CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeny, czy ja jestem jedyna która jeszcze nie ogarnia nic na zimę typu kombinezony śpiworki itd? Jakos oddalam myśl że lato sie skończyło, chyba muszę sie za to wziąć bo obudzę sie z ręką w nocniku zaraz 🙈👀
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:27
kasssia lubi tę wiadomość
2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Karola3xJ:D wrote:Margareetka pytanie czy w ogóle zacznie pić ten nutramigen
No też się nad tym zastanawiam..
Właśnie w moich typach było mammafeel i lansinoh. Teraz doraźnie mieliśmy Philips Avent ze smoczkiem 0+i spoko z niego pił, ale to było tak mega doraźnie. To może na początek zostanę przy tym avencie i tylko dokupie większą butelkę, bo mam tą 120ml to mała będzie.
Czytam na etykiecie tego mleka, że po nim moga być częstsze luźne, zielone kupki... Czyli takie jak ciągle mamyi skąd ja będę wiedzieć czy jest mu lepiej. Może chociaż nie będzie śluzu i nitek krwii.
Ja póki co też nie myślałam o kupnie dodatkowego śpiworki do wózka. Ale chyba obadam temat.
Truskawka ta Twoja teściowa to ma niezłą odklejkę 😅
Cel dobrze że się odezwałaś ❤️ konsultacja z CDL zawsze coś może dodatkowego wnieść, ja byłam bardzo zadowolona z moich konsultacji. -
Revolutionary wrote:Jeny, czy ja jestem jedyna która jeszcze nie ogarnia nic na zimę typu kombinezony śpiworki itd? Jakos oddalam myśl że lato sie skończyło, chyba muszę sie za to wziąć bo obudzę sie z ręką w nocniku zaraz 🙈👀
Ja też nic nie mam 😂 od tygodnia zbieram się zeby zamówić jej dresowy kombinezon na te przejściowe temperatury i nie mogę do tego usiąść 😂 wczoraj zamówiłam dwie CZAPECZKI, bo też nic nie miałam 😑 -
Margaretka myślę że brak krwi w kupie i lepsze przyrosty na wadze będą wyznacznikiem
Wiem że jeszcze jest Bebilon Syneo, zamiast nutramigeu, podobno smaczniejszy
My mamy dzisiaj szczepienia na rota
Wg powiedzcie mi - czy powinnam unikać przez to szczepienie dzieci? Bo mamy jutro takie spotkanie z dziewczynami i nie chce ich narażać że złapią cos od małej. Czy wystarczy unikać tej śliny i kupy i tyle? -
Anabbit wszystkiego najlepszego 🥳
Gusia Twój poranek brzmi jak marzenie 🤗
Wychodzę dzisiaj pierwszy raz czysto towarzysko z kumpelami na kawkę bez dzieci i czuję jakieś napięcie - co jest ze mną nie tak 🙈
-
Margaretka jak coś to jak daje odciągnięte to też z Aventa tylko, że my używamy już smoczka 2, ten 0+ to w sumie tylko na samym początku.
Truskawka pochodzenie teściowej to chyba nie ma znaczenia, bo moja pochodząca podobno z dużego miasta to zaczęła gadać jakieś rzeczy, że trzeba ochrzcić szybko dziecko, bo małe dzieci to są takie kruche. No może i są, ale jak któreś zachoruje to chyba polanie głowy wodą mu nie pomoże. W ogóle jakoś się odpalili ostatnio na wywieranie presji o chrzest, mam nadzieję, że pozostanę nieugięta w tej kwestii.
Cel trzymaj się.
Na pewno wojsko ćwiczy i na pewno tak już robili od dawan. Wczoraj sobie obserwowałam na flight radar, bo mi dziecko budzili i mieli stałą trasę przelotu z jakimś kręceniem kółek w jednym miejscu, ale ja kojarzę, że nawet przed wojna na Ukrainie tak latali, tylko tak jak mówisz, nie zwraca się na to uwagi normalnie. -
Karola, ale co z tymi egzorcyzmami? 😅 to jakiś kryptonim nowego nurtu w terapii? 😆
Tanashi wiem co czujesz. Moja z przedszkola przynosi też glupie zabawy, no udaje że jest kotkiem. Albo spódnice tiulowe od innych dziewczynek… grrr.
Dzisiaj wypróbowałam nowy inhalator i aspirator - inna jakość! Frida strasznie nie wkurwiała, a kupiłam bo wszyscy polecali, a do mojego starego nie da się już kupić filtrów. Kupiłam mariner na Gemini, jest ekstra polecam.
Truskawka, Bardzo współczuje ci takiej teściowej, ale chyba musi złapać dystans i to obśmiewać, bo inaczej oszalejesz.Tanashi lubi tę wiadomość
-
Kassia ogólnie stwierdzili, że może być zniewolona. To mowila psycholog z poradni psychologiczno pedagogicznej. Babka miała sztuczne oko wywalone gdzieś w bok. Jak patrząc na mnie tym zezem rozbieżnym zaczela mi mówić, że może bym chciała spróbować ezgorcysty to czułam się jakby mnie ktoś nagrywał z ukrycia do jakiegoś programu. Ale poszłam, fajny gościu. Szkoda że umarł pozniej mi na Izbie. Przy mnie.
Lauraa udanego wyjścia !
-
Karola.. Ty to ksiazke musisz napisac o swoim zyciu normalnie.
Elza masz rację pomyliłam z kombinezonem
Truuskaawka wrote:Też mamy śpiworek wełniany Zaffiro,zamówiony na Vinted.
Anabbit Gratulacje dużo milosci na następne lata 🥰
U mnie ciąg dalszy mądrości teściowej. Pośmiejecie się do kawki 😅
Mój A powiedział jej że w niedziele jedziemy do mojej rodziny prosic na chrzest( 100km).
Ojej,tak daleko z Kornelią chcecie jechać? Może lepiej sam jedź.
Powiedział jej że nie ma opcji i jaki ma problem.
Uwaga-bo dziecko jest nie ochrzczone... Ma bardzo wolno jechać i bardzo ostrożnie,bo Kornelia jeszcze nie jest ochrzczona 🤦🏼♀️
Czyli po chrzcie juz można zapierdalać. Niestety,to taki bogobojny typ człowieka. Przy pierwszej wizycie przyniosła obrazek z aniolkiem żeby postawic przy lozeczku,zeby chronił dzieciątko... Ale uprzedziłam już mojego,że nie pozwole tak chamsko wciskać w Kornelię wiary w Boga,szczególnie jak bedzie taka mała.
-
Kasssia Wyśmiał ją od razu mój A i później jeszcze razem ze mną ją wyśmiał jak mi opowiadał o tym.
Katikat u mnie to samo,taka wierzącą a tez pytała o wstążeczke przy wózku. W czarnego kota tez wierzy 🤦🏼♀️ Moj A to ją krytykuje za to i wysmiewa,że taka wierzącą a w zabobony wierzy...
Blackapple Trzymaj się twardo w swej decyzji. Ja żałuję że uległam swojemu i robimy te chrzciny teraz a nie na roczek. Widzę,że najprawdopodobniej mój chciał te chrzciny teraz właśnie przez namawianie przez swoją matkę...kasssia lubi tę wiadomość
-
Margareetka wrote:Karola no i miałaś rację... Pierwsza próba podania mleka zakończona odruchem wymiotnym i płaczem 😥 spróbuję jeszcze na śpiocha mu wetknąć
Margareetka lubi tę wiadomość
-
Margaretka współczuję z tym mlekiem… wiem z doświadczenia, że dzieci kp mogą wybrzydzać. Oby się przyzwyczaił dla swojego dobra
Ja to nieraz jak czytam wątek myślę, że niektórym to by się przydały lekcje ze stawiania granic. Co wy się tak boicie powiedzieć tym matkom/teściowym że coś wam nie pasuje albo was wkurza i żeby tak nie robiły? To wy jesteście matkami, weźcie bardziej wierzcie w siebie i nie przejmujcie się głupim gadaniem dziewczyny. Każda z was jest najlepszą mamą dla swojego bobasa i nie pozwalajcie się wtrącać z nieproszonymi radami
U mnie przygotowania ciuchowe do jesieni to w sumie tylko u najstarszej, młodsze już mają buty/ciuchy, jakoś się z tym ogarnęłam wcześniej w tym roku i jedynie najstarsza mi została własnie -
A, jeszcze miałam napisać o butelkach. My zgubiliśmy naszą jedyną butelkę z Avent co kupiłam w ciąży 😅 brawo 😅 i przed moim wczorajszym wyjściem mąż kupił jakąś nuk na szybko (przypalowa na maksa ze świnka pepa) ale o dziwo mała z niej zjadła mu więc już z nami chyba zostanie 🤣
-
Margaretka kurczę masz przygody z tymi alergiami naprawdę
trzymaj się, oby ustąpiło jak najszybciej albo chociaż niech uda się wykryć co go tak uczula
Anabbit udanego świętowania! Oby mała pozwoliła
Gusia my już też ogarnięci na sezon jesien-zima, właśnie w weekend zrobiłam przegląd ubrań w rozmiarze 116 po kuzynce, muszę tylko kilka t-shirtow dla córki dokupić. Dla młodego też od razu wyjęłam rozmiar 74 po córce i wyprałam, bo zbliża się wielkimi krokami 😅. Kombinezony, kurtki, wszystko mamy, zostały tylko buty zimowe dla córki, bo na razie jeszcze nie widziałam nic fajnego w sklepach.
-
Z butelek ja polecam lansinoh. Ona jest mega tzn. smoczek w niej jak pierś.
@Cel Tak mi się przypomniało u małej alat 40 i ogólnie ma trochę jeszcze poprzekraczane ggtp itd. ale powiedzieli, że jest tendencja spadkowa i nie wdrażają leku. Kolejna kontrola w październiku.
Oczywiście małej wyszedł covid od razu, crp ujemne. Jeszcze morfologię jej zlecili. Ech oby się to udało jakoś okiełznać. Zapomniałam tylko zapytać ile trzeba odczekać od zakończenia chorowania do szczepień?09.10.2024
bhcg 9,62 mIU/ml; prog. 14,86 ng/ml
11.10.2024
bhcg 30,01 mIU/ml; prog. 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
bhcg 92,54 mIU/ml; prog. 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
bhcg 272,33 mIU/ml; prog. 13,53 ng/ml
24.10.24 wizyta
06.11.24 [7+3] jest ❤️
14.11.24 [8+4] 1,98 cm
27.11.24 [10+3] 3,65 cm
09.12.24 [12+1] 5,65 cm
13.12.24 [12+5] 6,51 cm I
18.12.24 [13+3] 7,49 cm
02.01.25 [15+4]145 g
15.01.25 [17+3] 222 g
30.01.25 [19+4] 340 g 🩷
14.02.25 [21+5] 482 g II
28.02.25 [23+5] 621 g
13.03.25 [25+4] 890 g
28.03.25 [27+5] 1124 g
08.04.25 [29+2] 1570 g
18.04.25 [30+5] 1764 g III
22.04.25 [31+2] 1800 g
29.04.25 [32+2] 1980 g
05.05.25 [33+1] 2203 g
09.05.25 [33+5] 2500 g
22.05.24 [35+5] 3040 g
28.05.24 [36+4] 3140 g
04.2024 cb (7cs)
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
01.2016 córka 💙
-
Karola3xJ:D wrote:Możesz pomału oswajać go z tym smakiem,żeby byl mniej wyczulony. Kilka razy dziennie podawaj mu łyżeczkę . Nawet nie patrz na proporcje tylko troszkę rozrób.
Chyba tak będę musiała zrobić, w końcu to dla jego dobra to mleko...
Gusia on od zawsze nie chciał mm. W szpitalu po porodzie jak mi płakał to poszłam do położnej z prośbą o pomoc, co zrobić jak on tak płacze i nie chciał się uspokoić. Oczywiście teoria, że jak płacze to głodny i trzeba go dokarmić, więc próbowała mi go dokarmić, mały nie chciał. To do mnie z wyrzutem, że już go przyzwyczaiłam do piersi tylko 😅 dziecko ledwo 24h miało i już przyzwyczajone do cycka xdWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:37
-
Margaretka no u mnie Środkowa była anty mm i wgle antybutelka więc sobie wyobrażam co przechodzisz dlatego
Koktajlowa moja pediatra mówi zawsze że do zakończenia objawów i tydzień dodać. Ale nie wiem czy to teoria ogólna czy jakaś jej prywatna
-