CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
My też dziś mieliśmy wizytę położnej, Julek w tydzień przybrał 300 gram i mamy już 4050g, 😊
Elza1234, KarolaKinga, koktajlowa, Revolutionary , xSmerfetkax, Anabbit, Nosa, Werzol, Lauraa, awokado 🥑, amoze, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Szarotka12 wrote:O kurde Karola, masakra
Mam update o naszych zaropiałych oczach, bo już po wizycie u pediatry. Oczy się mega poprawiły i na ten moment nic nie trzeba robić oprócz rutynowego przecierania gazikiem z solą fizjologiczną. W sobotę wyglądało to strasznie, płakał gęstą, żółtą ropą. No i cudowne ozdrowienie pod koniec weekendu.
Ja sobie zafundowałam fajną końcówkę wspólnego czasu z Mężem. Pokłóciliśmy się wczoraj i chyba tak zostanie na resztę tygodnia, doskonale... 🫤
U nas po wczorajszych masażach i częstym myciu też jest o wiele lepiej, ropy mało co, oby już tak zostało 💪🙏🏻Szarotka12 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Kkk77 wrote:Kurde zacznę się zastanawiać czy nie mam głodnego dziecka jak mając prawie 6kg je też te 120ml 🙈🙈🙈
Ja właśnie pytam, bo u nas zdarza się że wypije 80ml a po 1,5h dopije jeszcze z 50 🫣 są jakieś normy ile ml dziecko powinno wypić przez dobę? -
xSmerfetkax wrote:Ja właśnie pytam, bo u nas zdarza się że wypije 80ml a po 1,5h dopije jeszcze z 50 🫣 są jakieś normy ile ml dziecko powinno wypić przez dobę?
Ja patrzę co jest napisane na opakowaniu mm i tym się kieruję (oczywiście orientacyjnie bo każde dziecko jest inne). -
Boże Karola współczuję
u nas już chyba i męża dopadły te przypadłości, zwalam to na to że ciągle siedzimy z młodą w fotelu i nasze tyłki źle to znoszą. Ja już kombinuję żeby zacząć inaczej karmić i nie siedzieć tyle w fotelu
Szarotka u nas też są spiny, najgorzej jak się w człowieku skumuluje po nieprzespanej nocy. Spróbujcie może na bieżąco przegadać temat -
U nas wieczór był tragiczny, płaczki i ból brzucha więc od razu położyłam ją do łóżka obok mnie i dzięki temu było jakkolwiek pospane
A że dzisiaj po spacerze położyłam małą chwilę do łóżeczka to mam za swoje i pokrowiec z materaca razem z prześcieradlem i body już się pierze 😅 jakoś bokiem przeleciało -
Tak czytam i myślę, że wszystkie tryskamy szczesciem 🤣
Mi jest tak szkoda mojego bobusia, już nie wiem jak mu pomóc, więc idziemy na 17 do pediatry- kupek dużo, przy każdym bąku kleks, a pupa w jednej chwili z czerwonej stała się już bardzo podrażniona w okolicach odbytu Lecę więc dowiedzieć się co może pomóc bardziej niż tormentile baby, sudocrem, linomag czy bepanthen, bo on strasznie płacze, az sie robi purpurowy przy przebieraniu, a zmieniam pieluchy czesto, espumisan jak złoto pomógł na bąki, to teraz to.
Asiun ladnie! U nas 3930g po dzisiejszej wizycie poloznej. Kikut odpadł z opóźnieniem ale sie udało 🥰
Dziewczyny, trzymajmy sie, pierwsze 20lat życia malucha jest najtrudniejsze 🤣amoze, Revolutionary , asiun lubią tę wiadomość
-
Nosa wrote:Tak czytam i myślę, że wszystkie tryskamy szczesciem 🤣
Mi jest tak szkoda mojego bobusia, już nie wiem jak mu pomóc, więc idziemy na 17 do pediatry- kupek dużo, przy każdym bąku kleks, a pupa w jednej chwili z czerwonej stała się już bardzo podrażniona w okolicach odbytu Lecę więc dowiedzieć się co może pomóc bardziej niż tormentile baby, sudocrem, linomag czy bepanthen, bo on strasznie płacze, az sie robi purpurowy przy przebieraniu, a zmieniam pieluchy czesto, espumisan jak złoto pomógł na bąki, to teraz to.
Asiun ladnie! U nas 3930g po dzisiejszej wizycie poloznej. Kikut odpadł z opóźnieniem ale sie udało 🥰
Dziewczyny, trzymajmy sie, pierwsze 20lat życia malucha jest najtrudniejsze 🤣
Mój Krzysiek ostatnio, że jeszcze tylko 17 lat i 11 miesięcy wychowywania młodego 😜 -
moana1 wrote:Ja patrzę co jest napisane na opakowaniu mm i tym się kieruję (oczywiście orientacyjnie bo każde dziecko jest inne).
Sugeruję się tym ile spał i ile godzin minęło od ostatniego jedzenia, żeby orientacyjnie zrobić. Dziś po ponad 3h spania zjadł mi 100 ml i rozbił to na dwa karmienia, 70 ml i 30 ml po pół godziny🤷♀️ -
Karola współczuję
Nam finalnie chyba najbardziej na odparzenia pupy pomógł Linaderm czerwony. No i wietrzenie przede wszystkim.
USG bioder ok, tylko kazał powtórzyć za 4 tyg 😭
Elza, jasne że się stresujesz spacerami. Parę razy będziecie mieć przygody i przyzwyczaisz się. Nie ma innej rady, trzeba to przeżyć samemu, „nie przejmuj” od innych nie działa. Finalnie zaczniesz wszystko ogarniać i czuć się komfortowo.
My już mamy 4,5 kg 🫣
W sobotę było u nas dziwnie, bo cały dzień nie robila kupy i widać że się męczyła. Normalnie robi po każdym jedzeniu. Naszczęście przeszło. Rano wtedy piłam kawę (bezkofeinowa) po dłuższej przerwie, bo miałam wrażenie, że jej szkodzi no i masz.
Karola, zazdroszczę wycieczek. My ciągle czekamy na samochód. Korci mnie żeby pojechać z dziewczynkami w jakiś roadtrip wokół Warszawy 😅😅asiun lubi tę wiadomość
-
Kkk te wersje masz kendamila? https://www.kendamil.pl/produkt/mleka-premium/kendamil-premium-1-dha-800-g/
Smerfetka też właśnie myślałam o tym nan bo słyszałam właśnie, że łagodne dla brzucha. I teraz kminie które wybrać
Karola współczuję, ja się męczę jescze po porodzie ale przy zakrzepie to nie wyobrażam sobie co musisz czućxSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
Kassia często kolejne jest za 4-6 tyg. Chyba standard to 6 a jak bioderka mają ac 2 to co 4 tyg. Na pewno wszystko będzie okej.
Ja się zazarlam tyle leków przeciwbólowych że nie mogę małej do jutra karmić. Siedziałyśmy2 h i obie płakałyśmy. Ja z bólu ona bo tak. A ja się nią zająć nie umiałam... Jebane hemoroidy. Udało mi się zjeść pierwszy posiłek dzisiaj,bo wcześniej się nie dało z bólu,to jest aż niemożliwe.
Co do wycieczek to jeździjcie póki dziecko malutkie -
Lauraa wrote:Kkk te wersje masz kendamila? https://www.kendamil.pl/produkt/mleka-premium/kendamil-premium-1-dha-800-g/
Smerfetka też właśnie myślałam o tym nan bo słyszałam właśnie, że łagodne dla brzucha. I teraz kminie które wybrać
Karola współczuję, ja się męczę jescze po porodzie ale przy zakrzepie to nie wyobrażam sobie co musisz czuć
Tak, to mamy -
Margaretka - u nas ostatnio to samo, wisi na cycu, nie przełyka już, a jak jej wypadnie z buzi, bo zasnęła, to momentalnie płacz. Nie sądzę żeby to była kwestia nienajadania się, bo dopiero co była u nas położna i przybieramy bardzo dobrze (43 g dziennie), raczej obstawiam, ze to silna potrzeba ssania, dlatego w takiej sytuacji podaje jej smoczek i biorę na klatkę żeby się poprzytulać z dydem w buzi
Tanashi, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Karola ała masakra 😞
Elza ja też o to miałam fochy z mężem. Za zmarnowane mleko i ze mnie słuchał jak się cieszyłam jak pierwszy raz odciągnęłam duzo mleka. Jak się wkurzyłam za zmarnowanie mleka to poszedł ochłonąć co mnie wkurwiło bardziej bo na pitolenie swojej matki to ma cierpliwość a dla mnie już nie miał.. ale przeszlo nam obojgu xP
-
Karola3xJ:D wrote:A co to znaczy że zmarnowałyście swoje mleko? Przez pomyłkę poszło w zlew?