SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • CelinaJan Autorytet

Wysłany: 5 września, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Dziewczyny jakie szczepienia na 1szej wizycie robiłyście? Chcemy 6w1 plus rota. To chyba wszystko tak ?
    U nas też jeszcze pneumokoki

Luna30 lubi tę wiadomość

28.08.23r ⏸️
    06.10.23 poronienie chybione 💔
    16.10.24⏸️

12.06.2025 Iga 2960, 52 ❤️
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 września, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Elza u nas niestety też asymetria, chodziliśmy prywatnie bo pediatra nic widziała wskazań ale teraz to już mocno widać jak przyciąga głowę do lewego barku i na prawo nie bardzo chce patrzeć. Mamy się zgłosić po skierowanie na rehabilitację i USG przezciemiączkowe, ciekawe ile się czeka
    U nas naprawdę szybko poszło jak na NFZ więc wierzę że u was też tak będzie

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 września, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam naprawdę niewielką aktywność fizyczną i przestałam jeść te ciastka i granole i mam wrażenie że popołudniu wczoraj i dziś Mała ciągle chce jeść.. nie chcę jej zaszkodzić ale kurde jak się nawadniam, zjadłam porządne śniadanie, dwudaniowy porządne obiad to chyba nie robię nic źle?

Te upały i duchota na pewno średnio na nią działają, mnie też od tego dziś boli głowa :/

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 września, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh u nas miała być burza i oczywiście jednak jej nie było - jedynie duchota i gorąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 19:06

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 września, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Zaczęłam naprawdę niewielką aktywność fizyczną i przestałam jeść te ciastka i granole i mam wrażenie że popołudniu wczoraj i dziś Mała ciągle chce jeść.. nie chcę jej zaszkodzić ale kurde jak się nawadniam, zjadłam porządne śniadanie, dwudaniowy porządne obiad to chyba nie robię nic źle?

Te upały i duchota na pewno średnio na nią działają, mnie też od tego dziś boli głowa :/

Spoko, musiałabyś jeść liść sałaty dziennie żeby pokarm zaczął zanikać. 😅 Kobiety w Afryce karmią, a ich dieta przecież często jest uboga czy nawet głodowa. Jest gorąco, może chce jej się pić :)

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 września, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

Pewnie jej się po prostu chce pić przy takiej pogodzie

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 5 września, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel na pewno jej się chce pić, Józio wczoraj chciał jeść co godzinę jak był ten największy upał a dzisiaj już normalnie co dwie.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki:) u nas chyba nie dojadla na spacerze bo wiadomo liście ciekawsze do ogladania, więc z nią posiedzialam pod wieczór dlugo i często żeby mieć pewność że doje

Mam nadzieję że to już koniec upałów, jutro ma być 20 stopni

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś wielki dzień, jest dwudziesta i dzieci śpią w łóżku, a ja mam wolne ręce 🤪 Normalnie chyba poczytam w pozycji jakiej chce, a nie jak Quasimodo. Chociaż pewnie skończy się tym że będę się gapić cały wieczór w kamerkę żeby córka nie zgniotła młodego xd

Elza1234, Revolutionary , kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uśpiłam młodą, odłożyłam do łóżeczka i w końcu coś zjadłam. Chyba ją mocno wykończyły te ćwiczenia dziś bo śpi jak kamień i w dzień miała długą drzemkę, jak nie ona.

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas odwrotnie
    Wczoraj dzień spania dzisiaj jedzenia:) nie wiem ile razy go karmiłam ale mam wrażenie że calutki dzień non stop xd

• Nineq Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mało dziś w ciągu dnia. Upał = malo jedzenia. Dopiero na wieczór 180 ml wciągnął. I padł o 19 jak nigdy w tym tygodniu.
    W ogóle przed burzą mega niespokojny na dworze był. Jak przeszło to wyluzował, duchota go dobijała.
    Przechodziłam z nim koło Apartu to gapił się jak zaczarowany 😅dobrze, że jutro już chłodniej.
    Zaczęłam w domu ćwiczyć. Nie dziwię się, że te dzieci za długo lubią leżeć na brzuchu. Przecież to ręce drętwieją.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 20:40

💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 5 września, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uśpiłam dwójkę po 20. Czuję się jak geniusz. Szkod tylko,że jedno muszę trzymac za rękę a drugie na mnie leży (to 25 kg). Kwestia dopracowania 😅
    Mala mi dzisiaj kupy nie zrobiła i bardzo ją boli brzuch. Cholernie się męczyła. Padła ale kupy nie widu ni słychu.

Ja do swojego przypałowego życia dzisiaj dorzuciłam cud stomatologiczny. Miałam zatruwaną siódemkę w lipcu. Miałam to robić kanałowo ale zapomniałam. Zaczęło mega boleć,poszłam do dentysty a ta w szoku ze korzenie żywe. Nic nie podziałało na nie. Po raz setny w swoim życiu usłyszałam "nie możliwe " i "pani ma serio pecha". Już się tak lituja tam nademną ,że złotówki mi nie wzięli za to.

event.png

Wysłany: 5 września, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel coś pisała o ćwiczeniach i kp.. Przypomnialo mi się,że mleko kobiece potrafi zmienić smak po wysiłku.

Moja waga jest już taka jak w dniu porodu. Mam wielki bebzol. Na kolację zjadłam 6 placków ziemniaczanych,smażonych na oleju (placki wielkości dłoni)i pół dużej śmietany 18%. Po tym jak weszłam na forum wyskoczyła mi jakaś reklama z jajkiem i znowu jestem głodna. Będę spasioną,półłysą babą....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 21:11

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 5 września, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym mogła spać ale tak boli mnie łeb że gdyby nie dziecko obok zaczęłabym płakać z bólu

Zażyłam sobie pedicetamol z racji tego że nie mam innego paracetamolu. Ostatnio brałam lek na bol glowy przed ciążą, ale przy braku snu nie wytrzymam inaczej. Nawet nie taki zły ten pedicetamol jest w smaku.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: 5 września, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel Ty zwyrolu. Pedicetamol jest okropnie gorzki. Fuj😅

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 5 września, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Cel Ty zwyrolu. Pedicetamol jest okropnie gorzki. Fuj😅
    Obrzydliwy jest. Z ciekawości spróbowałam w środę i o fujka. A młoda nawet się nie krzywiła 🤡
    Ja za to jem jak kot napłakał a waga nadal ta sama, dalej mam 7 kg do zrzucenia. Ciekawe czy to kwestia małego ruchu kardio czy IO ruszyło z kopyta
    Jakoś nie mam przestrzeni w głowie jeszcze na ogarnianie tego. Zacznę w październiku po weselach 😅 ale jutro idę na drugi pilates w tym tygodniu, jestem z siebie dumna
    A później na grilla 😅🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 21:48

age.png

Wysłany: 5 września, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzwoniła diabetolog że w ciągu 6 miesięcy po porodzie mam zrobić krzywą insulinową. Ale no co z tego jaka wyjdzie. I tak muszę mieć dietę. Cudów nie ma. Ja mam rozejście kresy więc do wspinania nie wrócę za szybko..muszę znaleźć jakiś inny sport. Może jedzenie?🫣
    Spojenie też mam rozklekotane,tam to pracuje każda część w inna stronę. Masakra..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 22:03

event.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to mi się chyba od porodu przytyło 🫣 mam 10kg na plusie i mogłabym tylko jeść, masakra

Ps pozdrawiam z cukierkiem w ręku

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodemu dzisiaj stuknęły 3 miesiące, ale to zleciało 🎉

Też mam rozejście kresy, ale fizjo jest optymistką, biorąc pod uwagę jak olbrzymi miałam brzuch to podobno nie rozeszło się jakoś tragicznie i pomału wraca do normy 🥲

Z wagi udało mi się od dnia porodu zrzucić 16kg, jeszcze 14 i będę szczęśliwa mając wagę z początku studiów 🤣
    Mieliśmy catering przez oszałamiające 3 tygodnie, ale tylko się wkurzyłam - sorry serek z pokruszonymi herbatnikami to mogę sobie zrobić sama i nawet w prosty sposób wiedzieć ile ma kalorii xD do tego 2 razy rozwalili opakowania, a ilość warzyw czasem była totalnie niesatysfakcjonująca, typu 3 pomidorki koktajlowe do kanapki z pastą jajeczną xd no ale okej, ruszyło mi to przynajmniej redukcje, bo miałam 1800kcal i od tego czasu ładnie schodzi, nawet jak sama gotuję. Liczę, że do końca roku ogarnę z tą wagą, postanowiłam, że ten rok spędzony z Młodym w domu to będzie rok wzięcia się za siebie xD
    Ostatnio nawet powywalałam stare kosmetyki do makijażu i miałam świetny pretekst, żeby zamówić nowe. Ostatnio to już wyglądałam jak lump, wiecznie w dresie i nieumytych włosach 🫠 także koniec tego, postanowiłam się ogarnąć, żeby dziecko się nie wstydziło matki xD

Maj.a, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2171 2172 2173 2174 2175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ