X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja nie mogę spać niestety przez młoda i jej zabijanie hordy jeleni przez sen
    Dzisiaj niestety już byłam tak wykończona że po nakarmieniu zostawiłam ją mężowi i poszłam do salonu spać. Musieliśmy ją trzymać przez sen bo się bila po twarzy..
    a mężowi się przyśniło że młoda nagle wstała na te swoje małe nóżki, on się jej pyta gdzie idzie, a ona że do mamy 🤡
    Spałam w salonie z 2 h, po czym obudziłam się z wyrzutami sumienia że ich zostawiłam więc wróciłam do sypialni. I już nie spałam, bo młoda tłukła się po ciele przez sen i trzymałam jej dłonie. Cyrk

A nie próbowaliście jej otulić otulaczem? Młody czasami macha rękami jakby go stado nietoperzy atakowało, bije się po głowie albo próbuje wydłubać oczy, ale wtedy jak go owinę i wcisnę smoczek to po chwili się uspokaja i zasypia. Później mu lekko luzuję, żeby uwolnił ręce, ale to dopiero jak wpadnie w głębszy sen xD

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu mój tak samo ostatnio kijowo w nocy sypia. Stęka, kwęka, rzuca sie po tej dostawce i zjeżdża na sam dół że już odbija sie nogami 😑 dzisiaj dwie godziny się tak tłukł od jakieś 4:30 do 6:30 i dopiero wtedy zaczął płakać na jedzenie. 🙄 nie wiem czy to przez ulewanie (trochę przez sen mu poszło widzialam) czy przez bączki po puszczał czy mu za gorąco - mi bylo na maxa - ale ja przez to prawie nie śpię, bo słucham czy już pora wstać i go karmić czy jeszcze nie 🫣

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    A nie próbowaliście jej otulić otulaczem? Młody czasami macha rękami jakby go stado nietoperzy atakowało, bije się po głowie albo próbuje wydłubać oczy, ale wtedy jak go owinę i wcisnę smoczek to po chwili się uspokaja i zasypia. Później mu lekko luzuję, żeby uwolnił ręce, ale to dopiero jak wpadnie w głębszy sen xD
    Jest tak gorąco w domu że bałam się że się ugotuje. Dziś chyba to zrobię, bo jeszcze jedna taka noc i się chyba przewrócę.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Robię tak z kocem albo pieluchą, bo into nie może usnąć w nocy. Niekiedy mam wyrzuty sumienia, że tak robię, ale inaczej nikt nie śpi.
    No i młody ciepłolubny bardzo więc muszę to nie przeszkadza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:36

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, mój tak się gnie jak chce mu się odbić, wtedy przerywam karmienie, odbijam go i pije sobie dalej. Dzięki temu po karmieniu już tak nie ulewa. Co prawda cofa mu się nawet i po dwóch godzinach, ale liczę, że to minie.

Mam do kolekcji kolejne CH****e zdarzenie. Mały wczoraj darł się, darł tak że ja już nie wiedziałam co robić. Wieczorem zrobił kupę w której większość to była krew. A więc sor odwiedzony.

Poza tym dostałam dziś wyniki testu na HPV bo walczę z tym gównem no i nadal mam typ 16...czekam jeszcze na wynik cytologii.

Idę sobie dalej płakać.

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a coś na tym sorze powiedzieli? Pewnie nic

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiun trzymam kciuki za cytologię. Sama walczę z tych cholerstwem..

Co powiedzieli za sorze?
    Jezu ja zamawiam mszę egzorcyzmów w Częstochowie, mamy w katedrze 🤡

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jest tak gorąco w domu że bałam się że się ugotuje. Dziś chyba to zrobię, bo jeszcze jedna taka noc i się chyba przewrócę.

Weź coś najcieńszego co masz, rozbierz ją do pampersa i może chociaż na sam początek snu będzie ok.

Asiun ja mam w cyto asc-us, więc też mam za 2 miesiące kolejną powtórkę badań, łącznie z hpv, chociaż przed ciążą przy tym wyniki wychodziły mi ujemne, liczę, że teraz się to jakoś uspokoi, bo inaczej się będę bujać z tymi wszystkimi kolposkopiami, wycinkami i cholera wie czym dalej

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Ja jestem przerażona bo najgorsze dopiero nadchodzi. Mówię o temp

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Nineq, mój tak się gnie jak chce mu się odbić, wtedy przerywam karmienie, odbijam go i pije sobie dalej. Dzięki temu po karmieniu już tak nie ulewa. Co prawda cofa mu się nawet i po dwóch godzinach, ale liczę, że to minie.

Mam do kolekcji kolejne CH****e zdarzenie. Mały wczoraj darł się, darł tak że ja już nie wiedziałam co robić. Wieczorem zrobił kupę w której większość to była krew. A więc sor odwiedzony.

Poza tym dostałam dziś wyniki testu na HPV bo walczę z tym gównem no i nadal mam typ 16...czekam jeszcze na wynik cytologii.

Idę sobie dalej płakać.

O matko: ( współczuję:( a co mu że tyle krwi:(?

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przypomnicie mi jak sprawdzić wypłatę 800+?
    Miesiąc temu dostaliśmy 9go, a w tym miesiącu cisza nadal

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Mam tak samo, ale próbowałam grzebać w ZUS pue w zakładce świadczeniobiorca i się dogrzebalam tylko do daty wypłaty z zeszłego miesiąca, więc to chyba nie tam :/

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ściągnij aplikację, będzie łatwiej sprawdzać. Kilka dni przed wypłatą pojawia się data. Ja mam 16.06 i 24.07. Obstawiam, że za sierpień też będzie data 24.08. Podobno wtedy już stała data ta kolejna.

Jezu, asiun współczuję, ale masz ostatnio passe 😵‍💫
    Mój młody to i po odbiciu tak się kręci.

Tak swoją drogą... nienawidzę go odbijać, bo zawsze się boję, że uleje🫩

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:59

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ściągnij aplikację, będzie łatwiej sprawdzać. Kilka dni przed wypłatą pojawia się data. Ja mam 16.06 i 24.07. Obstawiam, że za sierpień też będzie data 24.08. Podobno wtedy już stała data ta kolejna.

Jezu, asiun współczuję, ale masz ostatnio passe 😵‍💫
    Mój młody to i po odbiciu tak się kręci.

Tak swoją drogą... nienawidzę go odbijać, bo zawsze się boję, że uleje🫩
    800+ ma akurat mąż na siebie, bo on składał wniosek
    I właśnie nic tam nie było i myślałam, że źle szukamy

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    800+ ma akurat mąż na siebie, bo on składał wniosek
    I właśnie nic tam nie było i myślałam, że źle szukamy
    Nieee, ja w zeszłym miesiącu jak nie dostałam 16.07 to patrzyłam na grupach na fb odnośnie 800+ jak to z tymi datami. Wprowadzili dodatkowy termin na 24 każdego miesiąca i ze data pojawia się przed wypłatą. Mi się pojawiło chyba 18.07, ze wgplata 24.07, a kasa była nawet dzien czy dwa wcześniej. Teraz też jeszcze nie mam daty i obstawiam właśnie, ze ten 24 pozostanie stały.

Elza1234 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
‹‹ 2082 2083 2084 2085 2086
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ