CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Lauraa wrote:Gusia, Tanashi pamiętam jak dziewczyny pisały, że wydajecie się bardzo podobne do siebie i rzeczywiście nawet z rozpoczęciem porodu idziecie łeb w łeb 🫣😅
Też to pamiętam 😅
Chyba musicie dogadać wspólny termin porodu 🤣Lauraa lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Haha jest synchro miesiączkowe, to porodowe też może być xD ja coś zaczynam obstawiać 11.06, bo to nasza rocznica ślubu, może będzie prezent rocznicowy xd
-
Margareetka wrote:W ogóle zastanawiam się, czy u mnie mały nie zrobił takiego psikusa jak u Nosa i nie odwrócił się główką do góry.
Od wczorajszego wieczoru jakoś zupełnie inaczej go czuję, już nie kopie mnie po boku brzucha, nie ma żadnych wystających stópek czy kolan. I tak pół nocy nie spałam i analizowałam jego ruchy próbując ustalić położenie.
U mnie też nagle zmieniły się ruchy i czułam w okolicy pępka wypychającą główkę No i do tej pory czuje stąd wiem, że nie przekręciła się glowkowo z powrotem, ale charakterystyczne najbardziej jest to, że jak była glowkowo ułożona to chodziłam co chwilę do toalety zanim zasnęłam, później w nocy to samo bo czułam takie parcie główki na pęcherz a teraz to raz pójdę przed spaniem i cała noc spokój🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe
-
Tanashi wrote:Haha jest synchro miesiączkowe, to porodowe też może być xD ja coś zaczynam obstawiać 11.06, bo to nasza rocznica ślubu, może będzie prezent rocznicowy xd
I chyba 11 ta truskawkowa pełnia, są szanse 😅 ja bym wolała parzysty dzień, ale już wezmę co dają xd ogólnie moje dziewczynki rodzone we wtorki. Może ta też chce czekać na wtorek? Nie wiem, dla mnie może być i 11, już wezmę co dają 🫣
W nocy tak samo o 3 jak mnie przyjęli na oddział dziewczynę ze skurczami, której też się wyciszyły… więc nie czuję się sama z tym dziwactwem. -
Laura, to jesteś pierwszym Przypadkiem, o którym słyszę że urodził przedwcześnie przez infekcję. A też słyszałam że to najczęstszy powód. Ja już się nie łudzę, że mi ktoś powie dlaczego. W obu ciążach mam te skurcze od połowy ciąży + skracającą się szyjkę I chyba muszę żyć ze świadomością, że tak mam.
Co do karmienia piersią, to moje obie też się przystawiały zbyt płytko. Wydaje mi się że przy wcześniaku to normalne, bo jednak buzię mają mniejszą. Jak CDL pokazała jak przedstawiać dziecko to było lepiej. Jak karmisz prawą piersią, to łapiesz prawą pierś ręką a lewą ręką trzymasz dziecko. Dotykasz brodawka ust dziecka i dopiero jak bardzo szeroko otworzy buzię to wtedy nakładasz tą głowę na brodawkę. To podstawy, ale mi w szpitalu nikt tego nie pokazał.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:14
-
Uśmiałam się z tych tekstów dzieciaków 😁
Same dziewczynki tak komentują, zdziwiłabym się gdyby jakiś chłopiec tak powiedział, że chce np jeszcze trojaczki do zabawy 🤭😅
Margareetka wiesz, ja już sama nie wiem jak on teraz ułożony, bo kopniaki w pachwiny nie są już takie nieprzyjemne jak pierwszego dnia po wizycie, w szyjkę dostałam też tylko raz w sumie, akcja dzieje się w całym brzuchu, najbardziej po obu bokach 🫣 -
Karola3xJ:D wrote:A ja zamiast do znajomych pojechalm do szpitala bo się mały truteń nie ruszał od nocy. Takze leżę sobie na oddziale ,mała faktycznie mało ruchliwa,akcja ok 125 więc bez szału. Zostaje do cięcia, nie wyjdę już bez dziecka
Trzymamy kciuki Karola 💪 -
Karola zatem pozostaje nam trzymac kciuki i czekać na wiesci🤞kiedy ostatnio jadlas cukinię? Może małej brakuje jakiejś ulubionej witaminy? 😁 na potwierdzenie tej tezy - moja teściowa obzerala się w ciazy arbuzami i mój mąż kocha arbuzy tak jak ona 🙃
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Karola to miłego wypoczywania na szpitalnym łóżku. Moja dziś też przez godzinę ktg zaliczyła aż cały 1 ruch. Dopiero po godzinie beznadziejnego zapisu po czekoladce na śniadanie łaskawie się zaczęła trochę wiercić. Co te dzieci w ogóle…
Avocado jak nocka u Ciebie? -
Nosa wrote:Karola zatem pozostaje nam trzymac kciuki i czekać na wiesci🤞kiedy ostatnio jadlas cukinię? Może małej brakuje jakiejś ulubionej witaminy? 😁 na potwierdzenie tej tezy - moja teściowa obzerala się w ciazy arbuzami i mój mąż kocha arbuzy tak jak ona 🙃
Gusia tak,poleżę sobie,odetchnę. Spa przedtornadowe -
Dzień dobry,
No to ten 11 to chyba realny z tą pełnią.
Mocne kciuki za leżące już w szpitalu. 😊
Ja dziś melduje się z donoszoną. 😁
I jeszcze z łóżka, dawno tak nie pospałam jak dziś.
Elza1234, Margareetka, Nosa, Truuskaawka lubią tę wiadomość