CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Margareetka wrote:My na początku zdecydujemy się na prezerwatywy, a później to się zobaczy. Po 10latach brania anty i przebojach jakie miałam po odstawieniu to jakoś nie chce brać żadnych tabletek póki jeszcze mamy w planach chęci powiększania rodziny.
Ale też jestem zdania, że przydałby się w końcu jakiś preparat dla mężczyzn -
Anabbit wrote:Dwa razy powtarzać nie musisz. Wleci dziś chili con carne na obiad 😂 przyjmę wszelkie polecajki na wykurzenie mojej lokatorki z tej kawalerki.
Ile polecacie tych majtek z horizon? Skoro i tak się turlam to może wyskoczę do sklepu i dokupię, bo kupiłam na razie 3 opakowania.
No seks jeszcze.
Ja miałam jeszcze ostatnio skurcze jak poszłam na spacer z psem na którym mi sąsiad zaproponował czy nie chce sobie zadać koperku u niego na działce, więc może grzebanie w ogródku? Chociaż u Ciebie chyba aktywność fizyczna nie działała.
Ja mam dwie paczki horizon, jak mi spasują to najwyżej dokupię więcej. -
Maj.a to powodzenia żeby ładnie ruszyło! 💪🙏
Karola a będziesz łączyć w takim razie MM i KP?
Elza jestem ciekawa co tam u Ciebie dzisiaj będzie po wyciągnięciu pessara 👀
Ja patrzę na pogodę na przyszły tydzień to ma być pięknie i gorąco, a ja będę pewnie kisnąć w tym szpitalu 🙄CZY ON MÓGŁBY JUŻ ŁASKAWIE WYJŚĆ?! 🙈😄
Co do antykoncepcji to u nas chyba też będą prezerwatywy na początku, nie będzie mąż zachwycony, zresztą ja też średnio lubię 😝 Ale do tabletek też nie chciałabym wracać tym póki co, jako że myślimy jednak o drugim dziecku w przeciągu powiedzmy dwóch lat.
Jeju aż tyle tych majtek macie? 😶Ja mam raptem jedną paczkę z horizon i jedną z canpol bodajże, wzięłam stricte do szpitala. Myślicie żeby dokupić?
A drugie pytanie do tych co stawiają się do szpitala na wywołanie/w terminie. Idziecie na czczo? 🤔 W listopadzie jak szłam to na czczo, bo miałam w głowie badania z krwi itd, ale teraz to ja nie wiem czy wytrzymam tyle, jak ja dzisiaj już o tej 5tej byłam głodna 🙈😄Maj.a lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja też jestem team majty horizon 👌🏼 mialam dwie paczki i jak się skończą to przejdę już na zwykłe bawełniane majty.
Anabbit u mnie te skurcze chyba finalnie po seksie się rozbujały w końcu.
U nas dziś już trochę lepsza nocka, córka była spokojniejsza 👌🏼 młody za to olał dostawkę i spał z nami w łóżku, jakoś się zmieściliśmy, ja co prawda miałam jakieś 30 cm łóżka, ale byłam tak zmęczona, że było mi wszystko jedno 🤣 także dziś w sumie pospalam 2.5 h na jednej piersi na leżąco i 2.5 h na drugiej, więc nawet jestem wyspana 👌🏼 Młody śpi już godzinę, mąż w mieście załatwia rzeczy, córka poszła do teściowej, a ja zdjęłam wyprane pieluchy tetrowe i mam chwilę na kawkę.Anabbit, Elza1234, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość
-
Ja je będę prać normalnie te Horizony
Przyjechałam właśnie na odczulanie i po 20 min w aucie już mam bóle okresowe. Chyba źle wyglądam bo wszyscy mnie przepuszczają 🤣 ale mąż jest ze mną to się nie boję -
Elza ja coś przeczuwam że Ty to urodzisz wcześniej ode mnie 🙈👀
Anabbit nie chcę Cię martwić, ale my ostatnio uskuteczniamy seksy i nic to nie daje, nawet skurczy jakiś nie mam po tym 😶 Młody się zabunkrował na amen. 🤷♀️ Albo może to trzeba kilka razy dziennie, ale kto by tak dał radę w tym stanie 😄2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
-
Ja puściłam je na 90 stopni i są ok
Ale kupiłam 5 paczek, więc nie muszę ciągle prać 😅 choć wiadomo pierwsze dwa poszły do kosza, wyglądały tak źle, że nie było co ratować
Karola współczuję z tą bilirubiną…
U nas też spokój, mała co prawda nie śpi, ale mąż wziął starsze na kawę do dziadków, po paczki do miasteczka i na szybkie zakupy. Więc cisza w domu, jedynie pralkę słyszę 🫣
Mąż przyniósł z piwnicy kontrastowe zabawki i poprałam je wczoraj. Mała dziś fajnie już na nie sobie zerka ♥️ -
Revolutionary wrote:Maj.a to powodzenia żeby ładnie ruszyło! 💪🙏
Karola a będziesz łączyć w takim razie MM i KP?
Elza jestem ciekawa co tam u Ciebie dzisiaj będzie po wyciągnięciu pessara 👀
Ja patrzę na pogodę na przyszły tydzień to ma być pięknie i gorąco, a ja będę pewnie kisnąć w tym szpitalu 🙄CZY ON MÓGŁBY JUŻ ŁASKAWIE WYJŚĆ?! 🙈😄
Co do antykoncepcji to u nas chyba też będą prezerwatywy na początku, nie będzie mąż zachwycony, zresztą ja też średnio lubię 😝 Ale do tabletek też nie chciałabym wracać tym póki co, jako że myślimy jednak o drugim dziecku w przeciągu powiedzmy dwóch lat.
Jeju aż tyle tych majtek macie? 😶Ja mam raptem jedną paczkę z horizon i jedną z canpol bodajże, wzięłam stricte do szpitala. Myślicie żeby dokupić?
A drugie pytanie do tych co stawiają się do szpitala na wywołanie/w terminie. Idziecie na czczo? 🤔 W listopadzie jak szłam to na czczo, bo miałam w głowie badania z krwi itd, ale teraz to ja nie wiem czy wytrzymam tyle, jak ja dzisiaj już o tej 5tej byłam głodna 🙈😄
Wydaje mi się, że nie trzeba na czczo, bo u mnie w szpitalu na pewno mówili, że nawet nie trzeba przyjść rano, bo balonik i tak będzie na noc, ale niech ktoś jeszcze potwierdzi kto już był w takiej sytuacji może. -
Revolutionary wrote:A drugie pytanie do tych co stawiają się do szpitala na wywołanie/w terminie. Idziecie na czczo? 🤔 W listopadzie jak szłam to na czczo, bo miałam w głowie badania z krwi itd, ale teraz to ja nie wiem czy wytrzymam tyle, jak ja dzisiaj już o tej 5tej byłam głodna 🙈😄
Czekam sobie aż założą mi balonik. W nocy sie nie wyspałam, jestem senna aż głowa boli a kimnąć sie nie umiem. Ech.
Maj.a 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:45
Maj.a lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:Elza ja coś przeczuwam że Ty to urodzisz wcześniej ode mnie 🙈👀
Anabbit nie chcę Cię martwić, ale my ostatnio uskuteczniamy seksy i nic to nie daje, nawet skurczy jakiś nie mam po tym 😶 Młody się zabunkrował na amen. 🤷♀️ Albo może to trzeba kilka razy dziennie, ale kto by tak dał radę w tym stanie 😄
No właśnie nie robię sobie wielkich nadziei, bo my też nie żyjemy w celibacie. A do tej pory żadnych skurczy po nie doświadczyłam 😣
No nic, chociaż na chwilę wskoczę na pierwszą stronę. Wpiszę sobie to w cv czy coś 🙄Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Anabbit wrote:No właśnie nie robię sobie wielkich nadziei, bo my też nie żyjemy w celibacie. A do tej pory żadnych skurczy po nie doświadczyłam 😣
No nic, chociaż na chwilę wskoczę na pierwszą stronę. Wpiszę sobie to w cv czy coś 🙄
Chodziłam najdłużej w ciąży z czerwcowek 🤣🤣🤣
Revolutionary się okaże z tym porodembo może to jak się czuję jest po prostu normalne w tym tyg a nie że porodowe 😅
Dlatego jestem bardzo ciekawa jak moja szyjka wygląda, dopiero dziś się dowiem czy tam jest jakieś rozwarcie czy jednak 2 cm i nic czy coRevolutionary , Anabbit, Biedronka@ lubią tę wiadomość
-
Pytam o to stawianie się na czczo bardziej pod kątem morfologii, bo chyba też robią przy przyjęciu do szpitala? Czy dopiero jak się akcja zaczyna coś robią?
Anabbit życzę Ci żeby u Ciebie podziałało! 🤞Gdzieś ostatnio czytałam, że po trzeba poleżeć nawet z pół godziny, żeby te prostaglandyny z nasienia miały szansę zadziałać jak powinnyMoże w tym cały szkopuł 😄😝
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4
-
Revolutionary wrote:Pytam o to stawianie się na czczo bardziej pod kątem morfologii, bo chyba też robią przy przyjęciu do szpitala? Czy dopiero jak się akcja zaczyna coś robią?
Anabbit życzę Ci żeby u Ciebie podziałało! 🤞Gdzieś ostatnio czytałam, że po trzeba poleżeć nawet z pół godziny, żeby te prostaglandyny z nasienia miały szansę zadziałać jak powinnyMoże w tym cały szkopuł 😄😝
Robią morfologię od razu, ale to jest trochę mit, że akurat na morfologię trzeba być na czczo, to nie hormony tarczycy czy próby wątrobowe, żeby zjedzenie przed miało coś kolosalnie zmienić.Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Morfo nie trzeba na czczo
Na czczo to najważniejsza glukoza, próby wątrobowe
Odczulona! Jeszcze tylko szwy męża i wizyta w klinice i zapraszam małą Gabrielę na ten świat bo jest za gorąco żeby chodzić z tym brzuchem po dworze 🤣Revolutionary , Anabbit, Nosa, Margareetka, Natalia1992 lubią tę wiadomość
-
dobra dzięki, to zjem coś z rana jak coś 😄
Elza o której Twoja wizyta? 😊2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
19.06.2025 - szpital?
👩 30🧑 34 🐶 4