CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
przygodami66 wrote:U mnie chyba wjechaly kolki/gazy, bo i wczoraj i dzisiaj ma takie napady płaczu, przy tym się pręży, próbuje zrobić bączka, a później jak gdyby nic przechodzi i znowu za parę minut wraca. Espumisan nie pomaga. Ani delicol. Jestem ciekawa tego sab simplex, bo niby to jest to samo co espumisan ale już któryś raz z kolei słyszę od ludzi, że espumisan u nich nie działaj tylko ten sab… nabiału dalej nie jem ani dziwnych rzeczy myślę bardziej że ona się naje za dużo naraz, zbyt łapczywie i później gazy ją męczą.
W ogóle to była taka mała dzidzia a teraz leży mi w poprzek na klatce piersiowej. Stopa już jej spada z mojej klatki bo się nie mieści (ja jestem też drobna) ma pewnie już około 4 kg, a miała 2740 taki okruszek maluszek, jak ten czas leci.
Sab simplex to ponoć espumisan ale większą dawka
A dajesz espumisan do każdego karmienia w max dawce ? U nas nie działał bo dawałam co któreś karmienie...Jak był zagazowany to najpierw duza dawka żeby odgazowac. U nas tez wprowadziliśmy spanie na brzuszkuprzygodami66 lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Ja podobnie jak z córką wrócę po roku, ale zmniejsze etat do połowy i będziemy się z mężem wymieniać, on wraca z pracy, ja "idę" (pracuję zdalnie). Dzięki temu ogarniamy bez żłobka:)
Nie myślałam o takim rozwiązaniu. Może to byłoby też dla nas. Dzięki za pomysł. Bo mąż na działalności też mógłby przecież pracować w " dziwnych" godzinachTanashi lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Podziwiam. Ja jestem zadowolona że siedzimy w ogrodzie, a mam mamę i brata do pomocy 🤣🤣
Haha. Ja przy 1szym bałam się wyjść na spacer. Teraz przy drugim to już też bierzemy go gdzie popadnie. U nas wycieczek póki co nie bo po cv dopiero powróciłam do żywych ale w gości jeździmy xd
-
Elza1234 wrote:Jejku jak ja wam zazdroszczę - tym mamom już z doświadczeniem - tej swobody i braku strachu.
Mnie spacer stresuje jeszcze, bo boję się że jej nie uspokoję. Nie karmie na dworze przez te nakładki (nie przeskoczę tego, to jest ponad mój psychiczny komfort), wiem zawsze mamy ze soba butelkę z moim odciągniętym ale i tak te spacery mnie stresują.
W przyszły weekend planujemy jechać do dziadków męża i na samą myśl już mi niedobrze. Musze tą moją głowę ogarnąć bo sama siebie blokuje ciul wie czemu.
Spokojnie. Przyzwyczaisz się. Też tak miałam przy 1szym:) serio, nie ma tak że nie uspokoisz. Jak nie uspokoisz to zaśnie ze zmęczenia. Głowa muru nie przebijesz
U nas przy córce były te kolki nie do uspokojenia. Noe pamiętam jak to się nazywa. Było to ciężkie doświadczenie ale właśnie dało mi pewność że się uspokoi w końcu
Teraz przy synku jak mi marudzi to go hop na brzuch
Marudzi dalej ale przynajmniej cwiczy:) I szybko przestaję bo go ten brzuch odgazowuje. Nawet polubił i tak spiElza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Teraz przy synku jak mi marudzi to go hop na brzuch
Marudzi dalej ale przynajmniej cwiczy:) I szybko przestaję bo go ten brzuch odgazowuje. Nawet polubił i tak spi
Czyli nauczył się tak zasypiać bo często go kładłaś? Właśnie miałam pytać jak doszliście do spania na brzuchu 😅
Luna30 lubi tę wiadomość
-
Werzol wrote:Czyli nauczył się tak zasypiać bo często go kładłaś? Właśnie miałam pytać jak doszliście do spania na brzuchu 😅
Takie mam wrażeniez dziećmi nie wiadomo ale na początku protestował mocno. Teraz po 2tyg ( jakoś tak zaczęłam go klasc) nie protestuje wgl na początku. A nawet się uspokaja. Czasem po dłuższej chwili pojeczy ze ma dość. Wtedy go obracam znowu a i tak najczesciej laduje na brzuchu ponownie i tak spi. już kilkanaście razy spal/leżał na brzuszku długo typu 30min albo i godzinę ( rekord to cala dluga drzemka ze 2h teraz ma krotsze w upaly)i zdecydowanie mu lepiej. Odbija mu się długo po karmieniu może to powód ze nam to pomaga. Mam nawet wrażenie że próbuje się obrócić jak chce mu się odbić ( oczywiście nie umie).
Trochę boję się go tak na noc dać do spania...Co myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 19:15
Werzol lubi tę wiadomość
-
Werzol wrote:Czyli nauczył się tak zasypiać bo często go kładłaś? Właśnie miałam pytać jak doszliście do spania na brzuchu 😅
Ale i tak dziś zaczęłam jej dawać espumisan, 5 kropli łyżeczką przed karmieniemWerzol lubi tę wiadomość
-
Luna ja absolutnie nie zostawiam na noc i zarówno położna, jak i fizjo przed tym przestrzegały - drzemki na brzuchu są u nas grane kilka razy dziennie, ale tylko w ciągu dnia, gdy mamy ją na oku, bo zdarza się, że sama przekręca przez sen głowę na drugą stronę i może się jej to nie udać, więc trzeba pilnować -
Miałam dziś taki wzruszający dzień. Przyjechali do nas strażacy z naszego OSP z prezentem dla małego. Wiedzieliśmy, że wpadną ale kompletnie nie spodziewaliśmy się, że przyjadą dwoma wozami strażackimi i dodatkowo w mundurach 🥹 Marcel całą wizytę grzecznie przespał w wózku, my wypiliśmy kawkę w altance. Pierwsze odwiedziny u synka i na szczęście bardzo udane, a trochę się tego obawiałam.
Elza1234, CelinaJan, Biedronka@, Kindziukowa, KarolaKinga, Anabbit, Revolutionary , Werzol, Alex_92, amoze, Nosa lubią tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Miałam dziś taki wzruszający dzień. Przyjechali do nas strażacy z naszego OSP z prezentem dla małego. Wiedzieliśmy, że wpadną ale kompletnie nie spodziewaliśmy się, że przyjadą dwoma wozami strażackimi i dodatkowo w mundurach 🥹 Marcel całą wizytę grzecznie przespał w wózku, my wypiliśmy kawkę w altance. Pierwsze odwiedziny u synka i na szczęście bardzo udane, a trochę się tego obawiałam.
-
Mój młody też lubi spać na brzuchu, i w dzień potrafi przespać 3 godziny ale pod moim nadzorem, w nocy bym się nie odważyła
Elza w ogóle się nie krępuj wychodzić. Przecież nawet jakby był ryk, to co. To noworodek, ma pełne prawo płakać, wydaje mi się że ludzie są wyrozumiali w tym temacie, a nawet jakby nie byli to kij im w okoElza1234, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Elza nie myśl w ogóle o tym ,czy będzie płakać na spacerze. Jak będzie i nie będzie się jej dało uspokoić to zawsze jest as w rękawie w postaci noszenia przodem do świata. Pozycja nie polecana przez nikogo dla tak małych dzieci ale jedyna która działa w 100%.
Coś mi się dziecko rozesrało...Zrobiła dziaj kilka kup a dwie ostatnie zielone z mega długimi kawałkami śluzu.. co oznacza alergię albo infekcje -
Karola3xJ:D wrote:Elza nie myśl w ogóle o tym ,czy będzie płakać na spacerze. Jak będzie i nie będzie się jej dało uspokoić to zawsze jest as w rękawie w postaci noszenia przodem do świata. Pozycja nie polecana przez nikogo dla tak małych dzieci ale jedyna która działa w 100%.
Coś mi się dziecko rozesrało...Zrobiła dziaj kilka kup a dwie ostatnie zielone z mega długimi kawałkami śluzu.. co oznacza alergię albo infekcje
Mój miał 2 zielone pare dni temu ale brak był innych objawów więc stwierdziłam że coś zjadłam co mu nie pasowało. Do tej pory nie wiem co. No tylko był trochę marudny tamtego dnia. Ale przy alergiach to córka miała wielka biegunkę non stop i spadek wagi a on ma przyrosty. Stwierdziłam że nie dojdę od czego. Jedyne co to podejrzewam lekka nietolerancje na jajka. A myślisz że dojdziesz od cz4go to ? Ja nie umiem stwierdzić u nas. Coś mu lekko szkodzi mojemu też tylko co. A może jak lekko to nie warto nic eliminować...wgl ja mam wrażenie że lekarze patrzą tylko na przyrosty wagi. U córki nikogo nie obeszło ani kupy brzydkie ani kolki ani wysypka. Dopiero spadek wagi to dali nam skierowanie do szpitala. Wczrsniej byłam przewrażliwiona marka 1szego dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca, 21:27
-
Margareetka wrote:Jest naczelnikiem w OSP, stąd takie huczne powitanie
Luna jak mi to będzie podejrzane parę dni to wezmę kał na badanie i tyle. Nie będę się domyślać bo to strata czasu.
U mnie dziś poszło w ruch nosidło/chusta ale Caboo ,w zwykłej chuście jakoś dziwnie mi leży jeszcze. Tak ze 4 h było noszone....Margareetka lubi tę wiadomość
-
A jeszcze co do supli. ja używam prenatal dha. Specjalnie szukałam takiego który będzie miał dużą dawkę DHA i ten ma 600
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 04:43
Anabbit lubi tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm