X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio plecy coraz mocniej bolą, jak wstaje z pozycji leżącej to najpierw się muszę porozciągać na siedząco jeszcze, bo naprawdę uciążliwy bol. Trochę pomaga, a że nie ćwiczę poza tym to chociaż tyle 🫣

Dzisiaj psiapsie do mnie wpadły, ostatnio na sylwestra się widzialyśmy, bo z innego miasta, to mi to super zrobiło. Zrobiłam moje ulubione muffiny czekoladowe z niskim IG, prosty obiad i krzyż mi wysiadł... masakra. Tak więc chyba męża zaprzęgne do obiadów przez kolejne dni 😅 a ja się skupię na leżeniu, czytaniu, spaniu... 🫣

Coś te nasze dzieciaczki na pelnie grzecznie czekają żeby sie posypać 😁

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 21.05. 2836g wiercipiętka 💙 (35t6d)
    🩺 29.05. KTG, 04.06. następna wizyta (37t6d)
    🤱 <- 17.06. indukcja

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to morfologię ostatnią miałam na wizytę na początku maja, najnowsze to badanie moczu tylko. Mnie jak przyjęli na IP zrobili morfologię, zabrali kartę ciążową i tyle – wszystko tam było wpisane więc nie były potrzebne wydruki, które przygotowałam.
    No i morfologię miałam przed porodem i po porodzie w szpitalu.

Blackapple lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy gratuluję!
    Ale kurde co to się dzieje, czas przerwać tę nie wiem klątwę nad naszym wątkiem!

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja to morfologię ostatnią miałam na wizytę na początku maja, najnowsze to badanie moczu tylko. Mnie jak przyjęli na IP zrobili morfologię, zabrali kartę ciążową i tyle – wszystko tam było wpisane więc nie były potrzebne wydruki, które przygotowałam.
    No i morfologię miałam przed porodem i po porodzie w szpitalu.

O właśnie, w sumie też mam powpisywane do karty ciąży.

preg.png
  • Anuncja Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy, wielkie gratulacje i dobrze, że już po drugiej stronie brzucha razem <3

Życzyłabym sobie, aby to były ostatnie porody cc w znieczuleniu ogólnym i dramatycznym przebiegu. Afirmuję, że już został wyczerpany limit dramatów i teraz będzie po prostu normalnie, nie że od razu sielanka, ale po prostu normalnie.

Nawilżenie gardła - gelovox lub żel z siemienia lnianego (siemię lniane to totalny sztos)

Luna30, Kkk77 lubią tę wiadomość

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży nie widziałam czopa śluzowego więc doświadczenie mam kiepskie...ale właśnie chyba przed chwilą coś takiego jak opisują w necie ze mnie wyleciało 🙈.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Klaudek11 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flubbershy gratulacje!! Najważniejsze, że już jesteście razem 🥰

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

preg.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, współczuję bardzo tych nagłych CC 🤕 najważniejsze że już jesteście z maluchami, teraz się proszę tulić i cieszyć soba ❤️ także gratulacje kkk, amoze, flubbershy!!

Coś czuje, że jednego dnia będzie jakieś baby boom i porody się posypią jeden za drugim 🙈

Kasia - u mnie były dwa podejrzenia co do porodu przedwczesnego. Po pierwsze konizacja rok wcześniej a po drugie w szpitalu tydzień przed porodem zrobili mi posiew i wyszły bardzo liczne bakterie mimo tego że nie czułam żadnego dyskomfortu a tydzień wcześniej byłam na wizycie (i z tego co potem słyszałam to najczęstszy powód porodów przedwczesnych). Jeszcze będę rozmawiać ze swoim lekarzem, także zobaczymy 🫣 a Tobie ktoś coś powiedział odnośnie przyczyny?

My w końcu wychodzimy w poniedziałek 🥳 mały zaczął jeść jak szalony. Jedyny minus że dopiero jak mu sondę wyjęli to mogłam zacząć przystawiać do piersi i teraz się denerwuje że z piersi jest trudniej i wolniej niż smoczkiem, do tego łapie zbyt płytko przez to i trochę toczymy walkę. Doradczyni laktacyjna mi jeszcze zasugerowała żeby spróbować z kapturkiem także będziemy się docierać już w domu, mam nadzieję że się uda. Jakby któraś miała jakieś rady to chętnie przyjmę 🙏

Całuję wszystkie i już samych dobrych porodów!

awokado 🥑, Werzol lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10-16.10 beta 10,7/64,3/295,4/711,2
    22.10 (5+1) pęcherzyk 7mm 🥹
    26.11 (10+1) CRL 3,28 + FHR 175
    02.12 - Nifty zdrowy chłopak 🩵
    10.12 (12+1) prenatalne CRL 6,12 + FHR 163
    04.02 (20+1) 372g połówkowe
    18.02 (22+1) 522g
    24.03 (27+0) 1058g
    09.04 (29+2) prenatalne 3 trymestru

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będzie trzeba tu jakieś łańcuszki wysyłać, żeby zasłużyć na łatwy poród 🫣 typu przyjmuje pozytywną energię, nie przyjmuję negatywnej energii 😅👀

Anabbit lubi tę wiadomość

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura gratulacje! Świetnie, że już w poniedziałek do domu 🎉

Luna, to co opisałaś baaardzo pasuje do tego mojego bólu, ale ani oddychanie torem żebrowym, ani leżenie nie pomogło. Ciepły prysznic spowodował, że przez chwilę było lepiej, a teraz znowu wraca. Do tego Młoda się wije jak szalona i trochę zaczyna mnie to wszystko niepokoić. Spróbuję zasnąć, ale nie wiem czy ostatecznie nie wylądujemy na izbie żeby sprawdzić, czy wszystko ok

Czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, dobra to nie ma czym z tobą handlować 🤣
    Ale ciągle mam wrażenie, że jakoś źle o sobie myślisz z tymi porodami. Prawie każda tutaj miała jakieś jazdy przy porodzie więc nie wymyślaj 🤪

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 7 czerwca, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś przeczuwam wysyp porodów między wtorkiem a czwartkiem. Tak z 5 minimum bym obstawiała 😅

preg.png
‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ