X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • asiun Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Lepsza na pewno niż krew utajona

Gusia, brodawki są od głównie od HPV 6,11
    Najgorszy jest 16,18,52
    Ale to też nie wyrok - często dochodzi do regeneracji błony śluzowej nabłonka w pochwie i te hpv degradują, ale tak czy siak trzeba mieć z tyłu głowy je i sobie powtarzać to badanie co parę lat
    Ale z doświadczenia powiem - tak czy siak cytologia LBC jest istotna i trzeba robić oba w mojej ocenie
    Tak,.ja robię te dwa badania razem.
    Łudziłam się, że po porodzie tego HPV już nie będzie no ...

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też robię zawsze płynną, bo dużo się słyszy historii…

Asiun kciuki, żeby było dobrze 😌

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Gusia te typy HPV powodujące brodawki, kłykciny itd to najczęściej są niskoonkogenne.
    Ja mam niestety 16...wysokoonkogenny.

Zrobili mu wczoraj na tym sorze USG żeby wykluczyć wgłobienie jelit, zrobili morfologię, crp i gazometrie i wysłali nas do domu.
    Mówią że jest mega zagazowany. A krew wynika z podrażnionych jelit, bo widzicie byłam teraz w innym szpitalu i tu to wszystko co zgłaszałam podczas pobytu w poprzednim szpitalu już fizjologia nie jest.
    Mały w nocy robił dalej kupy z krwią, rano już bez, teraz znowu trochę .
    Ograniczam ten nabiał i jajka. Dziś dopiero skojarzyłam że ja biorę suplement z laktoferyną 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ więc może to mu też szkodzić.
    Wiem, że jak nie uda się na mojej diecie to będziemy musieli przejść na mm konkretnie Blemil. Serce mi pęka na sama myśl ☹️, ja przez to że córkę krótko karmiłam wpadłam w jakieś stany depresyjne, nie chcę drugi raz tego przechodzić. Chciałabym karmić go chociaż do pół roku ... Czuję się dzisiaj strasznie 😭

Jeju. :( ale macie przeboje 🫂 oby sie udało ogarnąć to dietą żebyś mogła dalej karmić ✊️

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Asiun żeby wszystko było dobrze 🤕 ginekolog mi powiedział, że cytologia dopiero pół roku po porodzie :/ a też już wolałabym sprawdzić bo się długo męczyłam ze złym wynikiem 🥵

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lauraa wrote:
    Trzymam kciuki Asiun żeby wszystko było dobrze 🤕 ginekolog mi powiedział, że cytologia dopiero pół roku po porodzie :/ a też już wolałabym sprawdzić bo się długo męczyłam ze złym wynikiem 🥵

A mi robila cytologie 7tyg po porodzie. Ale może dlatego że miałam cc?

‹‹ 2084 2085 2086 2087 2088
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ