CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
amoze wrote:Alex cieszę się, że napisałaś, że u Was wszystko dobrze. Powoli dochodź do siebie, dużo zdrowia i cierpliwości dla Ciebie i Krzysia! Gratulacje ❤️
Mam aktualizację od lekarza; jeśli w dniu jutrzejszym ktg będzie dobre to mam się stawić na sor we wtorek 10.06, nawet umówił mnie wtedy z jakiś swoim ziomkiem i będą we dwóch zastanawiać się nad tym co ze mną robić żeby było dobrze :p
No to mamy identyczna sytuację. Ja mam wizytę 11.06 I jeśli nie wyjdzie sam to wtedy decyzja
Czy indukcja czy cc
Właśnie ze względu na wagę
To będzie dokładnie 38tc5dniWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 14:55
-
Margareetka wrote:Alex gratuluję ❤️
Maj.a ja też jeszcze jeżdżę trochę 😀 ale dziś na wizycie u położnej dostałam od niej opieprz, że przyjechałam sama samochodem i mam już więcej nie jeździć dla swojego bezpieczeństwa 🫣
I też mi nagadała, żebym odpoczywała w tym tygodniu ze względu na tą zwariowana pogodę, upał i burze. Stosując się do zaleceń leżę właśnie z dwoma przytulonymi kotami i się zastanawiam, czy one coś wyczuwają, bo jedna to raczej nie jest typ przytulającego się kota 😅
Ja właśnie dzisiaj pojechałam autem do fizjo. A jestem prawie w 38tc jużstaram się nie jezdzic ale mamy córkę starsza i mąż nie ma czasu mnie wozic
-
Tyle pisałyście o tym hizero, że jak to zobaczyłam nie mogłam się powstrzymać 🤣
https://www.instagram.com/reel/DJ_YfrPsI2z/?igsh=MWpsM3YyMDN3NmZmdw==Weronka lubi tę wiadomość
-
No jestem po wizycie.
Mały ma +/- 3150 gram i główkę ma już bardzo nisko.
Afi niecałe 9 ale ponoć spoko, nie wnikam
Szyjka minimalnie się skróciła ma niecałe 3cm i ujęcie zewnętrzne przepuszcza opuszek palca
Skierowanie do szpitala mam, jutro lub pojutrze będę znała termin na kiedy, bo moja Pani doktor sama mnie tak umówi na przyjęcie tak żeby była akurat na oddziale.
Gbs pobrany. Ktg książkowe. Trochę krwawię po badaniu, ale było dość hmmm intensywne, bo chciała sprawdzić czy ewentualna indukacja balonikiem będzie wchodziła w grę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca, 15:03
amoze, Tanashi, Klaudek11, Nosa, KarolaKinga, Yumi, Margareetka, Anuncja, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
Nosa wrote:Tyle pisałyście o tym hizero, że jak to zobaczyłam nie mogłam się powstrzymać 🤣
https://www.instagram.com/reel/DJ_YfrPsI2z/?igsh=MWpsM3YyMDN3NmZmdw==
Wczoraj widziałam na ten sam wzór o thermomixie -
Jezu, ja nie znam innej jazdy niż po Warszawie, dla mnie jest spoko 🤣🤣
Sprawa z pupą jakby się poprawiła. Nie wiem czy samo z siebie, czy ten wirus się skończył czy co. Zaczęłam dodawać do wody też trochę oleju migdałowego, ale wątpię żeby to było to. Grunt, że jest znaczna poprawa. Już dzis nie wietrze, bo przez to nie może normalnie spać i strasznie umęczona jest, ja zresztą też.
W nocy pobudki raczej już po 2-2,5h także Szodnik, zazdro tych 4h 🙃 -
Jeju ale mam niemoc dzisiaj, najchętniej przeleżałabym cały dzień, a tu wizyta wieczorem, taaaak mi się nie chce jechać.🙄
I ja też z tych co jeżdżą same samochodem
Przyszły mi zasłony do małego do pokoju, mogłam wziąć jednak do samej ziemi, ale chłop mnie przekonał żeby wziąć krótsze i są nieco za krótkie bo nie sięgają parapetu 🙈 ale mega porządny materiał, już się piorą, jak wyschną i powiesimy i posprzątamy bałagan w pokoju małego to wyślę Wam zdjęcie 😄
Alex_92 dobrze, że się odezwałaś, wszystkie się o Ciebie martwiłyśmy 🫂 Najważniejsze że wszystko jest dobrze i jesteście razem 🙏 Odpoczywajcie i daj znać jak będziesz miała już siłę jak się macie 😊Alex_92 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Luna30 wrote:A chciałybyście mieć prywatna salę po porodzie ? U mnie jest niby taka możliwość jeśli jest wolna. I die zastanawiam. Chyba chce
Bo z 1 str fajnie mieć z kim pogadać a z 2 te pobudki co chwile każde dziecko o innej porze...
Zdecydowanie tak. Byłam zombie po pierwszym dziecku właśnie dlatego że byłam w pokoju 3 os. To prawda że fajnie mieć z kim pogadać , ale jednak sen ważniejszy. -
Luna30 wrote:A chciałybyście mieć prywatna salę po porodzie ? U mnie jest niby taka możliwość jeśli jest wolna. I die zastanawiam. Chyba chce
Bo z 1 str fajnie mieć z kim pogadać a z 2 te pobudki co chwile każde dziecko o innej porze...
Ja rozważałam, bo w Toruniu się w końcu pojawiły, ale chyba jednak dam sobie spokój. Mąż i tak tam ze mną nie będzie, bo musi być z córką w domu, więc trochę szkoda mi kasy. Zwłaszcza, że ja na tym hormonalnym haju i tak nie mogłam spać, więc współlokatorzy pod tym względem mi nie przeszkadzają xD -
Revolutionary wrote:Jeju ale mam niemoc dzisiaj, najchętniej przeleżałabym cały dzień, a tu wizyta wieczorem, taaaak mi się nie chce jechać.🙄
I ja też z tych co jeżdżą same samochodem
Przyszły mi zasłony do małego do pokoju, mogłam wziąć jednak do samej ziemi, ale chłop mnie przekonał żeby wziąć krótsze i są nieco za krótkie bo nie sięgają parapetu 🙈 ale mega porządny materiał, już się piorą, jak wyschną i powiesimy i posprzątamy bałagan w pokoju małego to wyślę Wam zdjęcie 😄
Alex_92 dobrze, że się odezwałaś, wszystkie się o Ciebie martwiłyśmy 🫂 Najważniejsze że wszystko jest dobrze i jesteście razem 🙏 Odpoczywajcie i daj znać jak będziesz miała już siłę jak się macie 😊
Włączyłam z ciekawości przedwczoraj podręczna. Jestem w połowie 2 sezonu 🙈Revolutionary lubi tę wiadomość
-
W moim szpitalu zwykle masz prywatną salę porodową bo mają mało porodów. Dwa razy byłam sama po porodzie, raz ze swoją łazienką i było super 👌
Luna30 lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:W moim szpitalu zwykle masz prywatną salę porodową bo mają mało porodów. Dwa razy byłam sama po porodzie, raz ze swoją łazienką i było super 👌
O tej łazienki to zazdro. Ostatnio jak leżałam w Toruniu to była jedna łazienka na 7-8 kobiet. Możecie się domyślić jak często była zajęta xdd -
Jejku ja mam Hit mam salę dwuosobową z łazienką nowo wyremontowana ( wwa żelazna ) i co się okazało jestem z dziewczyną która też ma już dziecko i Hitem jest to że urodziłyśmy pierwsze dziecko dokładnie tego samego dnia miesiąca roku w tym samym szpitalu tylko byliśmy w innych pokojach 😅
Nosa, Werzol, Elza1234, amoze, kasssia, KarolaKinga, Luna30, Truuskaawka, xSmerfetkax, Anuncja, Lauraa, CelinaJan, Anabbit, Revolutionary lubią tę wiadomość
21.08.24- ostatnia 🩸
11.09.24- owu
21.09.24- I kreska
22.09.24- ⏸️ kreski
22.09.24- Beta 11.9
25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
30.09.24- Beta 2487
02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
18.11.24- cytomegalia +
20.11.24 prenatalne
55 CRL, wszystko dobrze
Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
14.05 2800g - 0,5cm szyjka -
Ja myślałam o sali rodzinnej, w moim szpitalu też jest. Ale stwierdziłam, że szkoda mi pieniędzy… Mąż i tak na noc nie zostanie, bo pies w domu, a nie chce psu robić sieczki i go gdzieś wywozić, bo wiadomo dla psa już dziecko będzie nową sytuacją, to nie chce mu dokładać jeszcze noclegów poza domem, bo w ogóle będzie rozwalony emocjonalnie…
U nas za salę płaci się 160 zł za dobę, powiedzmy 3 doby to już się jakaś kwota robi, za którą można kupić coś innego. Noo i u nas jak nie ma obłożenia to kładą i tak pojedynczo, a normalnie sale są dwuosobowe, to jeszcze bez tragedii.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Też jestem dzisiaj totalnie zdechła. O 13 mnie zmulilo na godzinę, nie pamiętam kiedy ostatnio zrobiłam sobie drzemkę, chyba w 1.trymestrze. Jestem jakas turbo zdechła kilka poprzednich dni, codziennie mnie muli. Zmieniające sie ciśnienie i pogoda czy coś ciazowego? 🤔
Jak już kiedyś pisałam, kocham prowadzić i jak jeździmy razem to czasem jeszcze poprowadze, choć to zależy. Mąż zakazał mi już samotnych podróży, a ja jakoś się z tym zgadzam, więc autem sama nie jeżdżę. Dziś zawieźli mnie na krew rodzice, wyniki jakby lepsze? Ciekawe. Mocz też spoko. Mam nadzieję, że to ostatni raz😃
Asiun extra wieści! A jak Twoje cukry? U mnie na szczęście w końcu dużo lepsze rano 🫡
Jestem ciekawa mojego bobasa, wizyta po 17, po drzemce jak wstałam to normalnie brzuch jak piłka jakiś, czuję że zmienił ułożenie jakoś tak naciska mi na różne rzeczy... dyskomfort... -
Tanashi wrote:Ja rozważałam, bo w Toruniu się w końcu pojawiły, ale chyba jednak dam sobie spokój. Mąż i tak tam ze mną nie będzie, bo musi być z córką w domu, więc trochę szkoda mi kasy. Zwłaszcza, że ja na tym hormonalnym haju i tak nie mogłam spać, więc współlokatorzy pod tym względem mi nie przeszkadzają xD
-
Ja bym brała. U mnie w szpitalu niestety nie było takiej możliwości, sale były 3 osobowe i jak sobie przypomnę te noce gdzie co chwile inne dziecko płakałoNo nie da rady pospać. Jedyny plus był taki, że koleżanki z sali dużo mi pomagały pierwszego dnia po cc, np. sięgnąć coś z walizki itp.
Luna30 lubi tę wiadomość