X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Dzieci rosną na maksa różnie. Moja najstarsza i najmłodsza córka na 2 miesiące nosily rozmiary 68/74, a środkowa na 4 miesiące nadal nosiła 62. Jedne dzieci są długie, inne nie. Jedne są pulchne inne nie. Byle przyrastały bez spadków :)

Mój ma też pulchne rączki i nóżki. Więc też dlatego właśnie na 2msc mamy rozmiar 68/74

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Skwar pieruński dziś. Mieliśmy jechać razem do ginekologa do Skawiny ale korki straszne.

Skwar i korek czyli nieruszajace się auto = tortury dla Dziecka

Także zostawiłam im mleko, podjechałam taxi na dworzec i jadę pociągiem właśnie xD także mam wycieczkę w skwarze. Dotrę zapocona i zmęczona ale przynajmniej Małej oszczędzę jazdy w koło w korkach w skwarze. Plus u lekarzy wiadomo klima chodzi a te zmiany temperatury są słabe. Plus sobie śpi na Tacie. Zostawiłam im jakieś 160ml, ale w lodówce jest więcej. Ciekawe ile poje bo po karmieniu spala na Tacie jak wychodziłam.

Męczył ją też chyba brzuszek. Jak usłyszałam wystrzał armatni a wcześniej był przeraźliwy płacz to się tylko utwierdziłam w decyzji że jadę sama.

Muszę się ogarnąć z tym jeżdżeniem autem bo aż mam ochotę się w łeb palnąć dziś. Aczkolwiek pociąg jest w sumie przyhemna rozrywka, ukradłam Mężowi jakieś fajne słuchawki i sobie chilluje.

My mieszkamy na wsi to musiałam się przemoc i prowadzić. Aczkolwiek z dzieckiem to już wyższa Szkoła jak dla mnie. Zanim sama pojechałam z corka to trochę minęło.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Karola dokładnie, pomyślałam że my wszyscy w aucie się upieczemy albo przeziębimy skacząc z 32 stopni do klimy i potem znów u lekarza przed 32 stopnie do kolejnej klimy i w koło. Plus korek był konkretny jak to po 16. W pociągu było fajnie, a teraz mi się trafił jakiś bolt comfort naprawdę wygodny w nienajgorszej cenie.

I finalnie zaraz będę w domu, bo o otej godzinie to trasa na 20 parę minut

U nas są kijowe godziny pociągów. Wprawdzie bezpośrednie ale jeżdżą co 2 a nawet 3h. Rzadko dla mnie

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiesznie że wypłynął temat komunikacji bo my właśnie rozkminiamy czy wolimy remontować garaż na pokój dla męża na gabinet cxy kupujemy drugie auto:)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wgl wiecie jak to zrobiłam że się wyspałam? Kazałam mężowi spać z Młodym. On się budzi dopiero jak naprawdę dziecko chce jesc;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2025, 19:53

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś chyba przegrzało, bo większość dnia nosiłam młodego na rękach w ogrodzie i spociłam się jak dziki szczur. Czytam córce bajkę o Elsie i Annie na dobranoc bo sobie życzyła, ale oczy już mi się przymykały i przeczytałam że rodzice dziewczynek zginęli w katastrofie smoleńskiej zamiast morskiej. Także tak 😅

Luna30, Lauraa, Elza1234, Margareetka, Revolutionary , Kkk77, Anabbit, CelinaJan, Werzol, amoze, Natalia1992 lubią tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Mnie dziś chyba przegrzało, bo większość dnia nosiłam młodego na rękach w ogrodzie i spociłam się jak dziki szczur. Czytam córce bajkę o Elsie i Annie na dobranoc bo sobie życzyła, ale oczy już mi się przymykały i przeczytałam że rodzice dziewczynek zginęli w katastrofie smoleńskiej zamiast morskiej. Także tak 😅

Zorientowała się?

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o tych Waszych dzieciach, niektóre 6-7 kg, o wow! My mamy 4750g i dzisiaj 8 tydzień, jesteśmy 15 centyl wagowo, ale ciuszki 62 już są za małe i się ubieramy w 68. Lekarze mówią, że przyrosty prawidłowe, średnio 27g na dobę. Pewnie po Mężu będzie szczuplak, kiedyś jadł na potęgę i nie miał grama tłuszczu, aż znienacka przemiana materii nie zwolniła i podwójne obiady zaczęły się odkładać 😁

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno dziecko urodzi się 3 kg, drugie prawie 4 kg w tym samym dniu. Myślę, że nie ma co porównywać, ważne żeby przybierało na wadze. Mój jest długi a szczupły, pediatra nie ma zrzutów chociaż ja czasem mam wrażenie, że za mało waży 🤷‍♀️

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w poniedziałek bedzie miala równo 8 tygodni a na wadze wczoraj miala jakieś 5,2kg.
    Ale ona jest taka pulchniutka,nie za długa bo dopiero zaczynamy 62 rozmiar.
    Od dzisiaj u mnie upały,a mialam wycinany ten guz,nie przyjemnie. Dorobiłam się wspaniałych 7 szwów. To jest jakaś masakra,boli cholernie a dzieckiem trzeba się zająć. A każde schylenie,podniesienie jej to ciągnie i boli jeszcze bardziej. Najgorzej jak ona rączką albo nóżką mi w to uderzy... Wtedy to normalnie gwiazdki w oczach 🙈

age.png
  • Paulinaaa_ Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2025, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że jesteśmy rekordzistkami z wagą piórkową 😁 4.6kg, 11tydz, 7 centyl - ale dokładnie jak Nineq piszesz, przecież to zależy przede wszystkim od tego jakie się dziecko urodziło. Moja z 37tc z najniższa 2.3kg usiałaby sporo nadrobić żeby wskoczyć na 50 centyl 😁
    Ważne żeby przyrosty były ok

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2025, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpię, bo słyszę gluta w nosie młodego podczas oddychania😵‍💫gdyby się obudził na jedzenie... to nie, dziś śpi już od ponad 6h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2025, 03:39

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2025, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Nie śpię, bo słyszę gluta w nosie młodego podczas oddychania😵‍💫gdyby się obudził na jedzenie... to nie, dziś śpi już od ponad 6h.

Dzieci tak zazwyczaj chcesz żeby spały- balują. Chcesz żeby wstaly - spia

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2025, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się akurat urodziliśmy na 85 centylu, więc to też nie do końca zależy od wagi urodzeniowej. Ale lekarze mówią cały czas, że jest ok i ktoś musi wyrabiać te niższe centyle

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2025, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam dziś tylko raz w nocy, o 2 😻 potem pobudka o 7
    Dziecko chyba wie, że starzy mają dziś rocznicę ślubu ♥️

Anabbit, Lauraa, Margareetka, Luna30, Werzol, kasssia, Nosa, Revolutionary , Kkk77, Gusia_, CelinaJan, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2025, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla Was🎉sto lat razem.

U nas pobudka po 4😯ale był tak zmęczony, że aż piszczał wieczorem i myśleliśmy, że go coś boli😔w takke upały ciężko mu drzemać w ciągu dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2025, 07:53

Elza1234 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2025, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

Wszystkiego dobrego!

U nas w sumie podobnie, jedzenie 19:30, sen na Tacie do 21 i w łóżeczku do 1, jedzonko o 4 i teraz 7

Elza1234 lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2025, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Wszystkiego najlepszego dla Was🎉sto lat razem.

U nas pobudka po 4😯ale był tak zmęczony, że aż piszczał wieczorem i myśleliśmy, że go coś boli😔w takke upały ciężko mu drzemać w ciągu dnia.
    Nasza wczoraj po tym osteopacie nie chciała robić nic innego jak leżeć na brzuchu i ćwiczyć głowę. Więc wieczorem była już tak zmęczona, że była aż wściekła ale oczy miała jak 5 zł.
    Próbowałam ją od 20 w ciemnym pokoju wyciszać ale po godzinie mąż wziął ją w obroty i jakoś uśpił, nie wiem nawet jak bo zasnęłam 😅 dobrze że byłam już umyta w pidżamie
    Boże, jest 8:20 a jest tak gorąco już. Zbieramy się zaraz na spacer nad staw, bo później to nie ma szans

Dziękuję za życzenia ♥️ nasze w końcu się spełniło i śpi u ojca na rękach!

Luna30, Revolutionary , Werzol lubią tę wiadomość

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2025, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierd@le🫩 młody na spacerze z ojcem, ja robię sobie paznokcie, prąd wyłączyło w całej klatce. Pomijając paznokcie, jak będą chcieli wrócić to musimy targac razem wozek na 3 piętro 😔

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2025, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza wszystkiego dobrego! Samych pięknych chwil! 🩷

U nas nocka słaba. Pierwszy blok snu niecałe 3h, a później wstawanie co 1,5h 🫠🫠🫠 ostatecznie o 5 się poddałam, wzięłam ją do nas do łóżka i spałyśmy razem do 8:30. Miałam iść na lekkie bieganie, ale nie ma szans. Jestem wykończona i muszę jakoś w ciągu dnia odespać, bo inaczej będę maruda niszczyciel dobrej zabawy.

Elza1234, Luna30 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2094 2095 2096 2097 2098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ