CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kkk77 wrote:Paulina gratulacje 🎉
Gusia, urofizjo polecała na lepsze gojenie krem cicatridina, kiedyś też z niej korzystałam w WYBITNIE paskudnej sprawie - szczelinie odbytu xd która nie chciała się zagoić (lokalizacja nie sprzyjała xdd) i groził mi nawet zabieg, a cicatridina w 2 tygodnie polepszyła sprawę na tyle, że lekarka wycofała się z tego pomysłu i po kolejnych 2 tygodniach została tylko blizna. Także wierzę, że z pęknięciami pochwy itd też daję sobie radę 😄
Wierzę Ci. Ostatnio też miałam właśnie od lekarza jakieś preparaty z kwasem hialuronowym, żel i globulki i wydaje mi się, że właśnie to pomogło, bo tę bliznę mam idealnie płaską, wgle jej nie czuję i żadnych objawów mi nie daje 👌Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Paulina gratulacje!! 🥰
Dużo zdrówka dla was ♥️Paulinaaa_ lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
My już po 🙃
Mała dalej głowa u góry, nogi w mojej szyjce, tak mocno wciśnięte że nie da się nawet za bardzo zobaczyć kości udowej, niby coś się tam udało to finalnie po wymiarach wyszła waga 3,5 kg 😳 no ale biorę pod uwagę to że jednak ciężko było ją tam pomierzyć więc może błąd jakiś czy coś i jednak będzie mniejsza/lżejsza bo jak w ciągu 2 tygodni jeszcze przymasuje to znowu urodzę klocka 3900?! Oby nie ale trochę się zmartwiłam.
Wszystko ogólnie ok, przepływy, łożysko, pępowina.
Szyjka tak długa że lekarka nawet nie mogła sięgnąć jej końca 😂
Jedynie co powiedziała to że młoda jest tak ułożona że gdyby odeszły mi wody to jechać natychmiast na szpital, nie czekać bo jeśli by się okazało że rozwarcie się robi itd to żeby nie wcisnęła się nogami w kanał bo to jest niebezpieczne, pośladkami nie ma takiego ryzyka a tu ma stopy typowo przy mojej szyjce 🫢
Ogólnie teraz cokolwiek by mnie niepokoiło, ruchy czy jakieś inne dolegliwości to jechać na szpital bo ciąża jest donoszona i tam wtedy sprawdzą i zadecydują co i jak.
No i co, pytałam o spiralkę to powiedziała że po cięciu to tak ok pół roku poczekać. Ale generalnie myślę że poczekam jakieś 3-4 miesiące i pójdę założyć. Będę się czuła pewniej 👍🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 18:40
Elza1234, Truuskaawka, Nosa, Maj.a, Revolutionary , Alex_92, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Werzol wrote:Nadrobiłam Was od rana 😃
Koktajlowa na pewno jesteś już po, mam nadzieję że wszystko dobrze poszło, dawaj znać 😊
Blackapple super, że wychodzisz i młody nic już nie kombinował 😉
Inka kciuki za Twoja indukcję, zaczęło się coś dziać?
U nas w końcu udało się ogarnąć i wizytę i USG 😊 mała waży 3100g, łożysko się już mocno starzeje, a szyjka bez zmian. Więc dzisiaj zaczynam z ćwiczeniami na piłce, bo już się turlam jak piłka 😅 będę powtarzać badanie moczu, bo doktor twierdzi że to raczej bakterie z pochwy i za tydzień we wtorek robimy jeszcze jedno USG i umawiamy się jakoś na ktg
Po prostaglandynach rozwarcie 1cm, teraz balonik od 9:00 i czuję że coś po malutku schodzi..
Chociaż od razu po założeniu balonika i podłączeniu pod KTG było nieprzyjemnie 🫣
Kciuki za wszystkie Dziewczyny ✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 18:44
Elza1234, awokado 🥑, Werzol, Alex_92, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Te newsy motywują do wzięcia się do roboty, Mąż mi ogarnął komodę i wyprał wszystko to chociaż poukładałam i uszykowałam co trzeba. Jeszcze lozeczko w sobotę, naklejki i będzie do przodu👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Szkodnik jak się macie z Witusiem? Melduj!
-
Jak ktoś ma superpfarm pod nosem to byłam dzisiaj w dwóch i są w koszach z wyprzedażami produkty medela,butelki,wkladki,jakieś zestawy butelki,worki itp przecenione z 145zl na 40zl . Ja wzięłam wkładki laktacyjne po 4 zł.
Wiadomo,że nie wszędzie to będzie ale u mnie były w dwóch. -
Paulina wielkie gratulacje!!! 😍
Dziewczyny ja też już po wizycie mała waży 2780, szyjka długa zamknięta, przeplywy, wody plodowe okej tylko,że przekręciła się pośladkowo a na ostatniej wizycie była już główkowa i jak za dwa tygodnie się nie przekręci to cesarka...amoze, Maj.a, Truuskaawka, CelinaJan, Paulinaaa_, Margareetka, eeemakarena lubią tę wiadomość
🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Paulina wielkie gratulacje!
Czekamy jeszcze na wieści od Koktajlowej.
No powiem Wam zaczynamy się rozkręcać. Myślę, że dochodzimy do momentu, gdzie nie będzie dnia bez nowego bobasa. 🥹Revolutionary lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Klaudek11 wrote:Paulina wielkie gratulacje!!! 😍
Dziewczyny ja też już po wizycie mała waży 2780, szyjka długa zamknięta, przeplywy, wody plodowe okej tylko,że przekręciła się pośladkowo a na ostatniej wizycie była już główkowa i jak za dwa tygodnie się nie przekręci to cesarka... -
Elza1234 wrote:Ojej. A czułaś że się bobas odkręcił w drugą stronę?
Samego momentu przekrecenia nie czulam, ale od kilku dni czuje wyraźnie główkę obok pępka i czuć pod dłonią, wcześniej tak nie miałam, do tego czkawki właśnie przy pępku a do niedawna na dole czułam, ale nie spodziewałam się, że się przekręciła, myślałam że przy pępku to tak pupkę wypina. Liczę jeszcze na to, że się przekręci do następnej wizyty, zawsze jakieś szanse są...🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Ja też się melduje po wizycie u prowadzącej i powiem Wam, że wróciłam zła jak osa.
Raz że się okazuje, że na tym opisie z wczorajszego USG ja mam wpisane, że młody leży miednicowo(!) a nie główkowo, mimo że ewidentnie pierwsze słowa lekarki po przyłożeniu tej sądy do USG było "mamy pierwsze dobre wieści, leży główkowo" 😡 Musiała się walnąć z opisem, innej opcji nie widzę, tym bardziej że kilka razy patrzyła u dołu brzucha na mózg, a na górze brzucha mierzyła kość udową. Ja też jestem melepeta że nie doczytałam na tym opisie, tylko jakoś to totalnie ominęłam wczoraj, bo wiedziałam co mówiła... 😔🙄 W każdym razie, moja lekarka uznała że faktycznie mogła się pomylić (tym bardziej że dzisiaj przy badaniu na fotelu mówi że też obstawiałaby że czuje głowę, wysoko, ale jednak głowę), no ale w kartę ciąży musiała mi wpisać ułożenie miednicowe ze znakiem zapytania 😒 Niby przy przyjęciu na szpital i tak mi zrobią USG i się okaże co i jak, no ale gdyby była jakaś szybka akcja to będzie brane pod uwagę, że jest miednicowo, także suuuuper.
A druga kwestia, że moja lekarka jakoś liczy u mnie tp na 19sty czerwca i ona wtedy chce mnie już w szpitalu widzieć jak się wcześniej nic nie zadzieje. Powiedziała że w Polsce się kładzie w dniu spodziewanego porodu - ja wiem, że to jakaś ściema i tak nie jest, ale co mam poradzić, przecież nie mogę z nią dyskutować, bo raz że nie będę już miała po 18stym zwolnienia i tak (to ostatnia wizyta u niej), a dwa że i tak ją później spotkam na oddziale i będzie przypał.
Kurde, tak sobie wyobrażałam że się samo zacznie wszystko, a tu mi wyjechała z jakąś wizją leżenia w szpitalu i to jeszcze 19sty wypada w Boże Ciało, więc znając życie i tak nic nie będą robić, tylko czekać pewnie do poniedziałku, więc suuuper, będę leżeć bez sensu.🙄😒
Także tego, akcja wyganiania młodego wchodzi na grubo, muszę urodzić przed tym 19stym nooo ... 🙏2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Klaudek11 wrote:Paulina wielkie gratulacje!!! 😍
Dziewczyny ja też już po wizycie mała waży 2780, szyjka długa zamknięta, przeplywy, wody plodowe okej tylko,że przekręciła się pośladkowo a na ostatniej wizycie była już główkowa i jak za dwa tygodnie się nie przekręci to cesarka...
W razie co to obrót zewnętrzny nie taki straszny 😉 (chociaż wiem, że w niewielu miejscach go wykonują).
Jak ma dużo miejsca to możesz spróbować iść do fizjo urogin, mnie co prawda nie pomogło, ale na pewno bardzo to mi rozluźniło mięśnie i młody się mocno wiercił po masażu, ale coś mu chyba zabrakło wtedy zdecydowania z przekręceniem 😅 -
magdalena321 wrote:
Jedynie co powiedziała to że młoda jest tak ułożona że gdyby odeszły mi wody to jechać natychmiast na szpital, nie czekać bo jeśli by się okazało że rozwarcie się robi itd to żeby nie wcisnęła się nogami w kanał bo to jest niebezpieczne, pośladkami nie ma takiego ryzyka a tu ma stopy typowo przy mojej szyjce 🫢
Ogólnie teraz cokolwiek by mnie niepokoiło, ruchy czy jakieś inne dolegliwości to jechać na szpital bo ciąża jest donoszona i tam wtedy sprawdzą i zadecydują co i jak.
Brzmi jak mój pierwszy poród. Uratowało mnie to, że miałam szpital po drugiej stronie ulicy 🫣 a i tak na IP noga była już wyczuwalna.
-
Revolutionary wrote:Ja też się melduje po wizycie u prowadzącej i powiem Wam, że wróciłam zła jak osa.
Raz że się okazuje, że na tym opisie z wczorajszego USG ja mam wpisane, że młody leży miednicowo(!) a nie główkowo, mimo że ewidentnie pierwsze słowa lekarki po przyłożeniu tej sądy do USG było "mamy pierwsze dobre wieści, leży główkowo" 😡 Musiała się walnąć z opisem, innej opcji nie widzę, tym bardziej że kilka razy patrzyła u dołu brzucha na mózg, a na górze brzucha mierzyła kość udową. Ja też jestem melepeta że nie doczytałam na tym opisie, tylko jakoś to totalnie ominęłam wczoraj, bo wiedziałam co mówiła... 😔🙄 W każdym razie, moja lekarka uznała że faktycznie mogła się pomylić (tym bardziej że dzisiaj przy badaniu na fotelu mówi że też obstawiałaby że czuje głowę, wysoko, ale jednak głowę), no ale w kartę ciąży musiała mi wpisać ułożenie miednicowe ze znakiem zapytania 😒 Niby przy przyjęciu na szpital i tak mi zrobią USG i się okaże co i jak, no ale gdyby była jakaś szybka akcja to będzie brane pod uwagę, że jest miednicowo, także suuuuper.
A druga kwestia, że moja lekarka jakoś liczy u mnie tp na 19sty czerwca i ona wtedy chce mnie już w szpitalu widzieć jak się wcześniej nic nie zadzieje. Powiedziała że w Polsce się kładzie w dniu spodziewanego porodu - ja wiem, że to jakaś ściema i tak nie jest, ale co mam poradzić, przecież nie mogę z nią dyskutować, bo raz że nie będę już miała po 18stym zwolnienia i tak (to ostatnia wizyta u niej), a dwa że i tak ją później spotkam na oddziale i będzie przypał.
Kurde, tak sobie wyobrażałam że się samo zacznie wszystko, a tu mi wyjechała z jakąś wizją leżenia w szpitalu i to jeszcze 19sty wypada w Boże Ciało, więc znając życie i tak nic nie będą robić, tylko czekać pewnie do poniedziałku, więc suuuper, będę leżeć bez sensu.🙄😒
Także tego, akcja wyganiania młodego wchodzi na grubo, muszę urodzić przed tym 19stym nooo ... 🙏