X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Zadam wam najgłupsze pytanie na świecie CO TO JEST KOSMÓWKA - czy to jest miejsce, w którym jajo płodowe styka się ze ścianką macicy? Bo na moim wtorkowym USG ginka mi pokazała i powiedziała, że „tu nam się ledwo trzyma” pokazując na krwiaka, dzidziona i (chyba) ściankę macicy. Więc ja sama sobie powiedziałam, że to w 2/3 odklejona kosmówka. Ale teraz prowadzę własną edukację nt mojego wroga i sporo osób pisze, że na szczęście kosmówki są gdzieś indziej I JA ZGŁUPIAŁAM CAŁKIEM

Nigdy nie byłam mistrzem biologii i nie koniecznie uważałam na lekcjach ale no teraz czuję się jak debili. Dopytam dzisiaj na prenatalnych oczywiście - ale stwierdziłam, że was zapytam zanim zabłysnę moją „wiedzą” 😂😂
    Z tego co ja rozumiem to kosmówka to taka błona płodowa, ona chyba sprawia, że rośnie beta, a potem zamienia się w łożysko? Generalnie utrzymuje ciążę.
    Tak mi się wydaje... 😅

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę poprosić lekarkę o lekcje Biologii 🙈 nie zdziwiłabym się jakbym jak zwykle wykręciła aferę bo sama sobie coś dopisałam XD

💔 Marcysia 21t 👼
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Eustoma, trzymaj się!!!

Ja dziś umówiłam prenatalne na 20 grudnia- to będzie 12+6

• Nosa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eustoma32 wrote:
    Moje szczęście właśnie się skończyło. Serduszko nie bije.
    Ogromnie mi przykro, brak mi słów 🫂🫂🫂

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, SM, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈
    🧬 11.02.
    🩺 19.02.
    1. prenatalne i Nifty - wyniki prawidłowe, chłopiec 💙
    preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Muszę poprosić lekarkę o lekcje Biologii 🙈 nie zdziwiłabym się jakbym jak zwykle wykręciła aferę bo sama sobie coś dopisałam XD
    Ja to rozumiem tak jak na obrazku

https://it.pinterest.com/pin/305752262176069849/

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja to rozumiem tak jak na obrazku

https://it.pinterest.com/pin/305752262176069849/

To ma sens ale później wpisałam „odklejenie kosmówki” i znalazłam zdjęcie - no i u mnie to tak nie wygląda 😂 człowiek dostaje tyle informacji na wizycie, że nawet gęby z pytaniem nie ma czasu otworzyć

Dzisiaj będę mądrzejsza 💪🏼

💔 Marcysia 21t 👼
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Ja już po wizycie jak coś…
    Troszkę kamień z serca :)
    Mamy 4,16cm małego człowieka :)
    Teraz czekać do prenatalnych, nie wierzę że to się dzieje 🥹

https://ibb.co/0qXsBW1

Nineq, też dostaliśmy zdjęcie 3D ❤️

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, oby jak najmniej złych wiadomości 🥺

Eustoma, pamiętaj że dla Was też wyjdzie słońce. Oby jak najszybciej, trzymaj się i gdyby cokolwiek to pisz, jesteśmy tu dla Ciebie !

Super wieści i mega zdjęcia 😍

eeemakarena lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje, Eustoma:( 3maj sie:*

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie: wy robicie ten test pappa? Bo mi on wydaje się bez sensu prawdę mówiąc...to jakby statystyka bardziej z tego co rozumiem. Wiem że jest darmowy ale jakoś mnie nie przekonuje

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dziewczyny, pytanie: wy robicie ten test pappa? Bo mi on wydaje się bez sensu prawdę mówiąc...to jakby statystyka bardziej z tego co rozumiem. Wiem że jest darmowy ale jakoś mnie nie przekonuje

Jak jest bezpłatnie to robię, prywatnie byłoby mi szkoda pieniędzy :P bardziej mnie interesuje usg, ale pappa łącznie z usg daje lepszy obraz całego badania, więc jeśli robią to i to bezpłatnie, to dla mnie bez różnicy czy oddam jedną próbkę krwi więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2024, 14:39

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 mi moja lekarka powiedziała że mam zrobić Pappe na tydzień przed USG prenatalnym. Jak się rejestrowałam na USG prenatalne (do innego lekarza) to położna powiedziała, że to Pani dr zdecyduje czy robić czy nie.

Ja nie zrobiłam bo się nie wyrobiłam przez te moje akcje więc zobaczę co mi dzisiaj powie. Ale skoro planuję Nifty Pro to jaki sens płacić dodatkowo za Pappę? (Robię prywatnie bo nie koniecznie podobały mi się opinie lekarzy na NFZ + terminy …)

💔 Marcysia 21t 👼
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Czytałam że straszy wynikami ta pappa i też jej nie chciałam. Ale moja Dr powiedziała że ja mam zrobic bo tam bada sie jakies białko i jak jest go za dużo to zwiększy mi acard.

Ja chce przebadać wszystko co się da więc wcześniej zrobie nifty pro. Może zawału nie dostanę wtedy.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf:
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Luna30 mi moja lekarka powiedziała że mam zrobić Pappe na tydzień przed USG prenatalnym. Jak się rejestrowałam na USG prenatalne (do innego lekarza) to położna powiedziała, że to Pani dr zdecyduje czy robić czy nie.

Ja nie zrobiłam bo się nie wyrobiłam przez te moje akcje więc zobaczę co mi dzisiaj powie. Ale skoro planuję Nifty Pro to jaki sens płacić dodatkowo za Pappę? (Robię prywatnie bo nie koniecznie podobały mi się opinie lekarzy na NFZ + terminy …)

Nifty jest bardziej czułe, wtedy już chyba bez sensu płacić za Pappę :)

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię Pappa :)

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:

Ja zrobiłam, był w pakiecie z usg prenatalnym. Pielęgniarka ktora pobierała mi krew do badania zasugerowała, żeby nie sugerować się wynikiem, bo zapewne wyjdzie mi źle że względu na wiek.(39l).

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Jak jest bezpłatnie to robię, prywatnie byłoby mi szkoda pieniędzy :P bardziej mnie interesuje usg, ale pappa łącznie z usg daje lepszy obraz całego badania, więc jeśli robią to i to bezpłatnie, to dla mnie bez różnicy czy oddam jedną próbkę krwi więcej :)
    Ja miałam bezpłatnie

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Ja miałam bezpłatnie

Tak, teraz już wszyscy mają bezpłatnie, badania prenatalne I i II trymestru są refundowane dla każdej kobiety w ciąży :)

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I szczerze to jest super, bo ja za to płaciłam
    grube pieniądze w poprzednich ciążach, więc ja się na przykład ucieszyłam, bo nie wyobrażam sobie nie robić tych badań…

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam, bo jak w pakiecie to czemu nie. Wiem, że często wychodzą dziwne rzeczy, ale jak będzie mnie coś niepokoić albo lekarza to wtedy zdecydujemy się na któryś z płatnych testów.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    I szczerze to jest super, bo ja za to płaciłam
    grube pieniądze w poprzednich ciążach, więc ja się na przykład ucieszyłam, bo nie wyobrażam sobie nie robić tych badań…

To prawda, ogólnie i tak dość późno te badania weszły w refundację moim zdaniem... Ale ważne, że są :)

preg.png
‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ