X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja planuje lecieć na wakacje w październiku. Potrzebuję typowego all inclusive. Basen, leżaczek i dostęp do gotowego jedzenia 24/7 😆 o i jakiś drink zero z palemką ☀️ chat gpt mi podpowiada, że Cypr jest spoko lokalizacja na wakacje w październiku. Ktoś był? Albo macie do polecenia jakieś kierunki? Nie chciałabym lotu dłuższego niż te 3,5h, bo nie wiem czy mam miłośniczkę czy przeciwniczkę podróży samolotem 😅

A bliżej początku czy końca października? Jak bliżej początku to jeszcze np Kreta by była całkiem ok a lot jest krótki. Mnie się ten podobało, tylko następnym razem bym wybrała jednak Chanie a nie Heraklion. A bliżej końca października to może jeszcze Malta?

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A bliżej początku czy końca października? Jak bliżej początku to jeszcze np Kreta by była całkiem ok a lot jest krótki. Mnie się ten podobało, tylko następnym razem bym wybrała jednak Chanie a nie Heraklion. A bliżej końca października to może jeszcze Malta?
    Byliśmy dwa lata temu właśnie w okolicach Chani. Mega nam się podobało, także polecam.
    Właśnie myślałam jeszcze o Malcie, podobno da się zwiedzić komunikacją miejską. Nie wiem tylko czy będzie wystarczająco ciepło żeby wejść do wody?

A termin na razie niesprecyzowany. Oby nie wcześniej niż 21 września, bo chciałabym żeby miała te 3 miesiące skończone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 17:12

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na koniec września kiedyś na Rodos i było cudnie :)
    Ale Cypr i Rodos są bardzo podobne, na Cyprze trochę dłużej ciepło, bo to jeszcze niżej :)
    I lot na Rodos był dość krótki, bodajże 2.5 h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 17:36

Anabbit lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, ja też nie wiem jak to możliwe, że nic dziecku nie zrobiliśmy jak totalnie wszystko od początku do konca robimy źle xd

Ja krwawienie miałam długo, właściwie to większość czasu było plamienie, albo było tak że raz słabiej raz mocniej, generalnie to ani jednego dnia nie było nawet na tyle silne jak miewałam okres, ale właśnie bardzo długo trwało. Poszłam do gin to powiedziała, że wszystko wygląda już ok i za niedługo powinno się skończyć i faktycznie 2 dni później się skończyło na amen. A już kilka razy myślałam, że jest koniec, kilka razy, że mam okres i kurde tak to się ciągnęło i ciągnęło 🙈

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Malcie byłam w połowie listopada ale do dupy było. Zimno już. Niby w słońcu 25 stopni ale wiatr chłodny. Baseny zwenetrzne pozamykane os miesiąca. Wczesnie ciemno sie robi,poranki chłodnawe. Ponoć od połowy października zaczyna się pogoda robić chłodniejsza. Komunikacją sprawnie się porusza po wyspie. My mieliśmy auto ale widziałam, że pełno autobusów jeździ i ludzi na przystankach sporo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 21:10

event.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Jeny, u nas jednak jest kiepsko po szczepieniach. Od 11:30 zero snu, dużo marudzenia i jedna histeria z bliżej nieokreślonego powodu. Tak mi się zanosiła płaczem, że nie wiedziałam czy się nie udusi, nic nie pomagało, dopóki nie zaczęłam jej karmić w podskokach xD dosłownie sama pierś była fe, ale pierś podana podczas skakania po całym domu już była ok 🥲 Teraz wreszcie chwilę śpi, ale oczywiście na mnie

Katikat - a masz te wersje z plusem? Jesli tak, to przycisk do włączania trybu nocnego jest po prawej stronie pod ekranem
    Łączę się w bólu, bo u nas też kiepsko. Tylko ręce i to bujać, aż zaśnie. Jak się budzi to od razu wrzask i robi się czerwony. Jak zasnął na mężu a ja go okryłam pieluszką to już histeria 😩 no i nie wiem czy to po szczepieniu czy 💩 albo raczej jej braku. Mamy już czopki, także jak dalej tak pójdzie to nie będę się zastanawiać. Dziewczyny po szczepieniu, wy pisałyście, że po rota jest kupa konkret, tak? Nie ukrywam, że czekam 🫣.

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Łączę się w bólu, bo u nas też kiepsko. Tylko ręce i to bujać, aż zaśnie. Jak się budzi to od razu wrzask i robi się czerwony. Jak zasnął na mężu a ja go okryłam pieluszką to już histeria 😩 no i nie wiem czy to po szczepieniu czy 💩 albo raczej jej braku. Mamy już czopki, także jak dalej tak pójdzie to nie będę się zastanawiać. Dziewczyny po szczepieniu, wy pisałyście, że po rota jest kupa konkret, tak? Nie ukrywam, że czekam 🫣.
    Że tak powiem, srał po rota po każdym jedzeniu przez 2 dni aż miałam dość 😅minęło i robi raz, dwa dobowo.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Nineq, ja też nie wiem jak to możliwe, że nic dziecku nie zrobiliśmy jak totalnie wszystko od początku do konca robimy źle xd

Ja krwawienie miałam długo, właściwie to większość czasu było plamienie, albo było tak że raz słabiej raz mocniej, generalnie to ani jednego dnia nie było nawet na tyle silne jak miewałam okres, ale właśnie bardzo długo trwało. Poszłam do gin to powiedziała, że wszystko wygląda już ok i za niedługo powinno się skończyć i faktycznie 2 dni później się skończyło na amen. A już kilka razy myślałam, że jest koniec, kilka razy, że mam okres i kurde tak to się ciągnęło i ciągnęło 🙈
    Żeby tylko nie powiedzieli jak dorosną, że coś immorzez nas jest 😅

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Że tak powiem, srał po rota po każdym jedzeniu przez 2 dni aż miałam dość 😅minęło i robi raz, dwa dobowo.
    No to u nas póki co tylko bąki, jezu jak go puści to nie wiem czy pampers wytrzyma 🫣

A szczepiłyście albobplanujecie na meningokoki? Jak tak to która? Czy może obie? My się jeszcze zastanawiamy.

➡️Starania od 2019.
    -AMH 4.60

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    beta 0 😥
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opisy Waszych dni 🙏 już widzę, że jednak ten mąż sie przydaje jak jest bo aktualnie jak młody ma jakąkolwiek drzemkę to zastanawiam się co robić pierwsze: jeść, myć się, spać z nim czy ogarniać chatę 🤣

Ale po kilku dniach bycia zombie dzisiaj wyjątkowo dużo śpi (tak samo w nocy) a jak nie śpi to spokojnie leży pod karuzelą i guga. Także Nineq może u Ciebie to samo będzie 😅

Elza jaką masz chustę? Ja mam tkaną i zanim go zamotam to mi się wyrywa a na końcu jeszcze obrzyga i tyle z tego 🤡 mam tule ale poczekam jeszcze te dwa miesiące

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Żeby tylko nie powiedzieli jak dorosną, że coś immorzez nas jest 😅
    Na pewno i tak nam coś wypomną 🤣
    Mi moja siostra ostatnio zrobiła fotkę jak zasnęłam z młodą - śmiałam się że to antyreklama dla fizjo

Alex - nasz pediatra mówił o Bexero czy jak to się zwie, czyli o tej jednej co ma te najbardziej powszechne chyba u nas te szczepy
    Ale poprawcie mnie jeśli się mylę

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Dzięki dziewczyny za opisy Waszych dni 🙏 już widzę, że jednak ten mąż sie przydaje jak jest bo aktualnie jak młody ma jakąkolwiek drzemkę to zastanawiam się co robić pierwsze: jeść, myć się, spać z nim czy ogarniać chatę 🤣

Ale po kilku dniach bycia zombie dzisiaj wyjątkowo dużo śpi (tak samo w nocy) a jak nie śpi to spokojnie leży pod karuzelą i guga. Także Nineq może u Ciebie to samo będzie 😅

Elza jaką masz chustę? Ja mam tkaną i zanim go zamotam to mi się wyrywa a na końcu jeszcze obrzyga i tyle z tego 🤡 mam tule ale poczekam jeszcze te dwa miesiące
    Tkanka z LenyLamb - też już mi dziś lekko obrzygala ale mam jeszcze jedną na zmianę 😅 właśnie mi się jeszcze nie wyrywa, ale jak zacznie to będzie co as na kupno nosidła pewnie 🙈

Lauraa lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde piszecie i tych kupach po szczepieniu na rota, a nam przenieśli szczepienie i mamy je w czwartek, a w piątek USG bioderek... Już się boję tego combo 🥴

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po szczepieniu były dwa długie bloki snu, teraz już jest marudny, ale to pewnie zmęczony i głodny.. mam nadzieję że noc będzie łaskawa. Gorzej że nie było dzisiaj jeszcze kupy i widać że to go trochę męczy

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    No to u nas póki co tylko bąki, jezu jak go puści to nie wiem czy pampers wytrzyma 🫣

A szczepiłyście albobplanujecie na meningokoki? Jak tak to która? Czy może obie? My się jeszcze zastanawiamy.
    Powodzenia 😅często prawie po pas był brudny.

Ja myślę nad Nimenrix, a tak czy siak będę szczepić.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:

Strzelił drzemkę na spacerze I spał 2h, a potem na mnie prawie 1h 😅także się zgrali.
    Przy drzemce a macie szybko myłam wlosy i jadłam. Na drugiej zjadłam obiad, a na trzeciej oglądaliśmy przyjaciół 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca, 19:15

Lauraa lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Kurde piszecie i tych kupach po szczepieniu na rota, a nam przenieśli szczepienie i mamy je w czwartek, a w piątek USG bioderek... Już się boję tego combo 🥴

U nas dokładnie tak samo, wczoraj szczepienie a dziś USG bioderek, ale my akurat nie mieliśmy jakiejś nadprogramowej kupy, jest normalnie. Za to sika więcej niż zwykle 😅

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupy narazie dalej nie ma, ale za to bąki jak stary chłop 🫣 no i histeria bez względu na to w jakiej pozycji i gdzie. Zaraz zacznę płakać razem z nim 😩 najgorzej to, że nie wiem czy on się tak męczy po szczepieniu czy przez brak kupy.

➡️Starania od 2019.
    -AMH 4.60

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    beta 0 😥
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF

36 dpt CRL 1.11cm

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex mogą go po prostu boleć nóżki. Podaj Pedicetamol jak bardzo płacze po szczepieniu po prostu. Ja tam w takich sytuacjach daję syrop i po sprawie. Nie musi być gorączki, żeby dziecko źle się czuło, a leki są po to, żeby ułatwiać życie ;) przecież nikt z nas ich nie nadużywa

My szczepimy Bexero, nimenrix nie, ale to dopiero za miesiąc pewnie, bo wole na osobnej wizycie. Moje córki źle znoszą bardzo te szczepienie akurat

Alex_92 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 31 lipca, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj oba meningokoki miałyśmy. Gula straszna po Bexero ale poza tym ok.

Ja bym Malty z dzieckiem nie polecała. Plaże nie za ładne. Ta komunikacja można, chociaż w sezonie jest masakra, czeka się godzinami żeby wsiąść. Ogólnie to taki kierunek na zwiedzanie niż na leżenie.

Uwaga moja starsza już śpi 😎 babcia z dziadkiem ją wymęczyli, bo przyjechali do nas na dwa dni.

age.png

age.png
‹‹ 2031 2032 2033 2034 2035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ