CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też po wizycie no i co - mlody sie tak zabunkrowal ze szok 😂 na ktg ani pol skurczy, ale poza tym jak to stwierdzil lekarz wszystko jest gotowe do porodu, brakuje tylko skurczy. Stwierdzil ze jeśli chce urodzic to mogę jutro przyjechać na indukcję do niego na oddzial a jeśli nie to za tydzień juz na 100%. Stwierdziłam ze juz ten tydzień mnie nie zbawi a moze akurat uda sie uniknąć indukcji, wody płodowe i przepływy są OK, syn dalej coś tam przybiera, obecnie 3100 więc zostawiam sprawy swojemu biegowi. Na głupie pytania i prognozy ludzi kiedy urodze po prostu bede spuszczać zasłonę milczenia 😂
Będzie uparte to dziecko, miesiąc matkę straszył ze juz sie wybiera na ten świat a jak przyszla ze juz moze to ani mu sie sni, chyba faktycznie czeka na piątek 13tego 😅amoze, Yumi, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Amoze - dziecko ci się wręcz zabarykadowało
Ale jestem w szoku że łożysko ci się nie starzeje. U mnie w ndz były już jakieś zwapnienia, ale w ilości dopuszczalnej na ten etap jak to lekarka powiedziała
Ja mam cały czas wpisany I stopień dojrzałości, nie wiem jak to możliwe xd z córką już od 37 tygodnia miałam zwapnienia też -
Cześć Dziewczyny, odzywam się po przerwie, bo tak się złożyło, że moi Chłopcy postanowili się pospieszyć.. tak tak nasz wątek przyciąga takie przypadki jak widać
W skrócie to Chłopcy przyszli na świat w 33+2tc, potrzebowali wspomagania oddychania, a jeden z nich miał podawany surfaktant na płuca. Także działo się. Nie byłam dzielna i nie byłam spokojna, płakałam pod inkubatorami, płakałam na sali szpitalnej, gdzie każda sąsiadka trzymała swoje dziecko, a ja patrzyłam w ścianę.
Dzisiaj mogę z większym spokojem już napisać, bo wyszliśmy z inkubatorów i, mimo że dzieciaki są nadal w szpitalu i pewnie jeszcze pobędą, to wierzę, że jest lepiej i że szybko będziemy zaliczać kolejne kroki w drodze do domu.
Nie dotrwałam do czerwca. Chłopcy przyszli na świat 30 maja, więc ich pierwszy dzień dziecka już za nimi.
Bardzo proszę o trzymanie za nas kciuków, żebyśmy jak najszybciej mogli cieszyć się sobą już w domu, bez kabli, bez pikania sprzętu medycznego i po prostu w ciszy i spokoju
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 17:10
xSmerfetkax, Nineq, amoze, KarolaKinga, Luna30, Werzol, SZKODNIK, awokado 🥑, magdalena321, Yumi, Margareetka, CelinaJan, Kindziukowa, Domel98, Revolutionary , Katikat, ezra lubią tę wiadomość
-
toja gratulacje! Najważniejsze, że chłopcy nabierają siły, oczywiście trzymam kciuki za Was! 😍 I nie myśl, że nie jesteś dzielna. Jesteś bardzo dzielna!!!
Kurcze starzejące się łożyska, szyjki i ich braki… A ja od 19 maja w sumie bez wizyty, ciekawe co tam wyjdzie w przyszłym tygodniu w szpitalu na usg.
Jakby któraś z Was szukała lampki nocnej to właśnie kurier mi przywiózł takie cudo ze strony blinko. Wzięłam opcje na baterie, ale są też zwykłe na kablu, no i fajne, bo mają regulację jasności.
toja, Gusia_, Anabbit, Moooniii, Cel95, Elza1234, amoze, KarolaKinga, awokado 🥑, magdalena321, Anuncja, Margareetka, CelinaJan, Nosa, Kindziukowa lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
toja wrote:Cześć Dziewczyny, odzywam się po przerwie, bo tak się złożyło, że moi Chłopcy postanowili się pospieszyć.. tak tak nasz wątek przyciąga takie przypadki jak widać
W skrócie to Chłopcy przyszli na świat w 33+2tc, potrzebowali wspomagania oddychania, a jeden z nich miał podawany surfaktant na płuca. Także działo się. Nie byłam dzielna i nie byłam spokojna, płakałam pod inkubatorami, płakałam na sali szpitalnej, gdzie każda sąsiadka trzymała swoje dziecko, a ja patrzyłam w ścianę.
Dzisiaj mogę z większym spokojem już napisać, bo wyszliśmy z inkubatorów i, mimo że dzieciaki są nadal w szpitalu i pewnie jeszcze pobędą, to wierzę, że jest lepiej i że szybko będziemy zaliczać kolejne kroki w drodze do domu.
Nie dotrwałam do czerwca. Chłopcy przyszli na świat 30 maja, więc ich pierwszy dzień dziecka już za nimi.
Bardzo proszę o trzymanie za nas kciuków, żebyśmy jak najszybciej mogli cieszyć się sobą już w domu, bez kabli, bez pikania sprzętu medycznego i po prostu w ciszy i spokojuWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 17:32
-
xSmerfetkax wrote:Dziewczyny na dłoniach mam hybrydę, bazę i na końcówkach French. Myślicie że mogę też zrobić hybrydę na stopach? Nie planowałam, ale jak patrzę na te paznokcie to jestem załamana 🫣🫣 i tak myślę że może jeszcze uda mi się załapać na jakiś termin 🤔
xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:A zastanawiałam się ostatnio co tam z tymi naszymi jedynymi blizniakami. Co to się podziało?
Jeden z synków zaczął mieć słabe przepływy i lekarze zdecydowali o zakończeniu ciąży. Z jednej strony wiadomo, że teraz jest ciężko, ale z drugiej jestem wdzięczna, że to wyszło w badaniu i była szybka reakcja -
toja wrote:Jeden z synków zaczął mieć słabe przepływy i lekarze zdecydowali o zakończeniu ciąży. Z jednej strony wiadomo, że teraz jest ciężko, ale z drugiej jestem wdzięczna, że to wyszło w badaniu i była szybka reakcja
Super ,że są już poza inkubatorami. Jedzą sami?
-
Toja, gratulacje!🌸🌸 Trzymamy kciuki za Was
Sanana lubi tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
My też po wizycie.
Córeczka waży 3055g czyli tak akurat!na szczęście leży dalej prawidłowo 👍
Afi 16, przepływy dobre😊 cieszę się, że są dobre
Okazało się, że to już moja ostatnia wizyta, jakoś myślałam, że będzie jeszcze jedna, ale może i tak w szpitalu zobaczę się z lekarzem
Mam mieć ktg w przyszłym i kolejnym tygodniu, a jak nic nie ruszy to w jeszcze następnym ktg i skieruje mnie szpital na indukcję.
Także bardzo się cieszymy, że wszystko ok. Udało się nam iść na piękny spacer po wizycie.
Badania mam ogółem dobre i mam się nimi nie przejmować bo w ciazy powyżej 150 jest problem i coś niepokojącego, aczkolwiek pewnie sobie za tydzień dla świętego spokoju i dla immunolog powtórzę skontrolować jak sytuacja czy nie rosną te alt ast.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 17:55
amoze, Margareetka, CelinaJan, Nosa, ezra lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Karola3xJ:D wrote:No a co on na te aspaty na wizycie
Powyżej 150 podobno jest niebezpieczne u ciężarnych, u mnie leki i sam fakt w ciąży mogły je podwyzszyc, one też rosły od początku ciąży. Nie mam żadnych niepokojących objawów więc powinno być ok, a powtórzę sobie za tydzień te próby23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Toja, gratulacje! I tak jesteś dzielna, dlatego ze przez to przeszłaś, dużo zdrowia dla Was!
Kkk jak tam u Ciebie?
KarolaKinga totalnie Cię rozumiem, najpierw strach, że wyskoczy za wcześnie, a teraz trzeba będzie przeganiać towarzystwo 😜 moja mama przyjeżdżała w kwietniu pomagać mi z praniem ubranek 50 na wszelki wypadek, a dzisiaj pisała że mycie podłogi na kolanach pomaga wywołać poród 😅KarolaKinga, Revolutionary lubią tę wiadomość