CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie ostatnio plecy coraz mocniej bolą, jak wstaje z pozycji leżącej to najpierw się muszę porozciągać na siedząco jeszcze, bo naprawdę uciążliwy bol. Trochę pomaga, a że nie ćwiczę poza tym to chociaż tyle 🫣
Dzisiaj psiapsie do mnie wpadły, ostatnio na sylwestra się widzialyśmy, bo z innego miasta, to mi to super zrobiło. Zrobiłam moje ulubione muffiny czekoladowe z niskim IG, prosty obiad i krzyż mi wysiadł... masakra. Tak więc chyba męża zaprzęgne do obiadów przez kolejne dni 😅 a ja się skupię na leżeniu, czytaniu, spaniu... 🫣
Coś te nasze dzieciaczki na pelnie grzecznie czekają żeby sie posypać 😁 -
Ja to morfologię ostatnią miałam na wizytę na początku maja, najnowsze to badanie moczu tylko. Mnie jak przyjęli na IP zrobili morfologię, zabrali kartę ciążową i tyle – wszystko tam było wpisane więc nie były potrzebne wydruki, które przygotowałam.
No i morfologię miałam przed porodem i po porodzie w szpitalu.Blackapple lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Ja to morfologię ostatnią miałam na wizytę na początku maja, najnowsze to badanie moczu tylko. Mnie jak przyjęli na IP zrobili morfologię, zabrali kartę ciążową i tyle – wszystko tam było wpisane więc nie były potrzebne wydruki, które przygotowałam.
No i morfologię miałam przed porodem i po porodzie w szpitalu.
O właśnie, w sumie też mam powpisywane do karty ciąży. -
Flubbershy, wielkie gratulacje i dobrze, że już po drugiej stronie brzucha razem
Życzyłabym sobie, aby to były ostatnie porody cc w znieczuleniu ogólnym i dramatycznym przebiegu. Afirmuję, że już został wyczerpany limit dramatów i teraz będzie po prostu normalnie, nie że od razu sielanka, ale po prostu normalnie.
Nawilżenie gardła - gelovox lub żel z siemienia lnianego (siemię lniane to totalny sztos)Luna30, Kkk77 lubią tę wiadomość
-
Flubbershy gratulacje!! Najważniejsze, że już jesteście razem 🥰🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
O matko, współczuję bardzo tych nagłych CC 🤕 najważniejsze że już jesteście z maluchami, teraz się proszę tulić i cieszyć soba ❤️ także gratulacje kkk, amoze, flubbershy!!
Coś czuje, że jednego dnia będzie jakieś baby boom i porody się posypią jeden za drugim 🙈
Kasia - u mnie były dwa podejrzenia co do porodu przedwczesnego. Po pierwsze konizacja rok wcześniej a po drugie w szpitalu tydzień przed porodem zrobili mi posiew i wyszły bardzo liczne bakterie mimo tego że nie czułam żadnego dyskomfortu a tydzień wcześniej byłam na wizycie (i z tego co potem słyszałam to najczęstszy powód porodów przedwczesnych). Jeszcze będę rozmawiać ze swoim lekarzem, także zobaczymy 🫣 a Tobie ktoś coś powiedział odnośnie przyczyny?
My w końcu wychodzimy w poniedziałek 🥳 mały zaczął jeść jak szalony. Jedyny minus że dopiero jak mu sondę wyjęli to mogłam zacząć przystawiać do piersi i teraz się denerwuje że z piersi jest trudniej i wolniej niż smoczkiem, do tego łapie zbyt płytko przez to i trochę toczymy walkę. Doradczyni laktacyjna mi jeszcze zasugerowała żeby spróbować z kapturkiem także będziemy się docierać już w domu, mam nadzieję że się uda. Jakby któraś miała jakieś rady to chętnie przyjmę 🙏
Całuję wszystkie i już samych dobrych porodów!awokado 🥑, Werzol lubią tę wiadomość
-
Laura gratulacje! Świetnie, że już w poniedziałek do domu 🎉
Luna, to co opisałaś baaardzo pasuje do tego mojego bólu, ale ani oddychanie torem żebrowym, ani leżenie nie pomogło. Ciepły prysznic spowodował, że przez chwilę było lepiej, a teraz znowu wraca. Do tego Młoda się wije jak szalona i trochę zaczyna mnie to wszystko niepokoić. Spróbuję zasnąć, ale nie wiem czy ostatecznie nie wylądujemy na izbie żeby sprawdzić, czy wszystko ok -