X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Biedronka bardzo współczuję Wam stresu… ale naprawdę kamień z serca, że wszystko dobrze z synkiem

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Te smoczki darmowe z Rossmanna to takie biało przeźroczyste czy komuś się udało odebrać inne? 😄

Tak, one są fluorescencyjne. Ja np. się o niego upomniałam. :)

preg.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyna za kciuki i słowa wsparcia💚💚
    Gusia nowa izba przyjęć to klasa sama w sobie 👍
    Duży hol, szybka reakcja personelu- oprócz pielęgniarek jest położna która pierwszy wywiad zbiera, robi KTG itd.
    Później oczekiwanie na lekarza aż zszedł z oddziału, badanie na fotelu plus usg i decyzja co dalej.

Gusia_, Elza1234, KarolaKinga, Yumi, amoze, ezra, Alex_92 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 & 🧒

25 cykli starań

CB🖤🖤🖤

10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
    06.2024 powtórna histeroskopia✅️
    biopsja endometrium ✅️

29.09 beta 235.8, prog 45.40
    06.10 beta 4243, prog. 46.90
    18.10 5.2 mm+❤️
    28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
    27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
    27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
    11.04 1880 gram 💙
    28.04 2700 gram 💙👶
    10.05 3100 gram 💙❤️

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Powiedz mu, że jak ktoś odmawia ciężarnej jedzenia z grilla to gdzieś na świecie płacze panda 🙈
    W punkt! 🤭🤣🐼
    Tak bardzo marze o czymś z grilla...........

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 08.05. 2614g wiercipiętka 💙 (34t)
    🩺 21.05. następna wizyta (35t6d)

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupowała któraś z Was otulacz z dobrych lisków? Które są dobre?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem kupuje w ich sklepie, na pewno mają spoko tekstylia z lulalove i mushie. Jesli nic nie mylę, to też sprzedają z lamillou, ich tekstylia też mam w domu i uwielbiam, ale trzeba uważać na bambus, bo jest bardzo delikatny. Najlepiej prać w zimnej wodzie i absolutnie nie wkładać do suszarki ;) teraz na dzień dziecka zamawiałam dziewczynkom przytulanki z jellycat właśnie w dobrych liskach, też polecam. Chyba najmilsze pluszakami poza Bukowskim ❤️👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:34

Katikat, amoze lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja czasem kupuje w ich sklepie, na pewno mają spoko tekstylia z lulalove i mushie. Jesli nic nie mylę, to też sprzedają z lamillou, ich tekstylia też mam w domu i uwielbiam, ale trzeba uważać na bambus, bo jest bardzo delikatny. Najlepiej prać w zimnej wodzie i absolutnie nie wkładać do suszarki ;) teraz na dzień dziecka zamawiałam dziewczynkom przytulanki z jellycat właśnie w dobrych liskach, też polecam. Chyba najmilsze pluszakami poza Bukowskim ❤️👌
    Oj tak mamy szczurka z jellycat i jest piękny i milusi. Podobają mi się smoki ale cena powala tych wiekszych

Gusia_ lubi tę wiadomość

Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn ma fistaszka z jellycat ale ze szmat. Strasznie wysokie ceny mają ogólnie.

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam też waga stanęła w miejscu albo spadła? Ja dziś się ważyłam i ważę mniej niż tydzień temu.
    Duży brzuch i szczupłe ciało to nie jest dobre połączenie jednak 😵‍💫
    Aż się zmartwiłam czy mała coś przybiera jeszcze na wadze? Dowiem się w środę dopiero na ostatniej wizycie.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znałam tego, jakie pomysłowe pluszaki 😄 np ta kreweta! https://hlonda6.pl/przytulanki/3631778-jellycat-przytulanka-sheldon-krewetka-22cm-670983113099?gad_source=1&gad_campaignid=22176580998&gbraid=0AAAAAoOPqq3SnXyAvzlKn7k70Un-VprNc&gclid=CjwKCAjw3MXBBhAzEiwA0vLXQd_tBzUCRKWxmdgVo80LXN6xkNPa59uyvskcBgqUxdXRlD3z0imjOhoCsaEQAvD_BwE

38👩& 37🧔
    Kariotypy ✅️

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Wam też waga stanęła w miejscu albo spadła? Ja dziś się ważyłam i ważę mniej niż tydzień temu.
    Duży brzuch i szczupłe ciało to nie jest dobre połączenie jednak 😵‍💫
    Aż się zmartwiłam czy mała coś przybiera jeszcze na wadze? Dowiem się w środę dopiero na ostatniej wizycie.
    Mi spadła ponad 0,5kg, na pewno nie kwestia diety ani nic tym razem.

38👩& 37🧔
    Kariotypy ✅️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mają drogo, prawda. Na przestrzeni 4 lat ich ceny mega skoczyły, jeszcze niedawno były znacznie tańsze … Mimo to mam zwyczaj, że każdej przed porodem kupowałam ich pluszaka, więc chciałam teraz też małej coś zamówić i wzięłam pieska. A starszym na dzień dziecka po innym pluszaku od nich już jak robiłam zakupy i po książce do Albika. Myślę, że się ucieszą :)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Nie znałam tego, jakie pomysłowe pluszaki 😄 np ta kreweta! https://hlonda6.pl/przytulanki/3631778-jellycat-przytulanka-sheldon-krewetka-22cm-670983113099?gad_source=1&gad_campaignid=22176580998&gbraid=0AAAAAoOPqq3SnXyAvzlKn7k70Un-VprNc&gclid=CjwKCAjw3MXBBhAzEiwA0vLXQd_tBzUCRKWxmdgVo80LXN6xkNPa59uyvskcBgqUxdXRlD3z0imjOhoCsaEQAvD_BwE

Też z ciekawości sprawdziłam i zobaczyłam tą krewetkę 😜 moja córka nigdy jakoś specjalnie nie spała z pluszakami, owszem było ich od cholery w domu bo gdzie się nie szło czy dostało czy zbierało jakieś naklejki itd.. W efekcie została ich cała szuflada pod jej łóżkiem i trochę w takim koszu w pokoju ma ale nawet tam nie zagląda. A ile już gdzieś oddałam albo były pomalowane brudne i poszły do wyrzucenia to nie zliczę 🤡

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Mi spadła ponad 0,5kg, na pewno nie kwestia diety ani nic tym razem.

Mi właśnie też 0,7 kg na wadze mniej i taki zonk. A czułam jakbym przytyła bo czuję się taka „nawodniona”. No nic zobaczymy w środę co i jak 🤷🏻‍♀️

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze warto droższe pluszaki kupowac mimo wszystko. Ja mam z nici parę i mają już z 20 lat i nic im nie jest a prałam je w pralce. Owszem nie miałam ich za bobasa więc nie miętosiłam ich az tak ale widać jakość w tkaninie właśnie po praniach.

Gusia_, Elza1234 lubią tę wiadomość

Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albik to złoto.

Mój syn z przytulanek to uwielbia duża żyrafę z done by deer i kaczkę ktora dodawali na wielkanoc do jakiś czekolad. Fistaszek leży gdzieś w czeluściach strychu

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie dobre liski uwielbiam. Jakbym miała kasę to wykupiłabym pół rzeczy tam 🙈

KarolaKinga lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza luzik ja tak samo 😅 Co do pluszaków to też podzielam opinie Katikat, moje dziewczynki akurat turbo kochają pluszaki a jak na złość nie dostają ich za często od innych, więc na dzień dziecka czy święta sama im zamawiam i potem właśnie z nimi śpią albo jeżdżą wszędzie 😅 Najczęściej właśnie kupuje jellycat albo bukowski. Mimo prań i przytulania wyglądają nadal super, a niektóre mają 4 lata już. No ale to też właśnie u nas raczej taki wydatek z okazji jakiegoś święta, bo poza tym mi szkoda kasy na takie maskotki

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja ogólnie dobre liski uwielbiam. Jakbym miała kasę to wykupiłabym pół rzeczy tam 🙈

To mnie się podobają znowu te rzeczy z Little Dutch.
    Przecudne, wszystkie. Od mat po te takie edukacyjne zabawki drewniane itd. Pierwszy raz zobaczyłam je u mojej przyjaciółki jak opiekowałam się jej córką przez pół roku jakoś, później gdzieś w Internecie widziałam i teraz mojej małej kupiłam taką sarenkę z pozytywką właśnie na dobrych liskach ☺️

Amelia 23.12.2015 🩷

preg.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja tak samo, ostatnio odlajkowałam ich na insta bo za bardzo mnie już kusili zeby popłynąć z hajsem😂

Elza1234, Gusia_, Kindziukowa lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ