CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak,.ja robię te dwa badania razem.Elza1234 wrote:Lepsza na pewno niż krew utajona
Gusia, brodawki są od głównie od HPV 6,11
Najgorszy jest 16,18,52
Ale to też nie wyrok - często dochodzi do regeneracji błony śluzowej nabłonka w pochwie i te hpv degradują, ale tak czy siak trzeba mieć z tyłu głowy je i sobie powtarzać to badanie co parę lat
Ale z doświadczenia powiem - tak czy siak cytologia LBC jest istotna i trzeba robić oba w mojej ocenie
Łudziłam się, że po porodzie tego HPV już nie będzie no ...⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
asiun wrote:Gusia te typy HPV powodujące brodawki, kłykciny itd to najczęściej są niskoonkogenne.
Ja mam niestety 16...wysokoonkogenny.
Zrobili mu wczoraj na tym sorze USG żeby wykluczyć wgłobienie jelit, zrobili morfologię, crp i gazometrie i wysłali nas do domu.
Mówią że jest mega zagazowany. A krew wynika z podrażnionych jelit, bo widzicie byłam teraz w innym szpitalu i tu to wszystko co zgłaszałam podczas pobytu w poprzednim szpitalu już fizjologia nie jest.
Mały w nocy robił dalej kupy z krwią, rano już bez, teraz znowu trochę .
Ograniczam ten nabiał i jajka. Dziś dopiero skojarzyłam że ja biorę suplement z laktoferyną 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ więc może to mu też szkodzić.
Wiem, że jak nie uda się na mojej diecie to będziemy musieli przejść na mm konkretnie Blemil. Serce mi pęka na sama myśl ☹️, ja przez to że córkę krótko karmiłam wpadłam w jakieś stany depresyjne, nie chcę drugi raz tego przechodzić. Chciałabym karmić go chociaż do pół roku ... Czuję się dzisiaj strasznie 😭
Jeju.
ale macie przeboje 🫂 oby sie udało ogarnąć to dietą żebyś mogła dalej karmić ✊️
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Lauraa wrote:Trzymam kciuki Asiun żeby wszystko było dobrze 🤕 ginekolog mi powiedział, że cytologia dopiero pół roku po porodzie
a też już wolałabym sprawdzić bo się długo męczyłam ze złym wynikiem 🥵
A mi robila cytologie 7tyg po porodzie. Ale może dlatego że miałam cc? -
Nie wiem, z tego co czytam to są dwie szkoły, albo po połogu albo właśnie po pół roku 🤷♀️
W końcu jest szansa, że się przeprowadzimy i młody będzie miał swój pokój. Polecacie może jakiś wygodny fotel gdzie będę karmić, odpoczywać i bujać? 🫣
Dzięki za rady odnośnie podgrzewacza, powiem Wam że ciężko coś znaleźć godnego uwagi 🤕 -
Lauraa wrote:Nie wiem, z tego co czytam to są dwie szkoły, albo po połogu albo właśnie po pół roku 🤷♀️
W końcu jest szansa, że się przeprowadzimy i młody będzie miał swój pokój. Polecacie może jakiś wygodny fotel gdzie będę karmić, odpoczywać i bujać? 🫣
Dzięki za rady odnośnie podgrzewacza, powiem Wam że ciężko coś znaleźć godnego uwagi 🤕
Niestety co do fotela nie pomogę z osobistych doswiadczen bo ja to wgl nie lubię nawet poduszki do karmienia. Ale koleżanka miała z ikea i bd chwalila
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 20:32
-
Podczepiam sie pod watek wnetrzniarski :p My przymierzamy się do odświeżenia córce pokoju. Wyrosła po 3l ze swojego. Obecnie na 5te urodziny chce jej pokupować pare rzeczy ( mebli). Wymyslilam m.in. takie drabinki gimnastyczne taki mini plac zabaw. Znacie jakieś firmy ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia, 20:33
-
A to mi powiedziała gin, że robimy cytologię za 3 miesiące, czyli w sumie to każdy inaczej xd
Zła jestem, bo przyjechał teść ze szwagrem, który wpadł akurat z uk i teściu z opryszczką 😒😒😒 staram się zawsze pilnować 2 rzeczy - żeby każdy kto przychodzi z dworu i chce dotykać młodego to żeby mył najpierw ręce i tego, że jak ktoś jest chory albo ma opryszczkę to żeby trzymał się z daleka. A że ma wąsy to nawet nie zauważyłam, dopiero stary mu zjebkę zrobił jak zauważył. A ten ze wczoraj sobie zrobił spirytusem i dzisiaj już na pewno jest ok. Jprdl. -
Luna30 wrote:Niestety co do fotela nie pomogę z osobistych doswiadczen bo ja to wgl nie lubię nawet poduszki do karmienia. Ale koleżanka miała z ikea i bd chwalila
U mnie też się poduszka nie sprawdziła, używam zwykłego jaśka 🫣 ale aktualnie nie ma miejsca na fotel i karmię na łóżku i nie mam dobrego podparcia i niedługo mi plecy pękną. Popatrze na te w Ikea, dzięki 👌 -
Asiun współczuję i trzymam kciuki za wszystko, także za to, żeby Ci się udało z dietą i żebyś mogła kontynuować kp, bo wiem, że sama bym pewnie miała mega doła jakbym musiała przejść na mm.
Też mi gin mówiła, że za ok pół roku cytologia, ale właśnie zachęcała, żeby sobie zrobić ten test na HPV z nfz a na cytologię płynną przyjść tak czy siak, bo to najlepiej razem.
Laura ja polecam podejść do sklepu i przymierzyć się do fotela, bo mnie ten z Ikei nie podszedł i w ogóle wybrałam sobie taki o którym nie pomyślała bym przed ciążą, że może być dobry do kp (teraz to już ma mniejsze znaczenie, ale przez to, że ma wyższe nóżki i przyjemnie się z niego było podnieść jak jeszcze byłam obolała po porodzie).
Lauraa lubi tę wiadomość
-
Lauraa wrote:U mnie też się poduszka nie sprawdziła, używam zwykłego jaśka 🫣 ale aktualnie nie ma miejsca na fotel i karmię na łóżku i nie mam dobrego podparcia i niedługo mi plecy pękną. Popatrze na te w Ikea, dzięki 👌
Tez tak karmie i nie tylko plecy mi pękają ale tez biodra ramiona, barki... 😑🙄
Lauraa lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30🧑 34 🐶 4

-
Też karmię na łóżku, ale Jaśki pod plecami i karmiuszka pod łokciem to najwygodniejsza pozycja na świecie xD przyzwyczaiłam się do karmienia z wyciągniętymi nogami i na fotelach mi niewygodnie xd
Asiun współczuję Wam tych niefajnych przygód
Lauraa lubi tę wiadomość
-
Asiun kciuki za Was.
Karola jak Twoje przeziębienie? Mam nadzieję, że już lepiej.
Moje dziecko najpierw się zdrapało tak, że aż w 3 miejscach krople krwi na twarzy się pojawiły, a później przy przebieraniu stwierdziła, że skoro jest bez pampersa to będzie idealny czas na to, żeby wywalić z siebie zawartość jelit i obsrała mnie, przewijak, dywan i psa, który w tym momencie żebrał, bo chciał dostać smaczki 😅 ale jej uśmiech po tej kupie życia bezcenny :p
Revolutionary , Elza1234, Lauraa, Nosa, Werzol, Margareetka, Alex_92 lubią tę wiadomość
Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025 -
Tanashi wrote:Też karmię na łóżku, ale Jaśki pod plecami i karmiuszka pod łokciem to najwygodniejsza pozycja na świecie xD przyzwyczaiłam się do karmienia z wyciągniętymi nogami i na fotelach mi niewygodnie xd
Asiun współczuję Wam tych niefajnych przygód
Właśnie mi chyba brak takiej karmiuszki, bo juz kombinuje z różnymi poduszkami a i tak boli mnie bark i ramie, szczególnie ze młody coraz cięższy 😶2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30🧑 34 🐶 4

-
Z jakiej firmy polecasz? U nas ostatnio jakieś płaczki w foteliku:(Luna30 wrote:Dziewczyny muszę się podzielić moim odkryciem. Wkładką antypotowa do fotelika - gamę changer. Jeśli wam bobasy płaczą w fotelikach spróbujcie kupić. Można dorwał uzywana to potem odsprzedacie najwyżej. Tylko taka z merino. Przy córce była podróbka jakaś i to nie było to.
-
Dla karmiuszka to najlepszy wyprawkowy zakup, serio!Revolutionary wrote:Właśnie mi chyba brak takiej karmiuszki, bo juz kombinuje z różnymi poduszkami a i tak boli mnie bark i ramie, szczególnie ze młody coraz cięższy 😶
Revolutionary lubi tę wiadomość
⏸️09.10.2024
🤱💙17.06.2025💙
⏸️ 08.12.2015
🤱💓 21.08.2016 💓 -
Amoze ahahahaha ale mnie rozśmieszyłaś, dziękuję! Potrzebne mi to było po kolejnym ryku maluszka... My się nadal męczymy z gazami. Wykończy mnie jego męka.... pediatrzy mowia: niedojrzały układ trawienny, cierpliwości... kiedy dziecko wyje jakby je obdarli ze skóry i podpalali. Jutro idę szukać witaminy D o lepszym składzie lub po prostu leku, może wykupie ten Omniotic Panda, żeby zanim pójdziemy na kontrolę do gastroenterologa trochę spróbować mu pomóc...
Asiun, kochana 🥺 ja Cie po prostu bardzo mocno tule i płacze razem z Tobą 🫂
Ale tu ostatnio perypetii roznych, czy my nie zuzylysmy już wszystkich zonków? No dość już. Choc nie wydaje mi się żebyśmy były odosobniona grupa matek na forum z takimi problemami (po prostu reszta o tym nie pisze po porodzie), to nasze problemy mnie na maksa dołują.
U nas kupy sie stabilizują do jednej dziennie srednio, ale te zasrane gazy... dziś osteopatka tak mi Vita wymasowala, że się wypierdzial i zrobił kupę na wizycie 🫣😛
Cytologie gin mi zrobiła na wizycie popologowej, nie pytała nawet 😅
Blackapple, Lauraa lubią tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH