X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Elza wszystkiego co najlepsze dla was 🌸
    U nas już też mega duchota, byle przetrwać ten dzień. Ja dzisiaj nocka bez mojego maluszka 😔 rodzice wyjechali i zostałam z babcią w swoim domu rodzinnym, a mąż z małym u nas w domu. Czekam aż do mnie przyjdą jak na gwiazdkę 🫣

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza wszystkiego najlepszego dla Was 🥰

My dziś przedwakacyjne ogarnianie, bo jutro mąż jeszcze na budowie i będę sama z maluchami cały dzień. A z dwójką dzieci i psem pakowanie już zaczyna przypominać niezłego tetrisa xD

Luna30 lubi tę wiadomość

age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, miłości miłości i jeszcze raz miłości! ❤️

Jeju u nas dzisiaj nad ranem była biegunka, młoda robiła kupę za kupą, co chwila pełen pampers, aż wylewający się bokami, no najadłam się stresa i byłam gotowa jechać z nią na sor, ale się uspokoiło po półtorej godziny. Niestety, ale domyślam się skąd się pojawiła ta biegunka - wczoraj po wieczornym karmieniu, z zalecenia alergologa, wzięłam moją tabletkę na alergię, później niby miałam 5 godzin przerwy w karmieniu, ale właśnie po następnym (czyli pierwszym z lekiem w mleku) zaczął się festiwal kupy. Teoretycznie miałam zgodę od lekarza żeby wrócić do leków, ale mówił że niestety będzie to wpływać na dziecko, prawdopodobnie będzie bardziej ospała, co w nocy nie będzie problemem… no a w skutkach ubocznych też wysoko jest właśnie biegunka, więc nam się to wylosowało 😵‍💫

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Awokado współczuję stresów 🫣 u mnie w ciąży alergia się totalnie wyciszyła, a jestem uczulona chyba na wszystko lub większość co pyli wiosna i latem. Serio, jak mały był w brzuchu to nawet nie kichnęłam, ale po porodzie się zaczęło na nowo i nie wiem jak bym sobie poradziła bez leków bo już z nimi momentami jest wesoło 🫣

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wstałam dziś tylko raz w nocy, o 2 😻 potem pobudka o 7
    Dziecko chyba wie, że starzy mają dziś rocznicę ślubu ♥️

Wszystkiego najlepszego 😍
    Super prezent!

• Luna30 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moje odkrycie ostatnie!

Elektrolity prenalen! Cudo🤩

Wszelkie zmeczenie znika magicznie na kilka h🤩😍

Game changer na upały z dwojka w domu:)

Niestety po tej cc mam tak wgl skutki uboczne- bd źle znoszę...światło. latają mi mroczki przed oczami w głowie się kręci słabo mi. Ponoc do pół roku może mnie to męczyć. Ehh. Też to macie ? To ponoć od znieczulenia do intubacji tak zrozumialam

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:53

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Matko Awokado współczuję stresów 🫣 u mnie w ciąży alergia się totalnie wyciszyła, a jestem uczulona chyba na wszystko lub większość co pyli wiosna i latem. Serio, jak mały był w brzuchu to nawet nie kichnęłam, ale po porodzie się zaczęło na nowo i nie wiem jak bym sobie poradziła bez leków bo już z nimi momentami jest wesoło 🫣
    Ale zazdroszczę z tym wyciszeniem alergii! Mi w ciąży nic nie przeszło i w trzecim trymestrze brałam leki, bo już się dusiłam nocami. Teraz też mam już dość tej alergii, bo kichanie 40 razy dziennie z blizną po CC nie jest przyjemne… no ale po dzisiejszym przeżyciu chyba jednak sobie odpuszczę leki i wytrzymam bez

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:08

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja pierd@le🫩 młody na spacerze z ojcem, ja robię sobie paznokcie, prąd wyłączyło w całej klatce. Pomijając paznokcie, jak będą chcieli wrócić to musimy targac razem wozek na 3 piętro 😔

Nineq, może samą gondolę wnieście jak macie gdzie kółka zostawić na dole? Ja tak codziennie kursuję, mam 3 piętro bez windy 🫡

Elza, wszystkiego najlepszego!

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
‹‹ 2093 2094 2095 2096 2097
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ