X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit, a byłaś u fizjoterapeuty uroginekologicznej? Pytam z ciekawości. Też się palę do biegania, gin mówi że wszystko ok ale ja czuję że te mieście miednicy są jeszcze osłabione. Więc czekam cierpliwie na wizytę a wiek niestety że fizjo raczej radzą odczekać minimum 3 miesiące :(

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:
    Annabit, a byłaś u fizjoterapeuty uroginekologicznej? Pytam z ciekawości. Też się palę do biegania, gin mówi że wszystko ok ale ja czuję że te mieście miednicy są jeszcze osłabione. Więc czekam cierpliwie na wizytę a wiek niestety że fizjo raczej radzą odczekać minimum 3 miesiące :(
    Moja mi wczoraj powiedziała, że mimo że mięśnie dna mam ok i u mnie tylko problem z blizna to ona i tak zaleca tak pół roku bez cardio i podskoków
    Ja i tak wracam póki co na pilates, jogę i zdrowy kręgosłup ale no zumbe sobie daruję w takim razie jeszcze

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zgodę na basem ale nie na aquaaerobic od fizjo. Najpierw delikatniejsze ćwiczenia mam robić.

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Moja mi wczoraj powiedziała, że mimo że mięśnie dna mam ok i u mnie tylko problem z blizna to ona i tak zaleca tak pół roku bez cardio i podskoków
    Ja i tak wracam póki co na pilates, jogę i zdrowy kręgosłup ale no zumbe sobie daruję w takim razie jeszcze

Mnie podobnie lekarka powiedziała tzn pół roku bez podskoków, unikać sportów wstrząsowych i żeby nawet z bieganiem się na razie wstrzymać a skupić się na wzmocnieniu i regeneracji mdm. A też u mnie właściwie wszystko było ok. Jakby mi tego nie powiedziała to pewnie bym polazła biegać, bo lubię, ale skoro tak twierdzi to chyba zacznę od wiosny dopiero (w zimie nie lubię biegać i powietrze też nie jest sprzyjające do tego). I na razie planuje ćwiczenia na mdm przez miesiąc, w czwartek idę do fizjo to coś pewnie podpowie a potem od połowy września pewnie pilates.

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia1992 wrote:

Kurde nie pomyślałam o tym. Przejdę się w takim razie, ale pewnie w przyszłym tygodniu dopiero. Gin teoretycznie mówił że mięśnie super, narządy nie są obniżone, ale pewnie rozsądnie jest to sprawdzić z fizjo.

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola daj znać po wizycie co tam dalej z Małą, biedactwo ☹️

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak my. Zaszczepić pozwolili ale co z tego jak przy rotarixie przestała oddychać. Na samym początku. Najbardziej wkurwilo mnie to,że byłam tam jedyną opanowaną osobą. Jest okej,jest zaszczepiona ale to co się tam odjebało to jest niepojęte. Prawie 3 h w poradni. Nienawidzę szczepień

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Karola 😞

Revolutionary bierz babybjorna myślę że jak się nie sprawdzi to odsprzedaż na spokojnie. Ja sie czaiłam i w końcu wzielam jest mega, szczególnie że pomaga w kupach 😆

Mnie pediatra juz postraszył że główka krzywo rośnie i możliwe że się zrósł szew czaszkowy za szybko.
    Ale obserwacja i nie panikować kurw... Ja teraz tylko o tym myślę. Trzebabylo mi nie mówić... dal skierowanie bo się czeka miesiącami do neurochirurga rozumiem. Ech..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 11:57

Revolutionary lubi tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    My jak my. Zaszczepić pozwolili ale co z tego jak przy rotarixie przestała oddychać. Na samym początku. Najbardziej wkurwilo mnie to,że byłam tam jedyną opanowaną osobą. Jest okej,jest zaszczepiona ale to co się tam odjebało to jest niepojęte. Prawie 3 h w poradni. Nienawidzę szczepień

Jezu współczuję takich "atrakcji " 😶🫂

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png

Wysłany: 12 sierpnia, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat a robiliście poziom witam d3?

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję 😔 mała się zadławiła czy od płaczu miała bezdech?

My też właśnie wróciliśmy z przychodni, bo byłam doszczepic córkę prevenarem 20 i młody był z nami. Cała droga w aucie płacz, więc u nas wyjęcie wkładek nie pomogło, czerwone światła największym wrogiem 😝

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj boxsero i rotarix, dobrze że w dzień bo ostatnio miałam na noc to nawet na chwilę oka nie zmrużyłam bo mu ciągle gorączka skakała. Te szczepienia to serio stresujące. My mamy zalecenie pójścia do fizjo bo ma główkę z prawej strony za bardzo spłaszczona, chociaż nawet w nocy mu się staram przekręcać i zalecenie kupienia poduszki ortopedycznej.

W przychodni się śmiały że za dużo przybiera i żebym mu więcej dawała smoczek albo tuliła. To jej mówię, że nie ma opcji bo jest taki krzyk. Dopiero zrozumiała jak zobaczyła jak szybko połknął rotarix 🙈🙈

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola współczuję 🥵

Revolutionary my też mamy babybjorna, czekam na magiczne 3 miesiące żeby go wyjąć ze schowka 🤣

Tanashi u nas też czerwone światła to od razy wszczęty alarm 🫣

Podziwiam laski, że macie już siłę na aktywność i bieganie 🫣

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Karola, ale to z płaczu? Współczuję :(
    Ja podjęłam kolejną próbę spaceru z koleżanką i jej córka
    Oczywiście pierwsze półtorej godz głównie niosłam ją na rękach po czym koleżanka do mnie mówi: ej weź ją położyć na brzuchu. Ojezu, pociumkala rękę, popatrzyła przez te wywietrzniki i usnęła ♥️♥️

Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat a robiliście poziom witam d3?
    Nie, nic nie mowil
    To niedobór moze powodować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia, 14:00

Naturals między ivf

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a z tym poziomem D3 to kiedy ogólnie zrobić jakieś badania kontrolne bejbikowi?

W ogóle mieli do nas dzwonić z przychodni w tym tygodniu kiedy mamy podejść na szczepienia, jak nie zadzwonią jeszcze dzisiaj lub jutro rano to za czwartek ja chyba podziękuję i zaczekamy do poniedziałku, prognozy podają po 32-34 stopnie na czwartek i piątek 🫤

age.png

Wysłany: 12 sierpnia, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Nie, nic nie mowil
    To niedobór moze powodować?
    Nadmiar. Przeds uplememtacja powinno się oznaczyć poziom d3. W dzieci nadmiar często powoduje za szybkie zrośnięcie się ciemiaczka.

Elza nie z płaczu. Zwyczajnie dostała trochę tego do ust i się zaczęło.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadmiar. Przeds uplememtacja powinno się oznaczyć poziom d3. W dzieci nadmiar często powoduje za szybkie zrośnięcie się ciemiaczka.

Elza nie z płaczu. Zwyczajnie dostała trochę tego do ust i się zaczęło.
    O kurde
    Współczuję, naprawdę
    Ale to też słabe, że to Ty byłaś opanowana. Gdyby to trafiło na mamę niemedyczną, która by się zestresowała to byłby problem …

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Jejku Karola, ale to z płaczu? Współczuję :(
    Ja podjęłam kolejną próbę spaceru z koleżanką i jej córka
    Oczywiście pierwsze półtorej godz głównie niosłam ją na rękach po czym koleżanka do mnie mówi: ej weź ją położyć na brzuchu. Ojezu, pociumkala rękę, popatrzyła przez te wywietrzniki i usnęła ♥️♥️

Mój też tylko na brzuchu jeździ. I spi głównie na brzuchu tez

• Katikat Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze coś nam znajduje ze moze być młodemu ale juz o tej witaminie nie pomyslal..

Naturals między ivf

age.png
‹‹ 2080 2081 2082 2083 2084
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ