X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Tak z innej beczki. Robicie jakie albumy o ciąży? Ja właśnie ledwo mieszcząc się przy stole balkonowym siedzę i uzupełniam, wklejam zdjęcia, piszę bo dostałam taki bardzo ładny album na babyshower. Kartki ma puste więc wszystko do ogarnięcia samemu. Mam zamiar tam dodać też opis pierwszych dni/miesięcy razem :)
    My na święta dostaliśmy album „Twoja historia kochanie”. Część przedciążową i ciążową już uzupełniłam, teraz czekam na wpisanie informacji o porodzie. Ciekawe jak to będzie szło dalej, bo ten album ma multum stron na kilka lat w przód 😅

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam takiego albumu, ale ja się nie oszukuje - ni cholery nie pamiętam o uzupełnianiu tego 🤡
    Od 4 lat leży „100 pierwszych rocznic” które dostaliśmy na ślub i nawet pół kartki nie wpisałam 🙈
    Myślałam początkowo żeby właśnie mieć coś takiego, ale na myśleniu się skończyło 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie w pierwszej ciąży to nie trzeba planować co zrobić z dziećmi itd. Ja to mam rozkminy że nie mogę zacząć rodzić w nocy, bo co będzie jak młodsza się przebudzi bez mamy. A w dzień się porody nie zaczynają plus wiecznie coś do zrobienia. Teściowie teraz dzielą ze swoim synem auto więc dochodzi kolejny czas na przywiezienie przez męża teściowej… no nie ma kiedy rodzić serio xd zmuszą mnie indukcją 🤣 naprawdę mam takie przewidywania xd ale indukcji się boję. Takze tak…

A to powiem Wam, że ja każdej taki album prowadzę, wiadomo, nieraz coś zapomnę wpisać czy wkleić, ale większość mam uzupełnione, jakieś zdjęcia z ciąży, ze szpitala, z urodzinek, chrzcin. Na każde urodziny kupuje też każdej kartkę i pisze życzenia i wklejam. Jestem sentymentalna, ale myślę, że będą spoko pamiątki. Teraz dla małej też kupiłam. Jakieś wolne miejsca zostają ale dużo jest wpisane mimo wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 12:15

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki album Pamietnik ciąży, w 33 tygodniu uzupełniałam 20 tygodni wstecz, tak to z moja regularnością 😂😂😂

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ja mam pedi ogarnięte, dłonie też. Oficjalnie pozwalam córce wychodzić 😅 chociaż wciąż liczę, że będzie rakiem a nie bliźniakiem 🦀🩷

Elza1234, Sanana, Margareetka, Yumi, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też robię wstecz, co więcej zrobiłam taki albumik z podróży poślubnej i ślubu i tam też muszę ostatnie dni uzupełnić, ale mam szkice notatek xD znalazłam właśnie sprzątając szafki..

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, ja też miałam wkrętę z cholestazą, bo mi stopy mrowiły i wierzgałam nogami wieczorami. Dostałam jakiejś paniki, a później się okazało, że to anemia plus zmęczone nogi plus psychika ;)

Nie ma czym oddychać dzisiaj! Poszłam na basen się schłodzić i lepiej mi się zrobiło, ale najchętniej bym z tej wody nie wychodziła

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zadzwoniła do mnie moja pani doktor, 16.06 mam być na 7.30 w szpitalu, ona będzie czekała na mnie na oddziale i zaczynamy preindukcje, o ile nie wydarzy się nic prędzej.
    Kurde to naprawdę się dzieje 🙉

Elza1234, Gusia_, Katikat, Nosa, Anuncja, Yumi, KarolaKinga, CelinaJan, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie czekam na położną i robimy ktg 🫢 maluch dzisiaj jakoś mniej aktywny i kurczę myślę czy nie zaczął mi Czop odchodzić, bo miałam jakąś taką kulkę w śluzie , oficjalnie zaczynam się stresować 🫣☺️

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Tak z innej beczki. Robicie jakie albumy o ciąży? Ja właśnie ledwo mieszcząc się przy stole balkonowym siedzę i uzupełniam, wklejam zdjęcia, piszę bo dostałam taki bardzo ładny album na babyshower. Kartki ma puste więc wszystko do ogarnięcia samemu. Mam zamiar tam dodać też opis pierwszych dni/miesięcy razem :)
    Ja kupilam album i pełno naklejek i.. tak to leży.
    Czekam na zdjęcia z sesji ale powinnam juz i tak mieć parę stron zrobionych.

Tak w ogóle to ile czekałyście na zdjęcia? Ja się nie lubię upominać ale minęło już 3 tygodnie.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ja kupilam album i pełno naklejek i.. tak to leży.
    Czekam na zdjęcia z sesji ale powinnam juz i tak mieć parę stron zrobionych.

Tak w ogóle to ile czekałyście na zdjęcia? Ja się nie lubię upominać ale minęło już 3 tygodnie.
    Takie w formie elektronicznej miałam w 12 dni
    A takie wydrukowane no to nadal czekam, jeszcze ma chyba 1.5 tyg żeby je wysłać

Katikat lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍀 Tanashi, dzięki za patent na plamy po truskawkach. Działa genialnie. 🥰🤩
    Nie ma to jak przerabiać truskawki na dżem w białej sukience 🤭

Tanashi lubi tę wiadomość

1️⃣7️⃣ cs

05.10. ⏸
    25.10. 👶0.54 cm 13.12. 👶7.18 cm
    10.01. 👶 199g 💙 07.02. 👶 450g
    07.03. 👶 778g. 04.04. 👶 1349g
    02.05. 👶 2050g. 16.05. 👶 2610g

preg.png
  • Patka98 Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie….
    6 tydzień i 3 dni - pęcherzyk jak i zarodek mają dobre wymiary ale tętno 95 😓 lekarz powiedział, że za tydzień wizyta i zobaczymy aaaale nie wygląda to ciekawie 😥😥😥😥 macie jakies doświadczenia?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Ja ostatnio właśnie tak pidzame białą uwaliłam 🙈
    Też mi się już truskawki pyrgolą na gazie.
    Ale ten nadweglan też super sprawa - żałuje że nie znałam go wcześniej

Maj.a, Anabbit, Tanashi lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka98 wrote:
    Dziewczyny co myślicie….
    6 tydzień i 3 dni - pęcherzyk jak i zarodek mają dobre wymiary ale tętno 95 😓 lekarz powiedział, że za tydzień wizyta i zobaczymy aaaale nie wygląda to ciekawie 😥😥😥😥 macie jakies doświadczenia?

Bądź dobrej myśli, w naszych historiach zdarzały się różne cuda ❤️

Patka98, amoze, Yumi lubią tę wiadomość

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka98 wrote:
    Dziewczyny co myślicie….
    Niskie to tętno, może coś się poprawi jeszczs

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:

Nie ma za co, 3 lata doświadczenia przy dziecku i rozszerzaniu diety robią swoje 🤣 wcześniej też tego nie znałam xD

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą a propos dziecięcych plam to jedyne z którymi walczę bezskutecznie to te po bankach mydlanych. Jak ktoś ma jakiś patent to chętnie poznam 🥲 bo na bańki nie działa nadweglan, mydełko galasowe, zwykle pranie, sok z cytryny, ocet, no nic. One wychodzą dopiero po praniu i nie da się ich zmyć, a próbowałam już naprawdę wszystkiego. Niby najpierw trzeba je wymoczyć w zimnej wodzie, ale u mnie to nie zadziałało. Ktoś ma jakiś super patent? XD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 13:47

Lawenda_a lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym też go poznać, jeśli ktoś ma 😅 bo przez te plamy moje dzieci mają zakaz baniek xd

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Chciałabym też go poznać, jeśli ktoś ma 😅 bo przez te plamy moje dzieci mają zakaz baniek xd

Haha ja też nie kupuje xD ale czasem dostanie od kogoś i wtedy mam zniszczony komplet ciuszkow do baniek xd gorzej że zdarzało się na jakiejś imprezie rodzinnej że dostała i piękne sukienki załatwione permanentnie 😭

preg.png
‹‹ 1696 1697 1698 1699 1700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ