SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ale wiecie że za dwupokojowe mieszkanie są inne opłaty niż za dom? I rodzina 5 osób płaci inne rachunki niż dwoje dorosłych plus bobas? Tak tylko mówię, że pewnych rzeczy nie da się porównać 🤣 u nas np wodę grzeje się na prąd w wakacje, mamy monitoring 10 kamer, maz pracuje z domu wieczorami przy kompie itd.

U nas na upał pomaga jedynie klima i siedzenie w domu. Po prostu nie wychodzimy jak naprawdę nie trzeba.

Karola, u mnie stabilnie. Ale chwilowo to, że nie jest gorzej uważam za dobry znak 👌

My też wychodzimy jedynie wcześnie rano. Dla Młodego za gorąco. Z klima mi pięknie spi:,p
    Wczoraj np spał 2h na spacerze potem półtorej godz a potem jeszcze półtorej

Najśmieszniejsze że jak jest siostra spi dużo więcej tak go wymeczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia, 15:06

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze długie wyjście z koleżanką na kawę. Kawa zajęła nam ponad 3h xd mąż już był jakiś nerwowy jak wróciłam xd czyżby za długo? Xd

Młody mu 2h jadl, kweczal i nie spał a Starsza chciała robić plastyczne rzeczy czego on nie cierpi. Nie chciała jesc zupy bo nie dał jej dodatków jak ja daje typu tarty ser ( to się okazało jak wróciłam jemu nie jadłam i jeczala że chce coś innego) :p

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od rana na zakupach byliśmy i myślałam że dostanę na głowę. Syn zamianił się w potwora. Z decathlonu wywalila nas ochrona. W domu nie lepiej z nim. Całe szczęście umówiłam się z córką na zakupy ubraniowe a później idę z ekipą ze wspinania na piwo i jedzenie na miasto.

Elza1234 lubi tę wiadomość

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    My od rana na zakupach byliśmy i myślałam że dostanę na głowę. Syn zamianił się w potwora. Z decathlonu wywalila nas ochrona. W domu nie lepiej z nim. Całe szczęście umówiłam się z córką na zakupy ubraniowe a później idę z ekipą ze wspinania na piwo i jedzenie na miasto.
    Polubiłam za to piwo i jedzenie

Ja mam w środę wyjście na jedzenie z ludźmi z pracy i tak się cieszę na zmianę otoczenia na chwilę.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będąc u rodziców zważyłam Młodego i ma jedyne 7,3kg… 🤡

Elza1234, Revolutionary , Alex_92, amoze, eeemakarena lubią tę wiadomość

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak piszecie takie wagi to od razu sprawdzam ile mają wasze dzieci 🤣🙆‍♀️ ale dobra, moj dopiero 7 tygodni to jeszcze może być aż taka różnica 😄

Elza1234 lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody na wieczór miał temperaturę 37,5° i coś jakby go bolało, bo jak dostał paracetamol to się uspokoił 😕tylko nie wiemy co, zębów wychodzących na górze brak, na dole utrudniał dostęp, ale wątpię.

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykle dzieci mają zęby później, ja bym obstawiała, że coś złapał… Współczuję bardzo, najgorsze chorowanie u takich maluszków a wbrew pozorom teraz pełno wirusów i zmiany temperatur za oknem też nie pomagają. U nas wczoraj 34 a dziś 22…

My za to wczoraj zaliczyliśmy gorączkę z przegrzania u czterolatki. Też nie polecam. A wcale za wiele nie siedziała na dworze, na słońcu to wręcz wgle

Padam po całym dniu roboty w ogrodzie. Ale kawał pracy za mną i mężem 👌

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obstawialiśmy jeszcze przegrzanie chociaż w samochodzie raptem godzinę był, delikatna klimatyzacja i na dworze tyle co przejść do budynków. Na zęby za wcześnie, może wczoraj wieczorem zmarzł chociaż wieczór ciepły był. Najgorzej, że jutro chrzest, mam nadzieję, że będzie już mu dobrze.

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z maluszkami akurat szybko z gorączką do lekarza się wybieram żeby osłuchać itd bo nieraz wydaje się że nic dziecku nie jest a okazuje się że to pozory. Współczuje Nineq, że jeszcze wam się to nałożyło na chrzest…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się mówi, jak nie urok to sraczka 🫩obserwujemy, zobaczymy, jak jutro. W razie co to w poniedziałek do lekarza. Dobrze, że nie miał wyższej temperatury.

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq oby to nie bylo nic poważnego! ✊️ zdrówka 🙏🏻

Nineq lubi tę wiadomość

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq zdrówka
    I wspaniałej imprezki jutro ♥️

Nineq lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 37.5 to już się traktuje jako gorączka? Gdzieś kiedyś czytałam, że przedział 36.5-37.5 to jest zwykłą temperatura u maluszków wynikająca z tego, że nie ogarniają termoregulacji. Moje bobo ma często jakieś 37.2-37.5 jak jest ciepło a odwali jakieś intensywne machanie kończynami i właśnie myślałam, że to nic takiego 😳

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też miała parę razy taką temperaturę i położna nam powiedziała, że dopiero od 38 jest gorączka, więc może Nineq u Ciebie nie będzie to wynikało z przeziębienia i itp. Powodzenia jutro, będzie dobrze. My mieliśmy chrzciny w 6 tygodniu i pomimo, że mała miała całą mszę oczy jak pięć złotych i patrzyła na księdza, to zapłakała tylko przy samej chrzcielnicy jak ją polali wodą. A martwiłam się, że będzie płakać całą mszę. Później na gościnie przespała praktycznie większość w wózku, niestety po imprezie nam trochę pomarudziła i płakała ale zabraliśmy ją na wieczorny spacer i później już przespała całą noc.

Nineq lubi tę wiadomość

Wysłany: 16 sierpnia, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U niemowląt gorączką zaczyna się od 37.5. Chyba że zwyczajowo dziecko ma niższą i nagle ma duży skok to wtedy obserwacja .

Z mojego wyjścia wyszło w sumie samo piwo i spina z mężem. Znajomi nie chcieli jeść tylko na piwo więc ja głodna siedziałam i piłam herbate i piwo 0%. Takze żołądek pusty i cycki pełne.

Mąż mnie odstawił bo założył, że wrócę pewnie o 20. Nie zdążyłam wrócić za jasnego bo się zagadaliśmy, z myślą że wrócę autobusem i dojde piechotą ale mój mąż się uparł, że mnie odbierze z przystanku o 22 z dwójką śpiących dzieci w aucie...Wydarłam się na niego za to bo o tej porze dzieci powinny spać w łóżku a nie się pałętać za matką,jak jakas patologia. Mam.straszną obsesję na punkcie spania dzieci w domu. Co by się nie działo dziecko ma zasnąć normalnie u siebie o normalnej godzinie a nie gdzieś się plątać.

Gusia_ lubi tę wiadomość

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    A 37.5 to już się traktuje jako gorączka? Gdzieś kiedyś czytałam, że przedział 36.5-37.5 to jest zwykłą temperatura u maluszków wynikająca z tego, że nie ogarniają termoregulacji. Moje bobo ma często jakieś 37.2-37.5 jak jest ciepło a odwali jakieś intensywne machanie kończynami i właśnie myślałam, że to nic takiego 😳
    Jak Karola pisała, młody ma zazwyczaj poniżej 37. Zresztą nosiłam go i jak zwykle chłodny to było czuć, że gorący. Myślałam, że może, bo dosypiał na mnie, ale nie przeszło. Zresztą, płakał jak jadł - dostał paracetamol to jak zaczął działać na spokojnie dokończył całość.
    Jak u Ciebie jest spokojne dziecko to pewnie wszystko ok. Myślę, że na tyle już znamy nasze dzieci, że wiedziałabyś, że coś nie tak.

Blackapple lubi tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png

Wysłany: 17 sierpnia, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w nocy jak z temperaturą?

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy nocny pomiar (a było ich ze 4 co najmniej) poniżej 37°. Zresztą wstał bez płaczu, uśmiecha się i zachowuje normalnie.

Luna30, Gusia_, przygodami66, Elza1234, Lauraa, Werzol, Revolutionary , xSmerfetkax, Anabbit, amoze, Margareetka lubią tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 37.5 było przy covidzie. Ale ja nie dałam paracetamolu. Nie wiedziałam że to goraczka...

Jak nocka? U nas taka sobie. Córka pojechała na żagle. Tak mi było dziwnie samej w domu że nie mogłam zasnąć. Poszłam spać koło 22, Młody mnie obudził ok 1.30. Potem znowu się wierciłam zanim zasnęłam i on o 6 się obudził. Z tym że egzorcyzmy odprawiał już od 5...

Swoja droga kiedy dzieci zaczynają spać normalnie nad ranem ? Mam wrażenie że córka na mm spała spokojniej...hmm. chodzi mi o sen nad ranem, nie wiem czemu on się tak miota po tym łóżeczku wierzga, jeczy.

‹‹ 2098 2099 2100 2101 2102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ