X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatecznie jeszcze nie wyciągnęłam babybjorna, zaczęliśmy częściej odkładać małą do łóżeczka i okazuje się że z prowizorycznym pałąkiem i kontrastową krową jest w stanie poleżeć pół godziny, dla mnie to na wagę złota 😅

Mieliśmy super weekend, pojechaliśmy do moich dziadków i byli tacy wzruszeni, super 😍 to niby nie pierwsza prawnuczka ale duzo czasu u nich spędziłam w dzieciństwie i na pewno też inaczej na to patrzą

Dziewczyny to oby wasze bobasy już bez problemów przeszły w domu szczepienie, współczuję

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    My jak my. Zaszczepić pozwolili ale co z tego jak przy rotarixie przestała oddychać. Na samym początku. Najbardziej wkurwilo mnie to,że byłam tam jedyną opanowaną osobą. Jest okej,jest zaszczepiona ale to co się tam odjebało to jest niepojęte. Prawie 3 h w poradni. Nienawidzę szczepień

O masakra, a pomogło chuchnięcie w buźkę, czy musieliście ją poklepać w tej pozycji na brzuchu? Ale 3h na samo szczepienie, czy nefrologa też oblecieliście, co z tym posiewem, powtarzaliście?

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    Beta hCG:
    07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
    16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
    25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
    15.11. CRL 2,41 cm
    20.12. CRL 8,07 cm
    15.01. 220g 💙
    06.02. 360g
    05.03. 737g
    16.03. 1060g
    07.04. 1503g
    12.04. 1667g
    30.04. 2136g
    09.05. 2433g
    21.05. 2717g
    28.05. 2979g
    06.06. 3250g
    19.06. 3850g Synek na świecie :)

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    O masakra, a pomogło chuchnięcie w buźkę, czy musieliście ją poklepać w tej pozycji na brzuchu? Ale 3h na samo szczepienie, czy nefrologa też oblecieliście, co z tym posiewem, powtarzaliście?
    Oklepałam ją ale najpierw udroznilam drogi oddechowe palcem bo dostala ślinotoku. Cały czas się zastanawiam co ją tak zatkało. Jakby smak spowodował u niej jakiś szok? Mega dziwne to było. Trochę mi się ciepło zrobiło jak zaczęła rotować gałkami . Ja sie nie umiem juz stresowac w takich sytuacjach bo mi sie emocje wyłączają. Bardziej to mam srake jak dziecko jest chore w domu albo przed /po szczepieniu ze wgledu na jakies powikłania. W poradni mówiły ,że pierwszy raz coś takiego widzieli podczas podania.

Z nefrologiem (pierwszy który odebrał telefon na oddzial ) miałam konsultacje telefoniczną na szybko. Z jej lekarzem prowadzącym będę jutro rozmawiać. Pewnie każą pobrać posiew znowu bo takie jest postępowanie kiedy wynik jest graniczny.

Mam.nadzieje,ze ja oszczędzi już na samopoczuciu. Z meningokoki kazała się wstrzymać aż ja ponownie oceni neurolog

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale podali jej troszkę i taka reakcja?

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png

Wysłany: 12 sierpnia, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Ale podali jej troszkę i taka reakcja?
    Tak, jakby się zadławiła

event.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jej poleciało gdzie nie trzeba. Wy to macie przygody ciągle Karola…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😞

Naturals między ivf

age.png

Wysłany: 12 sierpnia, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Może jej poleciało gdzie nie trzeba. Wy to macie przygody ciągle Karola…
    No wiem,nie wypada porównywać zdrowia do spraw urzędowych ale wczoraj jak byłam pytać co się stało z moim wnioskiem paszportowym to 4 urzędników i informatyk siedzieli przed kompem i powtarzali "niemozliwe","niespotykane","jeszcze się tak nie zdarzyło ". To moje życie w pigułce

event.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka, jak oceniasz laktator Momcozy?
    Jest delikatny?

Bo mam juz 3 laktatory i każdy ma jakieś wady. Jeden podobny do momocozy, ale nie mogę przełączyć na tryb odciąganie bo tak szarpie brodawke ze z bólu zaciskam zęby jak przypadkiem przełączę tryb.

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Jest delikatny?

Bo mam juz 3 laktatory i każdy ma jakieś wady. Jeden podobny do momocozy, ale nie mogę przełączyć na tryb odciąganie bo tak szarpie brodawke ze z bólu zaciskam zęby jak przypadkiem przełączę tryb.
    Ten Canpol jest spoko, ale ta pierwsza minute stymulacji sutka też zagryzam zęby z bólu, mimo że lejek mam dobry i jest ustawione na najmniejszą moc 🙈

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Jest delikatny?

W moim odczuciu jest delikatny,słabo odczuwam jego działanie a ściąga bardzo dobrze. I muszę zaznaczyć że jestem osobą która nienawidzi jak ktoś dotyka mi piersi a o sutkach to już nie wspomnę.
    Mam model s9pro i stymulację zaczynam na 3 a po minucie odpalam tryb odciągania na 5/6. Więc ogólnie polecam.

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja omijam na vento twin stymulację i ściągam na 1 bez lejków. Zaczynałam z lejkami i wtedy bolało i na wysokich obrotach musiałam tez robic. Teraz samo leci prawie. Ale vento ma słabe przyciski co się same ciagle przełączają.
    Moze spróbuj to co masz ale bez lejkow.

Naturals między ivf

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem,nie wypada porównywać zdrowia do spraw urzędowych ale wczoraj jak byłam pytać co się stało z moim wnioskiem paszportowym to 4 urzędników i informatyk siedzieli przed kompem i powtarzali "niemozliwe","niespotykane","jeszcze się tak nie zdarzyło ". To moje życie w pigułce

Strasznego pecha masz. Ale ogólnie ilość powikłań i nagłych zwrotów akcji na tym wątku jest niewiarygodna

Czy pociesza cię mój pech?

" ale pech cc przy 10cm!"
    " no że też pani wszedł ten supeł pod ranę, jest stan zapalny trzeba antybiotyk ogolny"
    " złapaliście covida w środku lata!
    " ale pech, niestety są powiklania "

Myślicie że już z Karola wyczerpaliśmy limit pecha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 20:15

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bingo trwa 🤡🤡 prawie każda z nas coś dołożyła

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde która to bingo zaczęła?! Te pessary, szwy itd która no która?!

Chociaż te nasze bingo to trzeba podzielić chyba już na 3 części - ciąża, poród, połóg xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 20:45

Elza1234, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Kurde która to bingo zaczęła?! Te passaty, szwy itd która no która?!

Chociaż te nasze bingo to trzeba podzielić chyba już na 3 części - ciąża, poród, połóg xD
    Kasia ze swoim przedwczesnym porodem w kwietniu. A reszta się posypała.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Maj.a Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ten Canpol jest spoko, ale ta pierwsza minute stymulacji sutka też zagryzam zęby z bólu, mimo że lejek mam dobry i jest ustawione na najmniejszą moc 🙈
    Który z Canpola model?

05.10. ⏸
    🏨👶🍼 22.06. 2830g

age.png

Wysłany: 12 sierpnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a Kindziukowa żyje?

To ja dołożę jeszcze cegiełkę na noc. Od nocy czuje się jakaś rozbita,popołudniu mnie ścięło. Gardło,głowa, lekki katar. Mąż to samo. Jutro/pojutrze sie przetestuję.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj.a wrote:
    Który z Canpola model?
    Ten mam
    https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/laktatory/laktator-canpol-babies-milkshell-20-106-podwojny?gad_source=1&gad_campaignid=20502836790&gbraid=0AAAAADoIO6_MfI2ohFLxubxjqXaz1esod&gclid=Cj0KCQjwzOvEBhDVARIsADHfJJShG5gpIWlgEMDd47Lb8-IxQ5b3C6yaP4W-VnW0NCxjWizVAeg215caAlvrEALw_wcB

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a Kindziukowa żyje?

To ja dołożę jeszcze cegiełkę na noc. Od nocy czuje się jakaś rozbita,popołudniu mnie ścięło. Gardło,głowa, lekki katar. Mąż to samo. Jutro/pojutrze sie przetestuję.
    Jeszcze o Szkodniku myślałam i Magdzie
    Też ucichły

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 2080 2081 2082 2083 2084
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ