Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygina, gada, kręci sie, beka, pierdzi, robi kupę, wkłada sobie butelkę do buzi, wyjmuje butelkę z buzi, mlaska i ocenia bukiet smaków

Nineq, Elza1234, Alex_92, Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • moana1 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czy wasze dzieci podczas karmienia też tak wygina? Tylko rano tak ma, jakieś tańce godowe wyprawia. Przez to ulewa. W ciągu dnia tak nie robi.
    Jak ma iść kupa to wiadomo, że go wygina, bo zawsze tak robi, ale ostatnie dni kupy nie ma a wygibasy są. Czasem aż mnie to drażni, bo karmienie trwa godzinę.

Taak u nas to samo.

Nineq lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Strach myśleć co będzie jak dzieci zaczną się przemieszczać...
    Ja powoli obmyślam, jak zabezpieczyć w domu niektóre rzeczy, żeby młody głowy nie rozbił. Sama za małolata założyłam szpilki mamy i w przedpokoju na płytkach zaliczyłam poślizg z ładowaniem czołem na kancie ściany (obita płytą jakąś, że ostre). Ślad do dziś.
    Elza1234 wrote:
    Ja mam wrażenie że młoda z rana przy jedzeniu przechodzi egzorcyzmy 🤡
    Czyli widzę standard, u nas też. Może na chrzcie w niedzielę ksiądz przegoni tego szatana z młodego 🤔

Elza1234, Alex_92 lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czy wasze dzieci podczas karmienia też tak wygina? Tylko rano tak ma, jakieś tańce godowe wyprawia. Przez to ulewa. W ciągu dnia tak nie robi.
    Jak ma iść kupa to wiadomo, że go wygina, bo zawsze tak robi, ale ostatnie dni kupy nie ma a wygibasy są. Czasem aż mnie to drażni, bo karmienie trwa godzinę.

Tak. U nas częściej tak jest wieczorem na tym ostatnim karmieniu 😑

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Wygina, gada, kręci sie, beka, pierdzi, robi kupę, wkłada sobie butelkę do buzi, wyjmuje butelkę z buzi, mlaska i ocenia bukiet smaków
    Pięknie ujęte
    Podpisuje się wszelkimi moimi kończynami

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze pół butelki to jeszcze piję równiutko, żeby pierwszy głód zaspokoić, drugie pół to już te cyrki 🤣

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moana1 wrote:
    Taak u nas to samo.
    Tak samo. Rano
    Raz lepiej raz gorzej ale zawsze rano wygina a wieczorem płaczki

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

U nas wieczorem jest tak źle że od 2tyg dostaje mm na ostatnie karmienie

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ile cm mają Wasze dzieci lub miały koło 6 tyg? U nas to już chyba jest prawie 62cm. Zaraz łóżeczko za małe będzie 😅 a urodziła się mając 55

Ja próbowałam mierzyć ok 60cm. 57cm się urodzil

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Tak ostanio kombinowałam z wożeniem małej i się okazuje ,że pomogła zmiana wózka . Myślałam ,że e to kwestia spacerówki ale włożyłam ją do innej gondoli i jej się podoba. W sumie na 3 spacerach nie płakała ani razu. Plus te pół dnia spędzonego w urzędach. Dziś wsadziłam ją do tej poprzedniej gondoli i był ryk całą 10 minutową drogę do żabki.

O ciekawe co jej nie pasuje

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Przedporodowe to tak, jeszcze krwiaki były, między innymi u mnie, potem HejAnku niestety. I pessary, skracające się szyjki itd., itd., i póki co mamy wątek pełen wrażeń. Powinnyśmy obstawiać, co dalej, u której kolejnej coś pierdyknie. A na koniec roku powinnam zrobić podsumowanie, najgorsze wydarzenia na wątku czerwiec 2025🎉

Nieee. Nie przypominaj. Lepiej zapomnijmy

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Strach myśleć co będzie jak dzieci zaczną się przemieszczać...

Nic nie będzie bo limit pecha wyczerpany

• Nineq Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem to u nas płaczki, ale z powodu zmęczenia. Mimo ze ostatnio w dzien sporo sypia to na wieczór w okolicach kąpieli jest maruda. I czasem jest głodny, ale jednocześnie śpiący i się denerwuje, bo nie wie co wybrać. Czasem damy mu przysnąć na dziesięć minut, bo jak się obudzi to zje spokojniej.
    Dziś spał tak długo jak my w nocy, całe 7h. Poszedł spać z nami, wstaliśmy o 2, usnęliśmy po 3, bo ktoś miał robaki w tyłku i pobudka 5.20. Tylko on odsypia, a ja ogarniam siebie, życie itd.

Jeżu, liczę na to, ze w niedzielę machnie kupę przed chrztem, bo nie chcę potem pod kościołem albo na obiedzie go przebierać 🤡

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq trzymam kciuki 👌🏼 pamiętam ten stres bo mieliśmy połączone chrzciny i ślub, a młoda jeszcze kolki do tego🫣 Ale zasnęła przy skrzypcach i przespała całą mszę prawie.

U nas wczoraj jakiś strajk głodowy, nie jadł od 15 do 20:40 tylko spał na zmianę u mnie i u męża 👌🏼 Skorzystaliśmy z okazji i zamówiliśmy szafy do garderoby i wiatrołapu 🫡. Teraz mamy drzemkę korzystając z okazji, że córka się bawi z babcią i kuzynami, jak uda mi się go odłożyć, to idę rozpakować paczki bo mam urodzaj z vinted. W ogóle mam dwa kombinezony merino na zamek przez zamieszanie z pocztą polską, wystawie potem jeden na grupę na FB, może któraś z was będzie chciała na jesień/ zimę.

Karola zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2025, 11:10

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też ostatnio macie problemy ze spaniem? Ja od kilku nocy co chwile się budzę. I trudno mi się zasypia. Młody nocami też jakoś więcej pobudek i bd głośno spi to dlatego mnie wybudza. A z każdą pobudka zasypiam gorzej. Dzisiaj np spałam 3h potem pobudka o 1 zanim ogarnęłam i zasnęłam podejrzewam że była 2 lub później. O 4 kolejna pobudka zasypiałam bd długo, chyba z godz co daje zaśnięcie ok 6 i o 7 wstal

W dzień nie mam jak odespać co mnie frustrujr bo on np spi 2h ale na spacerze:( i to np spi do teraz od ok tej 9.30 więc nijak nie da rady. Jakby robił sobie drzemkę np 12-14 to byłoby super a tak to muszę rano biegać, w domu nieporobie i jestem wymęczona
    Wiem że inni mają gorzej ale ja juz się odzwyczaiłam przy starszej
    Wgl myślę często że 2jka to absolutny max dzieci dla mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2025, 11:20

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

U nas też. Rano tylko rozciąganie po dnie nocnym. Wieczorem za to odpala się wyginanie i dziobakowanie …

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Wy też ostatnio macie problemy ze spaniem? Ja od kilku nocy co chwile się budzę. I trudno mi się zasypia. Młody nocami też jakoś więcej pobudek i bd głośno spi to dlatego mnie wybudza
    Ja nie mogę spać niestety przez młoda i jej zabijanie hordy jeleni przez sen
    Dzisiaj niestety już byłam tak wykończona że po nakarmieniu zostawiłam ją mężowi i poszłam do salonu spać. Musieliśmy ją trzymać przez sen bo się bila po twarzy..
    a mężowi się przyśniło że młoda nagle wstała na te swoje małe nóżki, on się jej pyta gdzie idzie, a ona że do mamy 🤡
    Spałam w salonie z 2 h, po czym obudziłam się z wyrzutami sumienia że ich zostawiłam więc wróciłam do sypialni. I już nie spałam, bo młoda tłukła się po ciele przez sen i trzymałam jej dłonie. Cyrk

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko spało dziś od 22 do 9 z trzema pobudkami na jedzenie. O 7 musiałam ją wziąć do nas do łóżka, bo coś zaczęła piszczeć, a chciałam się wyspać. Niesamowite, że w dużym łóżku kwękania nie ma, tylko jest ładne spanie 🫠

Jedziemy na weekend do teściów. Ciesze się strasznie, bo jednak posiadanie tarasu i kawałka podwórka z takim bobasem mocno ułatwia codzienność. I ona też jakoś lepiej śpi w wózku wystawionym na zewnątrz 😊

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja nie mogę spać niestety przez młoda i jej zabijanie hordy jeleni przez sen
    Dzisiaj niestety już byłam tak wykończona że po nakarmieniu zostawiłam ją mężowi i poszłam do salonu spać. Musieliśmy ją trzymać przez sen bo się bila po twarzy..
    a mężowi się przyśniło że młoda nagle wstała na te swoje małe nóżki, on się jej pyta gdzie idzie, a ona że do mamy 🤡
    Spałam w salonie z 2 h, po czym obudziłam się z wyrzutami sumienia że ich zostawiłam więc wróciłam do sypialni. I już nie spałam, bo młoda tłukła się po ciele przez sen i trzymałam jej dłonie. Cyrk

Mój np krzyczy przez sen zw głody ciamka po czym...idzie spać. I potrafi tak pół nocy. Zauważyłam że ma to związek z upałami. Przed upałami ciągle pije i non stop też w dzień po godz juz jeczy wyciąga język itp

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2025, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Moje dziecko spało dziś od 22 do 9 z trzema pobudkami na jedzenie. O 7 musiałam ją wziąć do nas do łóżka, bo coś zaczęła piszczeć, a chciałam się wyspać. Niesamowite, że w dużym łóżku kwękania nie ma, tylko jest ładne spanie 🫠

Jedziemy na weekend do teściów. Ciesze się strasznie, bo jednak posiadanie tarasu i kawałka podwórka z takim bobasem mocno ułatwia codzienność. I ona też jakoś lepiej śpi w wózku wystawionym na zewnątrz 😊

Mój w wozku spi odkąd wyszlismy ok 9.30. Godz spi w wozku na ogrodzie. Ale co chwilę chodzę do niego bo cień jest z boku domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2025, 12:37

‹‹ 2083 2084 2085 2086 2087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ