X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gość18 Koleżanka

Wysłany: 10 lipca, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja z takim pytaniem czy wasze maluszki tez się tak przeciągają często jak moja ? Juz sama nie wiem czy to normalne czy nie . Niby położna i pediatra mowil ze tak ma być ze to normalne Ale ja wpadam w panikę bo ona naprawdę przeciąga się bardzo do tego stęka wydaje różne dźwięki czasami nawet przy jedzeniu jak je to potrafi kilka razy się przeciagac .

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    My mamy misia Szumisia ale u nas nic nie pomagał
    Tylko mnie wkurzał 😅 ale o króliczku Moonie słyszałam super opinie
    Powiem Wam, że stres i ten szpital słabo wpływają na moją laktację. Odciągam się co 3 h ale widzę że co odciągnięcie to co raz mniej tego :/ jeszcze trochę i będzie Sahara i los podejmie za mnie tę decyzję, której bałam się podjąć sama

Elza, a nie miałaś mniejszego odciągu w nocy? Bo w nocy to normalne, że produkcja zwalnia

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g
    09.05. 2433g
    21.05. 2717g
    28.05. 2979g
    06.06. 3250g
    19.06. 3850g Synek na świecie :)

event.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość18 wrote:
    Cześć dziewczyny ja z takim pytaniem czy wasze maluszki tez się tak przeciągają często jak moja ? Juz sama nie wiem czy to normalne czy nie . Niby położna i pediatra mowil ze tak ma być ze to normalne Ale ja wpadam w panikę bo ona naprawdę przeciąga się bardzo do tego stęka wydaje różne dźwięki czasami nawet przy jedzeniu jak je to potrafi kilka razy się przeciagac .
    Moj maly sie wije i przeciąga jak wąż a odgłosy przy tym wydaje czasem jakby go szatan opętał, szczegolnie jak sie przebudza 😅 ale dopóki nie towarzyszą temu nerwy, płacz i prężenie to uważam ze to normalne i sie nie martwię.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Moje też jest ciepłe, bolesne i twarde, brakuje tylko czerwonego. A u kogo z tym byłaś? U rodzinnego? Ginekologa?

Elza, dobre wieści, oby tak dalej!

Tanashi, chciałam podziękować za polecajkę poduszki karmiuszki, po Twoim poście pomyślałam, że też jej spróbuję i fajna sprawa!

Cieszę się! :)

Chyba nie nadrobię ostatnich dwóch dni, ale miałam taki kocioł, że już nie ogarnęłam forum xd ale właśnie wracamy od lekarza, młody przybrał 1200 g od ostatniego ważenia 🫣. Ma już 4.5 kg, a urodził się 3300 🤣 ja mam chyba kremówkę zamiast mleka, lekarka trzy razy sprawdzała wagę xD

W ogóle załapaliśmy się do jakiegoś programu klinicznego i dostaniemy kilka szczepień zalecanych za darmo, m.in. prevenar 20, szczepienie na ospę i żółtaczkę, ekstra :D

Elza1234, Revolutionary , Werzol, Nosa, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość18 wrote:
    Tak, jak się rozbudza to na wszystkie strony. Przy jedzeniu też, najczęściej końcówce, czasem aż prychnie ze smoczkiem w buzi i mnie opluje.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Elza, a nie miałaś mniejszego odciągu w nocy? Bo w nocy to normalne, że produkcja zwalnia
    W nocy tak, ale teraz dalej jest to samo :/
    CDL mówiła żebym brała milanelle complex więc kupiłam (btw apteka szpitalna ma przebitkę 40% 🤡)
    I walczę dalej ledwo 100 ml uciągnęłam na 4 sesje, a wcześniej tyle na 2 miałam

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość18 wrote:
    My się z mężem śmiejemy że wiemy skąd się wzięły filmy o egzorcyzmach - od tego przeciągania dzieci i wydawania dzikich dźwięków
    Dla mnie ogólnie dopóki nie płacze przy tym to daje jej przestrzeń na przeciąganie i miauczenie i mruczenie ile wlezie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza może częściej odciągaj przez jakiś czas? Żeby podkręcić tę produkcję?

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak całe życie przeciągam,zwłaszcza w robocie jak jest czas na zrobienie zaległości na kompie i siedzę 4 h i klepię w klawiature. Przeciągam się co 5 mi i ziewam

Szarotka12, Werzol, Lauraa, kasssia lubią tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Elza może częściej odciągaj przez jakiś czas? Żeby podkręcić tę produkcję?
    Chyba tak zrobię i trochę częściej się dostawie do tego laktatora.
    Już pal licho karmienie piersią, temat dla mnie trudny i przeżyję brak, bo już nie mam na to ciśnienia, ale chciałam jednak jeszcze trochę dawać jej butelka to moje mleko.
    Dupa blada by to wszystko. Miałam taką wizję wspólnych spacerów w 3ke, poznawania młodej z rodziną na moich warunkach, na spokojnie.
    A teraz wpada każdy do domu kto może zrobić zakupy czy wyjść z psem, czy chwilę chociaż z mężem pogadać. Wg nie mam nad tym kontroli, nie wiem czy myją ręce. Wiem, jestem matką wariatka control freak 🙈🙈 wszystkie moje plany wpierony poszły

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Ja się tak całe życie przeciągam,zwłaszcza w robocie jak jest czas na zrobienie zaległości na kompie i siedzę 4 h i klepię w klawiature. Przeciągam się co 5 mi i ziewam
    O ja tez. Jak siedziałam czasem parę godzin przy komorze laminarnej w pracy to potem robiłam streching na pracowni, żeby nie oszaleć
    A mój mąż jak wstanie to ziewa jakieś milion razy - dzisiaj mi do słuchawki aż się rozłączyłam bo nie mogłam znieść tego dźwięku 🤦‍♀️🤷‍♀️

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już na pierwszym spacerze dzisiaj;)
    Noc po szczepieniu bez gorączki tylko z lekkim marudzeniem, ale za to apetyt miał bo od północy do 3 wisiał na cycku😎🤣
    My mamy wydrę i polecam ale na turbo płaczki tylko suszarka z YouTube I 🤪😂
    U nas wczoraj na wizycie 4.7 kg więc przybrał od wyjścia ponad 1.6 kg😳😳

Revolutionary , Werzol, Alex_92 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza powinni ci tam kroplówkę na wyluzowanie dorzucić ;)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • moana1 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaliśmy taką matę puzzle używaną, czy to można wyprać w zmywarce?

preg.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza trzymaj się!

Nie nadrobię chyba wszystkiego, rodzicielstwo mnie pochłonęło, ale nawet mi się podoba 😉

Werzol, Anuncja, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza stary zmęczony niewyspany a Ty się rozłączasz bo ziewa 😆😆

Ja świętuje swój mały sukces - 2 karmienia cycem z rzędu. Spróbuję pocisnąć kolejne karmienia, zobaczymy czy się uda. Aczkolwiek jak będzie fiasko to już czuję ten dół i swój płacz. Chyba dlatego się boję próbować - w obawie przed porażką 😂
    My wczoraj szczepiliśmy na pneumo. Powoli się otwieram na odwiedziny i spotkania ze znajomymi. Myślę że 2 miesiące kwarantanny wystarczy. Trzeba w końcu wyjść do ludzi

Elza1234, Werzol, Anuncja, Biedronka@, kasssia, Margareetka, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gość18 szczerze to nawet by mi nie przyszło do głowy żeby martwić się przeciąganiem 🫠

asiun, amoze lubią tę wiadomość

age.png

Zespół Sjögrena, Endometrioza, Przegroda macicy

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Elza stary zmęczony niewyspany a Ty się rozłączasz bo ziewa 😆😆

Ja świętuje swój mały sukces - 2 karmienia cycem z rzędu. Spróbuję pocisnąć kolejne karmienia, zobaczymy czy się uda. Aczkolwiek jak będzie fiasko to już czuję ten dół i swój płacz. Chyba dlatego się boję próbować - w obawie przed porażką 😂
    My wczoraj szczepiliśmy na pneumo. Powoli się otwieram na odwiedziny i spotkania ze znajomymi. Myślę że 2 miesiące kwarantanny wystarczy. Trzeba w końcu wyjść do ludzi
    No ja wiem. Ale ja wam mówiłam że ja mam problem z dźwiękami paszczowymi (nie dotyczy to małej, ona mnie nie irytuje), a przez telefon to tak słychać jakby gryzł jabłko w moich bębenkach

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    gość18 szczerze to nawet by mi nie przyszło do głowy żeby martwić się przeciąganiem 🫠
    Myślę, że teraz wszędzie gdzie w internecie się nie spojrzy, Instagram, Facebook itd., jest mnóstwo treści o prężeniu się dzieci jako czymś złym: obniżone napięcie mięśniowe albo wzmożone i rodzice się próbują tego dopatrzeć. I nie ma możliwości, żeby to dziecko się przeciągało tylko któraś z tych dwóch rzeczy na pewno mu jest.

KarolaKinga lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jak nas coś niepokoi i szuka się o tym informacji to takie niestworzone rzeczy wychodzą że aż strach czytać dalej 😅 wolę was tutaj podpytać niż diagnozować młodą z googlem, nagle się okazuje że większość tak ma, dzieciaczki po prostu tak mają i można przestać panikować

My dzisiaj jeszcze bez spacerku, maluch między karmieniami śpi i szkoda mi z nią wychodzić jak nie ma swojego “okna aktywności”

Wczoraj w ogóle byłam na wizycie u prowadzącego, dostałam maść na hemoroidy, ogólnie wszystko goi się ok i mam się jeszcze skontrolować po 8 tygodniu od porodu. Ale zaczęłam znowu jakoś więcej plamić i wydaje mi się że to od tego że karmimy się na leżąco i małolata bardziej uciska mi brzuch. Jutro ona ma wizytę to zobaczymy czy coś więcej przybiera od ostatniego piątku. Oby bo matka naprawdę się stara z ilością karmień ✊ a jak nie to Tanashi poproszę o przepis na kremówkę 😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 14:49

age.png
‹‹ 1940 1941 1942 1943 1944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ