X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje podłogę na kolanach co tydzień nie urodziłam 🤣

Werzol lubi tę wiadomość

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toja gratuluję! Fajnie, że już dzieciaczki poza inkubatorem.

Ja mam jakieś bóle jak na okres od południa i młody teraz tak kopie aż się spociłam d tego, ale mnie się wcale nie spieszy, niech tam siedzi do jakiegoś 14 czerwca, zeby już ta fala z pełni minęła i nie było innych chętnych na salę z wanną prodową 😄
    Poza tym zarezerwowałam stolik w pizzerii na niedzielę, nie może jeszcze wychodzić xD

preg.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple ja mam w zamiarach w sobotę iść na wesele do siostry ciotecznej, co prawda solo, bo mąż w delegacji i wraca w niedzielę, ale za to z obstawą najbliższej rodziny. Może to pomoże małej wypchnąć się samej na świat 😅

Blackapple, Elza1234, Margareetka, Anabbit lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twoja moje gratulacje i dużo zdrówka dla was! 💕 jesteście dzielni 💕

age.png

preg.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka

Wysłany: 5 czerwca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Twoja moje gratulacje i dużo zdrówka dla was! 💕 jesteście dzielni 💕
    A Wy jak tam

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toja zastanawiałam się ostatnio co u Ciebie 🙂 gratulacje! Niech dzieciaczki szybko dochodzą do siebie, żebyście mogli w domku się sobą cieszyć i uczyć 🩵

Cel super wieści 🙂

Jeju, z każdym dniem coraz dziwniej się czuje, a maly daje popalić po zmianie tego ułożenia. Teraz rozumiem wszystkie narzekania na kopniaki w pęcherz, szyjkę itd, to całkiem inne ruchy 🫣😛 ale nie zamierzam myć podłogi na kolanach 😁 czytam książki, słucham muzyki, chilluje, coś w domu porobię, ale jestem senna, że Hej. Do tej pory przez ostatnie miesiace narobilam sie przygotowując chatę, teraz spijam śmietankę 😄 jeszcze wydaje pieniądze i ostatnie pierdoly zamawiam 😄 w przyszłym tygodniu wyślę męża po odebranie fotelika do 8 gwiazdek, jeszcze zdążę wyprać wkładkę i za 11-12 dni szpital. Odliczam. Wy też odliczacie?

Cel95 lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 21.05. 2836g wiercipiętka 💙 (35t6d)
    🩺 29.05. KTG, 04.06. następna wizyta (37t6d)
    🤱 <- 17.06. indukcja

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Toja zastanawiałam się ostatnio co u Ciebie 🙂 gratulacje! Niech dzieciaczki szybko dochodzą do siebie, żebyście mogli w domku się sobą cieszyć i uczyć 🩵

Cel super wieści 🙂

Jeju, z każdym dniem coraz dziwniej się czuje, a maly daje popalić po zmianie tego ułożenia. Teraz rozumiem wszystkie narzekania na kopniaki w pęcherz, szyjkę itd, to całkiem inne ruchy 🫣😛 ale nie zamierzam myć podłogi na kolanach 😁 czytam książki, słucham muzyki, chilluje, coś w domu porobię, ale jestem senna, że Hej. Do tej pory przez ostatnie miesiace narobilam sie przygotowując chatę, teraz spijam śmietankę 😄 jeszcze wydaje pieniądze i ostatnie pierdoly zamawiam 😄 w przyszłym tygodniu wyślę męża po odebranie fotelika do 8 gwiazdek, jeszcze zdążę wyprać wkładkę i za 11-12 dni szpital. Odliczam. Wy też odliczacie?
    Ja już odliczam ile cukrzycowych obiadów muszę wymyślić 🤣🤣. Jeszcze 10 obiadów z zastanawianiem się czy skoczy cukier czy nie 🤣.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toja gratulacje! Wiem ze widok maluszków w inkubatorze łamie serce, ale jesteś super dzielna! Cudownie ze już wyszli z inkubatorów! To teraz już z górki ❤️

A ja czyje ze mnie coś bierze. No świetnie… mam nadzieje ze to mleko faktycznie ma przeciwciała dla malucha bo nie chciałabym zarazić swojego wcześniaka 😢

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:

Cel super wieści 🙂

No widzisz śmiesznie jak ktoś gmera Ci w cipce tak na prawdę 😆😆😆 też to mam 😜

Ja też tak odliczam od dawna, teraz to już byle tylko do poniedziałku, przeleżę, przebimbam na łóżku szpitalnym i we wtorek tniemy 🤗

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Flubbershy Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex super, że wszystko dobrze! Zdrówka dla Was! ❤️

Elza - mi pessar wyjęli tydzień temu, staram się ruszać na ile mogę najwięcej i co? I nic 🤷🏻‍♀️😂 Jutro z USG wychodzi 39 tygodni, a Mały ani drgnie.

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy wrote:
    Alex super, że wszystko dobrze! Zdrówka dla Was! ❤️

Elza - mi pessar wyjęli tydzień temu, staram się ruszać na ile mogę najwięcej i co? I nic 🤷🏻‍♀️😂 Jutro z USG wychodzi 39 tygodni, a Mały ani drgnie.
    Mnie też właśnie w 38 tc będą wyciągać. Coś czuję że będzie podobnie 🤡 najpierw panika przedwczesnego porodu, a potem będę łazić i łazić i czekać

Flubbershy lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że jakoś boję się zapisać na ten pedi na jutro. To miejsce w którym jeszcze nie byłam i mam z tyłu głowy co sobie o mnie pomyślą jeśli tam nie dojadę bo np zacznę w nocy rodzić 🫣 no mam z głową 🤣

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Toja gratulacje! Wiem ze widok maluszków w inkubatorze łamie serce, ale jesteś super dzielna! Cudownie ze już wyszli z inkubatorów! To teraz już z górki ❤️

A ja czyje ze mnie coś bierze. No świetnie… mam nadzieje ze to mleko faktycznie ma przeciwciała dla malucha bo nie chciałabym zarazić swojego wcześniaka 😢

Mnie rano też bolało gardło, ale jakoś przeszło.

Ja dzisiaj byłam na pierwszej samodzielnej wycieczce samochodem do Lux medu wypełnić deklarację i Ola nawet się nie obudziła. Jutro o 10 wizyta w POZecie.

Pare dni temu pisałam, że mało przybrała, ale jednak jest ok, źle ogarnęłam zera i wpisałam 3007 zamiast 3070 🤣 no comment. Tak więc jest ok, idzie w górę na siatce.

Poza tym włączył się cyckoholik i wiszenie na piersi 😅

Werzol, Kindziukowa, Revolutionary lubią tę wiadomość

• amoze Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra; chyba jednak mam skurcze, które od 2 godzin nie przechodzą, nasilają się i zaczęło mnie czyścić. Myje głowę, szybki prysznic i pojedziemy sprawdzić.

Yumi, kasssia, Elza1234, Moooniii, Gusia_, Anuncja, Nineq, Nosa, awokado 🥑, xSmerfetkax, Natalia1992, Blackapple, Biedronka@, Truuskaawka, Anabbit, Margareetka, Werzol, Kindziukowa, Maj.a, Revolutionary , Lauraa, CelinaJan, Maniaaa., Luna30, ezra lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • Yumi Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A Wy jak tam

Miło, ze pytasz,
    U nas wszystko super, mała zaczyna być małym cyckoholikiem 😅 syn o dziwo świetnie sobie radzi bez mamy i tacie świetnie wychodzi samotna opieka - jestem z nich dumna 🥰 mam nadzieję, że wyjdziemy jutro bo wszystko jest dobrze ale nie mogę coś moczu małej uzbierać na PCRy 😪

Amoze super!!! Trzymam kciuki jak urodzisz po północy to obie idealnie w terminie 🥹🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 21:11

age.png

preg.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassia niech wisi i je ile potrzebuje. Życz mi tego samego😆

xSmerfetkax ja t3z mam tak z jutrem. Wizyta dopiero na 18,dwa razy zmieniałam termin. Fakt,że z wyprzedzeniem ale no jutro jak wypadnę to kasa w błoto. Także też w napięciu jestem do jutra😆

xSmerfetkax, kasssia lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 5 czerwca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Dobra; chyba jednak mam skurcze, które od 2 godzin nie przechodzą, nasilają się i zaczęło mnie czyścić. Myje głowę, szybki prysznic i pojedziemy sprawdzić.
    A burza jest? 😅 Za mną chodzi cały czas ta myśl że ktoś w tą burzę pojedzie rodzić.
    A na serio to trzymama kciuki,żeby to byl poród,żeby Cie nie odesłali i żeby to poszło po ludzku a nie pokracznie jak to w tym naszym towarzystwie ma to miejsce.

Yumi to trzymam kciuki za to ,żeby udało się już na weekend być w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca, 21:18

Yumi lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yumi wrote:
    Miło, ze pytasz,
    U nas wszystko super, mała zaczyna być małym cyckoholikiem 😅 syn o dziwo świetnie sobie radzi bez mamy i tacie świetnie wychodzi samotna opieka - jestem z nich dumna 🥰 mam nadzieję, że wyjdziemy jutro bo wszystko jest dobrze ale nie mogę coś moczu małej uzbierać na PCRy 😪

Amoze super!!! Trzymam kciuki jak urodzisz po północy to obie idealnie w terminie 🥹🤩
    A co będziecie pcrem oznaczać? CMV?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk wstawiła zdjęcie bobo! Ale coś grubo z porodem było :/

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 5 czerwca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indukcje oksytocyna są bolesne bardzo, zwłaszcza ta pierwsza - moim zdaniem skromnym.

Amoze dajesz mama ♥️♥️♥️ kciuki zaciśnięte!

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 1699 1700 1701 1702 1703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ