X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja p... nie sprawdzałam już w domu pudel wózkiem, zerknelam tylko na prosbe Meza przez maly otwor i mu potwierdzilam ze wszystko ok.

i co, opis z boku koloru dobry a otwieramy dziś i inny kolor...

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz myślę czy nie daje jej za mało jedzenia do butelki. Chociaż jak odciągam z jednej piersi te 120 do 150 a zmieniam raz jedna pierś a raz druga to może tyle zjada z piersi co te 2,3h…hmm a może z butli jak jest najedzona po piersi doje maks te 60 ml jak minie pół h? Myślałam że odetchnę jak mała przekroczy 3 kg a tu człowiek cały czas myśli czy ma ok jedzenia chociaż ma takie ostatnio śmieszne pyziate te policzki i drugi podbródek 😍

• Nineq Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi położna mówiła, że jak jest dziecko najedzone przy jedzeniu z butelki to zawsze coś mleka zostawi, bo będzie pełne. I że lepiej jak więcej jest niż za mało. I u mnie się to sprawdza.

przygodami66 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja p... nie sprawdzałam już w domu pudel wózkiem, zerknelam tylko na prosbe Meza przez maly otwor i mu potwierdzilam ze wszystko ok.

i co, opis z boku koloru dobry a otwieramy dziś i inny kolor...
    Ale jakiś straszny ten kolor który jednak macie?
    Bo ja to bym pewnie olała sprawę jakby to była jakaś mała różnica w odcieniu. Ale to ja, średnio zwracam uwagę na takie rzeczy 😅

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Czuję sie jak totalny debil. Czytam co piszecie o waszych maluszkach,o karmieniu i mam taką totalną pustkę w głowie,że jak ja to ogarnę 🙈 No totalne zacmienie mam,mimo całej tej edukacji 🙈
    Odbębniłam wizytę mamy,jak wyszła to akurat znowu kawałka galaretki się pozbyłam 😅
    Mój A. mocno sie przejął,wyciągnął fotelik z kartonów i chyba jakaś panika go ogarnęła bo nie potrafił nic w nim ogarnąć. Musiałam go uspokajać i pokazać że wszystko działa jak trzeba.
    Mam problem z jedzeniem,boję sie że jak zjem to zacznie sie poród i bede miala ten żołądek taki pełny 🙈 I nie wiem czy to stresowo czy organizm sie oczyszcza ale parę rundek do toalety było 😅

Kurde ty mnie jeszcze wyprzedzisz jak u Ciebie to tak idzie sprawnie xD

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Ja teraz częściej karmie piersią i odciągam z jednej piersi 120 -150 ml ale odciągam rzadziej. Do butelki daję tak 60-80 ml - i maksymalnie widzę, że zje 60 ml ale to tak jak dzisiaj zjadła na dworze przy kościele te 60 a była wcześniej nakarmiona piersią.
    Mleko daje do termosu i przelewam do butelki. Najgorzej takie miejsca jak kościół właśnie, czy ostatnio poszłam na pocztę a po drodze brak ławek, remonty, korek samochodów przy rozkopanym chodniku, pełne słońce i łatwiej było mi nakarmić na stojąco z butelki niż jakbym miała zacząć tarmosić się z sukienka i biustonoszem w ten upał i na stojąco…przy tym korku samochodów…
    A ile to mleko po odciągnięciu w tym termosie jest zjadliwe? Z tym mlekiem.kobiecym w takiej temp pokojowej to chyba do 4h?

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wgle tak nie rozkminiam tego jedzenia, tych kup itd 🫣 przybiera? Przybiera. Mleko leci. Nie analizuje więcej 😅

Anuncja, Lauraa, Revolutionary , Natalia1992 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ale jajca z tym wózkiem. Może to się tylko docieplenia wydaje inny w tym kartonie a jak wyciągnięcie to jednak będzie to? Chyba,że kolor ewidentnie inny.

Truskawka pomyśl sobie jakie tu będziesz mieć wsparcie doswiadczonych mam jak urodzisz. Wszystko ma swoje plusy

Truuskaawka lubi tę wiadomość

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ale jakiś straszny ten kolor który jednak macie?
    Bo ja to bym pewnie olała sprawę jakby to była jakaś mała różnica w odcieniu. Ale to ja, średnio zwracam uwagę na takie rzeczy 😅

No inny niż chcieliśmy, ciemniejszy dość, a mega długo nam zajęło właśnie wybranie koloru gdzie ciemne nam nie pasują. Jeździliśmy po x salonach tylko po to xd
    Tak prostej rzeczy nie upilnowałam i nie sprawdziłam jak normalny człowiek

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    A ile to mleko po odciągnięciu w tym termosie jest zjadliwe? Z tym mlekiem.kobiecym w takiej temp pokojowej to chyba do 4h?
    W pokojowej 4 h
    24 h w lodówce
    A chyba z 2 miesiące w zamrażalniku
    Przynajmniej tak mi się majaczyć bo mam jak Truskawka - czuję że nic już nie pamiętam 🤡 ale nie mam już ochoty nic czytać w książkach

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    No inny niż chcieliśmy, ciemniejszy dość, a mega długo nam zajęło właśnie wybranie koloru gdzie ciemne nam nie pasują. Jeździliśmy po x salonach tylko po to xd
    Tak prostej rzeczy nie upilnowałam i nie sprawdziłam jak normalny człowiek
    To kicha
    Może uda Wam się jutro jakoś to odkręcić. I wtedy urodzisz! 🤣

Cel95 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ale jajca z tym wózkiem. Może to się tylko docieplenia wydaje inny w tym kartonie a jak wyciągnięcie to jednak będzie to? Chyba,że kolor ewidentnie inny.

Truskawka pomyśl sobie jakie tu będziesz mieć wsparcie doswiadczonych mam jak urodzisz. Wszystko ma swoje plusy

Tak myślałam że wiecie na dole pokój cały ciemny słabe światło tam ale dziś wyciągamy całość i wyszliśmy na pole i kurde nie no ewidentnie sporo ciemniejszy

Wiem, że to zaden realny problem i pewnie wyjdę na jeszcze większego geniusza niż jestem ale no rozpłakałam się na chwilę bo chciałam sobie podbić nastrój tym odpakowaniem a nie skopać. A teraz mam wyrzuty sumienia, że się zdenerwowałam i rozpłakałam..

Jutro jak będę w szpitalu na ktg to Mąż tam podjedzie i niech się wykażą, zobaczymy czy to na cito ogarną

Teraz się śmieje, że wiem, czemu Córka siedzi w brzuchu i nie chce wyjść 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 15:49

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby do 4h ale ja to trzymam na takie awaryjne sytuacje do 2 h zazwyczaj jak kościół, czy ten spacer po swoim mieście.

• Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Kurde ty mnie jeszcze wyprzedzisz jak u Ciebie to tak idzie sprawnie xD

Nie no aż tak to chyba nie 😅 Póki co nadal ani jednego skurczu nie miałam. Aż sie boje że jak w końcu złapie to się za przeproszeniem zesram 🙈

Karola to zdecydowanie ogromny plus,bycie na końcu jednak nie takie najgorsze 😅
    Teraz się zastanawiam jakie ubranka przygotować dla Małej na wyjście ze szpitala. Wiem że na początku u nich ta termoregulacja jest słaba. Póki co mam wybrane body na krótki+ dlugi pajac+cienka czapeczka. I ewentualnie do przykrycia kocyk bambusowy/pielucha muślinowa. Czy to bedzie okej na 22/ 24° stopnie czy za ciepło 🤔

Elza ja mialam sobie odpalić znowu filmiki z zaufaj poloznej,ale kompletnie nie mam weny na to. Mam wrażenie ze im więcej tego oglądam/czytam to tym głupsza sie staje 🙈

Cel trzymam kciuki żeby udało sie ogarnąć ✊🏻 A przypomnisz jaki wózek wybraliście? Bo np nasz kolor na wzorniku tez był jaśniejszy a docelowy na wózku ciemniejszy. A na stronie online to w ogóle co innego było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 16:01

Elza1234, Cel95 lubią tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seasame wybraliśmy, i na żywo go oglądaliśmy kilka razy - na stronie inny i na zdjęciach czasem też (jaśniejszy jest na zdj) no ale na żywo to już ciężko pomylić. On jest dość jasny xD i ogladany 500 razy z każdej strony był. Wiecie po prostu wkurzające że za coś się płaci, ufa sklepowi a tu jakieś jajco wychodzi

Przytuliłam pieseła, moja Mama stłukła jakieś wielkie naczynie i mówi że na szczęście, a mój Mąż chodzi i marudzi pod nosem że to jego wina i jak mógł tego nie ogarnąć

No nic może to był brakuajcy element i nareszcie się coś zacznie dziać 😎

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Seasame wybraliśmy, i na żywo go oglądaliśmy kilka razy - na stronie inny i na zdjęciach czasem też (jaśniejszy jest na zdj) no ale na żywo to już ciężko pomylić. On jest dość jasny xD i ogladany 500 razy z każdej strony był. Wiecie po prostu wkurzające że za coś się płaci, ufa sklepowi a tu jakieś jajco wychodzi

Przytuliłam pieseła, moja Mama stłukła jakieś wielkie naczynie i mówi że na szczęście, a mój Mąż chodzi i marudzi pod nosem że to jego wina i jak mógł tego nie ogarnąć

No nic może to był brakuajcy element i nareszcie się coś zacznie dziać 😎

To i u nas taka sytuacja z tym seasame. Ja mialam teorie że chyba jakaś partia materiału im nie pykła czy coś,bo nasz tez jest zdecydowanie ciemniejszy niż powinien być. I na początku tez płakałam i mi sie nie podobał,mówiłam ze jest brzydki 🙈 Ale stoi w salonie juz dłuższy czas i jakoś tak sie przyzwyczaiłam do niego. A dla mojego chłopa właśnie bardziej się podoba ten ciemniejszy,mowil ze to nawet lepiej wyszło 😅

age.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mlekiem to jest tak; w temp pokojowej 4h, w lodówce 72h a w zamrażalce 3-6 miesięcy (a niektóre źródła podają nawet 12 miesięcy)

Cel współczuję :( ale to jest zupełnie inny kolor czy po prostu odcień się różni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca, 16:52

Elza1234, przygodami66 lubią tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jakbyście miały do polecenia taki termos, że do środka się butelkę daje a nie trzeba przelewać to chętnie bym kupiła. Jeszcze myślałam jakby się sprawdziły takie torby termoizolacyjne?

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki miałam pokrowiec na słoiczki podgrzane styropianowy (wiecie o co chodzi) - one niby były na butelkę ale podgrzane słoiczki mi trzymały temperaturę to może mleko też na niedługie wyjścia :) mleka nigdy nie testowałam w tym ale przy rozszerzaniu diety dawały radę

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 22 czerwca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz to mi dałyście do myślenia z tą butelką, bo mój maluch wypija z w nocy z butelki z 30-40ml, przeważnie jeszcze dopija z cyca, ale nie spodziewałam się takich wartości 😅 chyba ze jak na jego wiek jest git u mnie 😅
    Zresztą, jutro się okaże czy przybiera, to najważniejsze 🤞🏼

age.png
‹‹ 1832 1833 1834 1835 1836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ