CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
xSmerfetkax wrote:A robicie jakieś badania na kontrole u gina?
Zastanawiam się czy zrobić morfo, mocz i to nieszczęsne crp u mniexSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
xSmerfetkax wrote:A robicie jakieś badania na kontrole u gina?
Ech Alex współczuję, że u Was też ciężko po szczepieniu. U nas całe szczęście na wieczór się uspokoiło, Mała klasycznie od 19:40 już śpi, ale widać po niej, że jest o wiele bardziej niespokojna niż zazwyczaj. Robilismy okłady z sody na nóżki, ale chyba jednak brzuszek najbardziej ją męczy, bo też puszcza dużo gazów, a kupa była dopiero jedna od rana 🙄xSmerfetkax lubi tę wiadomość
-
My szczepimy i Bexsero i Nimenrix jak najszybciej. Meningokoki to wielkie dziadostwoz nie chce sobie potem wyrzucać że nie zaszczepiłam...
Czy ja wam wczoraj napisałam że moje dziecko przesypia całe dnie ? :o
To dzisiaj nie spał praktycznie wcale- już się nie martwię 😂 -
@Awokado u nas się uspokoiło jakieś 2 godziny temu, ale widać, że się męczy. Chwilowo mamy stan podgorączkowy i małą marudę, więc podaliśmy mu pedicetamol. Zobaczymy jaką noc nas czeka, narazie zasnął i nas gazuje 🫣Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
O widzę że nie tylko ja dzisiaj nie spałam prawie w ogóle
Obudziła się 30 min po tym jak zasnęłam, nie spała od 23:30 do 3:00
Jestem tak zmęczona że mam dreszcze a w nocy aż się popłakałam z bezsilności -
Dzień dobry, u na dziś rekord bez jedzenia, 19:30-1:30 🤗. Nakarmiłam go wieczorem i zasnął na rękach bardzo twardo, przełożyłam go potem do męża żeby się ogarnąc, przebrałam mu pieluszkę na śpiocha i mąż go położył do naszego łóżka. A ja położyłam się obok i trzymałam mu ręce żeby nie miał odruchu moro i tak spał dalej 😅
Właśnie poscieliłam łóżko i z kapy wyszedł wielki pająk i uciekł prosto pod zagłówek łóżka. Chyba już nigdy nie pójdę spać 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 07:42
-
U nas noc trochę grozy... aż się popłakałam ze strachu o naszą kruszynę.
Ok 1 obudziłam się, Mała spała. To już 5 godzina leciała. Mówię ok, śpi, po szczepionce... może być długa przerwa. Zmierzyłam jej temperaturę 36,7 ...super myślę.
Usiadłam na skraju łóżka, napiłam się wody i nagle zerkam na dostawkę a Mała oczy otwarte... głowa prosto i nie może złapać oddechu.
Długo nie myśląc chyba instynkt działał... małą na rece obruciłam głową w dół. Podobno spokojnie budziłam mojego wołając go po imieniu i oklepujac małą.
Po chwili nie wiem jak sie znalazłam z nią na fotelu, leżała oczywiście na nogach i ją nadal oklepywałam. Po chwili złapała oddech, ale bardzo gęsta ślina/resztki mleka jej wyleciały.
To były najgorsze minuty mojego życia.
Dzisiaj bede zamawiać monitor oddechu bo nie wyobrażam sobie co by było gdybym akurat spała. Ktoś nad nami czuwa. Nie poszłam do toalety tylko chwilę siedziałam i na nią jeszcze zerknęłam.
Dziewczyny które mają babysense - jestescie zadowolone ? Bo ostatnio pisały któreś z Was ze snuza to rozczarowanie.
28.08.23r ⏸️
06.10.23 poronienie chybione 💔
16.10.24⏸️
12.06.2025 Iga 2960, 52 ❤️ -
Młody kończy 2 miesiące 💪ale jest różnica na zdjęciach z 1 miesiąca i dziś 🥹
U nas standardowe pobudka między 23 a północą, a potem między 3 a 4. Standardowo na wieczór tak zmęczony, że chciał jeść, ale płakał, bo zmęczony i ma raty.asiun, Revolutionary , Werzol, CelinaJan, amoze lubią tę wiadomość
-
CelinaJan wrote:U nas noc trochę grozy... aż się popłakałam ze strachu o naszą kruszynę.
Ok 1 obudziłam się, Mała spała. To już 5 godzina leciała. Mówię ok, śpi, po szczepionce... może być długa przerwa. Zmierzyłam jej temperaturę 36,7 ...super myślę.
Usiadłam na skraju łóżka, napiłam się wody i nagle zerkam na dostawkę a Mała oczy otwarte... głowa prosto i nie może złapać oddechu.
Długo nie myśląc chyba instynkt działał... małą na rece obruciłam głową w dół. Podobno spokojnie budziłam mojego wołając go po imieniu i oklepujac małą.
Po chwili nie wiem jak sie znalazłam z nią na fotelu, leżała oczywiście na nogach i ją nadal oklepywałam. Po chwili złapała oddech, ale bardzo gęsta ślina/resztki mleka jej wyleciały.
Dzisiaj bede zamawiać monitor oddechu bo nie wyobrażam sobie co by było gdybym akurat spała. Ktoś nad nami czuwa. Nie poszłam do toalety tylko chwilę siedziałam i na nią jeszcze zerknęłam.
Dziewczyny które mają babysense - jestescie zadowolone ? Bo ostatnio pisały któreś z Was ze snuza to rozczarowanie.
No i zaraz drugi czujnik musimy podłożyć, bo skacze strasznie po tym łóżku i może jeden nie wychwyci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 08:20
-
U nas dziś spanko od 21 do teraz z pobudkami o 1-1:30, 5-6:20 i teraz 👍
Czy Wasze Dzieci też w nocy są jakby cichsze? Jakby nie wiem myślały, że dookoła są drapieżniki czy co
My też musimy wreszcie użyć tej snuzy tylko to jest tak głośne i trzeba tak szybko założyć że już dwa razy odpadłam..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 08:33
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
CelinaJan, ale się strachu najedliście, dobrze, że się dobrze skończyło!
-
CelinaJan wrote:U nas noc trochę grozy... aż się popłakałam ze strachu o naszą kruszynę.
Boże faktycznie jakis anioł nad Wami czuwał! 😶🙏🏻
My dostaliśmy używkę babysense od kogoś ale nawet jej nie odpaliłam jeszcze.. 😶2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...