzie wtedy działo 😄 Super, że wszystko ok 🙏

Gusia_ hahah taaak coś w tym jest, szczególnie z tymi włosami, bo to dłuższa sprawa na ogarnięcie przynajmniej u mnie 😄 Ale też dzisiaj myślałam, że zdałoby si e regularnie henne teraz robić, co by mieć w miarę ogarnięte brwi na pobyt w szpitalu 🙈😄

Karola3xJ:D no i widzisz? W końcu odpoczywasz na tym all inclusive 😄 a pogoda za oknem i tak taka, że nie żal siedzieć/leżeć w łóżku 😉

Elza1234 o lody? Zaciekawiłaś mnie 😄 a skąd, tej kawiarni na dole? Ja w listopadzie leżałam, to fazy na lody nie było jeszcze :P

Maj.a lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    19.06.2025 - szpital?

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 16 maja, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też zaczęły nachodzić myśli, żeby wrócić do codziennego mycia włosów i golenia, ale mam cichą nadzieję, że jak akcja się zacznie to dam radę jeszcze wziąć prysznic i się ogarnąć 😀

Kasia, super, że z nami jesteś 🥰 kciuki za małą!

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary tak z tej kawiarni na 1 piętrze, były wyśmienite i ogromne porcje

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Do pralki wrzuć całą szmatę a nie przecieraj

Właśnie sprawdzałam czy z tej akurat dostawki można ściągnąć cały pokrowiec i chyba można 🤔

https://www.babymarkt.com/pl/product/babygo-lozeczko-dostawne-amila-creme-A281734/?a=b&pred=PLRPHA3,&c=&fdcampaign=feed/pl/14448/googleshoppingint/A281734&adword=Google/PLA_AW_BadBank&RefID=PLA_PL0000_PLA_AW_BadBank&gad_source=1&gad_campaignid=22484433737&gbraid=0AAAAADjZE7yfIlCyeKGAGkvWgU48XCa2p&gclid=EAIaIQobChMI87eAlPSnjQMV_WVBAh31MBZzEAQYASABEgKmz_D_BwE

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 maja, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Właśnie sprawdzałam czy z tej akurat dostawki można ściągnąć cały pokrowiec i chyba można 🤔

https://www.babymarkt.com/pl/product/babygo-lozeczko-dostawne-amila-creme-A281734/?a=b&pred=PLRPHA3,&c=&fdcampaign=feed/pl/14448/googleshoppingint/A281734&adword=Google/PLA_AW_BadBank&RefID=PLA_PL0000_PLA_AW_BadBank&gad_source=1&gad_campaignid=22484433737&gbraid=0AAAAADjZE7yfIlCyeKGAGkvWgU48XCa2p&gclid=EAIaIQobChMI87eAlPSnjQMV_WVBAh31MBZzEAQYASABEgKmz_D_BwE
    Na pewno się da. Poszukaj od spodu zapięć, suwaków itd. Ja mam co prawda lionelo, ale zeszło wszystko.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 16 maja, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na bank się ściąga, nie ma opcji,że nie

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 16 maja, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasssia super, że do nas wróciłaś 🥰 myślałam ostatnio o Was i jak tam Ola sobie radzi.

Co do porodu to w moim idealnym świecie też zdążę wziąć prysznic, umyć włosy i się umalować 😂 tak, planuje mieć choć jedno zdjęcie z porodówki na pamiątkę gdzie wyglądam akceptowalnie 😅

Dziewczyny, zna się ktoś na wynikach fibrynogenu? Robiłam dziś, norma niby 180-350 a mi wyszło 509. Google mówi, że dla III trymestru to git, ale wolę się upewnić 🙄

preg.png

Wysłany: 16 maja, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry masz wynik

Anabbit lubi tę wiadomość

preg.png
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 16 maja, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia staram się nie wróżyć czarnych scenariuszy, ale realistyczne podejście do mnie przemawia.

Więc chyba zacznę się ogarniać . 😅
    Może nie super ekstra, idealnie i codziennie, ale tak, żeby wstydu nie było. 😁

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja też totalnie się nie fiksuje na lękach. To po prostu realizm po jakiś tam pobytach na patologii, bo tam różne historie widziałam :) zresztą mnie z wydepilowanymi nogami zawsze lepiej się śpi 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, dobra to rodzę w Megrezie, przekonało mnie jedzenie 🤣

Kurde ja mam wrażenie, że przez chodzenie w obcisłych spodniach mi się powycierały włosy na nogach, prawie ich nie golę a ich tam nie ma xD dobrze, jeden problem mniej, szkoda, że nie wszędzie się powycierało. Chciałam laser zrobić, zapisałam się na niego już jesienią 2023 i jesienią 2024 - za każdym razem odwoływałam, bo okazywało się, że jestem w ciąży, w tym 2023 już nie wróciłam do tematu, bo jakoś nie bylam w nastroju o tym myśleć. Teraz z kolei będę się bała zapisać na laser, żeby się znowu nie okazało, że jestem w ciąży 🤣🤣🤣

Załatwiliśmy w końcu to uznanie ojcostwa, śmiesznie, że jakaś obca baba pyta „czy to pana dziecko” i „czy pani to potwierdza” 🙈🙈 „tak tak, uprawiałam seks tylko z tym panem w ciągu ostatnich kilkunastu lat, więc innego kandydata na ojca nie mam” korciło odpowiedzieć xD

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem że goliłam się przed wizytą u mojej prowadzącej to nogi jeszcze ale bikini… ja pierdziele wyczyn 🫣😳 no jechałam na wyczucie tą maszynką i sprawdzałam tylko ręką a później w lustrze zobaczyłam efekt jak to mniej więcej wygląda. No perfekcyjnie nie było ale nigdzie się nie pozacinałam także myślę że jak na ten etap poszło mi dobrze 😝 następny raz golenie przed ostatnia wizyta czyli przed 28 maja a później już 8 czerwca dzień przed stawieniem się do szpitala 🤪
    A później to już nie prędkoooooo 🤣🤣

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png

Wysłany: 16 maja, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne,robia co chwilę to ktg i raz mi się te moje napinania piszą na 40 a raz na 100. A boli tak samo. Hmmm

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Karola, dobra to rodzę w Megrezie, przekonało mnie jedzenie 🤣

Kurde ja mam wrażenie, że przez chodzenie w obcisłych spodniach mi się powycierały włosy na nogach, prawie ich nie golę a ich tam nie ma xD dobrze, jeden problem mniej, szkoda, że nie wszędzie się powycierało. Chciałam laser zrobić, zapisałam się na niego już jesienią 2023 i jesienią 2024 - za każdym razem odwoływałam, bo okazywało się, że jestem w ciąży, w tym 2023 już nie wróciłam do tematu, bo jakoś nie bylam w nastroju o tym myśleć. Teraz z kolei będę się bała zapisać na laser, żeby się znowu nie okazało, że jestem w ciąży 🤣🤣🤣

Załatwiliśmy w końcu to uznanie ojcostwa, śmiesznie, że jakaś obca baba pyta „czy to pana dziecko” i „czy pani to potwierdza” 🙈🙈 „tak tak, uprawiałam seks tylko z tym panem w ciągu ostatnich kilkunastu lat, więc innego kandydata na ojca nie mam” korciło odpowiedzieć xD
    To był śmieszny objaw 3go trymestru u mnie że przestały mi rosnąć włosy na nogach;p ale tylko tam:p śmieszne to było, po dwóch tygodniach już mówię nie wierzę użyję maszynki i tam nic :p

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zazdro z tymi nogami dziewczyny. Czemu też nie mogę mieć takiego objawu ciąży? 😭 Ja mam ciemne włoski na nogach niestety . Nawet jakby były jasne to by mnie tak nie wkurzały, no ale ciemnych znieść nie mogę 😅

Kkk też właśnie chciałam iść na laser przed pierwszą ciążą. ale nie zdążyłam i potem już poszły te ciąże lawinowo i tak ciągle to odkładam xd

Karola coś mówią o tym Twoim ktg?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a Ty leżysz w Megrezie ?

Kkk u mnie przy uznaniu Pani urzędniczka jeszcze spytała, a Pan jest świadomy, że będzie Pan musiał łożyć na utrzymanie tego dziecka? 🙈🙉🤯😅

Kkk77, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu dostałam zdjęcia z sesji
    Są tak piękne że aż brak mi słów

amoze, kasssia, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    To był śmieszny objaw 3go trymestru u mnie że przestały mi rosnąć włosy na nogach;p ale tylko tam:p śmieszne to było, po dwóch tygodniach już mówię nie wierzę użyję maszynki i tam nic :p

Oooooo myślałam, że się po prostu powycierały jakoś XD no ale nie powiem, mogłoby tak zostać 🤣

Gusia haha u mnie jeszcze było tak, że w tym cyklu co zaszłam robiłam cytologię i w jednym i w drugim roku, jakaś kurde magiczna szczoteczka się trafiała, więc w sumie to strach i robić cyto i umawiać się na laser na przyszłość 🤣 jejuuu że ja się nie zebrałam w tym 2023, trzeba było spiąć dupę, a nie rozpaczać nad swoim losem 🙈

preg.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Karola a Ty leżysz w Megrezie ?

Kkk u mnie przy uznaniu Pani urzędniczka jeszcze spytała, a Pan jest świadomy, że będzie Pan musiał łożyć na utrzymanie tego dziecka? 🙈🙉🤯😅

Też było! 🤣

Nawet rozważaliśmy czy by się nie hajtnąć jak już tam jesteśmy, ale było do 13.30 a my byliśmy o 13.15 więc mogłoby się nie udać 🤣

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    To zazdro z tymi nogami dziewczyny. Czemu też nie mogę mieć takiego objawu ciąży? 😭 Ja mam ciemne włoski na nogach niestety . Nawet jakby były jasne to by mnie tak nie wkurzały, no ale ciemnych znieść nie mogę 😅

Kkk też właśnie chciałam iść na laser przed pierwszą ciążą. ale nie zdążyłam i potem już poszły te ciąże lawinowo i tak ciągle to odkładam xd

Karola coś mówią o tym Twoim ktg?
    Ja też miałam iść przed ale teraz to czuję się zmotywowana żeby ogarnąć laser bikini porządnie, mam dość :p

age.png
‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ