X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio plecy coraz mocniej bolą, jak wstaje z pozycji leżącej to najpierw się muszę porozciągać na siedząco jeszcze, bo naprawdę uciążliwy bol. Trochę pomaga, a że nie ćwiczę poza tym to chociaż tyle 🫣

Dzisiaj psiapsie do mnie wpadły, ostatnio na sylwestra się widzialyśmy, bo z innego miasta, to mi to super zrobiło. Zrobiłam moje ulubione muffiny czekoladowe z niskim IG, prosty obiad i krzyż mi wysiadł... masakra. Tak więc chyba męża zaprzęgne do obiadów przez kolejne dni 😅 a ja się skupię na leżeniu, czytaniu, spaniu... 🫣

Coś te nasze dzieciaczki na pelnie grzecznie czekają żeby sie posypać 😁

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to morfologię ostatnią miałam na wizytę na początku maja, najnowsze to badanie moczu tylko. Mnie jak przyjęli na IP zrobili morfologię, zabrali kartę ciążową i tyle – wszystko tam było wpisane więc nie były potrzebne wydruki, które przygotowałam.
    No i morfologię miałam przed porodem i po porodzie w szpitalu.

Blackapple lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy gratuluję!
    Ale kurde co to się dzieje, czas przerwać tę nie wiem klątwę nad naszym wątkiem!

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja to morfologię ostatnią miałam na wizytę na początku maja, najnowsze to badanie moczu tylko. Mnie jak przyjęli na IP zrobili morfologię, zabrali kartę ciążową i tyle – wszystko tam było wpisane więc nie były potrzebne wydruki, które przygotowałam.
    No i morfologię miałam przed porodem i po porodzie w szpitalu.

O właśnie, w sumie też mam powpisywane do karty ciąży.

age.png
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy, wielkie gratulacje i dobrze, że już po drugiej stronie brzucha razem <3

Życzyłabym sobie, aby to były ostatnie porody cc w znieczuleniu ogólnym i dramatycznym przebiegu. Afirmuję, że już został wyczerpany limit dramatów i teraz będzie po prostu normalnie, nie że od razu sielanka, ale po prostu normalnie.

Nawilżenie gardła - gelovox lub żel z siemienia lnianego (siemię lniane to totalny sztos)

Luna30, Kkk77, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży nie widziałam czopa śluzowego więc doświadczenie mam kiepskie...ale właśnie chyba przed chwilą coś takiego jak opisują w necie ze mnie wyleciało 🙈.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Klaudek11 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy gratulacje!! Najważniejsze, że już jesteście razem 🥰

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, współczuję bardzo tych nagłych CC 🤕 najważniejsze że już jesteście z maluchami, teraz się proszę tulić i cieszyć soba ❤️ także gratulacje kkk, amoze, flubbershy!!

Coś czuje, że jednego dnia będzie jakieś baby boom i porody się posypią jeden za drugim 🙈

Kasia - u mnie były dwa podejrzenia co do porodu przedwczesnego. Po pierwsze konizacja rok wcześniej a po drugie w szpitalu tydzień przed porodem zrobili mi posiew i wyszły bardzo liczne bakterie mimo tego że nie czułam żadnego dyskomfortu a tydzień wcześniej byłam na wizycie (i z tego co potem słyszałam to najczęstszy powód porodów przedwczesnych). Jeszcze będę rozmawiać ze swoim lekarzem, także zobaczymy 🫣 a Tobie ktoś coś powiedział odnośnie przyczyny?

My w końcu wychodzimy w poniedziałek 🥳 mały zaczął jeść jak szalony. Jedyny minus że dopiero jak mu sondę wyjęli to mogłam zacząć przystawiać do piersi i teraz się denerwuje że z piersi jest trudniej i wolniej niż smoczkiem, do tego łapie zbyt płytko przez to i trochę toczymy walkę. Doradczyni laktacyjna mi jeszcze zasugerowała żeby spróbować z kapturkiem także będziemy się docierać już w domu, mam nadzieję że się uda. Jakby któraś miała jakieś rady to chętnie przyjmę 🙏

Całuję wszystkie i już samych dobrych porodów!

awokado 🥑, Werzol, Katikat, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będzie trzeba tu jakieś łańcuszki wysyłać, żeby zasłużyć na łatwy poród 🫣 typu przyjmuje pozytywną energię, nie przyjmuję negatywnej energii 😅👀

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura gratulacje! Świetnie, że już w poniedziałek do domu 🎉

Luna, to co opisałaś baaardzo pasuje do tego mojego bólu, ale ani oddychanie torem żebrowym, ani leżenie nie pomogło. Ciepły prysznic spowodował, że przez chwilę było lepiej, a teraz znowu wraca. Do tego Młoda się wije jak szalona i trochę zaczyna mnie to wszystko niepokoić. Spróbuję zasnąć, ale nie wiem czy ostatecznie nie wylądujemy na izbie żeby sprawdzić, czy wszystko ok

Lauraa lubi tę wiadomość

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, dobra to nie ma czym z tobą handlować 🤣
    Ale ciągle mam wrażenie, że jakoś źle o sobie myślisz z tymi porodami. Prawie każda tutaj miała jakieś jazdy przy porodzie więc nie wymyślaj 🤪

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś przeczuwam wysyp porodów między wtorkiem a czwartkiem. Tak z 5 minimum bym obstawiała 😅

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam z patologii ciąży 🙃 Ból nie ustępował, do tego od 22:30 mam bolesną dyskotekę w brzuchu, więc przyjechaliśmy na izbę, a pani doktor stwierdziła, że powinnam zostać na obserwacji i dokładniejszych badaniach typu EKG itp… co ciekawe, główka jest już bardzo nisko, ale wejścia do szyjki nawet nie widać, więc do porodu daleko 🙈

Yumi lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    O matko, współczuję bardzo tych nagłych CC 🤕 najważniejsze że już jesteście z maluchami, teraz się proszę tulić i cieszyć soba ❤️ także gratulacje kkk, amoze, flubbershy!!

Coś czuje, że jednego dnia będzie jakieś baby boom i porody się posypią jeden za drugim 🙈

Kasia - u mnie były dwa podejrzenia co do porodu przedwczesnego. Po pierwsze konizacja rok wcześniej a po drugie w szpitalu tydzień przed porodem zrobili mi posiew i wyszły bardzo liczne bakterie mimo tego że nie czułam żadnego dyskomfortu a tydzień wcześniej byłam na wizycie (i z tego co potem słyszałam to najczęstszy powód porodów przedwczesnych). Jeszcze będę rozmawiać ze swoim lekarzem, także zobaczymy 🫣 a Tobie ktoś coś powiedział odnośnie przyczyny?

My w końcu wychodzimy w poniedziałek 🥳 mały zaczął jeść jak szalony. Jedyny minus że dopiero jak mu sondę wyjęli to mogłam zacząć przystawiać do piersi i teraz się denerwuje że z piersi jest trudniej i wolniej niż smoczkiem, do tego łapie zbyt płytko przez to i trochę toczymy walkę. Doradczyni laktacyjna mi jeszcze zasugerowała żeby spróbować z kapturkiem także będziemy się docierać już w domu, mam nadzieję że się uda. Jakby któraś miała jakieś rady to chętnie przyjmę 🙏

Całuję wszystkie i już samych dobrych porodów!

U mnie Młody też łapie za płytko i położna też powiedziała o kapturkach. Stary kupił od razu w aptece i faktycznie jest łatwiej, tylko na patencie trzeba je zakładać i nie mieć lanoliny na brodawkach, bo wtedy zjeżdżają 🙈

Kurde powiem Wam, że tak dramatycznie opuchły mi stopy, że to przed porodem to był pikuś, wyglądam jakbym miała zaawansowaną cukrzycę i miałyby mi zaraz odpaść 🙄🙄

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado to witam w klubie leżących w szpitalu na obserwacji 👌

Asiun to może u Ciebie coś się ruszy jak czop odszedł?

Ja znów mam trochę skurczów, ale za bardzo się nie nasilają, tym razem sama wiem, że to przepowiadające. Niemniej musiałam wstać sobie trochę pochodzić, bo znów mnie przy nich mocno boli w krzyżu

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Yumi Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy gratulacje i super reakcja naprawdę! Możesz być z siebie dumna ! 😍 dużo zdrówka dla Was!

Gusia trzymasz w napięciu! Uparta ta Twoja córka 😅

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png

age.png

21.08.24- ostatnia 🩸
    11.09.24- owu
    21.09.24- I kreska
    22.09.24- ⏸️ kreski
    22.09.24- Beta 11.9
    25.09.24- Beta 61.9 progesteron 22,8
    30.09.24- Beta 2487
    02.10.24- GS 6mm + YS / torbiel
    09.10.24- CRL 2,9 / torbiel plus krwiak
    18.11.24- cytomegalia +
    20.11.24 prenatalne
    55 CRL, wszystko dobrze
    Prawdopodobnie dziewczynka 👧🏼🩷
    21.11.24- testy genetyczne - prenatal testDna karyo plus Rh
    28.11.24 wyniki - zdrowa dziewczynka 🩷
    16.04- 2120g- dziecko nisko krotka szyjka
    14.05 2800g - 0,5cm szyjka
  • asiun Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Awokado to witam w klubie leżących w szpitalu na obserwacji 👌

Asiun to może u Ciebie coś się ruszy jak czop odszedł?

Ja znów mam trochę skurczów, ale za bardzo się nie nasilają, tym razem sama wiem, że to przepowiadające. Niemniej musiałam wstać sobie trochę pochodzić, bo znów mnie przy nich mocno boli w krzyżu
    Na to liczę 😁

Gusia_ lubi tę wiadomość

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado mam nadzieję że wszystko będzie u Was w porządku i to po prostu jakiś uciskający ból

Gusia, chyba wszystkie liczyłyśmy że coś u Was ruszy 🙁 Może jeszcze dzisiaj w nocy się rozkręci

Ja wzięłam żelazo przed 5 i z głodu nie mogłam dalej zasnąć… wsunęłam dwie kanapki i próbuje dalej 😂

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia to idziemy leb w łeb naprawdę, ja wczoraj cały wieczór miałam skurcze, ale też bez nasilania, jak zasnęłam, to już w nocy nic mnie nie budziło. Niekończąca się historia 🥲

Awokado jak boli cały czas to dobrze, że pojechałaś, zawsze lepiej skontrolować. 👌🏼

Teraz przez dwa dni chociaż mogłabym nie rodzić, bo mój brat przyjeżdża i ma nocować u nas do czwartku, ale znając życie bobas stwierdzi że to dobry moment na wyjście xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca, 06:54

Gusia_ lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi życzę Ci, żeby jednak u Ciebie poszło szybciej. Bo te nieprzespane nocki zaczynają być wkurzające 😫

Moje dziecko to w ogóle takie uparte… dziś rano miałam zapis ktg ponad godzinę, bo większość spała i nie chciała się obudzić ani po szturchaniu, ani po wodzie, dopiero po czekoladce ze trzy razy się ruszyła, więc zaliczyłam idealne śniadanko dziś 👌

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 1719 1720 1721 1722 1723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ