X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Uwielbiam cukinię w curry. I ogórki też..parę dni temu zrobiłam kilka słoików ale ogórki już zjedliśmy. Muszę dorobić.

Muszę powiedzieć że z pomocą chusty zrobiłyśmy zakupy i na targu i w auchan i w decathlonie. Flaki już gotuje,mięso na grilla mam zamarynowane. Idzie całkiem spoko. Bez chusty to bym siedziała i płakała chyba. To sprzątanie najgorsze bo nie dam rady w chuście. Syn wrócił do domu i stwierdził, że chce wracać do przedszkola bo tam nie śmierdzi tak ja tu😅 Ja gotuję flaki i bób więc no kombo smrodu
    Smród flaków to moja trauma z dzieciństwa

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Smród flaków to moja trauma z dzieciństwa
    Moja też,tak jak i golonki

Elza1234 lubi tę wiadomość

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe, żebym dostała już okres? 🤡

I rozumiem, że mocniejsze krwawienie na tym etapie powinno mnie skłonić do przyspieszenia mojej wizyty popołogowej? (8 sierpnia miałam iść)

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ja jestem po wizycie popołogowej u gina i oczywiście jak to u mnie muszą byc komplikacje. Okazuje sie ze została mi jakas błonka w macicy i muszę iść na łyżeczkowanie. Najbliższy tydzień w ogole mi nie pasuje wiec nie wiem kiedy pójdę i jak to ogarnę ale mam pytanie z innej beczki. Jak pójdę na ten zabieg to caly dzień spędzę w szpitalu, czy jest możliwość ze przez to laktacja mi sie zatrzyma ze tyle godzin nie bede przystawiac dziecka? Czy cos moge zrobić zeby temu zapobiec? Tyle walczyłam o te moje marne mililitry ze szkoda mi będzie porzucić karmienie całkiem i zostać na mm a nie wiem czy sie uda rozkrecic na nowo.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Hej Dziewczyny ja jestem po wizycie popołogowej u gina i oczywiście jak to u mnie muszą byc komplikacje. Okazuje sie ze została mi jakas błonka w macicy i muszę iść na łyżeczkowanie. Najbliższy tydzień w ogole mi nie pasuje wiec nie wiem kiedy pójdę i jak to ogarnę ale mam pytanie z innej beczki. Jak pójdę na ten zabieg to caly dzień spędzę w szpitalu, czy jest możliwość ze przez to laktacja mi sie zatrzyma ze tyle godzin nie bede przystawiac dziecka? Czy cos moge zrobić zeby temu zapobiec? Tyle walczyłam o te moje marne mililitry ze szkoda mi będzie porzucić karmienie całkiem i zostać na mm a nie wiem czy sie uda rozkrecic na nowo.

A jakbyś wzięła laktator do szpitala?

KarolaKinga lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziś naprawdę jest dobrze.. nie wiem czy klucz jest taki, że bardzo czujnie reagujemy na oznaki głodu jak miną 2h, czy urosla, ma dobry dzień czy może mniej dodatkowego mleka a jej sie już przelewało w brzuszku

Był nawet drugi spacer na 40 min czuli w sumie ponad 2h dziś pospacerkowane

Drzemka w łóżeczku jak poszłam zjeść obiad

No w szoku jestem aż jej sprawdzałam temperaturę itp xd

Blackapple, Margareetka lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dziś dobry dzień, albo jest poprawa po tygodniu diety bezmlecznej, albo delicol działa cuda. Na razie nie było żadnego kolkowego płaczu, teraz spał 3 h, najpierw na mnie, potem na mężu, a wcześniej miał też 40 min drzemki w łóżeczku, więc wow. Jak tak dalej będzie to nawet odważe się wyjść z domu 😅

Elza1234, Nosa, Revolutionary , Werzol, kasssia, Kkk77, Margareetka, KarolaKinga, Anabbit, xSmerfetkax, amoze, Lola93, Alex_92, Anuncja lubią tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O napisałam Wam to zaczal się jakiś pierwszy płaczek. Ale no od 21 do 18 bez płakania w ogóle to chyba niezły wynik

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U nas też dziś dobry dzień, albo jest poprawa po tygodniu diety bezmlecznej, albo delicol działa cuda. Na razie nie było żadnego kolkowego płaczu, teraz spał 3 h, najpierw na mnie, potem na mężu, a wcześniej miał też 40 min drzemki w łóżeczku, więc wow. Jak tak dalej będzie to nawet odważe się wyjść z domu 😅
    Super Tanashi,oby tak dalej!
    U nas po wczorajszej kupie i spacerze po lesie też lepszy sen chłopaczek ma.

Tanashi lubi tę wiadomość

Wituś 🩵 ur.19.06.2025 (40t0d) 3470g, 54cm
    age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Myślę że laktator spokojnie Ci na jeden dzień utrzyma
    Mnie 5 dni pobytu w szpitalu utrzymał
    Tylko ważne jest regularna praca co 3 h

Ja nie wierzę że to mówię ale udało mi się spotkać z koleżanką i jej córka i iść na spacer na prawie 3 h
    Miałam moje mleko w razie W ale młoda na dworze śpi jak zaklęta póki co
    Teraz mąż z nią był jeszcze 1.5 h i też przespała a ja uwaga leżałam brzuchem (do dołu 😅) i tylko pranie wstawiłam żeby zakryć wyrzuty sumienia że nie nic robię

Revolutionary , KarolaKinga lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po gastrologu... powiem tak: pieniądze wyrzucone w błoto. W skrócie:

- dziecko piękne, zdrowe, co chcemy od niego. Mamy chłopaka a z chłopakami tak jest że są problematyczni, miałabym córkę to miałabym spokój,
    - Mam go kłaść na brzuchu przed jedzeniem na 5 minut, starać sie wydłużać mu przerwy od jedzenia bo za dużo on je rzekomo - pytał ile zjada ale ja nie wiem bo przecież kp, ale mówię mu że ostatnio tydzień temu zjadł mojego z butelki 80ml to że za dużo na miesieczne dziecko 😶🤯,
    - No i z leków to tylko espumisan mu dawać, odstawić nawet ten syrop na refluks, bo to niepotrzebna chemia,
    - no i ja mam nie jeść wzdymajacych rzeczy typu bób, fasola, kapusta, żadnych cytrusow, bananów, KOPRU, bo to wzdyma małego... 😶‍🌫️

No i według tego lekarza żadnej nietolerancji na bmk nie ma, bo mlody poekny, czysty, żadnych zmian skórnych, ciemieniuchy, kupy ładne, dziecko wypielęgnowane.

Także tak... 🤡

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Forumowe historie potwierdzają że dziewczynki takie bezproblemowe są, totalnie zero zmartwień, a te bóle brzuszka np u nas to sobie wymyślam 😅 co za lekarz 😳

KarolaKinga, ja wstępnie też myślałam żeby zabrać laktator jeśli nic się u mnie nie zmieni. Chociaż przede wszystkim skupiłam się na tym, żeby zrobić jakiś zapas w domu na moją nieobecność. Laktatora jeszcze nie używałam to będzie powód do testowania

Tanashi a od kiedy dajecie delicol?

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary- moja od 2 tyg je 90 ml co 3/4 h i jakbym jej dała mniej to by płakała bez końca 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wg co to za tekst z płcią
    Masz iść do automatu i wymienić dziecko na dziewczynkę? Ja jebe

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

- dziecko piękne, zdrowe, co chcemy od niego. Mamy chłopaka a z chłopakami tak jest że są problematyczni, miałabym córkę to miałabym spokój,
    - Mam go kłaść na brzuchu przed jedzeniem na 5 minut, starać sie wydłużać mu przerwy od jedzenia bo za dużo on je rzekomo - pytał ile zjada ale ja nie wiem bo przecież kp, ale mówię mu że ostatnio tydzień temu zjadł mojego z butelki 80ml to że za dużo na miesieczne dziecko 😶🤯,
    - No i z leków to tylko espumisan mu dawać, odstawić nawet ten syrop na refluks, bo to niepotrzebna chemia,
    - no i ja mam nie jeść wzdymajacych rzeczy typu bób, fasola, kapusta, żadnych cytrusow, bananów, KOPRU, bo to wzdyma małego... 😶‍🌫️

No i według tego lekarza żadnej nietolerancji na bmk nie ma, bo mlody poekny, czysty, żadnych zmian skórnych, ciemieniuchy, kupy ładne, dziecko wypielęgnowane.

Także tak... 🤡
    Ja pier.... 🤡miesięczne dziecko 80 ml to za dużo? To ja przekarmiałam dziecko, a znajoma już w ogóle pasie chyba jak świnie. Nietolerancja to nie tylko zmiany na ciele.
    5 minut przed jedzeniem na brzuch? O Panie 😂moje by się zapłakało na śmierć, a mops na sygnale by przyjechał. Tak jak wydłużanie przerw... czasem je po 3, 4 godzinach, a czasem jak dzis co 2.5h. To głodzić dziecko? Z tego co wiem to kp na żądanie jak i mm.

Revolutionary lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Także tak... 🤡

Wydłużyć przerwy w jedzeniu 🤣😬🤯
    Mój to by sie zapłakał chyba...jak nie dostanie po drzemce jedzenia to ryk w nieboglosy nie ważne czy spi pol godziny czy godzine

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja pier.... 🤡miesięczne dziecko 80 ml to za dużo? To ja przekarmiałam dziecko, a znajoma już w ogóle pasie chyba jak świnie. Nietolerancja to nie tylko zmiany na ciele.
    5 minut przed jedzeniem na brzuch? O Panie 😂moje by się zapłakało na śmierć, a mops na sygnale by przyjechał. Tak jak wydłużanie przerw... czasem je po 3, 4 godzinach, a czasem jak dzis co 2.5h. To głodzić dziecko? Z tego co wiem to kp na żądanie jak i mm.
    Zgadzam się w 100% co napisałaś
    Nie położę na brzuch strikte przed jedzeniem bo aż by mi się zapowietrzyła od płaczu
    Nie wydłużę przerwy - karmię ją jak jest głodna przecież, tak jak i KP jest na zawołanie, ona sobie dawkuje ile zje przecież, teraz bym krzyk - zjadła 45 ml i poszła w kimę. I co miałam ją przetrzymać w tym krzyku 40 min żeby mi się czas zgadzał?
    Ojezu ale baba głupoty wam gadała 🙈🙈

Nineq lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary az mi się przypomniała moja prokrolog która za 3 min wizyty i zaleceniu okładania dupy miodem wziela 350 zł .
    Tyle że ta gastro z tym kładzeniem.na brzuszku przed jedzeniem ma rację. To jednak pomaga na perystaltykę jelit

event.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    I wg co to za tekst z płcią
    Masz iść do automatu i wymienić dziecko na dziewczynkę? Ja jebe

A są takie? Moze sie skusze jak baby takie bezproblemowe 🤣

A z jedzeniem no to wiem że on nie ma totalnie racji. Ok u nas to jest powiedzmy te 80ml (chociaż nie wiem ile on zjada tak naprawdę, tyle zjadl tydzień temu w sobote) co 2 godziny no ale to mam dziecko głodzić bo sie nie wpisuje w tabelki? 🤨 i dać munsie drzeć w imie czego? Zresztą wszędzie na necie piszą ze miesieczne dziecko je więcej wiec jego teoria to z .upy. 😑

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • KarolaKinga Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary omg co za specjalistę trafiłaś. 80 ml za dużo na miesieczne dziecko?? To ja mojego tucze jak swinke w takim razie. Tekst o płci tez świetny.
    Wezmę laktator do szpitala i spróbuję odciągać ale mam głupie pytanie, takie mleko po byciu w znieczuleniu ogólnym moge później dziecku normalnie podać czy lepiej wykorzystać np do kąpieli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca, 19:56

age.png
‹‹ 1995 1996 1997 1998 1999 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ