CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
HejAnku🌸 wrote:Zadam wam najgłupsze pytanie na świecie CO TO JEST KOSMÓWKA - czy to jest miejsce, w którym jajo płodowe styka się ze ścianką macicy? Bo na moim wtorkowym USG ginka mi pokazała i powiedziała, że „tu nam się ledwo trzyma” pokazując na krwiaka, dzidziona i (chyba) ściankę macicy. Więc ja sama sobie powiedziałam, że to w 2/3 odklejona kosmówka. Ale teraz prowadzę własną edukację nt mojego wroga i sporo osób pisze, że na szczęście kosmówki są gdzieś indziej I JA ZGŁUPIAŁAM CAŁKIEM
Nigdy nie byłam mistrzem biologii i nie koniecznie uważałam na lekcjach ale no teraz czuję się jak debili. Dopytam dzisiaj na prenatalnych oczywiście - ale stwierdziłam, że was zapytam zanim zabłysnę moją „wiedzą” 😂😂
Tak mi się wydaje... 😅 -
Eustoma32 wrote:Moje szczęście właśnie się skończyło. Serduszko nie bije.
-
HejAnku🌸 wrote:Muszę poprosić lekarkę o lekcje Biologii 🙈 nie zdziwiłabym się jakbym jak zwykle wykręciła aferę bo sama sobie coś dopisałam
https://it.pinterest.com/pin/305752262176069849/ -
Nineq wrote:Ja to rozumiem tak jak na obrazku
https://it.pinterest.com/pin/305752262176069849/
To ma sens ale później wpisałam „odklejenie kosmówki” i znalazłam zdjęcie - no i u mnie to tak nie wygląda 😂 człowiek dostaje tyle informacji na wizycie, że nawet gęby z pytaniem nie ma czasu otworzyć
Dzisiaj będę mądrzejsza 💪🏼💔 Marcysia 21t 👼 -
eeemakarena wrote:Ja już po wizycie jak coś…
Troszkę kamień z serca
Mamy 4,16cm małego człowieka
Teraz czekać do prenatalnych, nie wierzę że to się dzieje 🥹
https://ibb.co/0qXsBW1
Nineq, też dostaliśmy zdjęcie 3D ❤️
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, oby jak najmniej złych wiadomości 🥺
Eustoma, pamiętaj że dla Was też wyjdzie słońce. Oby jak najszybciej, trzymaj się i gdyby cokolwiek to pisz, jesteśmy tu dla Ciebie !
Super wieści i mega zdjęcia 😍eeemakarena lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Luna30 wrote:Dziewczyny, pytanie: wy robicie ten test pappa? Bo mi on wydaje się bez sensu prawdę mówiąc...to jakby statystyka bardziej z tego co rozumiem. Wiem że jest darmowy ale jakoś mnie nie przekonuje
Jak jest bezpłatnie to robię, prywatnie byłoby mi szkoda pieniędzy bardziej mnie interesuje usg, ale pappa łącznie z usg daje lepszy obraz całego badania, więc jeśli robią to i to bezpłatnie, to dla mnie bez różnicy czy oddam jedną próbkę krwi więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2024, 14:39
-
Luna30 mi moja lekarka powiedziała że mam zrobić Pappe na tydzień przed USG prenatalnym. Jak się rejestrowałam na USG prenatalne (do innego lekarza) to położna powiedziała, że to Pani dr zdecyduje czy robić czy nie.
Ja nie zrobiłam bo się nie wyrobiłam przez te moje akcje więc zobaczę co mi dzisiaj powie. Ale skoro planuję Nifty Pro to jaki sens płacić dodatkowo za Pappę? (Robię prywatnie bo nie koniecznie podobały mi się opinie lekarzy na NFZ + terminy …)💔 Marcysia 21t 👼 -
Luna30 wrote:Dziewczyny, pytanie: wy robicie ten test pappa? Bo mi on wydaje się bez sensu prawdę mówiąc...to jakby statystyka bardziej z tego co rozumiem. Wiem że jest darmowy ale jakoś mnie nie przekonuje
Ja chce przebadać wszystko co się da więc wcześniej zrobie nifty pro. Może zawału nie dostanę wtedy. -
HejAnku🌸 wrote:Luna30 mi moja lekarka powiedziała że mam zrobić Pappe na tydzień przed USG prenatalnym. Jak się rejestrowałam na USG prenatalne (do innego lekarza) to położna powiedziała, że to Pani dr zdecyduje czy robić czy nie.
Ja nie zrobiłam bo się nie wyrobiłam przez te moje akcje więc zobaczę co mi dzisiaj powie. Ale skoro planuję Nifty Pro to jaki sens płacić dodatkowo za Pappę? (Robię prywatnie bo nie koniecznie podobały mi się opinie lekarzy na NFZ + terminy …)
Nifty jest bardziej czułe, wtedy już chyba bez sensu płacić za Pappę -
Ja zrobiłam, był w pakiecie z usg prenatalnym. Pielęgniarka ktora pobierała mi krew do badania zasugerowała, żeby nie sugerować się wynikiem, bo zapewne wyjdzie mi źle że względu na wiek.(39l). -
Tanashi wrote:Jak jest bezpłatnie to robię, prywatnie byłoby mi szkoda pieniędzy bardziej mnie interesuje usg, ale pappa łącznie z usg daje lepszy obraz całego badania, więc jeśli robią to i to bezpłatnie, to dla mnie bez różnicy czy oddam jedną próbkę krwi więcej
-
I szczerze to jest super, bo ja za to płaciłam
grube pieniądze w poprzednich ciążach, więc ja się na przykład ucieszyłam, bo nie wyobrażam sobie nie robić tych badań… -
Gusia_ wrote:I szczerze to jest super, bo ja za to płaciłam
grube pieniądze w poprzednich ciążach, więc ja się na przykład ucieszyłam, bo nie wyobrażam sobie nie robić tych badań…
To prawda, ogólnie i tak dość późno te badania weszły w refundację moim zdaniem... Ale ważne, że są