X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gość18 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja z takim pytaniem czy wasze maluszki tez się tak przeciągają często jak moja ? Juz sama nie wiem czy to normalne czy nie . Niby położna i pediatra mowil ze tak ma być ze to normalne Ale ja wpadam w panikę bo ona naprawdę przeciąga się bardzo do tego stęka wydaje różne dźwięki czasami nawet przy jedzeniu jak je to potrafi kilka razy się przeciagac .

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My mamy misia Szumisia ale u nas nic nie pomagał
    Tylko mnie wkurzał 😅 ale o króliczku Moonie słyszałam super opinie
    Powiem Wam, że stres i ten szpital słabo wpływają na moją laktację. Odciągam się co 3 h ale widzę że co odciągnięcie to co raz mniej tego :/ jeszcze trochę i będzie Sahara i los podejmie za mnie tę decyzję, której bałam się podjąć sama

Elza, a nie miałaś mniejszego odciągu w nocy? Bo w nocy to normalne, że produkcja zwalnia

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g
    09.05. 2433g
    21.05. 2717g
    28.05. 2979g
    06.06. 3250g
    19.06. 3850g Synek na świecie :)

event.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość18 wrote:
    Cześć dziewczyny ja z takim pytaniem czy wasze maluszki tez się tak przeciągają często jak moja ? Juz sama nie wiem czy to normalne czy nie . Niby położna i pediatra mowil ze tak ma być ze to normalne Ale ja wpadam w panikę bo ona naprawdę przeciąga się bardzo do tego stęka wydaje różne dźwięki czasami nawet przy jedzeniu jak je to potrafi kilka razy się przeciagac .
    Moj maly sie wije i przeciąga jak wąż a odgłosy przy tym wydaje czasem jakby go szatan opętał, szczegolnie jak sie przebudza 😅 ale dopóki nie towarzyszą temu nerwy, płacz i prężenie to uważam ze to normalne i sie nie martwię.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Moje też jest ciepłe, bolesne i twarde, brakuje tylko czerwonego. A u kogo z tym byłaś? U rodzinnego? Ginekologa?

Elza, dobre wieści, oby tak dalej!

Tanashi, chciałam podziękować za polecajkę poduszki karmiuszki, po Twoim poście pomyślałam, że też jej spróbuję i fajna sprawa!

Cieszę się! :)

Chyba nie nadrobię ostatnich dwóch dni, ale miałam taki kocioł, że już nie ogarnęłam forum xd ale właśnie wracamy od lekarza, młody przybrał 1200 g od ostatniego ważenia 🫣. Ma już 4.5 kg, a urodził się 3300 🤣 ja mam chyba kremówkę zamiast mleka, lekarka trzy razy sprawdzała wagę xD

W ogóle załapaliśmy się do jakiegoś programu klinicznego i dostaniemy kilka szczepień zalecanych za darmo, m.in. prevenar 20, szczepienie na ospę i żółtaczkę, ekstra :D

Elza1234, Revolutionary , Werzol, Nosa, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość18 wrote:
    Tak, jak się rozbudza to na wszystkie strony. Przy jedzeniu też, najczęściej końcówce, czasem aż prychnie ze smoczkiem w buzi i mnie opluje.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Elza, a nie miałaś mniejszego odciągu w nocy? Bo w nocy to normalne, że produkcja zwalnia
    W nocy tak, ale teraz dalej jest to samo :/
    CDL mówiła żebym brała milanelle complex więc kupiłam (btw apteka szpitalna ma przebitkę 40% 🤡)
    I walczę dalej ledwo 100 ml uciągnęłam na 4 sesje, a wcześniej tyle na 2 miałam

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość18 wrote:
    My się z mężem śmiejemy że wiemy skąd się wzięły filmy o egzorcyzmach - od tego przeciągania dzieci i wydawania dzikich dźwięków
    Dla mnie ogólnie dopóki nie płacze przy tym to daje jej przestrzeń na przeciąganie i miauczenie i mruczenie ile wlezie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza może częściej odciągaj przez jakiś czas? Żeby podkręcić tę produkcję?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak całe życie przeciągam,zwłaszcza w robocie jak jest czas na zrobienie zaległości na kompie i siedzę 4 h i klepię w klawiature. Przeciągam się co 5 mi i ziewam

Szarotka12, Werzol, Lauraa, kasssia lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Elza może częściej odciągaj przez jakiś czas? Żeby podkręcić tę produkcję?
    Chyba tak zrobię i trochę częściej się dostawie do tego laktatora.
    Już pal licho karmienie piersią, temat dla mnie trudny i przeżyję brak, bo już nie mam na to ciśnienia, ale chciałam jednak jeszcze trochę dawać jej butelka to moje mleko.
    Dupa blada by to wszystko. Miałam taką wizję wspólnych spacerów w 3ke, poznawania młodej z rodziną na moich warunkach, na spokojnie.
    A teraz wpada każdy do domu kto może zrobić zakupy czy wyjść z psem, czy chwilę chociaż z mężem pogadać. Wg nie mam nad tym kontroli, nie wiem czy myją ręce. Wiem, jestem matką wariatka control freak 🙈🙈 wszystkie moje plany wpierony poszły

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja się tak całe życie przeciągam,zwłaszcza w robocie jak jest czas na zrobienie zaległości na kompie i siedzę 4 h i klepię w klawiature. Przeciągam się co 5 mi i ziewam
    O ja tez. Jak siedziałam czasem parę godzin przy komorze laminarnej w pracy to potem robiłam streching na pracowni, żeby nie oszaleć
    A mój mąż jak wstanie to ziewa jakieś milion razy - dzisiaj mi do słuchawki aż się rozłączyłam bo nie mogłam znieść tego dźwięku 🤦‍♀️🤷‍♀️

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już na pierwszym spacerze dzisiaj;)
    Noc po szczepieniu bez gorączki tylko z lekkim marudzeniem, ale za to apetyt miał bo od północy do 3 wisiał na cycku😎🤣
    My mamy wydrę i polecam ale na turbo płaczki tylko suszarka z YouTube I 🤪😂
    U nas wczoraj na wizycie 4.7 kg więc przybrał od wyjścia ponad 1.6 kg😳😳

Revolutionary , Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza powinni ci tam kroplówkę na wyluzowanie dorzucić ;)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • moana1 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy taką matę puzzle używaną, czy to można wyprać w zmywarce?

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza trzymaj się!

Nie nadrobię chyba wszystkiego, rodzicielstwo mnie pochłonęło, ale nawet mi się podoba 😉

Werzol, Anuncja, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza stary zmęczony niewyspany a Ty się rozłączasz bo ziewa 😆😆

Ja świętuje swój mały sukces - 2 karmienia cycem z rzędu. Spróbuję pocisnąć kolejne karmienia, zobaczymy czy się uda. Aczkolwiek jak będzie fiasko to już czuję ten dół i swój płacz. Chyba dlatego się boję próbować - w obawie przed porażką 😂
    My wczoraj szczepiliśmy na pneumo. Powoli się otwieram na odwiedziny i spotkania ze znajomymi. Myślę że 2 miesiące kwarantanny wystarczy. Trzeba w końcu wyjść do ludzi

Elza1234, Werzol, Anuncja, Biedronka@, kasssia, Margareetka, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gość18 szczerze to nawet by mi nie przyszło do głowy żeby martwić się przeciąganiem 🫠

asiun, amoze lubią tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Elza stary zmęczony niewyspany a Ty się rozłączasz bo ziewa 😆😆

Ja świętuje swój mały sukces - 2 karmienia cycem z rzędu. Spróbuję pocisnąć kolejne karmienia, zobaczymy czy się uda. Aczkolwiek jak będzie fiasko to już czuję ten dół i swój płacz. Chyba dlatego się boję próbować - w obawie przed porażką 😂
    My wczoraj szczepiliśmy na pneumo. Powoli się otwieram na odwiedziny i spotkania ze znajomymi. Myślę że 2 miesiące kwarantanny wystarczy. Trzeba w końcu wyjść do ludzi
    No ja wiem. Ale ja wam mówiłam że ja mam problem z dźwiękami paszczowymi (nie dotyczy to małej, ona mnie nie irytuje), a przez telefon to tak słychać jakby gryzł jabłko w moich bębenkach

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    gość18 szczerze to nawet by mi nie przyszło do głowy żeby martwić się przeciąganiem 🫠
    Myślę, że teraz wszędzie gdzie w internecie się nie spojrzy, Instagram, Facebook itd., jest mnóstwo treści o prężeniu się dzieci jako czymś złym: obniżone napięcie mięśniowe albo wzmożone i rodzice się próbują tego dopatrzeć. I nie ma możliwości, żeby to dziecko się przeciągało tylko któraś z tych dwóch rzeczy na pewno mu jest.

KarolaKinga lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jak nas coś niepokoi i szuka się o tym informacji to takie niestworzone rzeczy wychodzą że aż strach czytać dalej 😅 wolę was tutaj podpytać niż diagnozować młodą z googlem, nagle się okazuje że większość tak ma, dzieciaczki po prostu tak mają i można przestać panikować

My dzisiaj jeszcze bez spacerku, maluch między karmieniami śpi i szkoda mi z nią wychodzić jak nie ma swojego “okna aktywności”

Wczoraj w ogóle byłam na wizycie u prowadzącego, dostałam maść na hemoroidy, ogólnie wszystko goi się ok i mam się jeszcze skontrolować po 8 tygodniu od porodu. Ale zaczęłam znowu jakoś więcej plamić i wydaje mi się że to od tego że karmimy się na leżąco i małolata bardziej uciska mi brzuch. Jutro ona ma wizytę to zobaczymy czy coś więcej przybiera od ostatniego piątku. Oby bo matka naprawdę się stara z ilością karmień ✊ a jak nie to Tanashi poproszę o przepis na kremówkę 😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 14:49

age.png
‹‹ 1940 1941 1942 1943 1944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ