CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Widzę ja wczoraj miałam niemoc a Was dzisiaj wzięło .
Elza składanie i rozkładanie łóżeczek turystycznych to też zawsze test dla intelektu był.
Łatwiej mi się składa meble bez instrukcji niż dziecięce gadżety 🤡 -
Ja zrobiłam 3 prania i to tylko by wyprac pokrowiec z materaca, posciel i kołdrę odświeżyć. To był mój ostatni do punkt do zrobienia przed porodem.
Byłam na rynku po ziemniaki i taka duchota na dworze że ledwo się doczłapałam z powrotem do mieszkania.
Teraz marzę o łóżku i pójściu spać... Jeszcze mnie mocniej na dole brzuch ciągnie jak stoję i musiałam chwilę pobujać biodrami by puściło. Nadal tam ciśnie, ale już nie tak. -
W lidlu są dobre truskawki za 15 zł z kuponem.
Przypomniało mi się że pisałyście.o tej sztuce rodzenia tego nie ma.czasem na Max? Bo oglądałam serial o Łowcach Skór i chyba mi mignął ten tytuł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 14:17
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Dołączam do grupy duszno i ciezko. Przeszła burza, ale nadal gęste powietrze, już od wczoraj to czuję.
U mnie dzis pranko, prasowanko, porządki w kuchni, ale wszystko tak delikatnie.
Jak się czują nasze mamusie wątkowe po porodach w taka pogodę? Rozkminiam w jakim stanie lepiej - przed czy po wybuchnieciu 😄 -
U mnie już 9-10 zł za kilo 🍓🍓 na rynku. W weekend jak nie urodzę to pocisnę słoiki z dżemem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 14:19
-
U nas mąż kangurował jak mnie zszywali, na gołą klatę tylko w fartuchu ochronnym. Mi podali młodego do twarzy jak go ogarnęli w pokoju obok i zrobili zdjęcia na pamiątkę🥰
Na pooperacyjnej sali od razu mi go dali i przystawili do piersi, byliśmy tam razem z mężem z godzinę tylko we dwoje- więc taki intymny, magiczny czas we trójkę 🥹🥹
Później zabrali mnie na oddział a młodym zajęły się położne, przywieźli mi go nad ranem koło 5 i już cały czas był ze mną. Ja po drugiej CC czuję się bajka, o wiele lepiej niż po pierwszej- bardziej doskwierał mi ból pleców i tyłka po znieczuleniu niż sama rana🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 14:38
magdalena321, kasssia, Elza1234 lubią tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro💙
27.01 II prenatalne 💙420 gram uparciucha💙
27.03 III prenatalne💙1400 gram 💙
11.04 1880 gram 💙
28.04 2700 gram 💙👶
10.05 3100 gram 💙❤️
-
Powiem Wam że jakkolwiek by się nie urodziło czy CC czy SN to chyba lepsze to niż chodzenie w ciąży w takie duchoty i upały… 🥵
Właśnie sprawdziłam że u mnie od jutra do niedzieli po 26/27 stopni, chyba się rozpuszczę… Byle tylko nie spuchnąć 😳
No i patrząc na pogodę to będę musiała przeorganizować ubiór na wyjście ze szpitala dla małej, przy 26 stopniach to chyba 2 rękawów jej nie ubiorę ani tym bardziej polarkowej bluzy bo ugotuję to dziecko..
Myślicie że wystarczy wtedy komplet bodziaki z długim rękawem i spodnie śpioszki + czapeczka cienka? -
U nas środa-sobota ok 28 stopni a nawet 29
Planuje rano wybrać się gdzieś na leśny spacer I potem w domu siedzieć bo gdzie to w takim upale ma człowiek lazic, nie ma szans. Nie będę ryzykować spuchniec i problemów z krążeniem.👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
kasssia wrote:Dziewczyny, zakazuje wam marudzić na pogodę 🤣 pochodźcie sobie w ciąży w lipcu i sierpniu przy 35 stopniach to pogadamy 🤣🤣🤣
-
Ile macie paczek pampersów jedynek? Ja mam tylko dwie i tak się obawiam ze pierwsze co to trzeba będzie od razu leciec po pieluchy.. chyba jeszcze ze 2 kupić?
-
Katikat wrote:Ile macie paczek pampersów jedynek? Ja mam tylko dwie i tak się obawiam ze pierwsze co to trzeba będzie od razu leciec po pieluchy.. chyba jeszcze ze 2 kupić?
Kurde ja mam chyba z 6 paczek albo 7 ale jak te moje dziecko się urodzi takie wielkie to nie wiem czy zdążę wszystkie zużyć.. 🫣
Najwyżej oddam we wrześniu mojemu kuzynowi bo tam ma się urodzić małe na początku września 🤗Katikat lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Dziewczyny, zakazuje wam marudzić na pogodę 🤣 pochodźcie sobie w ciąży w lipcu i sierpniu przy 35 stopniach to pogadamy 🤣🤣🤣