CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też ostatecznie jeszcze nie wyciągnęłam babybjorna, zaczęliśmy częściej odkładać małą do łóżeczka i okazuje się że z prowizorycznym pałąkiem i kontrastową krową jest w stanie poleżeć pół godziny, dla mnie to na wagę złota 😅
Mieliśmy super weekend, pojechaliśmy do moich dziadków i byli tacy wzruszeni, super 😍 to niby nie pierwsza prawnuczka ale duzo czasu u nich spędziłam w dzieciństwie i na pewno też inaczej na to patrzą
Dziewczyny to oby wasze bobasy już bez problemów przeszły w domu szczepienie, współczuję -
Karola3xJ:D wrote:My jak my. Zaszczepić pozwolili ale co z tego jak przy rotarixie przestała oddychać. Na samym początku. Najbardziej wkurwilo mnie to,że byłam tam jedyną opanowaną osobą. Jest okej,jest zaszczepiona ale to co się tam odjebało to jest niepojęte. Prawie 3 h w poradni. Nienawidzę szczepień
O masakra, a pomogło chuchnięcie w buźkę, czy musieliście ją poklepać w tej pozycji na brzuchu? Ale 3h na samo szczepienie, czy nefrologa też oblecieliście, co z tym posiewem, powtarzaliście?🙍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
🙍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
20.12. CRL 8,07 cm
15.01. 220g 💙
06.02. 360g
05.03. 737g
16.03. 1060g
07.04. 1503g
12.04. 1667g
30.04. 2136g
09.05. 2433g
21.05. 2717g
28.05. 2979g
06.06. 3250g
19.06. 3850g Synek na świecie
-
Szarotka12 wrote:O masakra, a pomogło chuchnięcie w buźkę, czy musieliście ją poklepać w tej pozycji na brzuchu? Ale 3h na samo szczepienie, czy nefrologa też oblecieliście, co z tym posiewem, powtarzaliście?
Z nefrologiem (pierwszy który odebrał telefon na oddzial ) miałam konsultacje telefoniczną na szybko. Z jej lekarzem prowadzącym będę jutro rozmawiać. Pewnie każą pobrać posiew znowu bo takie jest postępowanie kiedy wynik jest graniczny.
Mam.nadzieje,ze ja oszczędzi już na samopoczuciu. Z meningokoki kazała się wstrzymać aż ja ponownie oceni neurolog -
Gusia_ wrote:Może jej poleciało gdzie nie trzeba. Wy to macie przygody ciągle Karola…
-
Truuskaawka, jak oceniasz laktator Momcozy?
Jest delikatny?
Bo mam juz 3 laktatory i każdy ma jakieś wady. Jeden podobny do momocozy, ale nie mogę przełączyć na tryb odciąganie bo tak szarpie brodawke ze z bólu zaciskam zęby jak przypadkiem przełączę tryb. -
Maj.a wrote:Truuskaawka, jak oceniasz laktator Momcozy?
Jest delikatny?
Bo mam juz 3 laktatory i każdy ma jakieś wady. Jeden podobny do momocozy, ale nie mogę przełączyć na tryb odciąganie bo tak szarpie brodawke ze z bólu zaciskam zęby jak przypadkiem przełączę tryb. -
Maj.a wrote:Truuskaawka, jak oceniasz laktator Momcozy?
Jest delikatny?
Bo mam juz 3 laktatory i każdy ma jakieś wady. Jeden podobny do momocozy, ale nie mogę przełączyć na tryb odciąganie bo tak szarpie brodawke ze z bólu zaciskam zęby jak przypadkiem przełączę tryb.
W moim odczuciu jest delikatny,słabo odczuwam jego działanie a ściąga bardzo dobrze. I muszę zaznaczyć że jestem osobą która nienawidzi jak ktoś dotyka mi piersi a o sutkach to już nie wspomnę.
Mam model s9pro i stymulację zaczynam na 3 a po minucie odpalam tryb odciągania na 5/6. Więc ogólnie polecam. -
Ja omijam na vento twin stymulację i ściągam na 1 bez lejków. Zaczynałam z lejkami i wtedy bolało i na wysokich obrotach musiałam tez robic. Teraz samo leci prawie. Ale vento ma słabe przyciski co się same ciagle przełączają.
Moze spróbuj to co masz ale bez lejkow. -
Karola3xJ:D wrote:No wiem,nie wypada porównywać zdrowia do spraw urzędowych ale wczoraj jak byłam pytać co się stało z moim wnioskiem paszportowym to 4 urzędników i informatyk siedzieli przed kompem i powtarzali "niemozliwe","niespotykane","jeszcze się tak nie zdarzyło ". To moje życie w pigułce
Strasznego pecha masz. Ale ogólnie ilość powikłań i nagłych zwrotów akcji na tym wątku jest niewiarygodna
Czy pociesza cię mój pech?
" ale pech cc przy 10cm!"
" no że też pani wszedł ten supeł pod ranę, jest stan zapalny trzeba antybiotyk ogolny"
" złapaliście covida w środku lata!
" ale pech, niestety są powiklania "
Myślicie że już z Karola wyczerpaliśmy limit pecha?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 20:15
-
Kurde która to bingo zaczęła?! Te pessary, szwy itd która no która?!
Chociaż te nasze bingo to trzeba podzielić chyba już na 3 części - ciąża, poród, połóg xDWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 20:45
Elza1234, Werzol, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Kurde która to bingo zaczęła?! Te passaty, szwy itd która no która?!
Chociaż te nasze bingo to trzeba podzielić chyba już na 3 części - ciąża, poród, połóg xD
-
Maj.a wrote:Który z Canpola model?
https://www.mediaexpert.pl/agd-male/dla-dziecka/laktatory/laktator-canpol-babies-milkshell-20-106-podwojny?gad_source=1&gad_campaignid=20502836790&gbraid=0AAAAADoIO6_MfI2ohFLxubxjqXaz1esod&gclid=Cj0KCQjwzOvEBhDVARIsADHfJJShG5gpIWlgEMDd47Lb8-IxQ5b3C6yaP4W-VnW0NCxjWizVAeg215caAlvrEALw_wcB -
Karola3xJ:D wrote:Ej a Kindziukowa żyje?
To ja dołożę jeszcze cegiełkę na noc. Od nocy czuje się jakaś rozbita,popołudniu mnie ścięło. Gardło,głowa, lekki katar. Mąż to samo. Jutro/pojutrze sie przetestuję.
Też ucichły