X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • CelinaJan Autorytet

Wysłany: 5 września, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dziewczyny jakie szczepienia na 1szej wizycie robiłyście? Chcemy 6w1 plus rota. To chyba wszystko tak ?
    U nas też jeszcze pneumokoki

Luna30 lubi tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

12.06.2025 Iga 2960, 52 ❤️
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 września, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Elza u nas niestety też asymetria, chodziliśmy prywatnie bo pediatra nic widziała wskazań ale teraz to już mocno widać jak przyciąga głowę do lewego barku i na prawo nie bardzo chce patrzeć. Mamy się zgłosić po skierowanie na rehabilitację i USG przezciemiączkowe, ciekawe ile się czeka
    U nas naprawdę szybko poszło jak na NFZ więc wierzę że u was też tak będzie

Werzol lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 września, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam naprawdę niewielką aktywność fizyczną i przestałam jeść te ciastka i granole i mam wrażenie że popołudniu wczoraj i dziś Mała ciągle chce jeść.. nie chcę jej zaszkodzić ale kurde jak się nawadniam, zjadłam porządne śniadanie, dwudaniowy porządne obiad to chyba nie robię nic źle?

Te upały i duchota na pewno średnio na nią działają, mnie też od tego dziś boli głowa :/

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 września, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh u nas miała być burza i oczywiście jednak jej nie było - jedynie duchota i gorąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 19:06

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 września, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Zaczęłam naprawdę niewielką aktywność fizyczną i przestałam jeść te ciastka i granole i mam wrażenie że popołudniu wczoraj i dziś Mała ciągle chce jeść.. nie chcę jej zaszkodzić ale kurde jak się nawadniam, zjadłam porządne śniadanie, dwudaniowy porządne obiad to chyba nie robię nic źle?

Te upały i duchota na pewno średnio na nią działają, mnie też od tego dziś boli głowa :/

Spoko, musiałabyś jeść liść sałaty dziennie żeby pokarm zaczął zanikać. 😅 Kobiety w Afryce karmią, a ich dieta przecież często jest uboga czy nawet głodowa. Jest gorąco, może chce jej się pić :)

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 września, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Pewnie jej się po prostu chce pić przy takiej pogodzie

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 5 września, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel na pewno jej się chce pić, Józio wczoraj chciał jeść co godzinę jak był ten największy upał a dzisiaj już normalnie co dwie.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki:) u nas chyba nie dojadla na spacerze bo wiadomo liście ciekawsze do ogladania, więc z nią posiedzialam pod wieczór dlugo i często żeby mieć pewność że doje

Mam nadzieję że to już koniec upałów, jutro ma być 20 stopni

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś wielki dzień, jest dwudziesta i dzieci śpią w łóżku, a ja mam wolne ręce 🤪 Normalnie chyba poczytam w pozycji jakiej chce, a nie jak Quasimodo. Chociaż pewnie skończy się tym że będę się gapić cały wieczór w kamerkę żeby córka nie zgniotła młodego xd

Elza1234, Revolutionary , kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uśpiłam młodą, odłożyłam do łóżeczka i w końcu coś zjadłam. Chyba ją mocno wykończyły te ćwiczenia dziś bo śpi jak kamień i w dzień miała długą drzemkę, jak nie ona.

Revolutionary lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas odwrotnie
    Wczoraj dzień spania dzisiaj jedzenia:) nie wiem ile razy go karmiłam ale mam wrażenie że calutki dzień non stop xd

• Nineq Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mało dziś w ciągu dnia. Upał = malo jedzenia. Dopiero na wieczór 180 ml wciągnął. I padł o 19 jak nigdy w tym tygodniu.
    W ogóle przed burzą mega niespokojny na dworze był. Jak przeszło to wyluzował, duchota go dobijała.
    Przechodziłam z nim koło Apartu to gapił się jak zaczarowany 😅dobrze, że jutro już chłodniej.
    Zaczęłam w domu ćwiczyć. Nie dziwię się, że te dzieci za długo lubią leżeć na brzuchu. Przecież to ręce drętwieją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 20:40

💔👼28/03/2024

💙🫅01/06/2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uśpiłam dwójkę po 20. Czuję się jak geniusz. Szkod tylko,że jedno muszę trzymac za rękę a drugie na mnie leży (to 25 kg). Kwestia dopracowania 😅
    Mala mi dzisiaj kupy nie zrobiła i bardzo ją boli brzuch. Cholernie się męczyła. Padła ale kupy nie widu ni słychu.

Ja do swojego przypałowego życia dzisiaj dorzuciłam cud stomatologiczny. Miałam zatruwaną siódemkę w lipcu. Miałam to robić kanałowo ale zapomniałam. Zaczęło mega boleć,poszłam do dentysty a ta w szoku ze korzenie żywe. Nic nie podziałało na nie. Po raz setny w swoim życiu usłyszałam "nie możliwe " i "pani ma serio pecha". Już się tak lituja tam nademną ,że złotówki mi nie wzięli za to.

event.png

Wysłany: 5 września, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel coś pisała o ćwiczeniach i kp.. Przypomnialo mi się,że mleko kobiece potrafi zmienić smak po wysiłku.

Moja waga jest już taka jak w dniu porodu. Mam wielki bebzol. Na kolację zjadłam 6 placków ziemniaczanych,smażonych na oleju (placki wielkości dłoni)i pół dużej śmietany 18%. Po tym jak weszłam na forum wyskoczyła mi jakaś reklama z jajkiem i znowu jestem głodna. Będę spasioną,półłysą babą....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 21:11

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 września, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym mogła spać ale tak boli mnie łeb że gdyby nie dziecko obok zaczęłabym płakać z bólu

Zażyłam sobie pedicetamol z racji tego że nie mam innego paracetamolu. Ostatnio brałam lek na bol glowy przed ciążą, ale przy braku snu nie wytrzymam inaczej. Nawet nie taki zły ten pedicetamol jest w smaku.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 5 września, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel Ty zwyrolu. Pedicetamol jest okropnie gorzki. Fuj😅

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 września, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Cel Ty zwyrolu. Pedicetamol jest okropnie gorzki. Fuj😅
    Obrzydliwy jest. Z ciekawości spróbowałam w środę i o fujka. A młoda nawet się nie krzywiła 🤡
    Ja za to jem jak kot napłakał a waga nadal ta sama, dalej mam 7 kg do zrzucenia. Ciekawe czy to kwestia małego ruchu kardio czy IO ruszyło z kopyta
    Jakoś nie mam przestrzeni w głowie jeszcze na ogarnianie tego. Zacznę w październiku po weselach 😅 ale jutro idę na drugi pilates w tym tygodniu, jestem z siebie dumna
    A później na grilla 😅🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 21:48

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png

Wysłany: 5 września, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzwoniła diabetolog że w ciągu 6 miesięcy po porodzie mam zrobić krzywą insulinową. Ale no co z tego jaka wyjdzie. I tak muszę mieć dietę. Cudów nie ma. Ja mam rozejście kresy więc do wspinania nie wrócę za szybko..muszę znaleźć jakiś inny sport. Może jedzenie?🫣
    Spojenie też mam rozklekotane,tam to pracuje każda część w inna stronę. Masakra..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 22:03

event.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to mi się chyba od porodu przytyło 🫣 mam 10kg na plusie i mogłabym tylko jeść, masakra

Ps pozdrawiam z cukierkiem w ręku

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodemu dzisiaj stuknęły 3 miesiące, ale to zleciało 🎉

Też mam rozejście kresy, ale fizjo jest optymistką, biorąc pod uwagę jak olbrzymi miałam brzuch to podobno nie rozeszło się jakoś tragicznie i pomału wraca do normy 🥲

Z wagi udało mi się od dnia porodu zrzucić 16kg, jeszcze 14 i będę szczęśliwa mając wagę z początku studiów 🤣
    Mieliśmy catering przez oszałamiające 3 tygodnie, ale tylko się wkurzyłam - sorry serek z pokruszonymi herbatnikami to mogę sobie zrobić sama i nawet w prosty sposób wiedzieć ile ma kalorii xD do tego 2 razy rozwalili opakowania, a ilość warzyw czasem była totalnie niesatysfakcjonująca, typu 3 pomidorki koktajlowe do kanapki z pastą jajeczną xd no ale okej, ruszyło mi to przynajmniej redukcje, bo miałam 1800kcal i od tego czasu ładnie schodzi, nawet jak sama gotuję. Liczę, że do końca roku ogarnę z tą wagą, postanowiłam, że ten rok spędzony z Młodym w domu to będzie rok wzięcia się za siebie xD
    Ostatnio nawet powywalałam stare kosmetyki do makijażu i miałam świetny pretekst, żeby zamówić nowe. Ostatnio to już wyglądałam jak lump, wiecznie w dresie i nieumytych włosach 🫠 także koniec tego, postanowiłam się ogarnąć, żeby dziecko się nie wstydziło matki xD

Maj.a, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2171 2172 2173 2174 2175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ