X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 16 września, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Doszły Wam juz te kombinezony Zaffiro albo jakies inne welniane? Jak rozmiar wygląda? Musze zamówić.

Nam dzisiaj przyszedł zaffiro, ale młody był tak zmierzly po szczepieniu, że jeszcze nie zmierzyłam. Na pierwszy rzut oka wydaje się być ciut większy, mamy 74/80 - liczę że do wiosny nie przekroczy tych wymiarów XD

Katikat lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 16 września, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko zostało opętane przez klątwę urlopu. To chyba najgorszy skok (zakładając że istnieją) ze wszystkich skoków ( i zachowania przy ząbkowaniu) u wszystkich moich dzieci. Żadne nigdy się tak nie darło ,nie szarpało i nie pluło mlekiem. Dzisiaj się już zdenerwowałam,co rzadko mi się zdarza przy tak małym dziecku. Wkurwy raczej się zaczynają tak powyżej 3 roku życia a dzisiaj już mi żyła pulsowała -swoją drogą ciekawa historia- odeszłam w boczną uliczkę,żeby nakramić ,usiadłam na schodach przed jakimś budynkiem, mała się szarpała,darła,mleko sikało na każdą stronę,z drugiego cycka mnie zalewało po pas w tym czasie. I nagle ku**wa nadeszła wycieczka,chyba ze 30 osób. Stanęli naprzeciwko ,zaczęli robić foty a przewodniczka im coś pokazywała za moimi plecami. Okazało się ,że za mną jest jakiś średniowieczny budynek,jeden z ważniejszych w tym rejonie😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 22:47

event.png

Wysłany: 16 września, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nasivinu to on się nadaje tylko na mega problemy z oddychaniem. Najlepiej robić nebulizacje. Tu jest schemat.
    d0f304c5eea96.pnghttps://zapodaj.net/plik-r68MvCZdLx

Jest jeszcze fajny środek do noska,Isonanin Septo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września, 22:45

Margareetka, Werzol, Elza1234 lubią tę wiadomość

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 16 września, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Nam dzisiaj przyszedł zaffiro, ale młody był tak zmierzly po szczepieniu, że jeszcze nie zmierzyłam. Na pierwszy rzut oka wydaje się być ciut większy, mamy 74/80 - liczę że do wiosny nie przekroczy tych wymiarów XD
    A jaki kolor? To daj znać jak przymierzycie, czy fajnie się układa ten 74/80

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 16 września, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Moje dziecko zostało opętane przez klątwę urlopu. To chyba najgorszy skok (zakładając że istnieją) ze wszystkich skoków ( i zachowania przy ząbkowaniu) u wszystkich moich dzieci. Żadne nigdy się tak nie darło ,nie szarpało i nie pluło mlekiem. Dzisiaj się już zdenerwowałam,co rzadko mi się zdarza przy tak małym dziecku. Wkurwy raczej się zaczynają tak powyżej 3 roku życia a dzisiaj już mi żyła pulsowała -swoją drogą ciekawa historia- odeszłam w boczną uliczkę,żeby nakramić ,usiadłam na schodach przed jakimś budynkiem, mała się szarpała,darła,mleko sikało na każdą stronę,z drugiego cycka mnie zalewało po pas w tym czasie. I nagle ku**wa nadeszła wycieczka,chyba ze 30 osób. Stanęli naprzeciwko ,zaczęli robić foty a przewodniczka im coś pokazywała za moimi plecami. Okazało się ,że za mną jest jakiś średniowieczny budynek,jeden z ważniejszych w tym rejonie😐
    O matulu..

Naturals między ivf

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 16 września, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Karola, Ty to masz przygody 😅😅 śmiesznie, że to piszesz dzisiaj, bo też sobie dzisiaj myślałam, że tak od 3 rż dzieci mogą wkuwiać😅

Dzięki za rozpiske, super jest. My braliśmy teraz Nasivin prze 3 dni właśnie, ale dzisiaj już nie dawałam.

Ja swoją odłożyłam w ciemności do dostawki i czekam a zaśnie, bo w głowie jej były zabawy. Coś ucichły egzorcyzmy, więc chyba zasnęła 🤞 🫣 spokojnej nocy wszystkim! 🫠

age.png

age.png

Wysłany: 16 września, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do egzorcyzmów....Znałam fajnego egzorcystę,poradnia psychologiczno -pedagogiczna po superwizji w Krakowie zaleciła mojej córce wizytę u egzorcysty (ciekawe nie?). No to poszlam do polecanego,super gościu, mega psychologiczne podejście miał.

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 września, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola 🫣 serio jeśli komuś miała się przytrafić ta historia to tylko Tobie 😅

My pozdrawiamy z naszej standardowej warty o 5:30. Powiem Wam, że jestem trochę zła, bo córka spędziła weekend z kuzynami i już widzę tego efekty:/ Oni się strasznie biją ze sobą i młoda oczywiście się przygląda i dziś próbowała skopać młodego w nocy jak ją obudził, raz trafiła zanim zareagowałam 🙄 Czasem naprawdę nie wiadomo co gorsze, trzymać dziecko tylko w domu czy socjalizować i patrzeć jak uczy się durnych zachowań od rówieśników xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 05:54

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 17 września, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko po wczoraj, kiedy prawie nie spał cały dzień postanowiło w nocy spać od 20 do 6 - bez przerwy 🙈 mogłam to wykorzystać i też spać, ale od 3 budziło mnie każde jego stęknięcie, a wcale nie było pobudkowe 🫠 no chyba że to magia snu we własnym pokoju XD

Karola, tylko Tobie mogło się to przytrafić 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 06:32

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 17 września, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś nocka pełna stękania i kwękania. Co chwilę wkładałam jej smoczka i bujałam dostawką 🫠
    Trzymajcie kciuki żeby moje dziecko poczuło dziś magię rocznicy ślubu rodziców i było grzeczne w dzień 😅 muszę zaraz poszukać jakiegoś dobrego sushi i zamówić na wieczór. Świętujemy dziś trzecią rocznicę ślubu 😊🩷

Katikat, Elza1234, asiun, Margareetka, KarolaKinga, Truuskaawka, Revolutionary , Werzol, amoze, Nosa lubią tę wiadomość

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 17 września, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit
    O gratulacje!

Tanashi o to mega slabo a w jakim oni wieku są?

Naturals między ivf

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 17 września, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Muszę się ogarnąć i jedziemy dzisiaj szukać stroju na chrzest do taty 😅
    Dziewczyny kupujecie śpiworek do wózka? Mój maluch nienawidzi być czymś przykryty bo zawsze się odkopuje więc u nas może się sprawdzić śpiworek 😅

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 września, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dzień dobry!
    Muszę się ogarnąć i jedziemy dzisiaj szukać stroju na chrzest do taty 😅
    Dziewczyny kupujecie śpiworek do wózka? Mój maluch nienawidzi być czymś przykryty bo zawsze się odkopuje więc u nas może się sprawdzić śpiworek 😅
    Ja na zimę kupuję śpiworek z Zaffiro wełniany, on potem pasuje do spacerówki i na sanki

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 września, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Anabbit
    O gratulacje!

Tanashi o to mega slabo a w jakim oni wieku są?

8, 6.5 i 5

Smerfetka ja mam też śpiworek z zaffiro i polecam, z córką nam się super sprawdził właśnie do spacerówki też. Nawet bardziej do spacerówki w naszym przypadku bo w gondoli za dużo nie użyłam 😅

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 17 września, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam żeby kupić z colorstories, ale on ma bawełnę w środku 🤔

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 17 września, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Myślałam żeby kupić z colorstories, ale on ma bawełnę w środku 🤔
    Te z zaffiro na pewno widziałam na allegro. Chyba 230 zł ten wełniany. W każdym razie zamierzam go zamówić tylko wrócimy z wesela żeby mi paczka nie utknęła w paczkomacie pod naszą nieobecność

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer - 🤰🩷

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 17 września, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wiem o czym mówisz. Ulubiona kuzynka moich dzieci w wieku 4 lat ma pozwalane na malowanie włosów malowanie paznokci i inne w tym wieku - czego ja nie chce - i potem zawsze wychodzę na tą złą matkę że im nie pozwalam 🫣

Karola a może ona ma taki układ nerwowy że ma problem z nowymi miejscami? Moja najstarsza córka spała tragicznie i dużo płakała jako niemowlak w nowych miejscach, aż mi się nie chciało wyjeżdżać. Na szczęście teraz się fajnie odnajduje i lubi. Tak tylko głośno myślę co to może być…

Ja słuchajcie rano nawet książkę w łóżku poczytałam 🤣🤣🤣 starsze wstały o 7, poleżały ze mną chwilę i poszły się bawić jak je zapchałam ciastkiem owsianym przed śniadaniem a mała spała do 8.20 więc leżałam sobie i czytałam książkę nasłuchując czy się nie biją w pokoju obok 🫣 no bajka

Ja w wózku zimą używam po prostu polarowy grubszy kocyk na baranku

Tanashi lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto

Wysłany: 17 września, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia może tak być ze nie lubi nowych miejsc. Jedyne co to podważa to to ,że pierwsze dni były okej. Z drugiej strony ona teraz bardzo dużo nowych rzeczy opanowała więc może styki jej się przepalają. Bo i zaczęła wkładać zabawki do buzi,lepiej trzymac głowę, obracać się na boki i wodzić głową na punktem zainteresowania. No i płakać jak syn znika jej z pola widzenia . Ogólnie najlepiej jej jeździć w wózku cały dzień. To jest spokojna .
    Nie wiem,to takie albo albo.

Tanasi niestety styczności z innymi nie unikniesz. Jakby oni jej nie pokazali kopania to by w piaskownicy ktoś jej pokazał. Pokopie i przestanie.

Annabit udanego świętowania!

Cel ponownie pytam gdzie jesteś.

Ja mamy spiworków chyba z 5. Jeden to taki puchowy grubas,dwa takie grube syntetyki i dwa cieńsze.
    1.https://cottonmoose.pl/produkty/spiworki-combi-3w1
    2.https://voksi.pl/produkt/spiworek-puchowy-do-wozka-voksi-city/

Te mam z tych grubych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 09:42

event.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 17 września, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Te z zaffiro na pewno widziałam na allegro. Chyba 230 zł ten wełniany. W każdym razie zamierzam go zamówić tylko wrócimy z wesela żeby mi paczka nie utknęła w paczkomacie pod naszą nieobecność
    Juz wszystkie 299

Naturals między ivf

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 17 września, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerknijcie na vinted, ja kupowałam mój używany za 80 zł :)

age.png
‹‹ 2210 2211 2212 2213 2214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ