CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Blackapple ogarnij te szczepienia, bo rotawirus mogą podać tylko do 12 tygodnia więc żeby wam nie przepadło
Pedicetamol i inne polecam sobie posmakować. Tak gorzkie, że ja się nie dziwię że dzieci tego nie chcą. U nas przechodzi u starszych jedynie przemycone w łyżeczce kubusia ale i tak zdarzają się wymioty po tym. Za to leki z ibuprofenem są już słodkie i łatwiej dzieciakom to pić.
Moim zdaniem nie ma zasady z podawaniem syropu. Są dzieci co dobrze znoszą gorączkę u takie co zle, więc trzeba się kierować matczyną intuicją bardziej a nie radami położnych, tak myślę
Luna też miałam kiepską nockę, budziłam się bez powodu i mąż mi pisał że też niewyspany, więc może faktycznie coś jest w powietrzu. Choć dzieci nam spały dziś super
Idę składać tone prania, życzcie powodzenia 🤣
-
Gusia_ wrote:Blackapple ogarnij te szczepienia, bo rotawirus mogą podać tylko do 12 tygodnia więc żeby wam nie przepadło
Pedicetamol i inne polecam sobie posmakować. Tak gorzkie, że ja się nie dziwię że dzieci tego nie chcą. U nas przechodzi u starszych jedynie przemycone w łyżeczce kubusia ale i tak zdarzają się wymioty po tym. Za to leki z ibuprofenem są już słodkie i łatwiej dzieciakom to pić.
Moim zdaniem nie ma zasady z podawaniem syropu. Są dzieci co dobrze znoszą gorączkę u takie co zle, więc trzeba się kierować matczyną intuicją bardziej a nie radami położnych, tak myślę
Luna też miałam kiepską nockę, budziłam się bez powodu i mąż mi pisał że też niewyspany, więc może faktycznie coś jest w powietrzu. Choć dzieci nam spały dziś super
Moja starsza uwielbia WSZYSTKIE syropy. Od syropu z cebuli, paracetamol, plawoslazowy, na kaszel...wszystkie -
Załatwiłam sobie "randkę" bez dziecka za tydzień w niedzielę na rowery 🤓akurat airshow to podjedziemy zobaczyć. A siostrze ufam na tyle, że ogarnie młodego przez te 2-3 godziny. Pewnie co chwilę będę pyta co u niego 😂
Elza1234, Werzol, Revolutionary , eeemakarena, Margareetka, Luna30 lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Załatwiłam sobie "randkę" bez dziecka za tydzień w niedzielę na rowery 🤓akurat airshow to podjedziemy zobaczyć. A siostrze ufam na tyle, że ogarnie młodego przez te 2-3 godziny. Pewnie co chwilę będę pyta co u niego 😂
-
Kkk, kciuki za wizytę!
U nas z kupami zmieniło sie od kiedy przeszliśmy na dietę bez bmk - wczesniej była kupa po pachy robiona z wielkim wysiłkiem raz na 3 dni, teraz mamy male kupy po każdym praktycznie karmieniu, lekarka powiedziała ze przez pare tygodni tak bedzie bo organizm sie przyzwyczaja i dopóki nie ma śluzu czy jakichś dziwnych tych kup to jest OK. No ale mam nadzieję ze to sie jednak ustabilizuje prędko i bedzie tych kup mniej bo aż biedaka odparzylo.
A ja dzis mam wychodne na pedicure, tata pierwszy raz został z synem sam bez babci na dłużej niż godzinę więc wielkie wydarzenie 😅Margareetka lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Blackapple ogarnij te szczepienia, bo rotawirus mogą podać tylko do 12 tygodnia więc żeby wam nie przepadło
Dzwoniłam już, ale kazali zadzwonić po 14.00, bo ma być pani od szczepień (oni tam mają jakąś jedną pielęgniarke, specjalistkę od szczepień).
Do 12 tyg to my jeszcze mamy daleko, bo dopiero 8 tydzień zaczniemy w sobotę, ale wolałabym te pierwsze dawki ogarnąć w tym tygodniu albo max na początku kolejnego, potem już zaraz się szkoła zacznie to zaraz będą większe tłumy dzieciaków z katarem do pediatry. -
KarolaKinga wrote:Kkk, kciuki za wizytę!
U nas z kupami zmieniło sie od kiedy przeszliśmy na dietę bez bmk - wczesniej była kupa po pachy robiona z wielkim wysiłkiem raz na 3 dni, teraz mamy male kupy po każdym praktycznie karmieniu, lekarka powiedziała ze przez pare tygodni tak bedzie bo organizm sie przyzwyczaja i dopóki nie ma śluzu czy jakichś dziwnych tych kup to jest OK. No ale mam nadzieję ze to sie jednak ustabilizuje prędko i bedzie tych kup mniej bo aż biedaka odparzylo.
A ja dzis mam wychodne na pedicure, tata pierwszy raz został z synem sam bez babci na dłużej niż godzinę więc wielkie wydarzenie 😅
O widzisz, to może u nas jest to samo. Lekarka nic takiego mi nie powiedziała, tylko że muszę przejść na dietę jeśli karmię, a jeśli będę chciała przejść na mm to muszę przyjść po receptę. Wydaje mi się, że ja u tego pediatry to chce jak najszybciej wyjść, bo mały bardzo nie lubi i płacze okropnie, a przez to właśnie nie dowiem się wszystkiego -
Kciuki za wszystkie udane wychodne i pranie Gusi
My zaraz wyjeżdżamy, jeszcze karmię młodego. Poranny Tetris ogarnięty, ale nie wiem jak pakują się wielodzietne rodziny na wakacje, to jest dla mnie zagadka. My trzy walizki, transporter psa, gondola, jakieś trzy torby dodatkowe z rzeczami typu jedzenie, rower córki, torba z zabawkami i ja wciśnięta między foteliki z tyłu 👌🏼😅 każdy centymetr sześcienny wykorzystany. Trzymajcie kciuki żebyśmy mieli spokojną podróż, czeka nas 2.5 h w aucie bez postojów, z postojem trochę dłużej pewnie. Z córką na 6 miesięcy przejechaliśmy trasę na raz, ale nie wiem czego się z młodym spodziewać. -
Tanashi wrote:Kciuki za wszystkie udane wychodne i pranie Gusi
My zaraz wyjeżdżamy, jeszcze karmię młodego. Poranny Tetris ogarnięty, ale nie wiem jak pakują się wielodzietne rodziny na wakacje, to jest dla mnie zagadka. My trzy walizki, transporter psa, gondola, jakieś trzy torby dodatkowe z rzeczami typu jedzenie, rower córki, torba z zabawkami i ja wciśnięta między foteliki z tyłu 👌🏼😅 każdy centymetr sześcienny wykorzystany. Trzymajcie kciuki żebyśmy mieli spokojną podróż, czeka nas 2.5 h w aucie bez postojów, z postojem trochę dłużej pewnie. Z córką na 6 miesięcy przejechaliśmy trasę na raz, ale nie wiem czego się z młodym spodziewać.
Z ciekawości - jakie macie auto? 😄 Bo my na samą myśl o pakowaniu sie na wyjazd z młodym i psem mamy zawał i myślimy o kupnie większego auta 🙈😄2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja miałam takie podejrzenie że po rota zrobiło nam się zaparcie, w piątek szczepienie, w niedzielę już nie było kupy. I tak robił raz na 3dni, potem dostaliśmy od pediatry Bobotic, masaże brzuszka, czasem przepajałam wodą i przeszło.
Siedzę u diabetologa, cukrzyca ciążowa chyba już poszła w cholerę i nie została
Krzywa wyszła 80 120 80 także chyba ok zaraz się dowiem
Musiałam przyjść z młodym bo nie miałam z kim zostawić, przychodzę pod gabinet i siedzi trzech chłopa i mówią, żebym miała na uwadze że jest godzina opóźnienia i że trzeba czekać
Mówię no ok. Słabo ale co zrobisz jak nic nie zrobisz.
A przyszła jakaś starsza pani i pierwsze co: ja panią przepuszcze, nie będzie pani z dzieckiem takim małym tyle czekać
😆
Update- jedna starsza Pani chciała mnie wpuścić ale drugi gość się nie zgodził, prawie mu oczy wydrapała. Także jeszcze czekam 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:22
Revolutionary , KarolaKinga lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488
03.04.2025 1500g -
Tanashi powodzenia
Nas w sb czeka pierwsza podróż do mnie do domu, 130 km właśnie z psem. Nie ukrywam, lekko się stresuje bo jest tylko jeden MOP póki co po drodze.. -
My mamy auta na trzy isofixy, mniejszych nie uznaję niestety, bo nie chce fotelika montować najstarszej na pasy jeszcze. Ale najwygodniej nam jest busem więc mąż zmienia swoje auto po nowym roku 👌
-
Blackapple wrote:Dzwoniłam już, ale kazali zadzwonić po 14.00, bo ma być pani od szczepień (oni tam mają jakąś jedną pielęgniarke, specjalistkę od szczepień).
Do 12 tyg to my jeszcze mamy daleko, bo dopiero 8 tydzień zaczniemy w sobotę, ale wolałabym te pierwsze dawki ogarnąć w tym tygodniu albo max na początku kolejnego, potem już zaraz się szkoła zacznie to zaraz będą większe tłumy dzieciaków z katarem do pediatry.
A nie macie dzieci zdrowych osobno ?
U nas szczepienia są w środy i wtedy tylko dzieci zdrowe -
Tanashi wrote:Dacia Lodgy
A no to nie małe.2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Tanasinudanej podróży. 2,5 h to jest nic,mały pewnie nawet na sekundę się nie obudzi. Co do pakowania to my myślimy o boxie na dach. Póki co mieścimy się do bagażnika ale niech dojdzie łóżeczko,jakieś zabawki, nocniki i już miejsca braknie. Ja też jestem przeciwnikiem wożenia rzeczy w kabinie więc nie upchnę pod nogami nic. Może klatkę z kotem jak będzie musiała z nami jechać.