X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygina, gada, kręci sie, beka, pierdzi, robi kupę, wkłada sobie butelkę do buzi, wyjmuje butelkę z buzi, mlaska i ocenia bukiet smaków

Nineq, Elza1234 lubią tę wiadomość

age.png
  • moana1 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czy wasze dzieci podczas karmienia też tak wygina? Tylko rano tak ma, jakieś tańce godowe wyprawia. Przez to ulewa. W ciągu dnia tak nie robi.
    Jak ma iść kupa to wiadomo, że go wygina, bo zawsze tak robi, ale ostatnie dni kupy nie ma a wygibasy są. Czasem aż mnie to drażni, bo karmienie trwa godzinę.

Taak u nas to samo.

Nineq lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Strach myśleć co będzie jak dzieci zaczną się przemieszczać...
    Ja powoli obmyślam, jak zabezpieczyć w domu niektóre rzeczy, żeby młody głowy nie rozbił. Sama za małolata założyłam szpilki mamy i w przedpokoju na płytkach zaliczyłam poślizg z ładowaniem czołem na kancie ściany (obita płytą jakąś, że ostre). Ślad do dziś.
    Elza1234 wrote:
    Ja mam wrażenie że młoda z rana przy jedzeniu przechodzi egzorcyzmy 🤡
    Czyli widzę standard, u nas też. Może na chrzcie w niedzielę ksiądz przegoni tego szatana z młodego 🤔

Elza1234 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czy wasze dzieci podczas karmienia też tak wygina? Tylko rano tak ma, jakieś tańce godowe wyprawia. Przez to ulewa. W ciągu dnia tak nie robi.
    Jak ma iść kupa to wiadomo, że go wygina, bo zawsze tak robi, ale ostatnie dni kupy nie ma a wygibasy są. Czasem aż mnie to drażni, bo karmienie trwa godzinę.

Tak. U nas częściej tak jest wieczorem na tym ostatnim karmieniu 😑

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Wygina, gada, kręci sie, beka, pierdzi, robi kupę, wkłada sobie butelkę do buzi, wyjmuje butelkę z buzi, mlaska i ocenia bukiet smaków
    Pięknie ujęte
    Podpisuje się wszelkimi moimi kończynami

Kkk77 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze pół butelki to jeszcze piję równiutko, żeby pierwszy głód zaspokoić, drugie pół to już te cyrki 🤣

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Taak u nas to samo.
    Tak samo. Rano
    Raz lepiej raz gorzej ale zawsze rano wygina a wieczorem płaczki

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

U nas wieczorem jest tak źle że od 2tyg dostaje mm na ostatnie karmienie

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ile cm mają Wasze dzieci lub miały koło 6 tyg? U nas to już chyba jest prawie 62cm. Zaraz łóżeczko za małe będzie 😅 a urodziła się mając 55

Ja próbowałam mierzyć ok 60cm. 57cm się urodzil

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tak ostanio kombinowałam z wożeniem małej i się okazuje ,że pomogła zmiana wózka . Myślałam ,że e to kwestia spacerówki ale włożyłam ją do innej gondoli i jej się podoba. W sumie na 3 spacerach nie płakała ani razu. Plus te pół dnia spędzonego w urzędach. Dziś wsadziłam ją do tej poprzedniej gondoli i był ryk całą 10 minutową drogę do żabki.

O ciekawe co jej nie pasuje

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Przedporodowe to tak, jeszcze krwiaki były, między innymi u mnie, potem HejAnku niestety. I pessary, skracające się szyjki itd., itd., i póki co mamy wątek pełen wrażeń. Powinnyśmy obstawiać, co dalej, u której kolejnej coś pierdyknie. A na koniec roku powinnam zrobić podsumowanie, najgorsze wydarzenia na wątku czerwiec 2025🎉

Nieee. Nie przypominaj. Lepiej zapomnijmy

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Strach myśleć co będzie jak dzieci zaczną się przemieszczać...

Nic nie będzie bo limit pecha wyczerpany

• Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem to u nas płaczki, ale z powodu zmęczenia. Mimo ze ostatnio w dzien sporo sypia to na wieczór w okolicach kąpieli jest maruda. I czasem jest głodny, ale jednocześnie śpiący i się denerwuje, bo nie wie co wybrać. Czasem damy mu przysnąć na dziesięć minut, bo jak się obudzi to zje spokojniej.
    Dziś spał tak długo jak my w nocy, całe 7h. Poszedł spać z nami, wstaliśmy o 2, usnęliśmy po 3, bo ktoś miał robaki w tyłku i pobudka 5.20. Tylko on odsypia, a ja ogarniam siebie, życie itd.

Jeżu, liczę na to, ze w niedzielę machnie kupę przed chrztem, bo nie chcę potem pod kościołem albo na obiedzie go przebierać 🤡

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq trzymam kciuki 👌🏼 pamiętam ten stres bo mieliśmy połączone chrzciny i ślub, a młoda jeszcze kolki do tego🫣 Ale zasnęła przy skrzypcach i przespała całą mszę prawie.

U nas wczoraj jakiś strajk głodowy, nie jadł od 15 do 20:40 tylko spał na zmianę u mnie i u męża 👌🏼 Skorzystaliśmy z okazji i zamówiliśmy szafy do garderoby i wiatrołapu 🫡. Teraz mamy drzemkę korzystając z okazji, że córka się bawi z babcią i kuzynami, jak uda mi się go odłożyć, to idę rozpakować paczki bo mam urodzaj z vinted. W ogóle mam dwa kombinezony merino na zamek przez zamieszanie z pocztą polską, wystawie potem jeden na grupę na FB, może któraś z was będzie chciała na jesień/ zimę.

Karola zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:10

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też ostatnio macie problemy ze spaniem? Ja od kilku nocy co chwile się budzę. I trudno mi się zasypia. Młody nocami też jakoś więcej pobudek i bd głośno spi to dlatego mnie wybudza

W dzień nie mam jął odespać cco mnie frustrujr bo on np spi 2h ale na spacerze:( i to np spi do teraz od ok tej 9.30 więc nijak nie da rady. Jakby robił sobie drzemkę np 12-14 to byłoby super a tak to muszę rano biegać, w domu nieporobie i jestem wymęczona
    Wiem że inni mają gorzej ale ja juz się odzwyczaiłam przy starszej
    Wgl myślę często że 2jka to absolutny max dzieci dla mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:17

• Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

U nas też. Rano tylko rozciąganie po dnie nocnym. Wieczorem za to odpala się wyginanie i dziobakowanie …

age.png
‹‹ 2081 2082 2083 2084 2085
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ