CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny ja z takim pytaniem czy wasze maluszki tez się tak przeciągają często jak moja ? Juz sama nie wiem czy to normalne czy nie . Niby położna i pediatra mowil ze tak ma być ze to normalne Ale ja wpadam w panikę bo ona naprawdę przeciąga się bardzo do tego stęka wydaje różne dźwięki czasami nawet przy jedzeniu jak je to potrafi kilka razy się przeciagac .
-
Elza1234 wrote:My mamy misia Szumisia ale u nas nic nie pomagał
Tylko mnie wkurzał 😅 ale o króliczku Moonie słyszałam super opinie
Powiem Wam, że stres i ten szpital słabo wpływają na moją laktację. Odciągam się co 3 h ale widzę że co odciągnięcie to co raz mniej tegojeszcze trochę i będzie Sahara i los podejmie za mnie tę decyzję, której bałam się podjąć sama
Elza, a nie miałaś mniejszego odciągu w nocy? Bo w nocy to normalne, że produkcja zwalnia🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
30.04. 2136g
09.05. 2433g
21.05. 2717g
28.05. 2979g
06.06. 3250g
19.06. 3850g Synek na świecie
-
Gość18 wrote:Cześć dziewczyny ja z takim pytaniem czy wasze maluszki tez się tak przeciągają często jak moja ? Juz sama nie wiem czy to normalne czy nie . Niby położna i pediatra mowil ze tak ma być ze to normalne Ale ja wpadam w panikę bo ona naprawdę przeciąga się bardzo do tego stęka wydaje różne dźwięki czasami nawet przy jedzeniu jak je to potrafi kilka razy się przeciagac .
-
Szarotka12 wrote:Moje też jest ciepłe, bolesne i twarde, brakuje tylko czerwonego. A u kogo z tym byłaś? U rodzinnego? Ginekologa?
Elza, dobre wieści, oby tak dalej!
Tanashi, chciałam podziękować za polecajkę poduszki karmiuszki, po Twoim poście pomyślałam, że też jej spróbuję i fajna sprawa!
Cieszę się!
Chyba nie nadrobię ostatnich dwóch dni, ale miałam taki kocioł, że już nie ogarnęłam forum xd ale właśnie wracamy od lekarza, młody przybrał 1200 g od ostatniego ważenia 🫣. Ma już 4.5 kg, a urodził się 3300 🤣 ja mam chyba kremówkę zamiast mleka, lekarka trzy razy sprawdzała wagę xD
W ogóle załapaliśmy się do jakiegoś programu klinicznego i dostaniemy kilka szczepień zalecanych za darmo, m.in. prevenar 20, szczepienie na ospę i żółtaczkę, ekstraElza1234, Revolutionary , Werzol, Nosa, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Gość18 wrote:Cześć dziewczyny ja z takim pytaniem czy wasze maluszki tez się tak przeciągają często jak moja ? Juz sama nie wiem czy to normalne czy nie . Niby położna i pediatra mowil ze tak ma być ze to normalne Ale ja wpadam w panikę bo ona naprawdę przeciąga się bardzo do tego stęka wydaje różne dźwięki czasami nawet przy jedzeniu jak je to potrafi kilka razy się przeciagac .
-
Szarotka12 wrote:Elza, a nie miałaś mniejszego odciągu w nocy? Bo w nocy to normalne, że produkcja zwalnia
CDL mówiła żebym brała milanelle complex więc kupiłam (btw apteka szpitalna ma przebitkę 40% 🤡)
I walczę dalej ledwo 100 ml uciągnęłam na 4 sesje, a wcześniej tyle na 2 miałam -
Dla mnie ogólnie dopóki nie płacze przy tym to daje jej przestrzeń na przeciąganie i miauczenie i mruczenie ile wlezie -
Gusia_ wrote:Elza może częściej odciągaj przez jakiś czas? Żeby podkręcić tę produkcję?
Już pal licho karmienie piersią, temat dla mnie trudny i przeżyję brak, bo już nie mam na to ciśnienia, ale chciałam jednak jeszcze trochę dawać jej butelka to moje mleko.
Dupa blada by to wszystko. Miałam taką wizję wspólnych spacerów w 3ke, poznawania młodej z rodziną na moich warunkach, na spokojnie.
A teraz wpada każdy do domu kto może zrobić zakupy czy wyjść z psem, czy chwilę chociaż z mężem pogadać. Wg nie mam nad tym kontroli, nie wiem czy myją ręce. Wiem, jestem matką wariatka control freak 🙈🙈 wszystkie moje plany wpierony poszły -
Karola3xJ:D wrote:Ja się tak całe życie przeciągam,zwłaszcza w robocie jak jest czas na zrobienie zaległości na kompie i siedzę 4 h i klepię w klawiature. Przeciągam się co 5 mi i ziewam
A mój mąż jak wstanie to ziewa jakieś milion razy - dzisiaj mi do słuchawki aż się rozłączyłam bo nie mogłam znieść tego dźwięku 🤦♀️🤷♀️ -
My już na pierwszym spacerze dzisiaj;)
Noc po szczepieniu bez gorączki tylko z lekkim marudzeniem, ale za to apetyt miał bo od północy do 3 wisiał na cycku😎🤣
My mamy wydrę i polecam ale na turbo płaczki tylko suszarka z YouTube I 🤪😂
U nas wczoraj na wizycie 4.7 kg więc przybrał od wyjścia ponad 1.6 kg😳😳Revolutionary , Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Elza stary zmęczony niewyspany a Ty się rozłączasz bo ziewa 😆😆
Ja świętuje swój mały sukces - 2 karmienia cycem z rzędu. Spróbuję pocisnąć kolejne karmienia, zobaczymy czy się uda. Aczkolwiek jak będzie fiasko to już czuję ten dół i swój płacz. Chyba dlatego się boję próbować - w obawie przed porażką 😂
My wczoraj szczepiliśmy na pneumo. Powoli się otwieram na odwiedziny i spotkania ze znajomymi. Myślę że 2 miesiące kwarantanny wystarczy. Trzeba w końcu wyjść do ludziElza1234, Werzol, Anuncja, Biedronka@, kasssia, Margareetka, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
gość18 szczerze to nawet by mi nie przyszło do głowy żeby martwić się przeciąganiem 🫠
asiun, amoze lubią tę wiadomość
Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy
SYN 🩵👶🏼 12.2019
09.2021 💔
09.2024 💔
15.10.24 beta 6,26
16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
19.10.24 beta 141,7
21.10.24 beta 454,8
04.11.24 🦐 6,3 mm
21.11.24 🧸 20,2 mm
05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka -
Kindziukowa wrote:Elza stary zmęczony niewyspany a Ty się rozłączasz bo ziewa 😆😆
Ja świętuje swój mały sukces - 2 karmienia cycem z rzędu. Spróbuję pocisnąć kolejne karmienia, zobaczymy czy się uda. Aczkolwiek jak będzie fiasko to już czuję ten dół i swój płacz. Chyba dlatego się boję próbować - w obawie przed porażką 😂
My wczoraj szczepiliśmy na pneumo. Powoli się otwieram na odwiedziny i spotkania ze znajomymi. Myślę że 2 miesiące kwarantanny wystarczy. Trzeba w końcu wyjść do ludzi
-
Kindziukowa wrote:gość18 szczerze to nawet by mi nie przyszło do głowy żeby martwić się przeciąganiem 🫠
KarolaKinga lubi tę wiadomość
-
W ogóle jak nas coś niepokoi i szuka się o tym informacji to takie niestworzone rzeczy wychodzą że aż strach czytać dalej 😅 wolę was tutaj podpytać niż diagnozować młodą z googlem, nagle się okazuje że większość tak ma, dzieciaczki po prostu tak mają i można przestać panikować
My dzisiaj jeszcze bez spacerku, maluch między karmieniami śpi i szkoda mi z nią wychodzić jak nie ma swojego “okna aktywności”
Wczoraj w ogóle byłam na wizycie u prowadzącego, dostałam maść na hemoroidy, ogólnie wszystko goi się ok i mam się jeszcze skontrolować po 8 tygodniu od porodu. Ale zaczęłam znowu jakoś więcej plamić i wydaje mi się że to od tego że karmimy się na leżąco i małolata bardziej uciska mi brzuch. Jutro ona ma wizytę to zobaczymy czy coś więcej przybiera od ostatniego piątku. Oby bo matka naprawdę się stara z ilością karmień ✊ a jak nie to Tanashi poproszę o przepis na kremówkę 😅😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 14:49