X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    U nas 500 to normalka, ale ja dużo piorę i suszę w suszarce bębnowej i to nam najwięcej zjada :)

U nas normalnie to z 300/msc
    Ja suszę w bebnowej ale w sezonie jesien wiosna
    Tak to w lecie na ogrodzie a w zimie w domu
    Prawdopodobnie tej zimy będzie też suszone więcej bo mało miejsca się robi...a tak to wisiało w salonie pranie

Ile prań robicie tyg? Ja piorę teraz raz dziennie...straszna ilość tego prania mam wrażenie. Mąż mówi że za często piorę ale jak Młody ma zarzygane prześcieradło albo ja mam plamy z mleka to też od razu do prania.

Ostatni hicior: najpierw obrzygał ubranko, potem mnie, potem pampers przeciekł a na koniec po kąpieli siknal w ręcznik:) I jak tu ma być mało prania...

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja sobie wymyśliłam smażenie placków ziemniaczanych na obiad. W kuchni mamy jakieś milion stopni teraz xddd Ale ogarnęłam obiad z wyprzedzeniem, nakarmię młodego i idziemy do ogrodu, córka się chociaż wykąpie w basenie. A ogród w cieniu to z domem aktualnie nie ma dużej różnicy w temperaturze, to ja chociaż z młodym na hamaku się pobujam 😅

My mamy rano słońce na ogrodzie. Czekamy aż woda w basenie się nagrzeje a słońce przejdzie za dom. Póki co siedzimy z klima. Tylko żeśmy tak sobie zrobili że nie mamy klimy w salonie tylko na górze. Więc musimy co chwile włączać/wyłączać. Bo ustawiliśmy na 23c żeby chłodziło salon jak powietrze zimne opada na dol. ale to za zimno np do spania bobasa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia, 12:34

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z ciuchami to w sumie tylko 2/3 prania tygodniowo, ale ja część rzeczy młodego przepieram na bieżąco ręcznie, bo mamy mało ubrań i żeby nie zabrakło 😅 i córki też na bieżąco piorę ręcznie, bo codziennie jakieś plamy po owocach itd.

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę raz lub dwa razy dziennie, ale mam księżniczki, które z każdą plamką się przebierają, a w lato siedzą całe dnie na podwórku to wiadomo. Mnie się nie chce wynosić prania na dwór w lato jak mam suszarkę nad pralką 🤣

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodego ciuchy raz w tygodniu, nasze czarne raz, nasze białe raz. Jak uzbieram ręczniki i pościel to jeszcze to dodatkowo. Suszę na balkonie póki ładna pogoda. Zimą najgorzej będzie, bo wózek, fotelik, suszarka...

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę tej suszarki bębnowej 🫣 czekam aż nam w końcu zrobią łazienki i się przeprowadzimy i odejdzie mi to rozwieszanie prania 🤣

Elza wszystkiego dobrego 😍

U nas dzisiaj piękna nocka + jeszcze dospał w łóżku z nami do 8. A dzisiaj stuknęły nam 3 miesiące, nie mam pojęcia kiedy to zleciało 🥳🥳

Elza1234, Anabbit, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kości w biodrach mi się rozeszły i wszystkie jeansowe krótkie spodenki są na mnie za ciasne i to nie przez tłuszcz :( za rok czeka mnie zmiana garderoby
    A jesienią pewnie zmiana jeansów :/
    No chyba że magicznie wrócą na swoje miejsce, w co wątpię 🤣
    Boże, jedziemy na miasto na obiad rocznicowy. Trzymajta za nas kciuki bo jeszcze stresują mnie takie wyjścia dalsze 🙈🙈

Werzol, Cel95 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Kości w biodrach mi się rozeszły i wszystkie jeansowe krótkie spodenki są na mnie za ciasne i to nie przez tłuszcz :( za rok czeka mnie zmiana garderoby
    A jesienią pewnie zmiana jeansów :/
    No chyba że magicznie wrócą na swoje miejsce, w co wątpię 🤣
    Boże, jedziemy na miasto na obiad rocznicowy. Trzymajta za nas kciuki bo jeszcze stresują mnie takie wyjścia dalsze 🙈🙈
    Miałam to samo. Z niektórymi nadal tak mam, ale z każdym miesiącem jest lepiej i 90% spodni sprzed ciąży wchodzi mi na dupe. A bałam się, że się nie zmieszczę na jesien 🤡

Dzisiaj idziemy z młodym na pierwszego grilla, mam nadzieję, że będzie spoko. A największą nadzieję mam, ze zrobi kupe póki jesteśmy w domu, bo od wczoraj od 11 nie było I aż sie boje, co narobi 🤣

Elza1234 lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubrania małej zbieram, aż uzbieram pranie białe, różowe i beżowe 😅 więcej kolorów nie mamy za bardzo. To pewnie tak z 3 prania w tygodniu puszczam z jej rzeczami. Ewentualnie jak jest awaria rozkowa lub prześcieradłowa to jedno dojdzie.
    A nasze to pewnie też z 3-4 na tydzień. Zazwyczaj dwa dni w tygodniu schodzą na pranie i suszenie.

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza wszystkiego najlepszego dla Was! Niech Mała częściej robi Wam takie niespodzianki 😉 I powodzenia z wyjściem! My na rocznicowy obiad chcieliśmy się wybrać w lipcu, ale była kiepska pogoda i ostatecznie zostaliśmy w domu, a dzisiaj jest super na takie wyprawy. Może i jest gorąco, ale chociaż nie leje deszcz ani nie ma burzy

Podziwiam jak ogarniacie szykowanie na gości w dzieckiem, u nas wczoraj była mama i mogłam w spokoju upiec babeczki na dzisiejsze odwiedziny, bez pomocy robiłabym to na trzy tury 😀 ale nocka była ekstra, mała jeszcze trochę dospała to mogłam w końcu się trochę porozciągać bo jest coraz gorzej z moimi plecami

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia ja okej a Ty?

Ja to piorę codziennie. Male maciente rachunki za prąd,ja mam jakieś 500 zł teraz. Zimą po 1600zl
    My mamy klimę.z podłogówki ale nie włączyliśmy bo nie było takiej potrzeby. W sumie pierwsza noc teraz była taka gorącą. W domu nie mamy mega ciepło

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś metody na ten upal, jak dzidziowi pomóc bo się męczy.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu jakie wy macie rachunki 🤯 my z mężem przezywaliśmy, że mamy teraz 360 za prąd za dwa miesiące.
    Do tej pory płaciliśmy ok 240 za dwa miesiące 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my za prąd na miesiąc dotychczas 160 zł płaciliśmy 🤣 teraz pewnie skoczy bo pranie małej robię tak z 2 razy w tygodniu plus chodzą te jej podgrzewacze i sterylizatory.
    Udało sie! Młoda dziś od 11 właściwie śpi i budzę ją na jedzenie, żeby się nie odwodniła.
    Ale oboje z mężem mamy już takie: to dziwne że ona jest taka spokojna i tyle śpi, może coś jej jest?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Macie jakieś metody na ten upal, jak dzidziowi pomóc bo się męczy.
    Przeżyć tylko ten ciężki czas. U nas w czerwcu jak młody miał niecały miesiąc i były upały, jadł co 30 minut, 1h małe porcje i często marudził. Dawałam mu też wodę, żeby nie przesadzić z jedzeniem. I siedziałam w domu z wentylatorem, żeby mu ulżyć.

Katikat lubi tę wiadomość

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • amoze Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza wszystkiego co najlepsze dla Was, miłości i samych pięknych chwil :)

My jedziemy dziś na plenerowy koncert jazzowy na plaży, przy zachodzie słońca. W końcu się trochę wychilluje :)

Elza1234, Revolutionary , Werzol, Luna30 lubią tę wiadomość

Aniela ❤️ 4020g, 57cm, 06.06.2025
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym tygodniu dostaliśmy rachunek za prąd 490zl za dwa miesiące 🫣 ale ja potrafię włączyć trzy pralki dziennie 😅🫣

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wentylator i picie z butelki zamiast cyc bo się kleimy..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też prąd dużo zjada

My dziś u Mamy. 10 min drogi to mimo temperatury wybraliśmy się. Dużo czasu spędziliśmy w parku i nawet pod las się wybraliśmy no i na tarasie więc zielone baterie naładowane

Mama nam zrobiła drugie śniadanie, obiad i jeszcze masę prezentów...

A ja nawet się na twardej ławie tarasowej godzinę zdrzemnęłam xD teraz to się wszędzie spi..

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w domu jest bardzo przyjemnie. Stare mury, dużo drzew więc na tarasie też chłodno. Stąd tak jeździmy bo u nas jest mega słonecznie na ogrodzie i w mieszkaniu też, a siedzenie z zasłoniętym roletami na dłuższą metę jest dla mnie mega słabe. No i park też zacieniony. U nas to można sobie sprawić opaleniznę jak z tropików. Fajne póki nie ma powyżej 25 stopni

Czekam na poniedziałek bo ma być przyjemniej i potem już chyba 1 dzień i koniec skwaru

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2096 2097 2098 2099 2100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ