SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja nie mogę spać niestety przez młoda i jej zabijanie hordy jeleni przez sen
    Dzisiaj niestety już byłam tak wykończona że po nakarmieniu zostawiłam ją mężowi i poszłam do salonu spać. Musieliśmy ją trzymać przez sen bo się bila po twarzy..
    a mężowi się przyśniło że młoda nagle wstała na te swoje małe nóżki, on się jej pyta gdzie idzie, a ona że do mamy 🤡
    Spałam w salonie z 2 h, po czym obudziłam się z wyrzutami sumienia że ich zostawiłam więc wróciłam do sypialni. I już nie spałam, bo młoda tłukła się po ciele przez sen i trzymałam jej dłonie. Cyrk

A nie próbowaliście jej otulić otulaczem? Młody czasami macha rękami jakby go stado nietoperzy atakowało, bije się po głowie albo próbuje wydłubać oczy, ale wtedy jak go owinę i wcisnę smoczek to po chwili się uspokaja i zasypia. Później mu lekko luzuję, żeby uwolnił ręce, ale to dopiero jak wpadnie w głębszy sen xD

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu mój tak samo ostatnio kijowo w nocy sypia. Stęka, kwęka, rzuca sie po tej dostawce i zjeżdża na sam dół że już odbija sie nogami 😑 dzisiaj dwie godziny się tak tłukł od jakieś 4:30 do 6:30 i dopiero wtedy zaczął płakać na jedzenie. 🙄 nie wiem czy to przez ulewanie (trochę przez sen mu poszło widzialam) czy przez bączki po puszczał czy mu za gorąco - mi bylo na maxa - ale ja przez to prawie nie śpię, bo słucham czy już pora wstać i go karmić czy jeszcze nie 🫣

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    A nie próbowaliście jej otulić otulaczem? Młody czasami macha rękami jakby go stado nietoperzy atakowało, bije się po głowie albo próbuje wydłubać oczy, ale wtedy jak go owinę i wcisnę smoczek to po chwili się uspokaja i zasypia. Później mu lekko luzuję, żeby uwolnił ręce, ale to dopiero jak wpadnie w głębszy sen xD
    Jest tak gorąco w domu że bałam się że się ugotuje. Dziś chyba to zrobię, bo jeszcze jedna taka noc i się chyba przewrócę.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Robię tak z kocem albo pieluchą, bo into nie może usnąć w nocy. Niekiedy mam wyrzuty sumienia, że tak robię, ale inaczej nikt nie śpi.
    No i młody ciepłolubny bardzo więc muszę to nie przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 11:36

💙🫅01.06.2025

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, mój tak się gnie jak chce mu się odbić, wtedy przerywam karmienie, odbijam go i pije sobie dalej. Dzięki temu po karmieniu już tak nie ulewa. Co prawda cofa mu się nawet i po dwóch godzinach, ale liczę, że to minie.

Mam do kolekcji kolejne CH****e zdarzenie. Mały wczoraj darł się, darł tak że ja już nie wiedziałam co robić. Wieczorem zrobił kupę w której większość to była krew. A więc sor odwiedzony.

Poza tym dostałam dziś wyniki testu na HPV bo walczę z tym gównem no i nadal mam typ 16...czekam jeszcze na wynik cytologii.

Idę sobie dalej płakać.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a coś na tym sorze powiedzieli? Pewnie nic

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun trzymam kciuki za cytologię. Sama walczę z tych cholerstwem..

Co powiedzieli za sorze?
    Jezu ja zamawiam mszę egzorcyzmów w Częstochowie, mamy w katedrze 🤡

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jest tak gorąco w domu że bałam się że się ugotuje. Dziś chyba to zrobię, bo jeszcze jedna taka noc i się chyba przewrócę.

Weź coś najcieńszego co masz, rozbierz ją do pampersa i może chociaż na sam początek snu będzie ok.

Asiun ja mam w cyto asc-us, więc też mam za 2 miesiące kolejną powtórkę badań, łącznie z hpv, chociaż przed ciążą przy tym wyniki wychodziły mi ujemne, liczę, że teraz się to jakoś uspokoi, bo inaczej się będę bujać z tymi wszystkimi kolposkopiami, wycinkami i cholera wie czym dalej

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Ja jestem przerażona bo najgorsze dopiero nadchodzi. Mówię o temp

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Nineq, mój tak się gnie jak chce mu się odbić, wtedy przerywam karmienie, odbijam go i pije sobie dalej. Dzięki temu po karmieniu już tak nie ulewa. Co prawda cofa mu się nawet i po dwóch godzinach, ale liczę, że to minie.

Mam do kolekcji kolejne CH****e zdarzenie. Mały wczoraj darł się, darł tak że ja już nie wiedziałam co robić. Wieczorem zrobił kupę w której większość to była krew. A więc sor odwiedzony.

Poza tym dostałam dziś wyniki testu na HPV bo walczę z tym gównem no i nadal mam typ 16...czekam jeszcze na wynik cytologii.

Idę sobie dalej płakać.

O matko: ( współczuję:( a co mu że tyle krwi:(?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przypomnicie mi jak sprawdzić wypłatę 800+?
    Miesiąc temu dostaliśmy 9go, a w tym miesiącu cisza nadal

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Mam tak samo, ale próbowałam grzebać w ZUS pue w zakładce świadczeniobiorca i się dogrzebalam tylko do daty wypłaty z zeszłego miesiąca, więc to chyba nie tam :/

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ściągnij aplikację, będzie łatwiej sprawdzać. Kilka dni przed wypłatą pojawia się data. Ja mam 16.06 i 24.07. Obstawiam, że za sierpień też będzie data 24.08. Podobno wtedy już stała data ta kolejna.

Jezu, asiun współczuję, ale masz ostatnio passe 😵‍💫
    Mój młody to i po odbiciu tak się kręci.

Tak swoją drogą... nienawidzę go odbijać, bo zawsze się boję, że uleje🫩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 12:59

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ściągnij aplikację, będzie łatwiej sprawdzać. Kilka dni przed wypłatą pojawia się data. Ja mam 16.06 i 24.07. Obstawiam, że za sierpień też będzie data 24.08. Podobno wtedy już stała data ta kolejna.

Jezu, asiun współczuję, ale masz ostatnio passe 😵‍💫
    Mój młody to i po odbiciu tak się kręci.

Tak swoją drogą... nienawidzę go odbijać, bo zawsze się boję, że uleje🫩
    800+ ma akurat mąż na siebie, bo on składał wniosek
    I właśnie nic tam nie było i myślałam, że źle szukamy

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    800+ ma akurat mąż na siebie, bo on składał wniosek
    I właśnie nic tam nie było i myślałam, że źle szukamy
    Nieee, ja w zeszłym miesiącu jak nie dostałam 16.07 to patrzyłam na grupach na fb odnośnie 800+ jak to z tymi datami. Wprowadzili dodatkowy termin na 24 każdego miesiąca i ze data pojawia się przed wypłatą. Mi się pojawiło chyba 18.07, ze wgplata 24.07, a kasa była nawet dzien czy dwa wcześniej. Teraz też jeszcze nie mam daty i obstawiam właśnie, ze ten 24 pozostanie stały.

Elza1234 lubi tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie niedawno się zastanawiałyśmy co można robić z takim bobo. No i mamy ćwiczenia od fizjo. Mój uwielbia. Bo sobie gadamy xd leży na moich kolanach i ćwiczymy. Na pewno można też robić bez wskazań ale najlepiej sprawdzić bo ponoć większość maluchow coś ma. I jak się to zrehabilituje jak są malutkie to efekty są super. A potem to już różnie czasem są wady co jak się zaniedba leczy się latami

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Pamiętacie niedawno się zastanawiałyśmy co można robić z takim bobo. No i mamy ćwiczenia od fizjo. Mój uwielbia. Bo sobie gadamy xd leży na moich kolanach i ćwiczymy. Na pewno można też robić bez wskazań ale najlepiej sprawdzić bo ponoć większość maluchow coś ma. I jak się to zrehabilituje jak są malutkie to efekty są super. A potem to już różnie czasem są wady co jak się zaniedba leczy się latami
    No my też w tych oknach aktywności robimy głównie ćwiczenia od fizjo właśnie

Nie wiem jakim cudem mąż uśpił młodą w łóżeczku, jak byłam na odczulaniu i śpi tak już 2 h :o
    To dziecko mnie nie lubi, ewidentnie
    Choć śmialiśmy się ze spi, bo na 17 mamy gości (mąż ma dziś urodziny) więc ona musi dobre wrażenie zrobić
    Zawsze przy kimś jest aniołkiem 😇

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teraz przyjaciółkę z dzieciaczkiem w szpitalu zakaźnym właśnie przez krew w kupie. U nich to jakiś wirus 🦠 Asiun a u wss jakie badania robili? Ciulowo z tym HPV. Przykro mi :( też muszę kiedyś się zbadać bo na pewno jakiś mam, w ciąży mi wychodzą brodawki na szyi i to na bank właśnie jakiś typ HPV. Ale cytologie co roku mam dobre na razie.

My mamy klimatyzowane poddasze więc śpimy ok mimo upałów. A w największe gorąco na dwór z małą nie wychodzę. Choć dziś nie jest źle, bo pochmurny dzień więc tak nie smaży, więc byłyśmy sobie na dwórku do południa

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    No my też w tych oknach aktywności robimy głównie ćwiczenia od fizjo właśnie

Nie wiem jakim cudem mąż uśpił młodą w łóżeczku, jak byłam na odczulaniu i śpi tak już 2 h :o
    To dziecko mnie nie lubi, ewidentnie
    Choć śmialiśmy się ze spi, bo na 17 mamy gości (mąż ma dziś urodziny) więc ona musi dobre wrażenie zrobić
    Zawsze przy kimś jest aniołkiem 😇

Z moją mamą młody spi w dzień i to zawsze. Jak gdzieś wyjdę. Jak tylko wchodzę się budzi. Nawet moja mama się śmieje ze ma radar
    I to nie to ze otwieram drzwi czy coś. Po prostu wchodzę np głównym wejściem on spi na ogrodzie a i tak się obudzi. Radar jakis

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Mam teraz przyjaciółkę z dzieciaczkiem w szpitalu zakaźnym właśnie przez krew w kupie. U nich to jakiś wirus 🦠 Asiun a u wss jakie badania robili? Ciulowo z tym HPV. Przykro mi :( też muszę kiedyś się zbadać bo na pewno jakiś mam, w ciąży mi wychodzą brodawki na szyi i to na bank właśnie jakiś typ HPV. Ale cytologie co roku mam dobre na razie.

My mamy klimatyzowane poddasze więc śpimy ok mimo upałów. A w największe gorąco na dwór z małą nie wychodzę. Choć dziś nie jest źle, bo pochmurny dzień więc tak nie smaży, więc byłyśmy sobie na dwórku do południa

Pochmurny ?! U nas skwar leje się z nieba xd byliśmy na spacerze bylo jeszcze znośnie ale ani 1 chmurki u nas:)

‹‹ 2084 2085 2086 2087 2088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ