X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    A nie macie dzieci zdrowych osobno ?
    U nas szczepienia są w środy i wtedy tylko dzieci zdrowe

Osobnego dnia z tego co wiem nie ma, niby się czeka osobno, ale przez korytarz z kichająco-kaszlącymi i tak trzeba przejść.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojechaliśmy:) pół h snu, pół h płaczu, 5 min postoju na karmienie, 40 minut oglądania książeczki, 15 min płaczu i 15 min snu 😅 not bad

Elza1234, Margareetka, Revolutionary , Gusia_, Luna30, kasssia, Werzol, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dojechaliśmy:) pół h snu, pół h płaczu, 5 min postoju na karmienie, 40 minut oglądania książeczki, 15 min płaczu i 15 min snu 😅 not bad

Dla mnie brzmi hardcorowo, ale ja mam egzemplarz który zasypia na parkingu podziemnym i budzi się na miejscu 😂 ostatnio w trakcie jazdy otworzyła oczy na całe 5 min. Powieki okazały się jednak za ciężkie 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Mnie ten płacz przeraża, bo młoda czasem aż oddech traci i jeszcze nie umiem ze spokojem do tego podchodzić

Młodej to się chyba to szczepienie śni od wczoraj, bo śpi sobie spotkanie i nagle wargi w podkowę i płacz i za chwilę przestaje. Bez prężenia ani nic, nie wygląda jak bólowy płacz tylko jakby właśnie sobie przypomniała. Ale kurde to chyba nie jest możliwe?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też za 2 tygodnie umawiamy się na kolejną dawkę 6w1, pneumokoki i rotawirusy...mam nadzieję że znów tylko na marudzeniu się skończy ✊️✊️
    U nas seksy aż raz się zdażyły i dla mnie koniec🤣 biorę jednoskładnikowe tabsy Limetic i jest okej👍
    Mam paniczny strach przed ciążą 😂
    U nas spanie się unormowało, młody zasypia między 20-21, pobudka koło 12-1 a później po 4😊
    Rano jak go 💩 męczy to się wierci i dosypia raptem do 6🙄

Ogólnie zaraz nam stuknie 3 mc i mam wrażenie że jest już lepiej ze wszystkim, jakoś potrafię odczytywać już jego kwęki, płaczki itd. Czas aktywności i snu się unormował i czuję powoli że żyje 😆😆
    U nas jest dużo uśmiechów, pisków, wkładania rączek do buzi, ślinienia... łapie zabawki powoli i wkłada do buzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 15:25

Nineq, Elza1234, Revolutionary , xSmerfetkax, Werzol, CelinaJan, Alex_92 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dla mnie brzmi hardcorowo, ale ja mam egzemplarz który zasypia na parkingu podziemnym i budzi się na miejscu 😂 ostatnio w trakcie jazdy otworzyła oczy na całe 5 min. Powieki okazały się jednak za ciężkie 😅

Moja córka też nie spała, więc jestem zaprawiona w boju xD mam dzieci antywozkowe i antyfotelikowe 🫠 ale byłam nastawiona na więcej płaczu 👌🏼książeczka sensoryczna z wielkimi oczami u zwierzaków zrobiła robotę xD

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroka to skuteczne masz te tabletki anty. Bierzesz i zero seksu😆

Luna30, Werzol lubią tę wiadomość

event.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Ja wstaje co 2h /1.5h 🙈😝 tylko ten pierwszy blok snu mamy ok 3h. Także nie jesteś sama 😆
    Ufff, już myślałam że tylko ja się wybieram do psychiatryka po tych pobudkach :p kurde no wydaje mi się że je ładnie w nocy KP ale może za mało i temu tak śpi słabo, zasypia już pod koniec cyca no to odkładam i śpi jak kamień ale właśnie króóótko:(

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    My też za 2 tygodnie umawiamy się na kolejną dawkę 6w1, pneumokoki i rotawirusy...mam nadzieję że znów tylko na marudzeniu się skończy ✊️✊️
    U nas seksy aż raz się zdażyły i dla mnie koniec🤣 biorę jednoskładnikowe tabsy Limetic i jest okej👍
    Mam paniczny strach przed ciążą 😂
    U nas spanie się unormowało, młody zasypia między 20-21, pobudka koło 12-1 a później po 4😊
    Rano jak go 💩 męczy to się wierci i dosypia raptem do 6🙄

Ogólnie zaraz nam stuknie 3 mc i mam wrażenie że jest już lepiej ze wszystkim, jakoś potrafię odczytywać już jego kwęki, płaczki itd. Czas aktywności i snu się unormował i czuję powoli że żyje 😆😆
    U nas jest dużo uśmiechów, pisków, wkładania rączek do buzi, ślinienia... łapie zabawki powoli i wkłada do buzi.
    🤣🤣🤣
    Też mam paniczny strach przed ciążą. W sumie zabawnie to brzmi.

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Biedronka@ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Karola ja się boję że od samego patrzenia na 🪺 zajdę 🤣🤣
    Stosuje tabletki, prezerwatywy i wstrzemięźliwość aż do menopauzy😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 15:46

Luna30, Kkk77 lubią tę wiadomość

👸 &🤴 &🧒&👶

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi daj link do tej książki. Moje dzieci też nie śpią w aucie. Ani w wózku 🤣🤷‍♀️ jak to ludzie robią,że im śpią? Nigdy nie pojme rozumem. I oczywiście miłego wyjazdu!

Biedronk@ Ty masz lęk przed ciążą a ja sobie tak myślę, że jakby się trafiło nieplanowanie byłabym szczęśliwa hahaha ale mój mąż nie może tego słuchać, on jest na razie bardziej na etapie że wstrzemięźliwość bo nie przeżyjemy jako rodzina jak kiedyś się zdarzy 🤣 no ale już wiemy ja to jestem walnięta xd nie wiem nieraz ze zmęczenia jak się nazywam ale kocham te moje dzieci do szaleństwa

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co tez jestem na duże NIE jeśli chodzi teraz o drugie dziecko, ale może nie nazwałabym tego panicznym strachem tyle że ja mam bardziej strach przed ciążą bo miałam CC i to jest przede wszystkim clue unikania ciąży za wszelką cenę 😄

A w ogóle wczoraj wleciały pierwsze seksy i nie sądziłam że bedzie ból początkowo, w końcu u mnie było CC, a jednak czułam mocny dyskomfort, który odpuścił dopiero po chwili 🙄😶

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Mnie ten płacz przeraża, bo młoda czasem aż oddech traci i jeszcze nie umiem ze spokojem do tego podchodzić

Młodej to się chyba to szczepienie śni od wczoraj, bo śpi sobie spotkanie i nagle wargi w podkowę i płacz i za chwilę przestaje. Bez prężenia ani nic, nie wygląda jak bólowy płacz tylko jakby właśnie sobie przypomniała. Ale kurde to chyba nie jest możliwe?
    No wlasnie powiedzieli nam ze z krzykiem po szczepieniu może się zacząć budzić więc może jednak im się to śni..

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Osobnego dnia z tego co wiem nie ma, niby się czeka osobno, ale przez korytarz z kichająco-kaszlącymi i tak trzeba przejść.

I nas osobny dzień. Czasem tez szczepimy w luxmed. Swoją drogą ten patent niedawno odkryłam ( brawo ja). Płatne szczepionki typu 6w1 można podać za darmo mając pakiet luxmed. U nas wyszłoby 100zl taniej bo na szczepionki ma się 10proc zniżki a kwalifikacja jest darmowa w pakiecie

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Mój ogląda siebie w lusterku. Odkąd je mamy to nie bardzo chce spać. Jest mega ekscytacja

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Moja córka też nie spała, więc jestem zaprawiona w boju xD mam dzieci antywozkowe i antyfotelikowe 🫠 ale byłam nastawiona na więcej płaczu 👌🏼książeczka sensoryczna z wielkimi oczami u zwierzaków zrobiła robotę xD

Dasz linka proszę? U nas kontrastowa to był hit ale już szal mija

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Ja póki co tez jestem na duże NIE jeśli chodzi teraz o drugie dziecko, ale może nie nazwałabym tego panicznym strachem tyle że ja mam bardziej strach przed ciążą bo miałam CC i to jest przede wszystkim clue unikania ciąży za wszelką cenę 😄

A w ogóle wczoraj wleciały pierwsze seksy i nie sądziłam że bedzie ból początkowo, w końcu u mnie było CC, a jednak czułam mocny dyskomfort, który odpuścił dopiero po chwili 🙄😶

Mnie ostrzegła fizjo że tak może być. Badanie u gin było mocno niekomfortowe jakoś mnie to zniechęca. Zresztą autentycznie nie mamy kiedy
    Bo ja wieczorem padam a on rano niezywy

Mój strach przed ciążą też nie pomaga

Ja się boję bo jestem po tej nagłej cc. I strasznie się boję zajść

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia, 17:11

Revolutionary lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Uwielbiam twój humor :)

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Karola ja się boję że od samego patrzenia na 🪺 zajdę 🤣🤣
    Stosuje tabletki, prezerwatywy i wstrzemięźliwość aż do menopauzy😂😂😂

A myślałam że tylko ja schizuje

Mieliśmy problemy zajść w obie ciążę nie było.opvji naturalnie

Do tego kp I nie wrócił okres

A ja się uparłam na gumki

100proc skuteczne i tak się boję xd

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    No wlasnie powiedzieli nam ze z krzykiem po szczepieniu może się zacząć budzić więc może jednak im się to śni..
    O widzisz, bo to aż dziwnie wygląda

Ogólnie to mi odwaliło. Wyszłam właśnie na to spotkanie z pracy i już oglądam jej zdjęcia i filmiki jak gaworzy 🤡🤡
    Co do 2, za każdym razem jak powiem że tak, to młoda daje tak w kość że żałuję tych słów 🤣🤣 śmieje się że chyba chce być jedynaczką

Jeśli nam kasa i zdrowie pozwoli, to za jakieś 3 lata wrócę do tematu. Póki co muszę wrócić do specjalizacji.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
‹‹ 2113 2114 2115 2116 2117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ