X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To laski ja leżę z dziewczyną na sali która miała partych 2h i 10 cm rozwarcia i użyli próżnociągu a i tak skończyło się na CC właśnie bo nie chciał główką przejść.
    Ten mały ma zniekształconą główkę asymetryczną i ślad od tego proznociagu na głowie… Dzisiaj mu USG robili i coś tam jeszcze chcą zbadać bo taki niespokojny jest ogólnie. Masakra jak ja się cieszę jednak że miałam to planowane CC 😳 poboli i za niedługo przestanie..

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej nie straszcie dziewczyn z lipca, było przecież kilka naprawdę spoko porodów ;)

Werzol trzymam kciuki!

A dla Ciebie Weronka serdeczne gratulacje ♥️♥️♥️

U mnie spokojnie. Fizycznie nie czuję się jakoś bardzo obolała poza krótkimi chwilami, jak w trakcie ssania małej dopadają mnie bolesne skurcze macicy, ale wiedziałam już z poprzedniego połogu, że po kolejnych porodach tak jest, więc nie boję się prosić o Apap a on trochę pomaga. Pęknięcie boli znacznie mniej niż nacięcie krocza, w sumie go prawie nie czuje poza lekkim pieczeniem jak korzystam z toalety. Mała jest cudowna. Popołudnie ma całkiem spokojne, więc zaliczyłyśmy wspólną drzemkę. Co prawda na moim łóżku, bo jak tylko chce ją odłożyć to krzyczy i położne przymknęły na to oko, bo niby tu nie wolno, ale poza tym wszystko ok. Chyba nie robi się żółta. Jak będzie jutro wszystko dobrze to pójdziemy do domu. Wg pediatry stópki dziś lepiej 👌

Elza1234, Anabbit, Margareetka, CelinaJan, Anuncja, kasssia, ezra, Revolutionary , Moooniii, Lauraa, amoze, Weronka lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Koniecznie to zgłoś, niech sprawdzą co się dzieje 🤣🤣🤣
    Sprawdzanie tętna co 3 h 😅🤣

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Koniecznie to zgłoś, niech sprawdzą co się dzieje 🤣🤣🤣
    Czekaj,cisnę poprosić o ktg. Chociaż jak mi zrobią cc na szybko? Kolejnego w tym.tyg nie zniosę.

Ej laski ale pamiętajcie, że pisząc innym że mają nie straszyć odbieracie im prawo do opowiadania o sobie i swoich przeżyciach. A prawo każdy ma takie samo. Jak kogoś przeorało to ma prawo sobie rzygnąć i powiedzieć a nie chować się jak trędowaty

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola nie miałam tego na myśli, żeby nie pisać o swoich emocjach i przeżyciach. Tylko chciałam zauważyć, że niektórzy uniknęli zaliczenia 10 opcji porodu w jednym i to też możliwe 😅

Naprzeciwko mnie leży babeczka po cc i szacun dla was dziewczyny, ze dajecie radę po tej operacji zajmować się dzieciakami. Widzę jak kobietka ledwo chodzi, a co dopiero ogarniać bobasa. Serio szanuję!

magdalena321 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Klaudek11 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, Weronka gratulacje!!!🥳🥳🥰

Weronka lubi tę wiadomość

🧔👩 30l
    👶3l

03.2023 cb 💔
    05.2023 poronienie w 9tc 💔
    11.2023 cb 💔
    01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)

04.2024 badanie na trombofilie
    mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
    następna ciąża na acardzie i heparynie

17.10 II kreski✊️
    28.10 pecherzyk w macicy
    14.11 zarodek 1,24cm i ❤
    4.12 CRL 3,89cm
    12.12 prenatalne
    17.02 połówkowe

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @magdalena Kojarzę go. Tych siwych tam jest trzech 😄 Tak po nocy najgorzej wstać. Położne masz spoko?

@awokado To bardzo często to sprawdzanie tętna. Położne mają co robić. Tam, gdzie ja byłam to sprawdzały 4 x dziennie. Też mi mierzyli miednicę, gdzie raczej było wiadomo, że cięcie 😉

@Luna, @Weronka Gratulacje, czekamy na opowieści 😉

09.10.2024
    bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
    24.10.24 wizyta
    06.11.24 [7+3] jest ❤️
    14.11.24 [8+4] 1,98 cm
    27.11.24 [10+3] 3,65 cm
    09.12.24 [12+1] 5,65 cm
    13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
    18.12.24 [13+3] 7,49 cm
    02.01.25 [15+4]145 g
    15.01.25 [17+3] 222 g
    30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
    14.02.25 [21+5] 482 g II
    28.02.25 [23+5] 621 g
    13.03.25 [25+4] 890 g
    28.03.25 [27+5] 1124 g
    08.04.25 [29+2] 1570 g
    18.04.25 [30+5] 1764 g III
    22.04.25 [31+2] 1800 g
    29.04.25 [32+2] 1980 g
    05.05.25 [33+1] 2203 g
    09.05.25 [33+5] 2500 g
    22.05.24 [35+5] 3040 g
    28.05.24 [36+4] 3140 g
    04.2024 cb (7cs)
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    01.2016 córka 💙
    age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    @magdalena Kojarzę go. Tych siwych tam jest trzech 😄 Tak po nocy najgorzej wstać. Położne masz spoko?

@awokado To bardzo często to sprawdzanie tętna. Położne mają co robić. Tam, gdzie ja byłam to sprawdzały 4 x dziennie. Też mi mierzyli miednicę, gdzie raczej było wiadomo, że cięcie 😉

@Luna, @Weronka Gratulacje, czekamy na opowieści 😉

Położne tu na noworodkach całkiem fajne choć zdarza się że jakaś coś odpowie tak „bylejak” ale na patologii to były takie zołzy większość że szok, jedna to mnie wybitnie wkurwiala bo była tak niedelikatna, chamska i opryskliwa że jak mi clexane wbiła to myślałam że jej oddam z liścia 😤

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka gratulacje ❤️ już chyba więcej mamy bobasów, niż ciężarnych a tu jeszcze nawet połowy miesiąca nie ma 😅

Cel95, Weronka lubią tę wiadomość

preg.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że kwestia podejścia osób czytających historie porodowe. Tu powinien być właśnie apel do czytających żeby brać na to poprawkę i mieć dystans. Poród może potoczyć się różnie. Zarówno osoba, która już kiedyś rodziła i miała fajny poród (jak ja) może teraz mieć trudniej, tak i osoby po przejściach mogą przejść poród super. A dziewczyny, które nie rodziły jeszcze wcale nie powinnyscie się zadręczać mozliwymi scenariuszami, bo możliwe jest wszystko. Myślę, że każda z nas powinna zdawać sobie z tego sprawę, że nie na wszystko mamy wpływ i, że przy porodach różne rzeczy się dzieją, ale serio nie ma sensu stresować się na zapas. Najważniejszy jest efekt, poród i na tym trzeba się skupić, że niewazne co nas spotka na sali porodowej idziemy tam po to żeby do domu wrócić z maleństwem i cieszyć się macierzyństwem.

Cel95, Elza1234, Margareetka, Anabbit, Anuncja, CelinaJan, ezra, Kkk77, Revolutionary , amoze, Deyansu lubią tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    Gratulacje kolejnych wątkowych dzieciaczków! ❤️🍀

Serio, teraz rozumiem wszystkie Mamy, które były rozpakowane przede mną o tym, że na forum wchodzi się wtedy kiedy ma się te "5" minut. Czasoprzestrzeń przy dziecku to inny wymiar czasu :)

Słuchacie pytanie - czy Wy po porodzie też tak cholernie pocicie się w nocy podczas snu? Śpię już tylko w samych gaciach, jeszcze tych siateczkowych i staniku do karmienia, przykrywam się lekkim bawełnianym kocem i wybudzam się po jakimś czasie ze względu na to, że płynę i to dosłownie - twarz, szyja, dekolt normalnie mam kałużę potu. Pytam pod tym względem czy to normalne? Bo podobno można się pocić, ale żeby aż tak? 😅 Od piątku spadło mi już 11kg, a po samym porodzie 10kg. Nie to żebym się nie cieszyła, ale nie chcę też jakoś tak drastycznie tego gubić żeby ten mój organizm szoku nie doznał.
    Tak, to chyba była jedna z rzeczy które mnie mega zaskoczyły, nie czytałam o tym wcześniej, ale no ja się w nocy hardcorowo pociłam pierwszy tydzień/10 dni, masakra:o minęło samo

Gratulacje dla nowych mamusiek🎉🎉🎉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 16:08

amoze lubi tę wiadomość

age.png
  • CelinaJan Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę pierwszy raz rodzić i dla mnie Wasze historie jak i osób z otoczenia właśnie dają mi do zrozumienia, że wszystko może sie zdarzyć.

Oczywiście w głowie mam idealny poród, ale dzieki Wam wiem też, że np nie zgodzę sie już na zbyt wczesne przebicie wód. 😊 Wasze historie tez uczą nas pierworódki.
    Ogólnie pewnie ufałabym lekarzom ale już też mam z tyłu głowy, że to rownież ludzie i mogą sie mylić. 😉

Do porodu podejdę z myślą że wszystko właśnie może się zdarzyć, ale będę myśleć pozytywnie i tyle. 🤷‍♀️

P.s nadal do mnie nie dociera, że już w każdej chwili w sumie mogę zacząć rodzić także ten.... 😅

Elza1234, asiun, Kkk77 lubią tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan mimo, że u nas trzecia córeczka, do mnie że będę rodzic dotarło dopiero jak chlusnęły wody więc… rozumiem Cię 🫣

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam lubiłam zawsze słuchać wszystkich historii porodowych bo chociaż wiedziałam czego można się spodziewać. Z medycyną to wiadomo, że może się zesrać w każdym momencie najmniej oczekiwanej osobie… dlatego trzeba zaakceptować, że nie wiadomo co nas spotka i tyle 😅 no juz pisałam 100 razy, ze ważne żeby wybrać taki szpital któremu ufamy. Chociaż przypadek Kindziukowej pokazuje, że i nawet to może się posypać 🫣 tak sobie analizuje i kobiety z jakimiś obciążeniami typu PCOS częściej maja jakieś przygody :(

Świetle, starszej córce temp skoczyła do 39 :/ juz podałam ibuprofen. Serio jakieś dziwne wirusy teraz krążą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca, 17:46

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola93 wrote:
    Tak, to chyba była jedna z rzeczy które mnie mega zaskoczyły, nie czytałam o tym wcześniej, ale no ja się w nocy hardcorowo pociłam pierwszy tydzień/10 dni, masakra:o minęło samo

Gratulacje dla nowych mamusiek🎉🎉🎉
    Potwierdzam mnie też poty oblewały, ale myślałam że to od stresu 😅😅😅

amoze lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia współczuję :( podobno dużo covidow teraz krąży znowu :/

Mnie to matka tak ciśnienie podniosła że zaraz chyba urodzę. Ona sobie wymyśliła, że przywiezie mi na weekend 11-letniego brata żeby się pobawił z moją córką 🤡 dodam, że nie dowiedziałam się tego od niej, tylko od mojego drugiego brata i to przez przypadek. No świetny pomysł, niech cała rodzina mi się tu zjedzie, bo marzę o gościach w weekend po terminie porodu, a dla nieobecnych zrobię live z porodówki. No ja pierdziele. Xd

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Kasia współczuję :( podobno dużo covidow teraz krąży znowu :/

Mnie to matka tak ciśnienie podniosła że zaraz chyba urodzę. Ona sobie wymyśliła, że przywiezie mi na weekend 11-letniego brata żeby się pobawił z moją córką 🤡 dodam, że nie dowiedziałam się tego od niej, tylko od mojego drugiego brata i to przez przypadek. No świetny pomysł, niech cała rodzina mi się tu zjedzie, bo marzę o gościach w weekend po terminie porodu, a dla nieobecnych zrobię live z porodówki. No ja pierdziele. Xd
    Tak, covid znowu krąży :/
    Ło kurde, pomysł roku.. może go jeszcze zabierzesz na porodówkę ze sobą?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi współczuje 🫣

Nie wiem czy to covid, nie ma żadnych objawów poza goroaczka. Ale ożyła po tym ibuprofenie 😅 do tej pory tylko spała, a teraz wstała i chce się bawić 🤣

age.png

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia w sumie ja też zawsze lubiłam słuchać historii porodowych - i tych dobrych i tych przerażających - może to masochizm 😅 ale potem człowiek chociaż nie jest zaskoczony pewnymi rzeczami

Tanashi Twoja mama dziś wygrała wszystko 🥇

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez lubię sluchac tych przeróżnych historii, bo jakos nie ruszają mnie one na zasadzie: o nie, ktoś tak miał, u mnie tak bedzie - absolutnie nie! Bardziej interesuje mnie jak sobie radzily dziewczyny w tych momentach trudnych, żeby jakoś psychicznie być bardziej przygotowana na różne opcje. Przeżyłam w życiu tyle różnych akcji szpitalnych, że nie boję się operacji cc czy bolu porodu, nie boję się o siebie może tak. Boję się tego, na co nie mam wpływu w związku z powolaniem na świat tego maleńkiego życia 🙂

Ale ja po prostu lubię kryminały i powieści grozy, więc trochę jak napisala Gusia- to masochizm 😅

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 04.06. 3414g wiercipiętka 💙 (37t6d) -> see you soon!

preg.png
‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ