CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna30 wrote:A chciałybyście mieć prywatna salę po porodzie ? U mnie jest niby taka możliwość jeśli jest wolna. I die zastanawiam. Chyba chce
Bo z 1 str fajnie mieć z kim pogadać a z 2 te pobudki co chwile każde dziecko o innej porze...Luna30 lubi tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:Jak byliśmy na indywidualnym zwiedzaniu porodówki, to położna wprost powiedziała, że nie ma szans żeby dostać się do tych dwóch sal rodzinnych 😆 Jest do nich tyle chętnych, że jeszcze jej się nie zdarzyło, żeby kobieta po porodzie od razu tam trafiła, a chętne panie zapisują się do kolejki i jeśli masz szczęście to na ostatni dzień możesz się przenieść, więc totalny bezsens 😂
Tak się właśnie spodziewałam jak napisali że są dwie tylko xD -
W szpitalu, w którym będę rodzic, na pewno nie ma szans na jedynki lub na bycie samej w sali, to jest oblegany szpital. Ale nowoczesny, więc chociaż dobre łóżko powinnam mieć i łazienkę 😅
-
U mnie nie ma rodzinnych pokoi. Ogólnie blok poporodowy jest ładny, wyremontowany, łazienka jest wspólna na dwa pokoje. Ale nie wiem jak tam z obleganiem pokoi, jak leżałam na patologii to wszystkie 17 pokoi było przed świętami zajęte, ale to pewnie też kwestia szpitala - 3 st plus referencyjny na kawał środkowej Polski dla skomplikowanych przypadków
Jakoś mnie natchnęłyście tymi dżemami, w życiu sama nie robiłam, ale chyba zrobię swój pierwszy krok i w piątek zrobię na próbę z 2 kg truskawek, żeby nie było mi żal jak popsuje 🤣
Zamierzam jeszcze w tym roku zrobić maliny w syropie, passate pomidorowa i sos włoski. Ciekawe czy młoda mi pozwoli na takie manewry. -
Nosa wrote:Też jestem dzisiaj totalnie zdechła. O 13 mnie zmulilo na godzinę, nie pamiętam kiedy ostatnio zrobiłam sobie drzemkę, chyba w 1.trymestrze. Jestem jakas turbo zdechła kilka poprzednich dni, codziennie mnie muli. Zmieniające sie ciśnienie i pogoda czy coś ciazowego? 🤔
Jak już kiedyś pisałam, kocham prowadzić i jak jeździmy razem to czasem jeszcze poprowadze, choć to zależy. Mąż zakazał mi już samotnych podróży, a ja jakoś się z tym zgadzam, więc autem sama nie jeżdżę. Dziś zawieźli mnie na krew rodzice, wyniki jakby lepsze? Ciekawe. Mocz też spoko. Mam nadzieję, że to ostatni raz😃
Asiun extra wieści! A jak Twoje cukry? U mnie na szczęście w końcu dużo lepsze rano 🫡
Jestem ciekawa mojego bobasa, wizyta po 17, po drzemce jak wstałam to normalnie brzuch jak piłka jakiś, czuję że zmienił ułożenie jakoś tak naciska mi na różne rzeczy... dyskomfort...
Super, że Twoje poranne się unormowały 🥳🥳, koniecznie daj znać po wizycie 🙂.
-
Yumi, Alex_92 gratulacje dzielne mamy!!! 🥰🤗
Kkk77 kciuki za rozkręcenie akcji i szczęśliwe rozwiązanie ✊️✊️Yumi lubi tę wiadomość
🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Ja wróciłam wczoraj że szpitala jak nowo narodzona a w nocy zaczęło mnie łamać, ból mięśni, głowy, gardła poszłam do rodzinnej i wyszedl covid.. ledwo żyję, do tego mam taki ból w biodrze przy chodzeniu, że przejść z pokoju do łazienki to wyczyn🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
11.2023 cb 💔
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Klaudek11 wrote:Ja wróciłam wczoraj że szpitala jak nowo narodzona a w nocy zaczęło mnie łamać, ból mięśni, głowy, gardła poszłam do rodzinnej i wyszedl covid.. ledwo żyję, do tego mam taki ból w biodrze przy chodzeniu, że przejść z pokoju do łazienki to wyczyn
musiałaś siew szpitalu zarazić
Ja właśnie słyszałam że teraz coś panuje, już kilka osób słyszę że jest chorych tak grypowo
Oby ci szybko przeszło -
https://zapodaj.net/plik-ntq3FXKV4k
Jak do tego doszło? - nie wiem 🙈🥹asiun, Blackapple, Cel95, Werzol, Moooniii, Nineq, Klaudek11, Gusia_, KarolaKinga, amoze, Szarotka12, Truuskaawka, xSmerfetkax, Nosa, Margareetka, Anuncja, CelinaJan, Revolutionary , Kindziukowa lubią tę wiadomość
-
Weronka wrote:Ja myślałam o sali rodzinnej, w moim szpitalu też jest. Ale stwierdziłam, że szkoda mi pieniędzy… Mąż i tak na noc nie zostanie, bo pies w domu, a nie chce psu robić sieczki i go gdzieś wywozić, bo wiadomo dla psa już dziecko będzie nową sytuacją, to nie chce mu dokładać jeszcze noclegów poza domem, bo w ogóle będzie rozwalony emocjonalnie…
U nas za salę płaci się 160 zł za dobę, powiedzmy 3 doby to już się jakaś kwota robi, za którą można kupić coś innego. Noo i u nas jak nie ma obłożenia to kładą i tak pojedynczo, a normalnie sale są dwuosobowe, to jeszcze bez tragedii.
Wow 160 czy jedno zero uciekło? :o bo chodzi o salę już po porodzie I po tych 2h rozumiem poporodową?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 16:40
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
U mnie sale porodowe są oczywiście jednoosobowe i potem po porodzie ma się tam 2 godziny czasu. Nie ma opcji wykupienia prywatnej sali już po porodzie, ale płacąc dużo już za położna to no raczej bym nie kupowała za kolejne kilka tysięcy sali prywatnej.
Poporodowe to wiem że są na ujastku ale kosztują od 1200 doba. Kosmetyczka do której chodzę właśnie mega to polecała, że jedne z lepiej wydanych pieniędzy bo Mąż się nią zajmował po ccWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 16:45
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
kasssia wrote:Alex, Yumi gratki!!!
Kurczę ja miałam ten gwizdek, nawet mi mi facet przywiózł, ale nie było go kiedy wyciągnąć 🫣
Miałam to samo 🙈
Yumi, Alex gratulacje ❤️❤️Yumi lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Ojej
musiałaś siew szpitalu zarazić
Ja właśnie słyszałam że teraz coś panuje, już kilka osób słyszę że jest chorych tak grypowo
Oby ci szybko przeszło
No chyba coś tam złapałam właśnie..🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
11.2023 cb 💔
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Gusia_ wrote:U mnie będzie żal post. Wykańcza mnie ta pogoda dziś i jeszcze skurcze przepowiadające dziś jakieś upierdliwe. Czy można o 17.00 już iść spać na noc? 😅
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:U mnie będzie żal post. Wykańcza mnie ta pogoda dziś i jeszcze skurcze przepowiadające dziś jakieś upierdliwe. Czy można o 17.00 już iść spać na noc? 😅
Można. Ja zaraz robię kolację i jak położę młodą to chyba też już nie wstaję 😅
Klaudek współczujęmialam dziś stresa u gina żeby czegoś nie złapać, bo na tym samym małym korytarzu był chłopiec z mamą i oboje mieli okropny kaszel
specjalnie nie siadałam tylko stanęłam trochę dalej z młodą, ale chłopak i tak zaczął chodzić po całym korytarzu, więc nie wiem czy to coś dało 🫣 najgorzej na samej końcówce albo z noworodziem coś złapać...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 16:57
Gusia_ lubi tę wiadomość