CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też było 5-6 kup dziennie i po szczepionce na rotawirusa się posypało - kupa co 2-3 dni. Teraz ostatnio była w niedzielę wieczorem więc oczekujemy bomby... Czy to tak na stałe się pozmieniało, czy wróci jeszcze do wcześniejszej normy?
-
U nas noc bez gorączki, trzymałyśmy się za paluszek większość czasu bo trochę była niespokojna
Kupa jest chyba in coming, ciekawe czy nie trafi na moją siostrę bo ja muszę iść do Przychodni ze soba 🙈 a nie chce młodej tam ciągać skoro jest jeszcze w domu z namiWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:09
-
Eemakarenaa u mnie tak właśnie jest, że po szpitalu została mi ta laktacja na poziomie maks 300 ml dziennie jak ściągam i ciągnę już tak 1.5 miesiąca
eeemakarena lubi tę wiadomość
-
Szarotka u nas też się pozmieniało i jest mniej kup. Było ich naprawdę dużo, a teraz są ze 3 dziennie. Więc może już tak zostać i u was, ale u dzieci to mam wrażenie wszystko się zmienia co jakiś czas 🫣
Elza powodzenia.
Co wy się tak boicie tych przeciwbólowych? Boli to trzeba bobasom pomóc, nich ich przecież codziennie nie faszeruje. Ja to czekam na 3 miesiąc żeby podawać potem ibuprofen bo moje dzieci jak i ja dużo lepiej na niego reagują. A ten paracetamol to najczęściej starsze wgle zwracają bo tego nie idzie pić takie obrzydle te syropy.
U nas teraz na początku września będa meningokoki i rotawirus druga dawkaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:41
-
Ja wolę dać paracetamol niż ma mi dziecko się męczyć 🤷♀️sama jak mnie coś boli to biorę.
Nam we wrześniu wypadają skojarzone + rota + pneumokoki.
U nas kupy to zależy, czasem jedna na dobę, czasem jedna na dwa dni, a czasem dwa, trzy dziennie. -
Szarotka12 wrote:U nas też było 5-6 kup dziennie i po szczepionce na rotawirusa się posypało - kupa co 2-3 dni. Teraz ostatnio była w niedzielę wieczorem więc oczekujemy bomby... Czy to tak na stałe się pozmieniało, czy wróci jeszcze do wcześniejszej normy?
To niekoniecznie po rota. Po rota to raczej biegunki chyba ? U nas nie było szxzepien bo mamy odroczone i też zmiana w kupie nasz rekord 5 dni ale to już ostatniego kweczal -
Ale się nie wyspałam...śniły mi się jakieś koszmary ale takie realistyczne. Kp o 1 bo wtedy młoda zaczęła lazic a potem od 3 koszmary.
I nie mogłam zasnąć od 3 do 5.30. Potem młody wstal na karmienie i już dalej nie pospałam bo sie rozbudzil. Ogólnie dzisiaj w zasadzie od tej 3 to drzemała m troszkę tylko jak on zasnal o 7;/
Ale starsza też spała koszmarnie, łazila pp nocy, młody od tej 5 też miał aktywność do 7. Zresztą wieczorem ryki, w nocy też pobudki, Krzyki i ona i on.
U nas zauważyłam że jak jest ciężka noc to nie śpimy w 3 a mąż spi. O co chodzi?! Zmiany ciśnienia czy co. Każde spało w innym pokoju i kazde z naszej trójki czyli ja i dzieci bd źleWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:37
-
Kkk77 kciuki za badanie! ✊️
Kkk77 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Kkk77 wrote:My dzisiaj mamy usg głowy, mam nadzieję, że już ostatnie 😮💨😮💨😮💨
Mnie się śnił wczoraj mój dziadek - śni mi się zawsze na złe. No to rano tata miał wypadek samochodowy, na szczęście nic mu się nie stałoKkk77 lubi tę wiadomość
-
To chyba mój młody jest rekordzistą kup 😅 chciałabym żeby robił jednak ich trochę mniej, zobaczymy może też coś nam zwolni w tym temacie.
U nas po szczepionce nie było gorączki, ale i tak dałam pedicetamol, bo był taki lekko marudny i chyba go wkłucia bolały. Dostał raz połowę dawki, którą powinien, bo drugą połowę wypluł xd chyba musi być to niedobre w smaku🫣 -
Kkk77 kciuki za USG 🤞 na pewno będzie wszystko dobrze.
Elza o kurczę, całe szczęście, że nic mu się nie stało.
Mi śniła się moja zmarła babcia w dzień, w którym zobaczyłam dwie kreski. Pamiętam, że obudziłam się wtedy i wiedziałam, że muszę zrobić ten test mimo że do terminu miesiączki było jeszcze kilka dni, zrobiłam i była taka bladziutka druga kreska.Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Kciuki za badanie
Mnie się śnił wczoraj mój dziadek - śni mi się zawsze na złe. No to rano tata miał wypadek samochodowy, na szczęście nic mu się nie stało
Margareetka, ja wolałam jak były częściej. Przynajmniej mniejsze ryzyko, że kupa po pachy i przebieranie. Nienawidzę tego😂nie jest źle, bo od niedzieli wczoraj po południu machnął jedną, a dziś rano drugą. Już od pewnego czasu nie płacze i nie denerwuje się podczas robienia 💪Nosa lubi tę wiadomość
-
Czy tylko my z osób, które nie mają odroczeń nie miały jeszcze szczepień?
Muszę dzwonić się upomnieć do przychodni (twierdzili, że oni zadzwonią z konkretnym terminem, no ale coś chyba o nas zapomnieli, niby nasza pediatra miała mieć urlop w połowie sierpnia, ale jakieś zastępstwo chyba jest).
Elza dobrze, że nic się nie stało.
Ja to nawet dobrze spałam, w ogóle dziecko by mi usnęło już o 21.00 gdyby nie to, że pies z kotem się bili o kątnika, którego chcieli upolować i narobili hałasu. Na szczęście udało mi się go uśpić potem o 22.00 i dospal sobie do 1.20, potem do 4.30, potem do 7.20 a teraz od 40 minut znowu drzemie, więc nawet ładnie jak na niego. -
Dzięki za kciuki ❤️
Ja to aż nie chce zapeszać, ale jest jakoś lepiej z kupami, już nie mamy przestojów po 2 dni i raczej ta 1-2 dziennie są, chociaż czasem rozjedzie się między pośladkami w górę albo próbuje się ewakuować bokiem xD zauważyłam taka prawidłowość, że najczęściej jest to jak ubieram mu biale body… a w białych i niebieskich wygląda najlepiej i co ja poradzę 🤣 -
Kkk77 wrote:Dzięki za kciuki ❤️
Ja to aż nie chce zapeszać, ale jest jakoś lepiej z kupami, już nie mamy przestojów po 2 dni i raczej ta 1-2 dziennie są, chociaż czasem rozjedzie się między pośladkami w górę albo próbuje się ewakuować bokiem xD zauważyłam taka prawidłowość, że najczęściej jest to jak ubieram mu biale body… a w białych i niebieskich wygląda najlepiej i co ja poradzę 🤣
Ja wczoraj uświadomiłam sobie, że czasem ubieram to dziecko jak wieśniaka, nic do siebie nie pasuje, a raczej jak mi wygodnie 🫣mamy tyle ubrań, że przez miesiąc mogę nie prać jego ciuchów i dlatego tworzę dziwne kombinacje.
Dobrze, że większe rozmiary są już bardziej ogarnięte i mogę z nich zrobić lepsze kombinacje. -
Kkk77 kciuki za badanie!
Dobrze słyszeć, że w miarę normalne reakcje po szczepieniu są u naszych szkrabów. My mieliśmy temperaturę wieczorem 38,3, szybko spadła i przeszls. Witka standardowa temperatura to kolo 37,1.
Cel, nam położna srodowiskowa powiedziała, że syrop podać powyżej 38,2/38,3, a do szpitala ja bym jechala bliżej 40 i własnie jakby był ciagly placz, tylko to kazdy inaczej I trzeba słuchać się intuicji.
U nas się ustabilizowalo z kupami- byla raz na kilka dni przed szczepieniem, po mamy raz na dzień, półtora dnia, czasem dwie kupy w ciągu dnia, ale druga to kleksy. Tak więc 5-6 kup dziennie wydaje mi się duzo, ale dlatego, że u nas tak nigdy nie było. Nawet na początku zrobił raz smolke, raz zielono-czarna, a potem już normalne i raz dziennie 😅
Blackapple zazdroszczę, że dobrze spałaś 😆 nam maly od rana koncertował. Teraz sie uspokoił po pobraniu krwi, był dzielny! 🥹
Następne szczepienie mamy jak Gusia, na początku września 2. dawka Rotarix, a potem na meningo się umowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:32
-
Jeszcze w kwestii antykoncepcji 😆 nasza metoda podobna jak u Karoli (zbyt zmęczeni na te sprawy, a nie 25kg 😁), natomiast ginekolog doradziła mi spiralę. Muszę cos ogarnąć pod kątem powrotu do leczenia SM, a te leki wymagają skutecznej antykoncepcji. Tabletek kolejnych nie chce. A! Alternatywą jest wazektomia u Męża 😄 kusi, nie powiem!