X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa witaminę d bierzesz? I kwasy omega? To trochę zapobiega wypadaniu włosów. Cudów nie zrobi ale co może to ochroni.

Czyli jak takie progi do becikowe nas nie dotyczy..

event.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    U nas problemy brzuszkowe ciąg dalszy, mały ma zatwardzenie i tak się biedny męczy ;( macie jakieś sposoby na to?

No właśnie położna dzisiaj mi powiedziała, że jakby się męczył, prężył, stękał i nie dawał rady zrobić kupy to czopki pediatryczne kupić i mu podać - ostatecznie u nas wystarczyła groźba ich podania 🙈 spróbuj jeszcze masowania brzuszka, rowerka nóżkami, podciągania kolan do brzuszka (oczywiście uważając na bioderka), zobacz sobie filmiki na yt może? Ja tak próbowałam mu robić i w nocy i rano i może dzięki temu puściło

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ojej :/
    Dobrze że tam pojechałaś, na pewno Ci pomogą

Antybiotyk dostałam. Rzeczywiście dzwonila bo wiedzieli kto jestem i szybko lekarz nawet przyszedł. 3ci antybiotyk w ciągu miesiąca, eh

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kindziukowa witaminę d bierzesz? I kwasy omega? To trochę zapobiega wypadaniu włosów. Cudów nie zrobi ale co może to ochroni.

Czyli jak takie progi do becikowe nas nie dotyczy..
    Szczerze mówiąc przy takich progach to chyba trzeba by było mieć jedną najniższą krajową oficjalnie żeby się dało to dostać.

Cel95 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    No właśnie położna dzisiaj mi powiedziała, że jakby się męczył, prężył, stękał i nie dawał rady zrobić kupy to czopki pediatryczne kupić i mu podać - ostatecznie u nas wystarczyła groźba ich podania 🙈 spróbuj jeszcze masowania brzuszka, rowerka nóżkami, podciągania kolan do brzuszka (oczywiście uważając na bioderka), zobacz sobie filmiki na yt może? Ja tak próbowałam mu robić i w nocy i rano i może dzięki temu puściło

Skąd wiesz ze zatwardzenie ? Mój od wczoraj nie zrobił kupy ale właśnie nie wiem czy to gazy czy zatwardzenie bo brzuch nagazowany

• moana1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:

Właśnie ja też w nocy mu masowałam brzuszek itp. Ostatecznie zrobił kupę ale taka zbitą i strasznie się męczył przy jej robieniu :(

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Ja mialam tabletki Angusta co 2 godziny do polkniecia od godziny 8 do 14. Skurcze do wieczora były równomierne.

Pomyliłam czyli 🙈😜

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No becikowe ma jakiś śmiesznie niski ten próg, ale to tam ciul, bardziej mnie irytuje, że ulga od podatku na pierwsze dziecko też jest od niskiej kwoty zarobków nie aktualizowanej od x lat i to chyba akurat jakoś tak wychodzi, że oboje rodziców muszą być na najniższej krajowej ehh

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Skąd wiesz ze zatwardzenie ? Mój od wczoraj nie zrobił kupy ale właśnie nie wiem czy to gazy czy zatwardzenie bo brzuch nagazowany

Bo rano miał tylko takie 2 małe ziarenka kupy, wielkości pestki arbuza, dość twarde

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bez większych zmian

KTG - położna tym razem nie chodziła co parę minut przyszła po 30 min I kazała mi się poruszać, kaszlnac bo zapis jej zdaniem był węższy czym się lekko zestresowałam ale potem mi powiedzieli ze po prostu sobie Dziecko spało a jak się obróciłam itp to wszystko ok i ogółem zapis prawidłowy

Skurczy na ktg - brak.....

USG - takich kopow może niejeden piłkarz pozazdrościć jak Córka dawała babce w głowicę naprawdę ostro pojechala ale w końcu się udało wszystko pomierzyć i wszystkie pomiary dobre. Ciekawie być skopanym z obu stron, jedna osoba ciśnie głowicę usg a druga sobie w nią kopie.

Przepływy itp dobre

Do niczego się nie mogli doczepić, ktg zadowoleni, usg zadowoleni i kazali mi się stawić z rzeczami już na oddział za tydzień i już wtedy wiadomo indukcja itp

No lekko się boję że po terminie... nie myślałam że tak będzie. Z 2 strony przecież nie mogą wymyślać że jest ok jakby nie było, Dziecko rośnie, skacze, przepływy ok.. podkreślałam 10x że się boję i co mam i powiedzieli ze w badaniach wszystko mam super i jakby mnie cokolwiek niepokoiło mogę przyjechać itp no na ten moment nie zalecaliby wcześniej indukować

Także mam mieszane uczucia ale no nie przykuje się kajdanami w szpitalu jak mnie wypraszają z niego

PS
    Miałam na myśli Truskawka bo pisała, ze sie rozkręca, a napisałam Biedronka😅 także przepraszam za pomyłkę

Co do kolorów to ewidentnie ciemniejsza partia bo byliśmy sprawdzić i porównywaliśmy ze starymi fotami, ani dokładnie ten ani inny więc no taki jest i tyle, w sumie jest okej. W ogóle w dawidam powiedzieli ze sezama już nie da się u nich zamówić także tego. Z ekspozycji też zniknął

Z dobrych wieści mój pies nie ma przerzutów i będzie operacja tej zmiany z rezonansu. W ogóle ma urodziny 26go więc może Córka chce je dzielić z piesełem🙈🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 15:28

Elza1234, Blackapple, Margareetka, przygodami66, ezra lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

KTG - położna tym razem nie chodziła co parę minut przyszła po 30 min I kazała mi się poruszać, kaszlnac bo zapis jej zdaniem był węższy czym się lekko zestresowałam ale potem mi powiedzieli ze po prostu sobie Dziecko spało a jak się obróciłam itp to wszystko ok i ogółem zapis prawidłowy

USG - takich kopow może niejeden piłkarz pozazdrościć jak Córka dawała babce w głowicę naprawdę ostro pojechala ale w końcu się udało wszystko pomierzyć i wszystkie pomiary dobre. Ciekawie być skopanym z obu stron, jedna osoba ciśnie głowicę usg a druga sobie w nią kopie.

Przepływy itp dobre

Do niczego się nie mogli doczepić, ktg zadowoleni, usg zadowoleni i kazali mi się stawić z rzeczami już na oddział za tydzień i już wtedy wiadomo indukcja itp

No lekko się boję że po terminie... nie myślałam że tak będzie. Z 2 strony przecież nie mogą wymyślać że jest ok jakby nie było, Dziecko rośnie, skacze, przepływy ok.. podkreślałam 10x że się boję i co mam i powiedzieli ze w badaniach wszystko mam super i jakby mnie cokolwiek niepokoiło mogę przyjechać itp no na ten moment nie zalecaliby wcześniej indukować

Także mam mieszane uczucia ale no nie przykuje się kajdanami w szpitalu jak mnie wypraszają z niego

PS
    Miałam na myśli Truskawka bo pisała, ze sie rozkręca, a napisałam Biedronka😅 także przepraszam za pomyłkę

Co do kolorów to ewidentnie ciemniejsza partia bo byliśmy sprawdzić i porównywaliśmy ze starymi fotami, ani dokładnie ten ani inny więc no taki jest i tyle, w sumie jest okej. W ogóle w dawidam powiedzieli ze sezama już nie da się u nich zamówić także tego. Z ekspozycji też zniknął

Z dobrych wieści mój pies nie ma przerzutów i będzie operacja tej zmiany z rezonansu. W ogóle ma urodziny 26go więc może Córka chce je dzielić z piesełem🙈🤣

Coś te dzieci z Krakowa i okolic się nie spieszą 🤣

Super, że nic groźnego pieskowi nie wyszło.

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

Super, że nic groźnego pieskowi nie wyszło.

Krakowskie centusie, w końcu l4 wypada lepiej niż macierzynski..😅

Margareetka, Blackapple, Elza1234, Werzol, ezra lubią tę wiadomość

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

No właśnie, coś tym naszym maluchom nieśpieszno :D przecież Kraków taki fajny.

Cel dobrze, że wszystko jest ok, myślę że można tym lekarzom ufać, jednak to szpital uniwersytecki i jakby cokolwiek ich niepokoiło to na pewno by Cię nie puścili.

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, ale mam dziś marudę w domu🥴nic prawie nie zrobiłam, ledwo zjadłam, bo tylko na rękach śpi, w łóżeczku płacz.
    U nas puszcza bąków masę, a i tak mam wrażenie, że ciężko mu czasem zrobić 💩

Przyszło mi dziś Neno Savia – sam wygląd jest czad😅tylko raczej trzeba podgrzewać wodę z temp. pokojowej do 40°, żeby była ciepła, bo sprawdziłam na 36° i 37° i jest letnia. Generalnie obstawiam, że będzie to przydatna rzecz, moja maruda pluje za ciepłym mlekiem. A że już większość karmienia to już u nas mm to woda na spacerze w podgrzewaczu będzie wygodna. Zresztą jak widziałam to i mleko można tam podgrzać.
    Ciekawe na ile bateria będzie wystarczała.

przygodami66 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa też mam problem ze spaniem w dzień 😅 dziś pierwszy raz się skusiłam, a w zasadzie mąż mi kazał, bo zabrał córkę do miasta na załatwianie spraw i do biblioteki, więc nie było ich z dwie godziny xd. Ale chociaż godzinę pospalam z młodym 👌🏼

U nas też jakaś płaczkowa noc była, mąż przejął bąbla, ale w sumie dwie godziny wyjęte z nocy mieliśmy zanim udało się go uspokoić. Mam nadzieję, że to nie jest zapowiedź alergii na bmk jak u córki 🥴

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Przepływy itp dobre

PS

To mój tak z KTG większość czasu, że zapis zbyt płaski i muszę go budzić 🤷‍♀️ ale co ja poradzę jak oni totalnie nie wbijają się w jego godziny aktywności z tym badaniem 🙈

Czyli również czekasz dalej💪

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam i jakas apatia mnie łapie, jakby to ode mnie zależało to bym dziś sobie poszła na cesarkę czy indukcję. Jak widać u mnie samo nic nie rusza, a zwyczajnie się boję. A wszyscy których spotykam zalecają czekać bo jest wg nich dobrze. Odczuwam taki brak sprawczości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 16:24

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzisiaj wesoło, normalnie mały zjadał i od razu szedł na drzemkę, a dzisiaj praktycznie od 11 siedzi na cycusiu. Była położna mały przybrał z 3790 na 3845, niby w normie jak na to że karmie tylko piersią ale jakoś mnie to martwi 🫣 jedyne co to mam go częściej budzić w nocy na jedzenie bo zdarza się że przesypia ciągiem 6 godzin

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel ale nie nakręcaj się. Zbadali Cię, wszystko dobrze. Nikt nie będzie indukował ani ciął w takiej sytuacji. To tylko Twoje lęki :) Kilka głębokich oddechów!

U nas dziś nocka była spoko do piątej, o piątej z dwóch osób w łóżku zrobiło się 5, bo starsze się bały burzy i przyszły a mała obudziła na mleko 😅

Pozdrawiam z bujania wózka na podwórku. Spanko na powietrzu dobrze nam wchodzi chwilowo. Ja to nawet jakbym chciała w dzień się zdrzemnąć to nie ma jak…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca, 16:32

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    U mnie też dzisiaj wesoło, normalnie mały zjadał i od razu szedł na drzemkę, a dzisiaj praktycznie od 11 siedzi na cycusiu. Była położna mały przybrał z 3790 na 3845, niby w normie jak na to że karmie tylko piersią ale jakoś mnie to martwi 🫣 jedyne co to mam go częściej budzić w nocy na jedzenie bo zdarza się że przesypia ciągiem 6 godzin

Takie spanko to chyba na tym etapie średnio bezpieczne. Cukier może spaść itd, też bym budziła :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 1841 1842 1843 1844 1845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ