X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też nie chce wychodzić. Lekarka mówiła że nie chce mnie widzieć w środę na wizycie już ale jak tak dalej pójdzie to chyba zobaczy:(

Umylam wczoraj samochód, próbowaliśmy przedwczoraj ❤️ no nic nie działa. Po schodach też łażę

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Gusia, Tanashi pamiętam jak dziewczyny pisały, że wydajecie się bardzo podobne do siebie i rzeczywiście nawet z rozpoczęciem porodu idziecie łeb w łeb 🫣😅

Też to pamiętam 😅

Chyba musicie dogadać wspólny termin porodu 🤣

Lauraa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha jest synchro miesiączkowe, to porodowe też może być xD ja coś zaczynam obstawiać 11.06, bo to nasza rocznica ślubu, może będzie prezent rocznicowy xd

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Haha jest synchro miesiączkowe, to porodowe też może być xD ja coś zaczynam obstawiać 11.06, bo to nasza rocznica ślubu, może będzie prezent rocznicowy xd
    I pełnia 🌕

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Miśka00 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ból pachwin może być sygnałem ze zaczyna coś się dziać? Od wieczora mnie trzyma ledwo chodzę

• Klaudek11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    W ogóle zastanawiam się, czy u mnie mały nie zrobił takiego psikusa jak u Nosa i nie odwrócił się główką do góry.
    Od wczorajszego wieczoru jakoś zupełnie inaczej go czuję, już nie kopie mnie po boku brzucha, nie ma żadnych wystających stópek czy kolan. I tak pół nocy nie spałam i analizowałam jego ruchy próbując ustalić położenie.

U mnie też nagle zmieniły się ruchy i czułam w okolicy pępka wypychającą główkę No i do tej pory czuje stąd wiem, że nie przekręciła się glowkowo z powrotem, ale charakterystyczne najbardziej jest to, że jak była glowkowo ułożona to chodziłam co chwilę do toalety zanim zasnęłam, później w nocy to samo bo czułam takie parcie główki na pęcherz a teraz to raz pójdę przed spaniem i cała noc spokój :)

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:

I chyba 11 ta truskawkowa pełnia, są szanse 😅 ja bym wolała parzysty dzień, ale już wezmę co dają xd ogólnie moje dziewczynki rodzone we wtorki. Może ta też chce czekać na wtorek? Nie wiem, dla mnie może być i 11, już wezmę co dają 🫣

W nocy tak samo o 3 jak mnie przyjęli na oddział dziewczynę ze skurczami, której też się wyciszyły… więc nie czuję się sama z tym dziwactwem.

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura, to jesteś pierwszym Przypadkiem, o którym słyszę że urodził przedwcześnie przez infekcję. A też słyszałam że to najczęstszy powód. Ja już się nie łudzę, że mi ktoś powie dlaczego. W obu ciążach mam te skurcze od połowy ciąży + skracającą się szyjkę I chyba muszę żyć ze świadomością, że tak mam.

Co do karmienia piersią, to moje obie też się przystawiały zbyt płytko. Wydaje mi się że przy wcześniaku to normalne, bo jednak buzię mają mniejszą. Jak CDL pokazała jak przedstawiać dziecko to było lepiej. Jak karmisz prawą piersią, to łapiesz prawą pierś ręką a lewą ręką trzymasz dziecko. Dotykasz brodawka ust dziecka i dopiero jak bardzo szeroko otworzy buzię to wtedy nakładasz tą głowę na brodawkę. To podstawy, ale mi w szpitalu nikt tego nie pokazał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:14

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast do znajomych pojechalm do szpitala bo się mały truteń nie ruszał od nocy. Takze leżę sobie na oddziale ,mała faktycznie mało ruchliwa,akcja ok 125 więc bez szału. Zostaje do cięcia, nie wyjdę już bez dziecka

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka00 wrote:
    Czy ból pachwin może być sygnałem ze zaczyna coś się dziać? Od wieczora mnie trzyma ledwo chodzę

Tak :)

preg.png
  • Nosa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się z tych tekstów dzieciaków 😁
    Same dziewczynki tak komentują, zdziwiłabym się gdyby jakiś chłopiec tak powiedział, że chce np jeszcze trojaczki do zabawy 🤭😅

Margareetka wiesz, ja już sama nie wiem jak on teraz ułożony, bo kopniaki w pachwiny nie są już takie nieprzyjemne jak pierwszego dnia po wizycie, w szyjkę dostałam też tylko raz w sumie, akcja dzieje się w całym brzuchu, najbardziej po obu bokach 🫣

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 21.05. 2836g wiercipiętka 💙 (35t6d)
    🩺 29.05. KTG, 04.06. następna wizyta (37t6d)
    🤱 <- 17.06. indukcja

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A ja zamiast do znajomych pojechalm do szpitala bo się mały truteń nie ruszał od nocy. Takze leżę sobie na oddziale ,mała faktycznie mało ruchliwa,akcja ok 125 więc bez szału. Zostaje do cięcia, nie wyjdę już bez dziecka

Trzymamy kciuki Karola 💪

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We mnie od rana wstąpił jakiś sprzątający potworek, wstawiłam pranie, ogarnęłam już toaletę i wiatrołap, zaraz ogarnę jeszcze łazienkę, tylko jakoś mam opór co do mycia kabiny, no do tego nie mam weny 🫣

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczaki Karola, trzymam kciuki! A na kiedy miałaś zaplanowane cc? Czekacie do tego terminu czy coś szybciej?

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola zatem pozostaje nam trzymac kciuki i czekać na wiesci🤞kiedy ostatnio jadlas cukinię? Może małej brakuje jakiejś ulubionej witaminy? 😁 na potwierdzenie tej tezy - moja teściowa obzerala się w ciazy arbuzami i mój mąż kocha arbuzy tak jak ona 🙃

Gusia_ lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 21.05. 2836g wiercipiętka 💙 (35t6d)
    🩺 29.05. KTG, 04.06. następna wizyta (37t6d)
    🤱 <- 17.06. indukcja

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    O kurczaki Karola, trzymam kciuki! A na kiedy miałaś zaplanowane cc? Czekacie do tego terminu czy coś szybciej?
    Na 10.06 mialam przyjęcie. W ogóle gardło mnie boli i głowa. Albo alergia albo infekcja. Świetnie

preg.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co tam wyjdzie na usg w środę, do tego czasu będę się zastanawiać i monitorować gdzie się rusza :D

Karola kciuki <3

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to miłego wypoczywania na szpitalnym łóżku. Moja dziś też przez godzinę ktg zaliczyła aż cały 1 ruch. Dopiero po godzinie beznadziejnego zapisu po czekoladce na śniadanie łaskawie się zaczęła trochę wiercić. Co te dzieci w ogóle…

Avocado jak nocka u Ciebie?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Karola zatem pozostaje nam trzymac kciuki i czekać na wiesci🤞kiedy ostatnio jadlas cukinię? Może małej brakuje jakiejś ulubionej witaminy? 😁 na potwierdzenie tej tezy - moja teściowa obzerala się w ciazy arbuzami i mój mąż kocha arbuzy tak jak ona 🙃
    Mam wstręt do cukini od miesiąca😆

Gusia tak,poleżę sobie,odetchnę. Spa przedtornadowe

preg.png
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    No to ten 11 to chyba realny z tą pełnią.
    Mocne kciuki za leżące już w szpitalu. 😊

Ja dziś melduje się z donoszoną. 😁
    I jeszcze z łóżka, dawno tak nie pospałam jak dziś.

Elza1234, Margareetka, Nosa, Truuskaawka lubią tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
‹‹ 1720 1721 1722 1723 1724
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ