X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    My na początku zdecydujemy się na prezerwatywy, a później to się zobaczy. Po 10latach brania anty i przebojach jakie miałam po odstawieniu to jakoś nie chce brać żadnych tabletek póki jeszcze mamy w planach chęci powiększania rodziny.
    Ale też jestem zdania, że przydałby się w końcu jakiś preparat dla mężczyzn :/
    Te do karmienia są jednoskładnikowe, dlatego się zdecyduje na nie. Ale później też już sobie nie wyobrażam anty brać, nawet jeśli nie zdecydujemy się na więcej dzieci. Wazektomii też nie chcę żeby mąż robił - także wstrzemięźliwość 🤣

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dwa razy powtarzać nie musisz. Wleci dziś chili con carne na obiad 😂 przyjmę wszelkie polecajki na wykurzenie mojej lokatorki z tej kawalerki.
    Ile polecacie tych majtek z horizon? Skoro i tak się turlam to może wyskoczę do sklepu i dokupię, bo kupiłam na razie 3 opakowania.

No seks jeszcze.
    Ja miałam jeszcze ostatnio skurcze jak poszłam na spacer z psem na którym mi sąsiad zaproponował czy nie chce sobie zadać koperku u niego na działce, więc może grzebanie w ogródku? Chociaż u Ciebie chyba aktywność fizyczna nie działała.

Ja mam dwie paczki horizon, jak mi spasują to najwyżej dokupię więcej.

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a to powodzenia żeby ładnie ruszyło! 💪🙏

Karola a będziesz łączyć w takim razie MM i KP?

Elza jestem ciekawa co tam u Ciebie dzisiaj będzie po wyciągnięciu pessara 👀

Ja patrzę na pogodę na przyszły tydzień to ma być pięknie i gorąco, a ja będę pewnie kisnąć w tym szpitalu 🙄CZY ON MÓGŁBY JUŻ ŁASKAWIE WYJŚĆ?! 🙈😄

Co do antykoncepcji to u nas chyba też będą prezerwatywy na początku, nie będzie mąż zachwycony, zresztą ja też średnio lubię 😝 Ale do tabletek też nie chciałabym wracać tym póki co, jako że myślimy jednak o drugim dziecku w przeciągu powiedzmy dwóch lat.

Jeju aż tyle tych majtek macie? 😶Ja mam raptem jedną paczkę z horizon i jedną z canpol bodajże, wzięłam stricte do szpitala. Myślicie żeby dokupić?

A drugie pytanie do tych co stawiają się do szpitala na wywołanie/w terminie. Idziecie na czczo? 🤔 W listopadzie jak szłam to na czczo, bo miałam w głowie badania z krwi itd, ale teraz to ja nie wiem czy wytrzymam tyle, jak ja dzisiaj już o tej 5tej byłam głodna 🙈😄

Maj.a lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    19.06.2025 - szpital?

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem team majty horizon 👌🏼 mialam dwie paczki i jak się skończą to przejdę już na zwykłe bawełniane majty.

Anabbit u mnie te skurcze chyba finalnie po seksie się rozbujały w końcu.

U nas dziś już trochę lepsza nocka, córka była spokojniejsza 👌🏼 młody za to olał dostawkę i spał z nami w łóżku, jakoś się zmieściliśmy, ja co prawda miałam jakieś 30 cm łóżka, ale byłam tak zmęczona, że było mi wszystko jedno 🤣 także dziś w sumie pospalam 2.5 h na jednej piersi na leżąco i 2.5 h na drugiej, więc nawet jestem wyspana 👌🏼 Młody śpi już godzinę, mąż w mieście załatwia rzeczy, córka poszła do teściowej, a ja zdjęłam wyprane pieluchy tetrowe i mam chwilę na kawkę.

Anabbit, Elza1234, Revolutionary , ezra lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przed ciążą spiralę i po ciąży też zakładam, tylko pewnie gdzieś ok września po uprzednim sprawdzeniu jak tam blizna i zbadaniu mnie ginekologicznie. A do tego czasu na czuja 😜

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, to stary dziś się ucieszy z waszych polecajek ❤️‍🔥

Ej a wy te majty pierzecie, czy traktujecie jako jednorazówki ?

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja je będę prać normalnie te Horizony
    Przyjechałam właśnie na odczulanie i po 20 min w aucie już mam bóle okresowe. Chyba źle wyglądam bo wszyscy mnie przepuszczają 🤣 ale mąż jest ze mną to się nie boję

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza ja coś przeczuwam że Ty to urodzisz wcześniej ode mnie 🙈👀

Anabbit nie chcę Cię martwić, ale my ostatnio uskuteczniamy seksy i nic to nie daje, nawet skurczy jakiś nie mam po tym 😶 Młody się zabunkrował na amen. 🤷‍♀️ Albo może to trzeba kilka razy dziennie, ale kto by tak dał radę w tym stanie 😄

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    19.06.2025 - szpital?

👩 30🧑 34 🐶 4

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puściłam je na 90 stopni i są ok :) Ale kupiłam 5 paczek, więc nie muszę ciągle prać 😅 choć wiadomo pierwsze dwa poszły do kosza, wyglądały tak źle, że nie było co ratować

Karola współczuję z tą bilirubiną… :(

U nas też spokój, mała co prawda nie śpi, ale mąż wziął starsze na kawę do dziadków, po paczki do miasteczka i na szybkie zakupy. Więc cisza w domu, jedynie pralkę słyszę 🫣

Mąż przyniósł z piwnicy kontrastowe zabawki i poprałam je wczoraj. Mała dziś fajnie już na nie sobie zerka ♥️

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Maj.a to powodzenia żeby ładnie ruszyło! 💪🙏

Karola a będziesz łączyć w takim razie MM i KP?

Elza jestem ciekawa co tam u Ciebie dzisiaj będzie po wyciągnięciu pessara 👀

Ja patrzę na pogodę na przyszły tydzień to ma być pięknie i gorąco, a ja będę pewnie kisnąć w tym szpitalu 🙄CZY ON MÓGŁBY JUŻ ŁASKAWIE WYJŚĆ?! 🙈😄

Co do antykoncepcji to u nas chyba też będą prezerwatywy na początku, nie będzie mąż zachwycony, zresztą ja też średnio lubię 😝 Ale do tabletek też nie chciałabym wracać tym póki co, jako że myślimy jednak o drugim dziecku w przeciągu powiedzmy dwóch lat.

Jeju aż tyle tych majtek macie? 😶Ja mam raptem jedną paczkę z horizon i jedną z canpol bodajże, wzięłam stricte do szpitala. Myślicie żeby dokupić?

A drugie pytanie do tych co stawiają się do szpitala na wywołanie/w terminie. Idziecie na czczo? 🤔 W listopadzie jak szłam to na czczo, bo miałam w głowie badania z krwi itd, ale teraz to ja nie wiem czy wytrzymam tyle, jak ja dzisiaj już o tej 5tej byłam głodna 🙈😄

Wydaje mi się, że nie trzeba na czczo, bo u mnie w szpitalu na pewno mówili, że nawet nie trzeba przyjść rano, bo balonik i tak będzie na noc, ale niech ktoś jeszcze potwierdzi kto już był w takiej sytuacji może.

preg.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Nie trzeba być na czczo, bo założenie tasiemki, balonika czy oksy nie równa się poród czy znieczulenie od razu. Na cesarkę jakbyś miała tego samego dnia to już prędzej jeśli masz wątpliwości zadzwoń śmiało na izbę przyjec lub oddział i podpytaj, udzielą Ci takiej informacji.

Czekam sobie aż założą mi balonik. W nocy sie nie wyspałam, jestem senna aż głowa boli a kimnąć sie nie umiem. Ech.

Maj.a 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:45

Maj.a lubi tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68, Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    🩺 04.06. 3414g wiercipiętka 💙 (37t6d) -> see you soon!

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak były indukcje to normalnie jadłam :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Elza ja coś przeczuwam że Ty to urodzisz wcześniej ode mnie 🙈👀

Anabbit nie chcę Cię martwić, ale my ostatnio uskuteczniamy seksy i nic to nie daje, nawet skurczy jakiś nie mam po tym 😶 Młody się zabunkrował na amen. 🤷‍♀️ Albo może to trzeba kilka razy dziennie, ale kto by tak dał radę w tym stanie 😄

No właśnie nie robię sobie wielkich nadziei, bo my też nie żyjemy w celibacie. A do tej pory żadnych skurczy po nie doświadczyłam 😣
    No nic, chociaż na chwilę wskoczę na pierwszą stronę. Wpiszę sobie to w cv czy coś 🙄

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to zmieniam zdanie co do tego, że mój młody sobie może jeszcze posiedzieć do połowy przyszłego tygodnia, dostałam zadyszki idąc do sklepu przy mojej ulicy do którego mam z 300 m dosłownie, ja tak nie chce już mi jednak za ciężko 😄

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    No właśnie nie robię sobie wielkich nadziei, bo my też nie żyjemy w celibacie. A do tej pory żadnych skurczy po nie doświadczyłam 😣
    No nic, chociaż na chwilę wskoczę na pierwszą stronę. Wpiszę sobie to w cv czy coś 🙄
    Pani umiejętności?
    Chodziłam najdłużej w ciąży z czerwcowek 🤣🤣🤣

Revolutionary się okaże z tym porodem :D bo może to jak się czuję jest po prostu normalne w tym tyg a nie że porodowe 😅
    Dlatego jestem bardzo ciekawa jak moja szyjka wygląda, dopiero dziś się dowiem czy tam jest jakieś rozwarcie czy jednak 2 cm i nic czy co

Revolutionary , Anabbit, Biedronka@ lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o to stawianie się na czczo bardziej pod kątem morfologii, bo chyba też robią przy przyjęciu do szpitala? Czy dopiero jak się akcja zaczyna coś robią?

Anabbit życzę Ci żeby u Ciebie podziałało! 🤞Gdzieś ostatnio czytałam, że po trzeba poleżeć nawet z pół godziny, żeby te prostaglandyny z nasienia miały szansę zadziałać jak powinny ;) Może w tym cały szkopuł 😄😝

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    19.06.2025 - szpital?

👩 30🧑 34 🐶 4

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Pytam o to stawianie się na czczo bardziej pod kątem morfologii, bo chyba też robią przy przyjęciu do szpitala? Czy dopiero jak się akcja zaczyna coś robią?

Anabbit życzę Ci żeby u Ciebie podziałało! 🤞Gdzieś ostatnio czytałam, że po trzeba poleżeć nawet z pół godziny, żeby te prostaglandyny z nasienia miały szansę zadziałać jak powinny ;) Może w tym cały szkopuł 😄😝

Robią morfologię od razu, ale to jest trochę mit, że akurat na morfologię trzeba być na czczo, to nie hormony tarczycy czy próby wątrobowe, żeby zjedzenie przed miało coś kolosalnie zmienić.

Revolutionary lubi tę wiadomość

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morfo nie trzeba na czczo :)
    Na czczo to najważniejsza glukoza, próby wątrobowe

Odczulona! Jeszcze tylko szwy męża i wizyta w klinice i zapraszam małą Gabrielę na ten świat bo jest za gorąco żeby chodzić z tym brzuchem po dworze 🤣

Revolutionary , Anabbit, Nosa, Margareetka, Natalia1992 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dzięki, to zjem coś z rana jak coś 😄

Elza o której Twoja wizyta? 😊

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    19.06.2025 - szpital?

👩 30🧑 34 🐶 4

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    dobra dzięki, to zjem coś z rana jak coś 😄

Elza o której Twoja wizyta? 😊
    18:30 ktg i 19:20 lekarz dopiero :/

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

preg.png
‹‹ 1797 1798 1799 1800 1801
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ