CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Kto z Was nie ma jeszcze kącika dla dziecka i komody z pukładanymi rzeczami? Ja mam 2 tyg do cc i rzeczy w pojemnikqch.....
Gusia, mi mówili, że te płytki to przeszkoda do ZZO, nie wiem czy planujesz. Mi po porodzie spadły do ok 105 właśnie, źle się czułam przez to dwa dni. -
Kasssia w moim szpitalu, w którym chce robić nawet nie ma możliwości
Jedynie co pomyślałam jak zobaczyłam ten wynik, że sporo spadły w 2 tygodnie i że w sumie do mojego terminu jeszcze 3 tygodnie, więc żeby nie spadły w tym tempie dalej co nie. Ale już to zmentalizowalam i mam znów luzik, też pogadałam sobie z siostrą, ona sporo pracowała na chirurgii, że tak naprawdę duże ryzyko krwotoku to krwinki koło 50. Nawet jakby jeszcze mi spadły to wg niej i tak nie ma dramatu jak napisała Karola
Jak Ci w domu? Jak siostrzyczki? -
Gusia_ wrote:Kasssia w moim szpitalu, w którym chce robić nawet nie ma możliwości
Jedynie co pomyślałam jak zobaczyłam ten wynik, że sporo spadły w 2 tygodnie i że w sumie do mojego terminu jeszcze 3 tygodnie, więc żeby nie spadły w tym tempie dalej co nie. Ale już to zmentalizowalam i mam znów luzik, też pogadałam sobie z siostrą, ona sporo pracowała na chirurgii, że tak naprawdę duże ryzyko krwotoku to krwinki koło 50. Nawet jakby jeszcze mi spadły to wg niej i tak nie ma dramatu jak napisała Karola
Jak Ci w domu? Jak siostrzyczki? -
Gusia_ wrote:
Jak Ci w domu? Jak siostrzyczki?
Wszystko ok, starsza jest niemożliwa ciągle się patrzy na Olę, głaszcze ją dotyka, mała nie będzie miała lekko 🤪
Aleee, nas coś dopadło, mdli nas cały dzień , bez biegunki czy wymiotów. Nie wiem czy to wczorajsza pizza czy jakiś wirus 😞amoze lubi tę wiadomość
-
Karola myślę, że tak dramatycznie nie spadną, więc już się właśnie nie martwię.
Kasssia to chyba coś w powietrzu, bo u nas też ja, młodsza córka i mąż z jelitowymi problemami dziś ;/ już małej chyba zrobię przed snem dziecięce elektrolity. Ale poza tym nic, żadnej gorączki itd, więc też się zastanawiam czy zatrucie czy co to… -
Jakby ktoś szukał, to świnka peppa poleca 😅
https://zapodaj.net/plik-aaVso0YN0G
Teraz to będzie szaleństwo 🫣😅Elza1234 lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Ufff rozpoczęłam gotowanie na połóg. Dwa słoiki rosołu, 70 pierogów z mięsem i 16 drożdżówek z truskawkami gotowe 💪
I… chyba skończyłam przygotowywać komodę dla małej. W szufladach ogarnięte, na komodzie w miarę też. Zostało ogarnięcie dostawki i zdałam sobie sprawę, że muszę zamówić jej jakiś kombinezon dresowy cienki. Miał ktoś ubranka od Zyzio&Zuzia? Znalazłam tam dwa kombinezony w rozsądnej cenie, ale nie wiem jak z jakością.
Wrzucam zdjęcie kącika małej (wcześniej w tym miejscu stało moje biurko do pracy zdalnej 😢) .
https://ibb.co/ZRGTxMPwElza1234, Revolutionary , Nosa, awokado 🥑, Gusia_, KarolaKinga, Alex_92, CelinaJan, Yumi, Anuncja, xSmerfetkax, Maj.a, Cel95, Tanashi, Werzol, przygodami66, ezra, amoze lubią tę wiadomość
-
Piękny kącik Anabbit 🩷
Kupiłam dla malego dwa kombinezony z Z&Z, uważam, że są fajnej jakości, siłą rzeczy nie wiem jak w praktyce 😄
A te 16 drożdżówek z truskawkami omnomnom 😃 jeszcze nie mam nic ugotowane. Ale jakby co mąż będzie robił jedzenie i tyle 😄Anabbit lubi tę wiadomość
38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 08.05. 2614g wiercipiętka 💙 (34t)
🩺 21.05. następna wizyta (35t6d)
-
Biedronka@ O jeju musiałaś się nieźle wystraszyć widząc tą krew. 😶 Dobrze, że jesteście pod kontrolą. ✊
Szkodnik jeju, ale Ty się biedna wymęczysz 🫂 To co, teraz do poniedziałku nie będą nic robić tylko czekać?
Anabbit ależ piękny kącik 🥹🥰 Jak ja bym tak chciała mieć dla naszego już... Tak Karola, ja też nie mam gotowe. Co prawda w komodzie częściowo ogarnięte, ale w pokoju ogólnie nie ma nic poza komodą, szafą i łóżeczkiem, żadnych dodatków, dekoracji, nic. Już mnie to wkurza. 🙄😔
Ja spakowałam wstępnie torbę do porodu i walizkę do szpitala i czuję się jak debil. Niby leciałam według list, ale mam wrażenie że totalnie nie umiem się spakować... Ile Wy dziewczyny bierzecie podkładów, podpasek poporodowych, pampersów dla dzieci?
I w jakie zestawy ciuszków mniej więcej celujecie? Ja wstępie porobiłam zestawy body na krótki + pajac + skarpetki i muszę dorzucić czapeczki (jak przyjdą) do tego wrzuciłam dwie pary taki geterków gdyby było ciepło, to wtedy zamiast pajaca może? Ale sama nie wiem... Do tego jak wyjęłam te ubranka z komody to tak mało ich tam zostało . Czym bliżej porodu mam wrażenie że ja coraz mniej wiem jak się zajmować dzieckiem, co powinnam mieć i ile i do tego że wszystkiego mamy za mało i nie jesteśmy w ogóle gotowi... 😔😣 Chłop mi pomagał z tym pakowaniem, ale on to w ogóle widzę trochę w innym świecie jest, dla niego wystarczy naszykować 3x body i dziecko spakowane. Już mam też nerwy na to wszystko i tylko chce mi się płakać. Eh, ciężki dzień emocjonalnie jakoś...2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Jeny, u mnie też mąż ma dzisiaj jakieś problemy żołądkowe, a on ma żołądek ze stali i naprawdę może zjeść wszystko bez żadnych konsekwencji, więc kompletnie nie wiemy co mu dzisiaj jest… może rzeczywiście jest coś w powietrzu
Anabbit - jak pięknie! Aż poczułam wyrzuty sumienia, że u nas tylko przewijak i zero jakichkolwiek ozdób 🙈 Ale pokój dla młodej stoi jako taka kanciapa poremontowa z kartonami, styropianami i klatką kenelową psa 😂
W ogóle po cichu miałam duże nadzieje co do dzisiejszego dnia - jesteśmy 37+2 i jest sobota, czyli dokładnie taki sam układ jak w moje narodziny, ale Córa ewidentnie nie planuje iść w moje ślady 🤪 Mam już takie podejście, że chciałabym żeby urodziła się jak najszybciej, bo dopiero po porodzie będziemy w stanie dokładnie ją przebadać i sprawdzić co w tym brzuszku się dziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 19:31
-
Anabbit wrote:Ufff rozpoczęłam gotowanie na połóg. Dwa słoiki rosołu, 70 pierogów z mięsem i 16 drożdżówek z truskawkami gotowe 💪
I… chyba skończyłam przygotowywać komodę dla małej. W szufladach ogarnięte, na komodzie w miarę też. Zostało ogarnięcie dostawki i zdałam sobie sprawę, że muszę zamówić jej jakiś kombinezon dresowy cienki. Miał ktoś ubranka od Zyzio&Zuzia? Znalazłam tam dwa kombinezony w rozsądnej cenie, ale nie wiem jak z jakością.
Wrzucam zdjęcie kącika małej (wcześniej w tym miejscu stało moje biurko do pracy zdalnej 😢) .
https://ibb.co/ZRGTxMPw
Też u nich patrzyłam bo są piękne, ale ceny jednak wysokie... Może ja jestem sknera, ale 150zł za kombinezon na rozmiar 56 który nie wiem ile razy użyje to wydaje mi się jednak za dużoZnalazłaś coś taniej u nich?
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:Też u nich patrzyłam bo są piękne, ale ceny jednak wysokie... Może ja jestem sknera, ale 150zł za kombinezon na rozmiar 56 który nie wiem ile razy użyje to wydaje mi się jednak za dużo
Znalazłaś coś taniej u nich?
38👩& 37🧔
PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
Kariotypy ✅️
28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione
13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
🩺 08.05. 2614g wiercipiętka 💙 (34t)
🩺 21.05. następna wizyta (35t6d)
-
Karola3xJ:D wrote:Kto z Was nie ma jeszcze kącika dla dziecka i komody z pukładanymi rzeczami? Ja mam 2 tyg do cc i rzeczy w pojemnikqch.....
Anabbit wrote:Ufff rozpoczęłam gotowanie na połóg. Dwa słoiki rosołu, 70 pierogów z mięsem i 16 drożdżówek z truskawkami gotowe 💪
https://ibb.co/ZRGTxMPw
Pięknie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja, 19:58
-
https://ibb.co/ZRGTxMPwAnabbit lubi tę wiadomość
-
Spakowałam do końca torbę !! Chyba będę sama sobie bić brawo 😅
eeemakarena, KarolaKinga, CelinaJan, Anabbit, Revolutionary , Anuncja, xSmerfetkax, Cel95, Elza1234, przygodami66, ezra, Alex_92, amoze lubią tę wiadomość