CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:Tak z innej beczki. Robicie jakie albumy o ciąży? Ja właśnie ledwo mieszcząc się przy stole balkonowym siedzę i uzupełniam, wklejam zdjęcia, piszę bo dostałam taki bardzo ładny album na babyshower. Kartki ma puste więc wszystko do ogarnięcia samemu. Mam zamiar tam dodać też opis pierwszych dni/miesięcy razem
-
Ja nie mam takiego albumu, ale ja się nie oszukuje - ni cholery nie pamiętam o uzupełnianiu tego 🤡
Od 4 lat leży „100 pierwszych rocznic” które dostaliśmy na ślub i nawet pół kartki nie wpisałam 🙈
Myślałam początkowo żeby właśnie mieć coś takiego, ale na myśleniu się skończyło 😅 -
No właśnie w pierwszej ciąży to nie trzeba planować co zrobić z dziećmi itd. Ja to mam rozkminy że nie mogę zacząć rodzić w nocy, bo co będzie jak młodsza się przebudzi bez mamy. A w dzień się porody nie zaczynają plus wiecznie coś do zrobienia. Teściowie teraz dzielą ze swoim synem auto więc dochodzi kolejny czas na przywiezienie przez męża teściowej… no nie ma kiedy rodzić serio xd zmuszą mnie indukcją 🤣 naprawdę mam takie przewidywania xd ale indukcji się boję. Takze tak…
A to powiem Wam, że ja każdej taki album prowadzę, wiadomo, nieraz coś zapomnę wpisać czy wkleić, ale większość mam uzupełnione, jakieś zdjęcia z ciąży, ze szpitala, z urodzinek, chrzcin. Na każde urodziny kupuje też każdej kartkę i pisze życzenia i wklejam. Jestem sentymentalna, ale myślę, że będą spoko pamiątki. Teraz dla małej też kupiłam. Jakieś wolne miejsca zostają ale dużo jest wpisane mimo wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 12:15
Cel95 lubi tę wiadomość
-
No ja też robię wstecz, co więcej zrobiłam taki albumik z podróży poślubnej i ślubu i tam też muszę ostatnie dni uzupełnić, ale mam szkice notatek xD znalazłam właśnie sprzątając szafki..👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel, ja też miałam wkrętę z cholestazą, bo mi stopy mrowiły i wierzgałam nogami wieczorami. Dostałam jakiejś paniki, a później się okazało, że to anemia plus zmęczone nogi plus psychika
Nie ma czym oddychać dzisiaj! Poszłam na basen się schłodzić i lepiej mi się zrobiło, ale najchętniej bym z tej wody nie wychodziła -
Właśnie zadzwoniła do mnie moja pani doktor, 16.06 mam być na 7.30 w szpitalu, ona będzie czekała na mnie na oddziale i zaczynamy preindukcje, o ile nie wydarzy się nic prędzej.
Kurde to naprawdę się dzieje 🙉Elza1234, Gusia_, Katikat, Nosa, Anuncja, Yumi, KarolaKinga, CelinaJan, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Tak z innej beczki. Robicie jakie albumy o ciąży? Ja właśnie ledwo mieszcząc się przy stole balkonowym siedzę i uzupełniam, wklejam zdjęcia, piszę bo dostałam taki bardzo ładny album na babyshower. Kartki ma puste więc wszystko do ogarnięcia samemu. Mam zamiar tam dodać też opis pierwszych dni/miesięcy razem
Czekam na zdjęcia z sesji ale powinnam juz i tak mieć parę stron zrobionych.
Tak w ogóle to ile czekałyście na zdjęcia? Ja się nie lubię upominać ale minęło już 3 tygodnie.
-
Katikat wrote:Ja kupilam album i pełno naklejek i.. tak to leży.
Czekam na zdjęcia z sesji ale powinnam juz i tak mieć parę stron zrobionych.
Tak w ogóle to ile czekałyście na zdjęcia? Ja się nie lubię upominać ale minęło już 3 tygodnie.
A takie wydrukowane no to nadal czekam, jeszcze ma chyba 1.5 tyg żeby je wysłaćKatikat lubi tę wiadomość
-
🍀 Tanashi, dzięki za patent na plamy po truskawkach. Działa genialnie. 🥰🤩
Nie ma to jak przerabiać truskawki na dżem w białej sukience 🤭Tanashi lubi tę wiadomość
-
Maj.a wrote:🍀 Tanashi, dzięki za patent na plamy po truskawkach. Działa genialnie. 🥰🤩
Nie ma to jak przerabiać truskawki na dżem w białej sukience 🤭
Też mi się już truskawki pyrgolą na gazie.
Ale ten nadweglan też super sprawa - żałuje że nie znałam go wcześniejMaj.a, Anabbit, Tanashi lubią tę wiadomość
-
Patka98 wrote:Dziewczyny co myślicie….
6 tydzień i 3 dni - pęcherzyk jak i zarodek mają dobre wymiary ale tętno 95 😓 lekarz powiedział, że za tydzień wizyta i zobaczymy aaaale nie wygląda to ciekawie 😥😥😥😥 macie jakies doświadczenia?
Bądź dobrej myśli, w naszych historiach zdarzały się różne cuda ❤️Patka98, amoze, Yumi lubią tę wiadomość
-
Patka98 wrote:Dziewczyny co myślicie….
6 tydzień i 3 dni - pęcherzyk jak i zarodek mają dobre wymiary ale tętno 95 😓 lekarz powiedział, że za tydzień wizyta i zobaczymy aaaale nie wygląda to ciekawie 😥😥😥😥 macie jakies doświadczenia? -
Maj.a wrote:🍀 Tanashi, dzięki za patent na plamy po truskawkach. Działa genialnie. 🥰🤩
Nie ma to jak przerabiać truskawki na dżem w białej sukience 🤭
Nie ma za co, 3 lata doświadczenia przy dziecku i rozszerzaniu diety robią swoje 🤣 wcześniej też tego nie znałam xD -
Swoją drogą a propos dziecięcych plam to jedyne z którymi walczę bezskutecznie to te po bankach mydlanych. Jak ktoś ma jakiś patent to chętnie poznam 🥲 bo na bańki nie działa nadweglan, mydełko galasowe, zwykle pranie, sok z cytryny, ocet, no nic. One wychodzą dopiero po praniu i nie da się ich zmyć, a próbowałam już naprawdę wszystkiego. Niby najpierw trzeba je wymoczyć w zimnej wodzie, ale u mnie to nie zadziałało. Ktoś ma jakiś super patent?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 13:47
Lawenda_a lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Chciałabym też go poznać, jeśli ktoś ma 😅 bo przez te plamy moje dzieci mają zakaz baniek xd
Haha ja też nie kupuje xD ale czasem dostanie od kogoś i wtedy mam zniszczony komplet ciuszkow do baniek xd gorzej że zdarzało się na jakiejś imprezie rodzinnej że dostała i piękne sukienki załatwione permanentnie 😭