X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ja wczoraj miałam niemoc a Was dzisiaj wzięło .

Elza składanie i rozkładanie łóżeczek turystycznych to też zawsze test dla intelektu był.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Widzę ja wczoraj miałam niemoc a Was dzisiaj wzięło .

Elza składanie i rozkładanie łóżeczek turystycznych to też zawsze test dla intelektu był.
    No powiem Ci, że się zgadzam 😅🤣 ale daliśmy radę takie jupi jej
    Łatwiej mi się składa meble bez instrukcji niż dziecięce gadżety 🤡

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zrobiłam 3 prania i to tylko by wyprac pokrowiec z materaca, posciel i kołdrę odświeżyć. To był mój ostatni do punkt do zrobienia przed porodem.

Byłam na rynku po ziemniaki i taka duchota na dworze że ledwo się doczłapałam z powrotem do mieszkania.

Teraz marzę o łóżku i pójściu spać... Jeszcze mnie mocniej na dole brzuch ciągnie jak stoję i musiałam chwilę pobujać biodrami by puściło. Nadal tam ciśnie, ale już nie tak.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png

Wysłany: 3 czerwca, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu są dobre truskawki za 15 zł z kuponem.

Przypomniało mi się że pisałyście.o tej sztuce rodzenia tego nie ma.czasem na Max? Bo oglądałam serial o Łowcach Skór i chyba mi mignął ten tytuł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 14:17

Margareetka lubi tę wiadomość

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś w jarzynowym były po 11zł truskawki, aż byłam zdziwiona, czy to na pewno polskie 😀 ale pyszne, słodkie 🤤🍓🍓

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grupy duszno i ciezko. Przeszła burza, ale nadal gęste powietrze, już od wczoraj to czuję.

U mnie dzis pranko, prasowanko, porządki w kuchni, ale wszystko tak delikatnie.

Jak się czują nasze mamusie wątkowe po porodach w taka pogodę? Rozkminiam w jakim stanie lepiej - przed czy po wybuchnieciu 😄

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już 9-10 zł za kilo 🍓🍓 na rynku. W weekend jak nie urodzę to pocisnę słoiki z dżemem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 14:19

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż kangurował jak mnie zszywali, na gołą klatę tylko w fartuchu ochronnym. Mi podali młodego do twarzy jak go ogarnęli w pokoju obok i zrobili zdjęcia na pamiątkę🥰
    Na pooperacyjnej sali od razu mi go dali i przystawili do piersi, byliśmy tam razem z mężem z godzinę tylko we dwoje- więc taki intymny, magiczny czas we trójkę 🥹🥹
    Później zabrali mnie na oddział a młodym zajęły się położne, przywieźli mi go nad ranem koło 5 i już cały czas był ze mną. Ja po drugiej CC czuję się bajka, o wiele lepiej niż po pierwszej- bardziej doskwierał mi ból pleców i tyłka po znieczuleniu niż sama rana🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca, 14:38

magdalena321, kasssia, Elza1234 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że jakkolwiek by się nie urodziło czy CC czy SN to chyba lepsze to niż chodzenie w ciąży w takie duchoty i upały… 🥵
    Właśnie sprawdziłam że u mnie od jutra do niedzieli po 26/27 stopni, chyba się rozpuszczę… Byle tylko nie spuchnąć 😳

No i patrząc na pogodę to będę musiała przeorganizować ubiór na wyjście ze szpitala dla małej, przy 26 stopniach to chyba 2 rękawów jej nie ubiorę ani tym bardziej polarkowej bluzy bo ugotuję to dziecko..
    Myślicie że wystarczy wtedy komplet bodziaki z długim rękawem i spodnie śpioszki + czapeczka cienka?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas środa-sobota ok 28 stopni a nawet 29

Planuje rano wybrać się gdzieś na leśny spacer I potem w domu siedzieć bo gdzie to w takim upale ma człowiek lazic, nie ma szans. Nie będę ryzykować spuchniec i problemów z krążeniem.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zakazuje wam marudzić na pogodę 🤣 pochodźcie sobie w ciąży w lipcu i sierpniu przy 35 stopniach to pogadamy 🤣🤣🤣

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Dziewczyny, zakazuje wam marudzić na pogodę 🤣 pochodźcie sobie w ciąży w lipcu i sierpniu przy 35 stopniach to pogadamy 🤣🤣🤣
    Pamiętam moją mamę w ciąży z moją siostrą (moja siostra jest z końca września). Cierpiała, a była tak spuchnięta że mimo że miałam 9 lat to widziałam że coś nie jest ok

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 3 czerwca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię upałów,ani w ciazy ani bez. Mój rekord to było 46 stopni. Ja funkcjonuje do 25,później mnie zwalnia. Ale to przez moją chorobę

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile macie paczek pampersów jedynek? Ja mam tylko dwie i tak się obawiam ze pierwsze co to trzeba będzie od razu leciec po pieluchy.. chyba jeszcze ze 2 kupić?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a jak ten serial o Łowcach skór? Sama się zastanawiałam czy nie wziąć na tapetę

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ile macie paczek pampersów jedynek? Ja mam tylko dwie i tak się obawiam ze pierwsze co to trzeba będzie od razu leciec po pieluchy.. chyba jeszcze ze 2 kupić?

Kurde ja mam chyba z 6 paczek albo 7 ale jak te moje dziecko się urodzi takie wielkie to nie wiem czy zdążę wszystkie zużyć.. 🫣
    Najwyżej oddam we wrześniu mojemu kuzynowi bo tam ma się urodzić małe na początku września 🤗

Katikat lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy trzy, jedna wpadła z rossmana i dwie od znajomych co im bobas wyrósł już. Wgle chcą nam dać też monitor oddechu 🫣

Katikat, Yumi lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • asiun Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ooo też tak chodziłam w pierwszej ciąży, koniec świata serio 🙉. Leżałam i jadłam lody 😅 teraz przez tą cukrzycę by to nie przeszło.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 4 paczki jedynek, z czego jedną biorę do szpitala to na powrót do domu zostaną mi trzy paczki, najwyżej będę dokupować 😀

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 3 czerwca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam truskawkowe plany na weekend, tylko nie wiem jakie mamy ceny, bo w sobotę jeszcze nie było szału. Może młoda pozwoli mi jeszcze podziałać z truskawkami 😄

age.png
‹‹ 1674 1675 1676 1677 1678 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ