CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 pytałaś o otulacze - ja nie dopuszczam myśli, że w drugiej połowie czerwca będzie nadal taka pogoda, no po prostu NIE 😶 jak będzie się tak zapowiadać bliżej terminu to się będę martwić, a najwyżej na wyjście ze szpitala okryje się go kocem jakimś i tyle. A co do pobytów w szpitalu no to chyba nikt tego nie lubi
Ale dasz radę, kilka dni i wrócisz do domu z drugą córeczką, robisz to dla niej 🥰🙏
kasssia dobrze, że się odezwałaś, tęskniłyśmy 🥰 eh, no długo malutką trzymają, ale wiadomo że to dla jej dobra. Musi wyjść dość silna, żebyś Ty się nie stresowała w domu. Trzymam kciuki żeby szybko nabrała siły i żebyście mogły być w domku już razem 🙏A Ty jak się czujesz?
Maj.a o proszę to kolejna na 10go się szykuje, ale się będzie wtedy działo 😄 Super, że wszystko ok 🙏
Gusia_ hahah taaak coś w tym jest, szczególnie z tymi włosami, bo to dłuższa sprawa na ogarnięcie przynajmniej u mnie 😄 Ale też dzisiaj myślałam, że zdałoby si e regularnie henne teraz robić, co by mieć w miarę ogarnięte brwi na pobyt w szpitalu 🙈😄
Karola3xJ:D no i widzisz? W końcu odpoczywasz na tym all inclusive 😄 a pogoda za oknem i tak taka, że nie żal siedzieć/leżeć w łóżku 😉
Elza1234 o lody? Zaciekawiłaś mnie 😄 a skąd, tej kawiarni na dole? Ja w listopadzie leżałam, to fazy na lody nie było jeszcze
Maj.a lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Karola3xJ:D wrote:Do pralki wrzuć całą szmatę a nie przecieraj
Właśnie sprawdzałam czy z tej akurat dostawki można ściągnąć cały pokrowiec i chyba można 🤔
https://www.babymarkt.com/pl/product/babygo-lozeczko-dostawne-amila-creme-A281734/?a=b&pred=PLRPHA3,&c=&fdcampaign=feed/pl/14448/googleshoppingint/A281734&adword=Google/PLA_AW_BadBank&RefID=PLA_PL0000_PLA_AW_BadBank&gad_source=1&gad_campaignid=22484433737&gbraid=0AAAAADjZE7yfIlCyeKGAGkvWgU48XCa2p&gclid=EAIaIQobChMI87eAlPSnjQMV_WVBAh31MBZzEAQYASABEgKmz_D_BwE -
magdalena321 wrote:Właśnie sprawdzałam czy z tej akurat dostawki można ściągnąć cały pokrowiec i chyba można 🤔
https://www.babymarkt.com/pl/product/babygo-lozeczko-dostawne-amila-creme-A281734/?a=b&pred=PLRPHA3,&c=&fdcampaign=feed/pl/14448/googleshoppingint/A281734&adword=Google/PLA_AW_BadBank&RefID=PLA_PL0000_PLA_AW_BadBank&gad_source=1&gad_campaignid=22484433737&gbraid=0AAAAADjZE7yfIlCyeKGAGkvWgU48XCa2p&gclid=EAIaIQobChMI87eAlPSnjQMV_WVBAh31MBZzEAQYASABEgKmz_D_BwE -
Kasssia super, że do nas wróciłaś 🥰 myślałam ostatnio o Was i jak tam Ola sobie radzi.
Co do porodu to w moim idealnym świecie też zdążę wziąć prysznic, umyć włosy i się umalować 😂 tak, planuje mieć choć jedno zdjęcie z porodówki na pamiątkę gdzie wyglądam akceptowalnie 😅
Dziewczyny, zna się ktoś na wynikach fibrynogenu? Robiłam dziś, norma niby 180-350 a mi wyszło 509. Google mówi, że dla III trymestru to git, ale wolę się upewnić 🙄 -
Gusia staram się nie wróżyć czarnych scenariuszy, ale realistyczne podejście do mnie przemawia.
Więc chyba zacznę się ogarniać . 😅
Może nie super ekstra, idealnie i codziennie, ale tak, żeby wstydu nie było. 😁
-
Tak, ja też totalnie się nie fiksuje na lękach. To po prostu realizm po jakiś tam pobytach na patologii, bo tam różne historie widziałam
zresztą mnie z wydepilowanymi nogami zawsze lepiej się śpi 😅
-
Karola, dobra to rodzę w Megrezie, przekonało mnie jedzenie 🤣
Kurde ja mam wrażenie, że przez chodzenie w obcisłych spodniach mi się powycierały włosy na nogach, prawie ich nie golę a ich tam nie ma xD dobrze, jeden problem mniej, szkoda, że nie wszędzie się powycierało. Chciałam laser zrobić, zapisałam się na niego już jesienią 2023 i jesienią 2024 - za każdym razem odwoływałam, bo okazywało się, że jestem w ciąży, w tym 2023 już nie wróciłam do tematu, bo jakoś nie bylam w nastroju o tym myśleć. Teraz z kolei będę się bała zapisać na laser, żeby się znowu nie okazało, że jestem w ciąży 🤣🤣🤣
Załatwiliśmy w końcu to uznanie ojcostwa, śmiesznie, że jakaś obca baba pyta „czy to pana dziecko” i „czy pani to potwierdza” 🙈🙈 „tak tak, uprawiałam seks tylko z tym panem w ciągu ostatnich kilkunastu lat, więc innego kandydata na ojca nie mam” korciło odpowiedzieć xD -
Ja Wam powiem że goliłam się przed wizytą u mojej prowadzącej to nogi jeszcze ale bikini… ja pierdziele wyczyn 🫣😳 no jechałam na wyczucie tą maszynką i sprawdzałam tylko ręką a później w lustrze zobaczyłam efekt jak to mniej więcej wygląda. No perfekcyjnie nie było ale nigdzie się nie pozacinałam także myślę że jak na ten etap poszło mi dobrze 😝 następny raz golenie przed ostatnia wizyta czyli przed 28 maja a później już 8 czerwca dzień przed stawieniem się do szpitala 🤪
A później to już nie prędkoooooo 🤣🤣 -
Kkk77 wrote:Karola, dobra to rodzę w Megrezie, przekonało mnie jedzenie 🤣
Kurde ja mam wrażenie, że przez chodzenie w obcisłych spodniach mi się powycierały włosy na nogach, prawie ich nie golę a ich tam nie ma xD dobrze, jeden problem mniej, szkoda, że nie wszędzie się powycierało. Chciałam laser zrobić, zapisałam się na niego już jesienią 2023 i jesienią 2024 - za każdym razem odwoływałam, bo okazywało się, że jestem w ciąży, w tym 2023 już nie wróciłam do tematu, bo jakoś nie bylam w nastroju o tym myśleć. Teraz z kolei będę się bała zapisać na laser, żeby się znowu nie okazało, że jestem w ciąży 🤣🤣🤣
Załatwiliśmy w końcu to uznanie ojcostwa, śmiesznie, że jakaś obca baba pyta „czy to pana dziecko” i „czy pani to potwierdza” 🙈🙈 „tak tak, uprawiałam seks tylko z tym panem w ciągu ostatnich kilkunastu lat, więc innego kandydata na ojca nie mam” korciło odpowiedzieć xD -
To zazdro z tymi nogami dziewczyny. Czemu też nie mogę mieć takiego objawu ciąży? 😭 Ja mam ciemne włoski na nogach niestety . Nawet jakby były jasne to by mnie tak nie wkurzały, no ale ciemnych znieść nie mogę 😅
Kkk też właśnie chciałam iść na laser przed pierwszą ciążą. ale nie zdążyłam i potem już poszły te ciąże lawinowo i tak ciągle to odkładam xd
Karola coś mówią o tym Twoim ktg? -
Lola93 wrote:To był śmieszny objaw 3go trymestru u mnie że przestały mi rosnąć włosy na nogach;p ale tylko tam:p śmieszne to było, po dwóch tygodniach już mówię nie wierzę użyję maszynki i tam nic :p
Oooooo myślałam, że się po prostu powycierały jakośno ale nie powiem, mogłoby tak zostać 🤣
Gusia haha u mnie jeszcze było tak, że w tym cyklu co zaszłam robiłam cytologię i w jednym i w drugim roku, jakaś kurde magiczna szczoteczka się trafiała, więc w sumie to strach i robić cyto i umawiać się na laser na przyszłość 🤣 jejuuu że ja się nie zebrałam w tym 2023, trzeba było spiąć dupę, a nie rozpaczać nad swoim losem 🙈 -
SZKODNIK wrote:Karola a Ty leżysz w Megrezie ?
Kkk u mnie przy uznaniu Pani urzędniczka jeszcze spytała, a Pan jest świadomy, że będzie Pan musiał łożyć na utrzymanie tego dziecka? 🙈🙉🤯😅
Też było! 🤣
Nawet rozważaliśmy czy by się nie hajtnąć jak już tam jesteśmy, ale było do 13.30 a my byliśmy o 13.15 więc mogłoby się nie udać 🤣 -
Gusia_ wrote:To zazdro z tymi nogami dziewczyny. Czemu też nie mogę mieć takiego objawu ciąży? 😭 Ja mam ciemne włoski na nogach niestety . Nawet jakby były jasne to by mnie tak nie wkurzały, no ale ciemnych znieść nie mogę 😅
Kkk też właśnie chciałam iść na laser przed pierwszą ciążą. ale nie zdążyłam i potem już poszły te ciąże lawinowo i tak ciągle to odkładam xd
Karola coś mówią o tym Twoim ktg?