X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • asiun Autorytet

Wysłany: 24 maja, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    No właśnie, o to chodzi że nie wiadomo na ile użyć to będzie... ten drugi fajny, może też się skusze. ;)
    Ja wzięłam odrazu w rozmiarze 62 i jak na moje oko jest dość duży, a biorąc pod uwagę to że ma podwijane ściągacze to po odwinięciu posłuży i na rozmiar 68 więc względnie, wcale nie tak super krótko. Na 56 nie brałam takich rzeczy, bo zwyczajnie wiem, że ten rozmiar jest na chwilę. Na 56 wzięłam taka grubsza bluzę/kurtkę bawełniana w razie czego, a na nóżki zawsze można dać grubszy kocyk w razie czego.

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 24 maja, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ogarniał przy pierwszym to wszystko to i przy drugim ogarnie. Dobrze ,ze on łapie w sekundę takie rzeczy. Za to to, że metamizol to pyralgina a ibuprofen to ibuprom nadal do niego nie dociera. Od 10 lat tłukę mu do łba i nie czai . Za to dziecięce tematy ogarnia. Nawet ostanio coś zagaduje o zakup Tuli Lite😅
    Czasem mnie wkurzy bo ubiera syna tak jak jemu jest dobrze np nie ubierze mu czapki i kurtki bo sam idzie w krótkich spodenkach do roboty jak jest 12 stopni. A młody później na placu zabaw w przedszkolu marznie, ale to są takie pojedyncze akcje.

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    A ja muszę napisać, że mój mąż spoko ogarnia ubranka, części do laktatora, jakieś butelki, muszle, nakładki, podkłady rozróżnia itd. więc tu jestem totalnie spokojna o dowożenie rzeczy. Tak samo jak o to, że dzieci w domu będą czyste, nakarmione i ubrane adekwatnie do pogody. Więc też nie ma co cisnąć wszystkim facetom. Są i tacy, co bronią honoru tej płci 😅 jeszcze sam mi dowoził jakieś przekąski ostatnim razem o których nawet nie myślałam a w sumie było miło je jeść na oddziale 🤫

Mój ogólnie też jest bardzo ogarnięty chłop i dużo ogarnia naprawdę, ale no jednak nie wie że dziecku do szpitala przydałoby się wziąć i krótkie i długie body i jakiś pajac, dla niego jedni ubranko obleci 🙈 także myślę że to też kwestia wprawy, to nasze pierwsze dziecko w końcu. :p

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Wow niesamowite. Poprzednio w szpitalu zabrali mi wszystkie podkłady ( duza paczka i pół jeszxze od dziewczyn z sali musiałam im odkupic) na...szycie po porodzie. Serio. Inaczej by mnie chyba szyli bez podkładów nie wiem

No bardzo fajnie, wręcz mówili, żeby nie brać ubranek itp, a na poporodwej każda sala ma higieniczne rzeczy w szafce dostępne do wzięcia.

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 maja, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Same here, ale czy małe dziecko ogarnie że nie ma swojego pokoju. No chyba musi mieć chociaż z kilka latek, żeby to był problem. Spory kawałek sypialni na ten moment będzie jej kącikiem :P

A remont części domu który kiedyś planujemy to jednak wydatek wybitny więc na pewno nie na najbliższe 2,3 lata

Ja doczekałam się swojego pokoju dopiero jak miałam 8 lat, a i tak do 12 roku życia wolałam spać z braćmi w ich pokoju, bo się przyzwyczaiłam do życia w komunie 🤣 coś czuję że z córką będzie podobnie, bo na razie dla niej nawet drugie łóżko w tym samym pokoju to za daleko 😝

preg.png

Wysłany: 24 maja, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Same here, ale czy małe dziecko ogarnie że nie ma swojego pokoju. No chyba musi mieć chociaż z kilka latek, żeby to był problem. Spory kawałek sypialni na ten moment będzie jej kącikiem :P

A remont części domu który kiedyś planujemy to jednak wydatek wybitny więc na pewno nie na najbliższe 2,3 lata
    Mój ma prawie 6 lat i ani myśli używać swojego pokoju. Jest moim małym cyckiem. Bawi się tam gdzie my siedzimy i przychodzi do nas spać. W ogóle nie ma potrzeby posiadania swojego pokoju na tym etapie także macie kupę czasu. Mała będzie w naszej sypialni pewnie ze 3 lata. Nie mam zamiaru przeprowadzać eksmisji wcześniej

Cel95, Anabbit lubią tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to myślę, że ogarnie w razie czego bez problemu, o to się w ogóle nie stresuje, a jak będę mieć jakieś ale to dziś do szpitala jechaliśmy zawrotne 13 minut więc no daleko nie jest poza godzinami korków gdzie całe miasto stoi zatkane od dekad bez zmian.

Byle tylko przetrwać z Malutką najprawdopodobniej bez znieczulenia i to jest najważniejsze.. już trochę stresik wlatuje.

U nas nie pokazują sal noworodkowych w ogóle, ale jechał jeden bobas z położna korytarzem to naprawdę był taki uroczy i słodki 😊

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

Wysłany: 24 maja, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Mój ogólnie też jest bardzo ogarnięty chłop i dużo ogarnia naprawdę, ale no jednak nie wie że dziecku do szpitala przydałoby się wziąć i krótkie i długie body i jakiś pajac, dla niego jedni ubranko obleci 🙈 także myślę że to też kwestia wprawy, to nasze pierwsze dziecko w końcu. :p
    Mój syn wychodzil w czerwcu ze szpitala w bodziaku z długim rękawem i spodenkach przykryty....ręcznikiem bo było zimno a jakoś nie wzięliśmy kocyka. I żyje . Byle mu nie pizgało... Jak czegoś zapomnicie to zawsze się da coś wykombinować, na luzie.

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 24 maja, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja też podpisałam wszystko, nie myślcie sobie 😝

Nawet specjalną etykieciarkę kupiliśmy na tą okazję 🙈

4a17dd0d43c50.jpghttps://zapodaj.net/plik-IbDy1DbyF8

daddbbefb1e72.jpghttps://zapodaj.net/plik-BKhTW1hzTB

Werzol, Elza1234, asiun, ezra, kasssia lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Mój ma prawie 6 lat i ani myśli używać swojego pokoju. Jest moim małym cyckiem. Bawi się tam gdzie my siedzimy i przychodzi do nas spać. W ogóle nie ma potrzeby posiadania swojego pokoju na tym etapie także macie kupę czasu. Mała będzie w naszej sypialni pewnie ze 3 lata. Nie mam zamiaru przeprowadzać eksmisji wcześniej

No też tak myślę, że małe dzieci lubią bliskość. Sama miałam spory pokój a przychodziłam do Rodziców spać ciągle :D bałam się spać sama w pokoju, albo z Rodzicami albo musiałam mieć światełko. Miałam wrażenie, że na parterze są dźwięki, w ogrodzie, a wiadomo łażą w nocy zwierzaki czy coś zawieje więc mając ekstra słuch bywało ciężko zasnąć.

Oczywiście te pokoiki są urocze i macie je śliczne, na pewno jakbyśmy mieli wolny pokój w mieszkaniu to by praca juz tam wrzała, ale no na ten moment myslimy, ze damy rade na spokojnie te wczesne dzieciece lata, byle razem i w zdrowiu 👍 to najważniejsze

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 24 maja, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po ogarnianiu na połóg, zamiast drożdżówek wyszło jednak ciasto drożdżowe, ale też będzie super na mrożenie 😜 a pulpety ogarniemy już z mężem jutro, na dzisiaj mam dość
    Paznokcie u stóp też już gotowe, mogłybyśmy się już wybierać na porodówkę tylko że nadal mnie to przeraża 😅

Annabit przeuroczy kącik! Ja też się pozbyłam biurka na rzecz komody, ale no nie wygląda to tak słodko tak u Was 😍

Biedronka, bardzo współczuję stresu… nie spodziewałabym się takiej ilości krwi z szyjki, ale dobrze że to tylko to i wszystko u Was w porządku

Szkodnik Wy to się macie… co ten chłop nie chce wyskoczyć 🙁 nadal trzymamy kciuki, żeby się namyślił przed kolejną próbą…

preg.png

Wysłany: 24 maja, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    A to ja też podpisałam wszystko, nie myślcie sobie 😝

Nawet specjalną etykieciarkę kupiliśmy na tą okazję 🙈

4a17dd0d43c50.jpghttps://zapodaj.net/plik-IbDy1DbyF8

daddbbefb1e72.jpghttps://zapodaj.net/plik-BKhTW1hzTB
    Styknie Ci tych ubranek jak nie będzie ulewać. Na lajcie.

Cel.najwazniejsze to mieć miejsce w salonie na zabawki,maty czy inne pierdoły które sie mnożą z każdym miesiącem.

U mnie hit. Córka mi napisała, że ma covida. A ja się z nią widziałam w środę i już wtedy mówiła, że w gardle ją drapie....

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 24 maja, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno nie słyszałam żeby ktoś miał covida. Mam nadzieję, że się nie zaraziłaś, bo taki średni czas na chorowanie obecnie 😣

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

My mamy wydzielić z garażu gabinet a z gabinetu pokój. Więc tak za te 2-3l najwcześniej. Z obserwacji poloj zaczął się starszej przydawać od ok 3l najwcześniej. Wgl zobaczymy czy nie będą razem bo póki co silne jest lobby że str córki że chce z bratem. A jej się rzadko odwidzi coś. Więc zobaczymy.

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 24 maja, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ostatnio wracałam z dwudniowym dzieckiem do domu w covid i oczywiście, że złapałam. Mieć covid 4 dni po porodzie to było… ciekawe doświadczenie 🫣

Co do pokoju to my też pierwszy rok życia starszej nie mieliśmy. Potem zrobiliśmy jej w nim taki dziecięcy pokój do zabawy. Dopiero od kilku miesięcy sama w nim śpi, jakoś zaczęła koło 4 urodzin. Dla mnie ogólnie taki niemowlak nie musi mieć swojego pokoju ani nawet jakiegoś pięknie obklejonego kąta. Więc nie niszczyłam sobie nigdy ścian w sypialni naklejkami itd bo to jednak nasza sypialnia i ja z mężem w niej potem zostanę 😅 a dzieci się przeniosą kiedyś xd

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 24 maja, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dawno nie słyszałam żeby ktoś miał covida. Mam nadzieję, że się nie zaraziłaś, bo taki średni czas na chorowanie obecnie 😣
    Ja nie wiem gdzie ona to złapała. W autobusie chyba bo nigdzie tak nie siedziała z nikim...Do tego ma tego old-schoolowego covida bez smaku i węchu.

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

U mojego nie wprawy ale tego że on sam ubiera się jak niepelnosprytny czasem xd ma jakiś duzy zakres tolerancji temperatur. Na 5c w bluzie i na 15c. Ostatnio pare tyg temu co na dworze było 20c w aucie z 25 nagrzanym. My z corka w krótkich rękawach a ten w bluzie i siedzi. I nie włącza klimy. Ja że mi duszno włącz kimę a on : noooo troche ciepło jest xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 22:15

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    No bardzo fajnie, wręcz mówili, żeby nie brać ubranek itp, a na poporodwej każda sala ma higieniczne rzeczy w szafce dostępne do wzięcia.

Chociaż ja bym jednak wzięła. Bo nie wiadomo jakie te szpitalne. Tzn np raz mi zabrakło i mi położne dalt szpitalne to 10min wkładaliśmy. Razem z położna. Płakałam i ja i dziecko. Bo były takie ciasne na głowę że nie mogliśmy zdjąć! Rozważaliśmy cięcie nozyczkami już. Do tego szorstkie jak papier ścierny

Wysłany: 24 maja, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia ja to w ogóle nie dojrzałam do dodatków,i wieszania czegoś na ścianach. W salonie mam 3 obrazy ale to są bardzo stare obrazy i tam pasują. A tak to ja nie mam żadnych ozdób nigdzie. Na święta wyciągnę tylko coś żeby stało. Ale tak to zmysł dekoratorski u mnie jest martwy. Młody to ma tapetę na jednej ścianie bo chciał . A.tak to bida. Ściany gołe i wesołe

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 24 maja, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 90% domu podobnie Karola, u mnie na ścianach wisi jedynie lustro, jakieś obrazki czy coś kojarzą mi się z domem rodzinnym gdzie pełno było tych dupereli łapiących kurz. Chyba przez to wolę minimalizm w tej sferze, ale dziecięcy jednak mamy na wypasie, kolorowy sufit, naklejki, jakieś zdjęcia, akwarelowe obrazki w słodkich ramkach i inne takie. Ogólnie mój pokój dziecięcy z marzeń, tona miękkich poduszek, pluszaków itd. wielki domek dla lalek i duży dywan xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 22:13

Anabbit, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 1587 1588 1589 1590 1591
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ